magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Felháborító ez a szólásszabadság!

Élmény, amikor a ballib újságíróhoz képest a ballib megmondóember mérsékeltnek tűnik. De ez van ebben a beszélgetésben.

Para-Kovács nem tud levegőt se venni a felháborodástól: hogyan engedhetik (kik?), hogy megjelenhessenek oroszpárti álláspontok. Krekó meg igyekszik árnyalni, megmagyaráz egyébként banális dolgokat. Para meg láthatóan már szinte kezdi fideszesnek hinni Krekót, miért ilyen mérsékelt.

Egyébként ez a titka a teljes ballib csődnek. A ballib törzszavazók kicsiny táborának kénytelen politizálni minden ballib politikus, mert az egész ballib tábor buborékban él, gyakorlatilag nem jut külső információhoz, sőt büszke rá, hogy a ballib médiákon kívül más nem követ. A ballib médiákban pedig fanatikus emberek dolgoznak, pont ilyen Para-félék.

Aztán a ballib politikus vagy alkalmazkodik vagy villámgyorsan eretnek lesz. Utóbbi esetben pedig "fideszes ügynök" lesz belőle a ballib tábor számára, amivel vége is a karrierjének.

Szóval gyakorlatilag pár tucat fanatikus ballib újságíróhoz alkalmazkodik a teljes ballib politikai spektrum.

Jó példa: az MSZP új díszéhező társelnöke. Enyhébben, de tulajdonképpen azt próbálgatja amit pár éve Botka: pedzegeti, hogy talán mégse pár aranykalitkában élő belpesti megmondóember számára kellene politizálni, hanem esetleg érdemes az emberek igényeit is időnként figyelembe venni.

S már le is csapott rá a szent ballib harag. Komjáthi Imre ugyanis szent tabut sértett: nagyon finoman, nagyon udvariasan, de kritikával illette Hadházit, óvatosan megemlítve, Hadházi kb. 4-5 ezer embert érdeklő mániái talán mégse recept a sikerre. Pedig Hadházi ma a ballib törzs élő szentje, kb. Árpi bácsi reinkarnációja: ahogy nem szabaad igazat mondani "Árpi bácsiról", úgy a teljesen valóságszakadt Hadháziról se.

A Fidesz nagy könnyebbsége, hogy a ballib tábor ennyire balek.

65 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr417977246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gógita 2022.11.20. 10:29:04

"Szóval gyakorlatilag pár tucat fanatikus ballib újságíróhoz alkalmazkodik a teljes ballib politikai spektrum."

Ez azért van -, ahogy a másik bejegyzésednél is írtam: a ballib politikát főleg a ballib újságírók csinálják évek óta, az erre is alkalmatlan ballib ellenzék HELYETT!

Nélkülük a negyedük (sem) lenne most a Parlamentben!!!

Gógita 2022.11.20. 10:32:05

""fideszes ügynök" lesz belőle a ballib tábor számára"

És most újabban már egy kisebb igazság kimondásáért is a háborúról és annak TÖBB mint egy felelőséről, már orosz/Kreml/Putyin propagandistája is!

Semmit nem utál úgy a ballib, mint az igazságot!!!

Gógita 2022.11.20. 10:56:44

"Jó" dumák: onnan lehet tudni, hogy valaki orosz troll/propagandista, hogy más a véleménye erről a konfliktusról, mint nekik, mint az USA-nyugati narráció. És, ha ezek sokan vannak, az hálózat!

Logikus. "Több tízezres kommentelői közösség...!" Persze, és ezt jól megszervezte a Fidesz/Putyin/Kreml.
Nyilván.

Fel sem merül, hogy tényleg sok-sok embernek MÁS A VÉLEMÉNYE, mint az övék, és ettől nem alkotnak hálózatot, sem nem fizetik őket.

Az sem ritkaság a neten, hogy sokan nem gépelik be ugyanazt, hanem ki- és bemásolják a másét, amivel egyetértenek.
Ettől sem lesznek hálózat, vagy fizetett, koordinált trollok.

Gógita 2022.11.20. 11:08:16

Ez az állat azt mondja, hogy a szankciók működnek, és Oroszország ezért kevesebb embert gyilkolhat meg az Európai unióban!!!!

Szerintetek?

Miért nem szakad a hazugra a plafon?

Szóba sem kerül, hogy nem is lenne háború, ha figyelembe veszik a jogos orosz szempontokat. Avagy régen vége lenne, ha nem száll be a nyugat!!!
Érdekes, hogy ez nem szempont egy "elemzőnél".

Végig hazudozzák az egész műsort, és egy totál csúsztatott, hamis narratívát tolnak. Durva.

Gógita 2022.11.20. 11:18:57

De hát az egész nyugati "szabad világban" ez a ballib hazudozás, valóság-kisajátítás és cenzúra meg, meg az üldözése mindenkinek, akinek más az álláspontja,, ahogy látjuk. A Danube Institute is éppen írja:

"Young egyik lapja, a Daily Skeptic is került hasonló súlyos helyzetbe, amikor a PayPal letiltotta a céget a fiókjáról, és emiatt a fizetési rendszer gyakorlatilag teljesen megbénult. Az ok néhány „transzfób” kijelentés volt. Egy másik esetben egy egyszerű munkás, egy vonatvezető került bajba, amikor egy „érzékenyítő” képzés után egy magánbeszélgetésben megjegyezte, hogy „ha fehér kiváltság létezik, akkor bizonyára fekete is”. A férfit kirúgta a vasúttársaság, s végül Young Free Speech Union-jának segítségével nyert pert a céggel szemben.

John O’ Sullivan, visszatekintve a sajtó múltjára, elmondta, hogy régen is volt cenzúra, de az inkább morális és szexuális tartalmakra vonatkozott. Legkésőbb a 80-as évekre ennek mindenhol vége lett a nyugati világban, s néhány évtizedig úgy tűnt, hogy a teljes szabadság korszaka jött el. Azonban

megérkezett a cenzúra második hulláma a faji, tudományos és szexuális kérdésekben, amikor már aktivisták akarták elhallgattatni a szólásszabadság képviselőit.

A Covid alatt pedig a kormányok is csatlakoztak ehhez a hullámhoz, a Covid-szkeptikusok elhallgattatásával. John O’ Sullivan szerint a demokráciában a „helytelen szavakra” nem a beszéd megtiltása a válasz, hanem a több beszéd, a nagyközönség meggyőzése a helyes történetekről. Ma azonban a „mainstream liberális elitek” azért igyekeznek elhallgattatni ellenfeleiket, mert nem tudnak igaz dolgokat szembe állítani az egyet nem értőkkel. Uralmuk azon alapszik, hogy „ők jobban tudják a dolgokat”, ezért nem akarják semmiképpen kiengedni a kormányrudat a kezükből."

Gógita 2022.11.20. 11:27:18

"Ma azonban a „mainstream liberális elitek” azért igyekeznek elhallgattatni ellenfeleiket, mert nem tudnak igaz dolgokat szembe állítani az egyet nem értőkkel."

És nyilván ezért felejtenek el vendéget hívni a másik oldalról egy ilyen műsorba!

Meg ezért nem mennek el ők sem pl. a közmédiába, kormánypárti médiumba, ahol nem baráti, alákérdezős, egyetértős újságírók vannak, meg ott van az ellenfél is.
Akit az olyan csúsztatásokkal, szándékos félrebeszéléssel, mint ami a fenti videóban megy, nem lehet legyőzni, csak jól beégni!

2022.11.20. 12:02:08

@Gógita:
a szankciók azért részben működnek. és sújtják oroszországot. moszkva igyekszik minimalizálni a kárt azzal, hogy új kapcsolatokat épít ki.

a humanitárius segélyezés, szankciós politika, média kommunikáció és a hadsereg. ezeket vonultatja fel a nato/eu. és ez egy legitim törekvés. ezeknek részleteiben nem kell minden tagállamnak egyetértenie. ennek a poltiikában általában véve a legitimációját megkérdőjelezni nato/eu szövetségesként aligha lehet. vagy lehet, de akkor egy új külpolitikai doktrinát kell kiadni. csak a nyers erő számít. ez bizánc. az oroszok is ezt mondják egyébként. ha a a nyugat is, akkor az harmadik világháború.

2022.11.20. 12:12:59

@Gógita:
és ez hol történt? szabolcs megyében. vagy zalában, nógrádban vagy bácskában vagy hol? az ilyen dabube institute-ok ugyanabból indulnak ki, mint a "demokraták". csak ezek a "republikánus" elemzések. amerikában mi történt.

a szabad sajtó története debrecenből. a hajdú bihari naplót eladták egy osztrák cégnek. amelyik az ottani néppártba volt integrálódva. és volt egy viszonylag kiegyensúlyozott tájékoztatás. amivel a fidesz simán választást nyert. ezek után megvette a mediaworks. brutális egyoldalú tájékoztatással már gyakorlatilag 0 előfizetőjük van. a fidesz gyakorlatilag felszámolta a sajtószabadságot hajdú-biharban. és úgy is választást nyer.

illetve a fideszen belül jelentek meg a törésvonalak. mert hogy egy újságírói kör azt mondja, hogy mégsem kizárólag az egyoldalú, ostoba pártproganadát kellene nyomni. a kormánypártot adott esetben bírálni is lehet, vagy kellene.

és ha erre az lesz a válasz, hogy akkor még nagyobb propaganda gépezet kell, mert visszajön a gyurcsány, akkor abba a fidesz belebukik.

ulpius66 2022.11.20. 13:54:27

Birka!

Én is örömködöm, hogy ilyen barmokból áll az ellenzék.......a Fidesznek is így a jó...

Az örömöm még sem teljes......

Az ORSZÁGNAK UGYANIS ROSSZ!!!!! HA ILYEN BARMOKBÓL ÁLL AZ ELLENZÉK!

EGY NORMÁLIS ELLENZÉK IGENIS ELŐREVISZI AZ ORSZÁGOT!

DE AZ NEM POLITIZÁLÁS, HOGY MINDEN SZAR, AMIT A FIDESZ KORMÁNY CSINÁL, ÉS KÖVETELJÜK AZ ELLENKEZŐJÉT!!!!!!

Egy normális ellenzék elismerné a kormány eredményeit (ne adj' Isten még támogatná is..)

... ami pedig tényleg nem jó, azt kritizálná, és javasolna jobb megoldást......

DE EZ A "ITTEN MINDEN IS SZAR" POLITIZÁLÁS AZ ÖTÖDIK KÉTHARMADHOZ VEZET!

Gery87 2022.11.20. 13:56:47

Az ország nagy tragédiája hogy Orbán és a Fidesz bármi áron nyerni akar, nincsenek megkötések, úgy hajlítják a tényeket, igazságot, hazugságot, meg az ideológiát úgy cserélik mint más a gatyáját, elvek nem számítanak, semmi nem számít, ha beledöglünk is szórjuk a pénzt, ha nagy infláció lesz akkor is, majd elnevezzük "háborús inflációnak" stb...vagy ráfogjuk a nyuszira, Brüsszelre.
A ballibek meg bármi áron ragaszkodnak a hülyeségeikhez.
Ha ez 12 évnyi kétharmadot hoz akkor is!
A mag legyen bent, kapjanak mandátumot, pénzt, megy a cirkusz, nem kell semmi több.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.11.20. 13:57:47

@Gery87:

Ahogy mindenki teszi. Miért ne lenne szabad ezt a Fidesznek is?

ulpius66 2022.11.20. 14:06:27

Persze az ellenzék "személyi anyagán" is van mit változtatni.......

Amíg az ellenzéket a gyurcsányi+Dobreva, a Szabó Tincsike, a Jákob Péter, a Hadházy, a Tordai, a Kunhalmi Ágica, vagy az MZP jeleníti meg, addig persze nem sok minden fog változni.......
(elnézést azon ballibsiktől, akiket kihagytam e névsorból.....)

ulpius66 2022.11.20. 14:11:32

Az tényleg nem politizálás, hogy legyen bármi, de bármilyen döntése a Parlamentnek a kormánynak, az ellenzék azonnal követeli az ellenkezőjét, a visszavonását, Brüsszelhez fordul, azonnal tüncikéket szervez, stb....minden fórumon azt fikázza!!!!!

Lásd: kata-törvény!!!! évekkel ezelőtt mikor a Parlament elfogadta a kata-törvényt, ezerrel üvöltözött ellene az ellenzék, most, hogy eltörlik, most ez ellen tüncikézik, stb-zik.......

KI ÉRTI AZ ELLENZÉKET????????

Gógita 2022.11.20. 15:07:18

@cvsvrs: "a szankciók azért részben működnek. és sújtják oroszországot. moszkva igyekszik minimalizálni a kárt azzal, hogy új kapcsolatokat épít ki. "

Ki mondta, hogy nem? A baj az, hogy legalább annyi kárt okoz nekünk is és egész Európának!
És ezt az európai politikusok ÖNKÉNT szabadították rá Európára!
Lett volna más út is.

Gógita 2022.11.20. 15:21:00

@cvsvrs: "és ha erre az lesz a válasz, hogy akkor még nagyobb propaganda gépezet kell, mert visszajön a gyurcsány, akkor abba a fidesz belebukik. "

Ha ebbe nem is, de tény, hogy hülyén tolják és eltúlozzák a propagandát. A kevesebb több volna. De hiába mondanánk nekik.

Most is elkúrják a hozzáállást a helyi ellenzéki önkormányzatokban a saját városaik bajaihoz.
Amikor az önkori tényleg bajban van, de nem azért, mert az ellenzéki vagy "függetlennek mondott" ellenzékiek rosszul vezetik (na jó, persze ez is benne van), hanem a valós rezsivészhelyzet miatt, akkor nem értik, hogy mennyire kontraproduktív a városuk bajban lévő, és a bajban kényszerintézkedéseket hozó vezetés ellen politizálni.

Ilyenkor azt kéne mutatniuk, hogy mint kormánypártiak, ellenzékben is SEGÍTENEK!!! Lobbiznak a városért. És nem ellendrukkerek a bajban. (Mint az ellenzék az országos politikában!!! Ahol az az elv, hogy hadd legyen minél rosszabb a helyzet az országban, mert az árt a kormánynak, tehát hasznos az ellenzéknek.) Majd utána, ha már biztonság van, lehet tovább gyalulni egymást. Mert az ő városuk is a város.

De nem értik, hogy ezzel nem veszítenének szavazókat, és nyerne az ellenzéki vezetés, hanem ők gyűjtenének be sok-sok pozitív pontot magunknak. Lám a "Fideszesek" ellenzékből is segítettek a bajban.
De nem értik, hogy így is lehetne.

Gógita 2022.11.20. 15:24:19

@Gery87: Nagyobb tragédia, hogy annyira gyökeresen másképp látjuk a világot, hogy az már két külön világ. És mindkét verzió nem lehet egyszerre igaz!

Gógita 2022.11.20. 15:31:03

@ulpius66: A legújabb: "Törley Katalin: Egy több száz fős traumatizált közösséggé váltak a diákjaink

Elmondta, kollégái sokkos állapotba kerültek az elbocsátások után."

Ööööö, és ki vonta be a gyerekeket ebbe, ahelyett, hogy órát tartanának nekik az iskolában, ahová tanulni járnak, nem politikai aktivista kiképzésre?!!!!

Gyerekkatonákat vetnek be, aztán ráfogják a kormányra, hogy az ő hibája, hogy traumatizáltak lettek a fronton, ahová ők küldték őket!

Rohadékok. Így még azt a kevés szimpátiámat is elveszítik, amit egyébként tanúsítottam az ügyük iránt.
Amíg nem lett az egészből egy az egyben egy kormányellenes politikai akció.

Gógita 2022.11.20. 15:38:18

"Elmondta, kollégái sokkos állapotba kerültek az elbocsátások után."

És amúgy felnőtt, diplomás emberek, mit nem értettek a leírt és nyilvános szabályokból, amiket alkalmaznak a feletteseik????

Vagy azt hitték, rájuk nem vonatkoznak? Mert... miért is nem?

Gery87 2022.11.20. 21:55:10

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Hát mondjuk ha mások is rosszul teszik, hát mondjuk mert ez nem tesz jót a közös dolgaink elintézésnek.
Azért.

(Egyébként nem mindenki
Azért ne csináljunk úgy mintha a világ összes demokráciájában a kormánypárt meg a minielnök "boldog karácsonyt"-al meg "fake news"-ozással intézné el a közbeszédet azokkal aki az "ellenségei".)

Gery87 2022.11.20. 22:04:53

@Gógita:

"Nagyobb tragédia, hogy annyira gyökeresen másképp látjuk a világot, hogy az már két külön világ. "

Te is ugyanazt látod amit én, csak mivel más dolgok fontosak neked mint pl nekem ezért bizonyos dolgokat leszarsz, ignorálsz, vagy úgy döntesz nem kell vele foglalkozni, másokat felnagyítasz, előrébb veszel stb.

"És mindkét verzió nem lehet egyszerre igaz! "

(több "verzió" is van nem csak kettő..)

Akár lehet is!
Attól függ mit nézünk.
Pl:
" a legfontosabb a család, a közösség" vagy
"a legfontosabb az egyén szabadsága"
Mindegyik lehet igaz, csak nem ugyanannak az embernek, a probléma az ha rá akarjuk erőltetni a másikra a saját látásmódunkat, ahelyett hogy azt néznénk hogy lehet a kettő együtt egymás mellett.
És máris kész a kultúrharc.

törppicur 2022.11.20. 23:35:01

Érdekelne, ki olvasott arról, hogy valamelyik újságíró (a nagyszámok törvénye alapján nyugati ballib) megkérdezte volna Zselé elnököt:
1. Mikor kér bocsánatot a lengyel néptől, amiért megölték az emberei a hazájukban békésen dolgozó civileket? - ez szerintem elvárható lenne
2. Mikor köszöni meg a NATO-nak, hogy nem pusztította el Ukrajnát azért, mert rakétáztatta egy NATO-tagállamot? - ez is elvárható
3. Mikor fogja biztosítani a kirobbant háború egyik okának, a megoldatlan nemzetiségi kérdésekneka megnyugtató megoldását, valamint a másik oknak, az Oroszországnak is nevezhető geopolitikai tényező többször is jelezett méltányos igényeinek (pl. NATO) figyelembe vételét? - de jó lenne tudni
4. Mit gondol, miért lett ő az elnök és még is mi tarja ebben a pozícióban?

GyMasa 2022.11.21. 12:03:24

@Gógita:
"Ma azonban a „mainstream liberális elitek” azért igyekeznek elhallgattatni ellenfeleiket, mert nem tudnak igaz dolgokat szembe állítani az egyet nem értőkkel. Uralmuk azon alapszik, hogy „ők jobban tudják a dolgokat”, ezért nem akarják semmiképpen kiengedni a kormányrudat a kezükből."
Ez pontosan így van!

GyMasa 2022.11.21. 12:10:48

@Gery87:
"... majd elnevezzük "háborús inflációnak" stb..."
Igen, ugyanis ez pontosan az...
Itt, németországban egypár dolog árának a változása:
- Száraztészta: 49 ct-> 99 ct
- Napraforgó étolaj: 99 ct ->1.99EUR
- Sajtok: 8EUR/kg->10EUR/kg
- Zsemle: 13ct ->17ct
- Macskakaja konzerv: 35ct ->60ct
Szóval, gondolom azt nem akarod mondani, hoyg itt is a patásorbán miatt van infláció?

"vagy ráfogjuk a nyuszira, Brüsszelre."
Mondjuk, a visszatartott, amúgy jogosan járó összegek miatt bizony ténylegesen is anyagi kát éri az országot.
Úgyhogy ez sem stimmel...

"A ballibek meg bármi áron ragaszkodnak a hülyeségeikhez."
Igen, ami azért jó, mert legalább távol tartja őket a hatalomtól, és nem tudnak még többet ártani az országnak

"Ha ez 12 évnyi kétharmadot hoz akkor is!"
Igen, mert ilyen inkompetensek.
Mondjuk, ami miatt mégjobban haragszom rájuk az az, ahogy elpusztítják csírájában az összes őj, ellenzéki kezdeményt, ha azt nem tudják beállítani az összefosásba...

"A mag legyen bent, kapjanak mandátumot, pénzt, megy a cirkusz, nem kell semmi több. "
Igen, szomorú, de ez van.

Gery87 2022.11.21. 19:23:23

@GyMasa:

"hoyg itt is a patásorbán miatt van infláció?"

Azért van nálunk rekord infláció (ami nem a háborúval kezdődött csak szólok) mert a dagadt szórta a pénzt számolatlanul a választások elött és mert nincs épkézláb monetáris politikája.
Leszarták hogy mi vana forinttal.

Csak mondanám hogy az árstop még február előtt 2021 őszén kezdődött!
Sehol nem volt még háború meg infláció.
na akkor most mi van?

A Brüsszel meg nem akkor kezdődött amikor nem adták oda a lóvét, ne ragadj le itt.
Ha megkapjuk a pénzt abból megint semmi értelmes dolgot nem fogunk látni.
Úgyhogy ez sem stimmel.

"Igen, ami azért jó, mert legalább távol tartja őket a hatalomtól, és nem tudnak még többet ártani az országnak"

12 éve voltak hatalmon utoljára, meddig fogtok még minden szart rájuk fogni?
A pofázáson meg bohóckodáson kívül nem igen tehetnek semmit.
Ha 12 év kétharmados tejhatalom nem elég ezeks zerint akkor valamit nagyon szarul csinálnak vaaagy eleve le is szarják hogy itt bármi jobb legyen hisz így is megszavazzák őket.

Gery87 2022.11.21. 19:24:29

("Sehol nem volt még háború meg infláció."

Mármint háború meg szankciók)

Gógita 2022.11.21. 21:10:30

@Gery87: "Csak mondanám hogy az árstop még február előtt 2021 őszén kezdődött!
Sehol nem volt még háború meg infláció."

De, nagyon is volt infláció és nem csak nálunk. Nézz utána! Nem jókedvében csinált a kormány SZOCIÁLIS okból ársapkákat!

És éppen még ki sem jöttünk a Covid válságból amelyben hatalmas bevételkieséseket szenvedett el a költségvetés, rengeteg PLUSZ kiadással megfejelve!!! (Oltóanyagok, infrastruktúra, számos támogatás...)
Ezeknek nyilván nem volt hatásuk. "Ellopták".

Az EU a mai napig a COVID válság hatásainak ELLENSÚLYOZÁSÁRA JÁRÓ PÉNZT SEM adta ide!!!!!
Nyilvánvaló kormánybuktató szándékkal!!!

Miközben már nyakig vagyunk a következőben!
Amit nagymértékben ők idéztek elő. Hiszen ki/mi kényszerítette az EU-t, hogy proxy háborúba kezdjen Oroszországgal???

Szóval, ha ilyenek a barátaink egy szövetségben, nincs szükségünk ellenségekre! :-(

Gógita 2022.11.21. 21:13:22

@Gery87: "Ha megkapjuk a pénzt abból megint semmi értelmes dolgot nem fogunk látni. "

Szerintem előbb nézz már szét az országban! Kis faluktól a nagyobb városokig. Stb.

GyMasa 2022.11.22. 11:06:07

@Gery87:
"Azért van nálunk rekord infláció (ami nem a háborúval kezdődött csak szólok) mert a dagadt szórta a pénzt számolatlanul a választások elött és mert nincs épkézláb monetáris politikája.
Leszarták hogy mi vana forinttal."
EZ csak az egyik része az okoknak.
A másik az a valódi háborús infláció.
Ezért van, itt, Németorszában "csak" 10% (hivatalosan, ugye, mert, amiarakat leírtam fentebb, azok átlagosan olyan 20-25% emelkedést mutatnak, és ez mind a háború kitörése óta realizálódott.

"...na akkor most mi van?"
Lásd, mint fentebb.

"A Brüsszel meg nem akkor kezdődött amikor nem adták oda a lóvét, ne ragadj le itt."
Már, hogyne"ragadnék itt le"!
orbánék úgy csinálják az EU támogatásokkal, hogy ök elölegezik meg a kifizetéseket, azaz, amikor az EU visszatart mondjuk 1milliárd EUR-t, akkor az egy kb 400 milliárd HUF-os lyukat üt a költségvetésen, hiszen az már ki lett fizetve, de az EU még nem utalta át.
Erre a költségvetés vagy spórol valamilyen kiadáson, vagy hitelt vesz fel rá.

"Ha megkapjuk a pénzt abból megint semmi értelmes dolgot nem fogunk látni.
Úgyhogy ez sem stimmel."
De, igen, mondjuk, csökkenhet annnyival az államadósság...

"12 éve voltak hatalmon utoljára, meddig fogtok még minden szart rájuk fogni?"
Olvasd el még egyszer, amit leírtam.
Semmit nem fogtam rájuk.
Egyszerüen csak megemlítettem az igazságot, miszerint tehetségtelen szarháziak gyülekezete, akiknek semmi keresnivalójuk nincs a kormányzás közelében...
Az, hogy te ezt magadra veszed, az a te problémád.
Azon kívül, megjegyezném, hogy egészen pontosan ugyanaz a gyurcsány ferenc az ellenzék legbefolyásosabb alakja ISMÉT, aki már egyszer összecsukta az ország gazdaságát. Szóval, egy esetleges kormányváltáskor igenis neki van a legnagyobb esélye, hogy kormányt alakíthasson.

"A pofázáson meg bohóckodáson kívül nem igen tehetnek semmit."
Tehetnének, de nem tesznek.
Ezen felül az is egy kérdés, hoyg miért is kell bohóckodni???

"Ha 12 év kétharmados tejhatalom nem elég ezeks zerint akkor valamit nagyon szarul csinálnak vaaagy eleve le is szarják hogy itt bármi jobb legyen hisz így is megszavazzák őket."
MOndjuk, a "nem csinálnak semmit" résszel nagyon nem értek egyet.
Ez csak az elvakult orbánfóbiások fejében van így.

Gery87 2022.11.22. 21:02:57

@GyMasa:

"EZ csak az egyik része az okoknak.
A másik az a valódi háborús infláció."

És akkor most ennek örüljek hogy azért IS?
A forint gyenge és ennek veleje a hibás politika miatt van meg mert szórta a pénzt.

"EU visszatart mondjuk 1milliárd EUR-t, akkor az egy kb 400 milliárd HUF-os lyukat üt a költségvetésen, hiszen az már ki lett fizetve, de az EU még nem utalta át."

Mondjuk nem kéne összeveszni mindenkivel meg építgetni a kurva NER maffiát aztán akkor nem lenne ilyen probléma, meg ugye ki is lehet lépni a picsába az EU-ból ha ennyire nem tetszik neki "Brüsszel"!
Ha meg mégis jobb bent, akkor meg alkalmazkodni kéne.
igen, tudom hogy egy gittegylet, de ez van, nem lesz jobb, vagy megszoksz vagy megszöksz.
Nem lehet megreformálni, mert ennél többet senki nem akar ami van, nem lesz "nemzetek Európája" sem pedig "Európai Egyesült államok".

Úgyhogy ha nem tetszik akkor el lehet ballagni.
legyen Huxit és akkor én is leléptem.
legyen itt egy lyuk Európa közepén. ha ez kell...
De már szánalmas ez a izzadságszagú "szabadságharc" a "Brüsszel" ellen.
Ha ennyire szar akkor léptessen ki Orbán!!!
Lehet hogy a választók ezt nem tolerálnák mondjuk.

"Az, hogy te ezt magadra veszed, az a te problémád."

Nem vettem magamra csak elég hiteltelen már hogy egy 12 éve semmi hatalommal nem bíró törpepártokra van fogva minden rossz...
Mintha a gyilkos a 12 éve halott szomszédjának hullájára mutogatna "ez is megint miattad van Józsi".
hagyjuk már ezt.

"Azon kívül, megjegyezném, hogy egészen pontosan ugyanaz a gyurcsány ferenc az ellenzék legbefolyásosabb alakja ISMÉT, aki már egyszer összecsukta az ország gazdaságát."

igen tudjuk ő tehet mindenről, maga sátán....
2009-ban már nem ő volt a Jani. Világ válság volt és Bajnai (204 igen szavazattal, 8 tartózkodással, ellenszavazat nélkül választotta meg az Országgyűlés) meg kell hagyni jó munkát végzett. Nem is kellett a magyaroknak.

"Szóval, egy esetleges kormányváltáskor igenis neki van a legnagyobb esélye, hogy kormányt alakíthasson."

Nem fog.
Ezért sem ő lett egyszer sem az ellenzéki összefogás elnökjelöltje mert ezt tudják.

Gery87 2022.11.22. 21:09:19

@Gógita:

"Szerintem előbb nézz már szét az országban! Kis faluktól a nagyobb városokig. Stb. "

Szétnéztem, voltam sokfelé!
Nem egy istenhátamögötti kis zsákfaluban lakom, de az elmúlt 30 évben egyszer volt leaszfaltozva az utcánk, még 20 éve...a gazt nem nyírják le, de ha te bármit akarsz akkor leszarják...kivéve ha protekciód van, van is ügy, ami miatt 100 ember szív egy protekciós kis geci miatt...a település pedig érdemben nem sokat változott. Ahhoz képest hogy tele vagyunk iparűzési adóval...vagy voltunk ki tudja már ezt mi hova folyik....kurva korrupt NER.
Még dicsekednek is vele sokan hogy pályázati közpénzből vett autóval járnak ki a telekre meg úgy van állásuk X helyen semmi dolguk....kösz.
Egy nagy büdös korrupt mucsai döbrögikkel mamelukokkal teli balkáni "Hódoltság" épült fel itt újra! Mit újra....csak megerősödött.

Ami pedig putri volt az ma is az.
Nem látok gyökeres változást.

GyMasa 2022.11.22. 22:16:21

@Gery87:
"És akkor most ennek örüljek hogy azért IS?"
Igen, örülj annak, hogy kapsz gázt olcsóért is az átlagos fogyasztásig, és, hogy 2/3 felett vannak az ország gáztárolói!
Ha most valami balos kormány lenne, akkor már régen otthon is 1200 HUF lenne egy köbméter gáz...

"A forint gyenge és ennek veleje a hibás politika miatt van meg mert szórta a pénzt."
Nem csak ez az oka.
Ráadásul azért mostanában visszae4rősödött a forint.

"Mondjuk nem kéne összeveszni mindenkivel meg építgetni a kurva NER maffiát aztán akkor nem lenne ilyen probléma, meg ugye ki is lehet lépni a picsába az EU-ból ha ennyire nem tetszik neki "Brüsszel"!"
Miért tenne ilyet?
Az a pénz JÁR az ORSZÁGNAK!
Neked, meg nekem.
Ráadásul, ezzel a "lopnak" dologgal sem vagy tisztában!
AMi "kár" az országot éri amiatt, hogy nem a szoci-közeli "vállakozók" építenek, hanem Lőrinc, az kizárólag annyi, hogy a szoci holdudvarnak már nem jut pénz...
(sőt, meg merném kockáztatni, hogy több is marad, hiszen lőrincnek nem kell kifizetnie a külföld felárát...)

"gen, tudom hogy egy gittegylet, de ez van, nem lesz jobb, vagy megszoksz vagy megszöksz."
Igen, csakhogy ez a gittegylet kurvára nem az, amire pl. én is 2004-ben szavaztam.
Elment az egész egy nagyon egészségtelen, beteges irányba!

"Nem lehet megreformálni, mert ennél többet senki nem akar ami van, nem lesz "nemzetek Európája" sem pedig "Európai Egyesült államok"."
AZ kár, mert, amíg ez így marad, addig nem is fog az egész működni, hanem csak egyre rosszabb lesz majd.

"Úgyhogy ha nem tetszik akkor el lehet ballagni."
Én pedig azt mondom, hogy az EU simán befoghatja!
Nem Magyarország változott meg 18 év alatt, hanem az EU.

"legyen Huxit és akkor én is leléptem."
AZtán, hová?
EGy Huxit után kurvára nem fogsz majd "lépni sehová"
Az lesz a szerencséd, ha nem kell majd vízum az EU-ba lépni.

"legyen itt egy lyuk Európa közepén. ha ez kell..."
Miért legyen?
AMúgy, pedagógiai szempontból bizony az lenne a legjobb, ha az történne.

"De már szánalmas ez a izzadságszagú "szabadságharc" a "Brüsszel" ellen.
Ha ennyire szar akkor léptessen ki Orbán!!!
Lehet hogy a választók ezt nem tolerálnák mondjuk."
De orbán nem ki akar lépni, hanem visszakapni azt az EU-t, amibe anno beléptünk.
Ez a mostani nem az, de nagyon

"Nem vettem magamra..."
Dehogynem!
Szinte süt a mondataidból a frusztráltság...

"... csak elég hiteltelen már hogy egy 12 éve semmi hatalommal nem bíró törpepártokra van fogva minden rossz..."
Te nem figyelsz arra, amiket leírok?
Konkrétan le szoktam írni, hogy mit tartok a hibájuknak.
És leírom azt is, amit orbánék hibájának érzek.
A kettő nem vág egybe, csak te nem figyelsz azokra, amiket írok, és az orbánfóbiág elvakít...

"Mintha a gyilkos a 12 éve halott szomszédjának hullájára mutogatna "ez is megint miattad van Józsi".
hagyjuk már ezt."
Nem, nagyon nem az!
De, nem fogom ismét elmondani, mert mér nagyon unalmas folyton ismételgetni magamat.

"igen tudjuk ő tehet mindenről, maga sátán....
2009-ban már nem ő volt a Jani. Világ válság volt és Bajnai (204 igen szavazattal, 8 tartózkodással, ellenszavazat nélkül választotta meg az Országgyűlés) meg kell hagyni jó munkát végzett. Nem is kellett a magyaroknak."
Ezzel csak annyi a probléma, hogy megint nem figyeltél és beszoptad a balos spindoktorok kamuját...
Magyarország gazdasága már 2006-ban lefeküdt, amikr még sehol nem volt semmiféle válság, sőt gyurcsány szerint éppen pénzbőség volt
Amúgy ez is az egyik mocskos hazugsága a gerinctelen balosoknak, hogy megpróbálják azzal a válsággal metegetni fletot, ami 3 évvel később jött csak!
Bajnairól meg csak annyit, hogy ő csak simán végrehajtotta, amit az IMF elérakott!
Neki az EGYETLEN érdemem az volt, hogy képes volt egy évig sakkban tartani a szoci erős embereket.

"Nem fog.
Ezért sem ő lett egyszer sem az ellenzéki összefogás elnökjelöltje mert ezt tudják. "
Persze, hogy nem fog, de miért nem veszed észer MEGINT? hogy ez nem OK, hanem következmény?
A mai ellenzék ősbűne az, hogy amellett, hoyg tehetségtelen gerinctelen alakok, bizony rá is vannak gusztustalan módon telepedve a komplett ellenzéki oldalra, és azonnal megfojtanak minden kezdeményezést, ami az ellenzéki oldalon kialakulhatna, amint azok mondjuk kijelentik, hogy nem akarnak "összefosni"...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.11.23. 07:18:08

@Gery87: Hú, akkor HUXIT minél előbb, minél előbb. Sőt, ha lehet, vigyél magaddal még pár embert, syncet, chrisredet, Boldilit, codert meg a többit.
Amúgy csak szólok, Nyugaton a te képességeiddel csak olyan munkát fogsz kapni, ahol a legelső olyan típusú pofázásram amiket itt a blogon szoktál művelni, úgy kibasznak a sintértelepre mint macskát szarni.

tűz fal 2022.11.23. 08:39:55

@Gery87:
Ami izzadságszagú, az hogy míg mások konkrét dolgokat írnak, addig te szándékosan kerülöd a konkrétumokat, ezért "szabadságharcról" meg hasonlókról hablatyolsz, és szándékosan csúsztatsz például a világválsággal, aminek semmi köze sem volt Gyurcsány ámokfutásához, hiszen az korábban volt.

GyMasa 2022.11.23. 11:32:29

@Deak Tamas:
Az bizots, hogy Gerivel én nem szeretnék egy helyen dolgozni...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.11.23. 12:26:29

@GyMasa: hát, csak ha betonított segédmunkásokkal érintkezel, szerintem max. akkor ....

GyMasa 2022.11.23. 13:51:16

@Deak Tamas:
Szerintme még ott sem lehetne helye...
Azok nem szeretik az ilyen okostojásokat...

Gery87 2022.11.23. 15:48:19

@GyMasa:

"Igen, örülj annak, hogy kapsz gázt olcsóért is az átlagos fogyasztásig, és, hogy 2/3 felett vannak az ország gáztárolói!"

Tudod ennek is mi fogjuk meginni a elvét hogy az állam fizeti ezt.
Egyébként még mindig nem tudni semmit arról mennyiért is vettek gázt.

"Ha most valami balos kormány lenne, akkor már régen otthon is 1200 HUF lenne egy köbméter gáz..."

Ezt csak szeretnéd hinni.

"Nem csak ez az oka."

Akkor már rendben is van...

"Ráadásul azért mostanában visszae4rősödött a forint."

Acélosan 410 körül van, kemény...
Nem fog 400 alá menni.

Egyébként

Gery87 2022.11.23. 16:04:43

@Deak Tamas:

Na mi van hülye gyerek megszólaltál?
Magadból indulsz ki, tudod nem mindenhol vannak ilyen agressízv kis szarcsimbókok mint te.
A hozzád hasonló elborultak meg még itthon sem szólalnak meg munkahelyen, vagy időben el vannak küldve a picsába!

@GyMasa:

Csak politikáról tudnál beszélgetni?
Érdekes.

Gery87 2022.11.23. 16:10:22

@GyMasa:

Az "vén rókákat" sem szeretik akik 10 centire a képedtől, ujjukkal böködve magyaráznak mindenről is:)

GyMasa 2022.11.23. 17:10:32

@Gery87:

""Tudod ennek is mi fogjuk meginni a elvét hogy az állam fizeti ezt.
Egyébként még mindig nem tudni semmit arról mennyiért is vettek gázt."
Nem mindegy?
Eddig fenntartható volt, amit csináltak, és most is annak tünik.
Akkor meg mit érdekel téged, hoyg mibe kerül?

"Ezt csak szeretnéd hinni."
Jaja, ez ám az érv!
Hol tanultál meg így érvelni?
AMúgy igazad lehet, valószínüleg sokkal drágább lenne, mert széttárnák a kezüket, hoyg "ez a szabad piac!"

"Akkor már rendben is van..."
Nincs rednben, csak az a fajta túlegyszerüsítés, amit csinálsz általában nagyon súlyosan helytelen konklúzióhoz fog vezetni, ami majd késöbb bosszulja meg magát.

"Acélosan 410 körül van, kemény...
Nem fog 400 alá menni."
De már nem os 430, mint a mélyponton...

GyMasa 2022.11.23. 17:14:14

@Gery87:
"Csak politikáról tudnál beszélgetni?
Érdekes."
Nem, itt nem beszélünk politikáról.
SZámtalan egyéb, sokkal fontosabb és érdeksebb téma van azon kívül is.
Söt, itt melósok sincsenek, csak mérnökök.

Viszont pl. haza pont az olyanok miatt nem akarok költözni, mint amilyen te vagy. (meg boldi, meg az ilyen tesz-vesz meg igazamvan, meg ilyesmi féle alakok)
A Való életben 10 perc vita veled egy kínszenvedés lenne.
Én meg nem vagyok mazochista, szóval ennek nem fogom magam kitenni.

GyMasa 2022.11.23. 17:15:36

@Gery87:
"Az "vén rókákat" sem szeretik akik 10 centire a képedtől, ujjukkal böködve magyaráznak mindenről is:)"
Veled szemben én tudok viselkedni, amikor értelmi fogyatékosokkal beszélek.
Ráadásul én olyanokkal vagyok körülvéve, akikkel lehet értelmesen beszélgetni.
Lehet, szerencsés vagyok.

Gery87 2022.11.23. 19:20:03

@GyMasa:

"Nem mindegy?"

Hogy a picsába lenne mindegy? Nincs ingyen ebéd!

"Eddig fenntartható volt, amit csináltak, és most is annak tünik."

Már egyre kevésbé tűnik annak.

"Akkor meg mit érdekel téged, hoyg mibe kerül?"

Hát bazmeg ennyire nem lehetsz süsüs:D
Fel tudod fogni mi az hogy KÖZPÉNZ?
Amikor az állam szépen fizetni neked a rezsi egy részét azt is tőle veszi el!
Úgyhogy minimum az hogy jogom van tudni mire mennyit költ.

"Jaja, ez ám az érv!"

Neked is csak hited van hogy szarabb lenne, nem érveid.

"Nincs rednben, csak az a fajta túlegyszerüsítés, amit csinálsz általában nagyon súlyosan helytelen konklúzióhoz fog vezetni, ami majd késöbb bosszulja meg magát."

nem írok regényt.

"De már nem os 430, mint a mélyponton... "

ó, dejó.

Gery87 2022.11.23. 19:22:55

@GyMasa:

"Viszont pl. haza pont az olyanok miatt nem akarok költözni, mint amilyen te vagy. "

Ó, szóval nem is itt élsz, nem viseled a következményeit a NER-nek de azért határozott véleményed van hogy itt most jó:)
Értem, ezt azért jó tudni.
Beállhatsz Birka mellé..

"A Való életben 10 perc vita veled egy kínszenvedés lenne."

Mivel rámutatnék arra mennyire sok fasság meg tévképzed él benned:)

"Én meg nem vagyok mazochista, szóval ennek nem fogom magam kitenni. "

Örülök.

Gery87 2022.11.23. 19:24:06

@GyMasa:

"Veled szemben én tudok viselkedni, "

Nos ez sosem fog kiderülni.

"amikor értelmi fogyatékosokkal beszélek."

Ez is része a viselkedésnek vagy már nem?

"Ráadásul én olyanokkal vagyok körülvéve, akikkel lehet értelmesen beszélgetni.
Lehet, szerencsés vagyok. "

Látom is az eltartott kisujjad:)

GyMasa 2022.11.23. 19:34:56

@Gery87:
"Hogy a picsába lenne mindegy? Nincs ingyen ebéd!"
Nem ingyen van, csak kevés lehúzással.
AZt tudod, Hornék hogy adták el az ország energetikai infrastruktűrájának egy nagyon nagy részét külföldi cégeknek?

"Már egyre kevésbé tűnik annak."
AHogy te gondolod.
Majd, ha fenntarthatatlan lesz, akkor kivezetik!
Amúgy én a kezdetektől ellene vagyok a rezsicsökkentésnek, mert egy roppant demagóg hűzásnak tartottak mindig is.

"Hát bazmeg ennyire nem lehetsz süsüs:D"
Miért, te lehetsz?
Ha elbírja az ország kültségevetése, akkor mi a francnak vered magad ezen az egészen???
Ráadásul, nekem van egy csúnya érzésem, hogy ez nem is igazi "kegy" mert így orbánék csak kevesebbet kaszálnak a rezsicsökkentésen, mint előtte, de gyanús, hoyg máég mindig enyhén pluszos nekik a folyamat.
Te meg beszopod itt, hogy veszítenek rajta.

"Fel tudod fogni mi az hogy KÖZPÉNZ?"
Miért, te fwel tudod?

"Amikor az állam szépen fizetni neked a rezsi egy részét azt is tőle veszi el!
Úgyhogy minimum az hogy jogom van tudni mire mennyit költ."
EZek nyilvános adatok, csak keress rá, benne kell lennie a kültségvetésben.

"Neked is csak hited van hogy szarabb lenne, nem érveid."
Nem, nekem az a mottóm, hogy választani kell, hoyg az embernek igaza van, vagy boldog lesz.
Én el tudom engedni azt, hogy minden áron igazam legyen.

"nem írok regényt."
Dehogynem.. Olyan grafomániás vagy, mint Boldii.

"ó, dejó. "
Miért, nem jó?

GyMasa 2022.11.23. 19:41:28

@Gery87:
"Ó, szóval nem is itt élsz, nem viseled a következményeit a NER-nek de azért határozott véleményed van hogy itt most jó:)"
Miért, te mégis kinek képzeled magad, hogy megmondd nekem, hogy miről lehet meg miről nem lehet véleményem?
Ahhoz határozottan nem kell Magyaprországon élnem, hoyg rólad elmondjam, hoyg te teljesen merőleges vagy a valóságra, mert ez teljesen nyilvánvaló azokból, amiket leírsz folyamatosan.

"Értem, ezt azért jó tudni.
Beállhatsz Birka mellé.."
Miért?

"Mivel rámutatnék arra mennyire sok fasság meg tévképzed él benned:)"
Nem hiszem, inkább fájdalmas lenne végighallgatni mindazt a sok sületlenséget és vágyvezérelt marhaságot, amit itt is előadsz...
Az a baj, hogy én műszaki ember vagyok, tehát azért valamennyire megy a számolás, meg pl tudok grafikont olvasni, és le tudok vonni következtetéseket abból amit ott látok.
Neked viszont olyan súlyos orbánfóbiád van, ami a valóságérzékelésedet is hátrányosan befolyásolja.
Ezen felül azt is látom, hogy arra sem vagy hajlandó, hogy te magad nézz utána olyan dolgoknak, amiket itt előadsz, mint armageddon-scenáriókat... (itt most konkrétamn a rabszolgatörvény körüli hülyeségeidre gondolok, amiből világosan látszik, hoyg nem néztél utána a dolgoknak, és csak azokat papagájkodod vissza, amiket a balos megmondóemberek a szádba adnak...)

"Örülök. "
Én is!

GyMasa 2022.11.23. 19:43:01

@Gery87:
"Nos ez sosem fog kiderülni."
Igen, ez gyanús, hiszen nem fogunk találkozni.

"Ez is része a viselkedésnek vagy már nem?"
Mi, hogy egy értelmi fogyatékossal is megpróbálok tisztelettel beszélni?

"
Látom is az eltartott kisujjad:)"
Ez most vicc volt?
Csak, mert ne vicces a téma...

Gery87 2022.11.23. 20:00:56

@GyMasa:

"AZt tudod, Hornék hogy adták el az ország energetikai infrastruktűrájának egy nagyon nagy részét külföldi cégeknek?"

Hiba volt, de ha folyamatosan vissza mutogatunk azzal mit érünk el?
Most az nem érv de de ők meg ezt meg azt csinálták.."
Most ettől mi a faszom lesz jobb?
Komolyan?
Engem az érint ami most van!

"Majd, ha fenntarthatatlan lesz, akkor kivezetik!"

Hogy szavazókat veszítsenek? Nem, nem, dehogy inkább felvesznek csilliárd hitelt!

Gery87 2022.11.23. 20:12:15

@GyMasa:

"Ha elbírja az ország kültségevetése, akkor mi a francnak vered magad ezen az egészen???"

Szerinted elíbrja?
Szerinted tényleg ez a balkáni közepesen fejlett ország ezt hosszú távon elbírja mikor azért halasztanak el évekre béremelést mert várnak egy KÜLSŐ pénzforrást?
Ne nevettess.

"Ráadásul, nekem van egy csúnya érzésem, hogy ez nem is igazi "kegy" mert így orbánék csak kevesebbet kaszálnak a rezsicsökkentésen, mint előtte, de gyanús, hoyg máég mindig enyhén pluszos nekik a folyamat.
Te meg beszopod itt, hogy veszítenek rajta."

Miért kaszálna?

"Miért, te fwel tudod?"

Én fel tudom fogni hogy az sem végtelen, csak mert sok van belőle.

"EZek nyilvános adatok, csak keress rá, benne kell lennie a kültségvetésben."

persze....annyira nyilvános mint a belgrád vasút paks meg a többi piszkos ügyük.

"Nem, nekem az a mottóm, hogy választani kell, hoyg az embernek igaza van, vagy boldog lesz."

Magyarul elengeded a dolgot, jó hát én is sokszor vagyok így....hogy annyira nem érdekel a téma már vagy már meguntam a dolgot.

"Én el tudom engedni azt, hogy minden áron igazam legyen."

Nem úgy tűnik nekem hogy itt bárki ezt megtenné.

Itt mindenki azért mond valamit mert meg van győződve róla hogy amit mond az úgy van.
Nem meggyőzés folyik hanem a másik "lenyomása" sokszor.
Én csak válaszolok vagy a kommentekre vagy a cikkre.
De mivel annyira távoli a nézőpontunk ezen csak felbasszák magukat rajta:)

Kellemes vita akkor lenne ha nem lenne ennyire távoli a világképünk.

Gery87 2022.11.23. 20:15:13

@GyMasa:

"Dehogynem.. Olyan grafomániás vagy, mint Boldii."

Változó menynit írok egy cikkre vagy kommentre, de aztán mindig kapok 2-3 embertől egy oldalnyi választ, reakciót.
Ezért!
ha meg nem válaszolok részletesen az a baj.

"ó, dejó. "
Miért, nem jó? "

relatíve jó, de az hogy tartósan 400 felett van nem jó.

Gery87 2022.11.23. 20:26:09

@GyMasa:

"Veled szemben én tudok viselkedni, amikor értelmi fogyatékosokkal beszélek."

fejtsd ki akkor nekem légy szíves minek írtad ezt?

"Miért, te mégis kinek képzeled magad, hogy megmondd nekem, hogy miről lehet meg miről nem lehet véleményem?"

lehet, csak úgy árnyalja a dolgokat hogy úgy támogatod a NER-t hogy nem viseled a következményeit a bőrödön!
De ne idegeskedj!

"Ahhoz határozottan nem kell Magyaprországon élnem..."

...de a Fidesz és a kormányzat megítéléséhez kurvára nem ártana! f

"hoyg rólad elmondjam, hoyg te teljesen merőleges vagy a valóságra, mert ez teljesen nyilvánvaló azokból, amiket leírsz folyamatosan."

oké, akkor most felbasztad magad:)

"Miért?"

Mert ő sem itt él, de határozottan támogatja a NER-t ő is.
De jó vele beszélgetni és nem megy anyázásig sose a vita.

"Neked viszont olyan súlyos orbánfóbiád van, ami a valóságérzékelésedet is hátrányosan befolyásolja."

ezt csak te képzeled így. Ez egy "fideszes topik" ha lehet iylet mondani, persze hogy bárki aki idetéved és nem azt mondja mint a "kemény mag" az "orbánfóbiás" lesz.
Műszaki ember létedre sem vagy logikus sok mindenben.

"itt most konkrétamn a rabszolgatörvény körüli hülyeségeidre gondolok, amiből világosan látszik, hoyg nem néztél utána a dolgoknak, és csak azokat papagájkodod vissza, amiket a balos megmondóemberek a szádba adnak.."

Igen tudjuk minden a hülye balosok félrevezetése miatt van...
meg úgy mellesleg én itt élek és dolgozom úgyhogy ha nem úgy lesz ahogy lesz akkor én legalább érzékelni fogom! Ahogy eddig is!
Úgyhogy nekem ne akard már bemagyarázni hogy de nem is úgy van...
itt élem át baszod:)
itt vagyok beteg, diák, dolgozó, polgár...

GyMasa 2022.11.23. 20:28:36

@Gery87:
"Hiba volt, de ha folyamatosan vissza mutogatunk azzal mit érünk el?"
Nem visszamutogatni kell, hanem ÉRTENI, hogy mi miért történt..
Az történt, hogy Hornék eladták a komplett infrastruktúrát, a piaccal együtt eszközárban, ÉS vállatak egy 8%-os garantált profitot a vevőknek!!!
Kérdezz majd meg valakit pl Szegedről, hogy mennyires volt nekik vidám a az EDF-nek fizetni a kurvamagas villanyszámlát, a szintén magas telefonszámlát, meg a víz/csatornaszámlát, meg a világ egyik legdrágább autópályadíját az M5-ösön...!
És, ennek ellenére, mindegyik cég vastagon veszteséges volt, és az államnak minden évben ki kellett pótolnia a hiányt nullára, majd erre az egészre még 8% "profitot" kifizetni...
A SZegedi Démásznál viszont mindenki Land Rover Defenderrel járt...
Na, ez szűnt meg ( a pénzszivattyú) azzal, hogy orbánék visszavásárolták a közműveket ezektől a rablóktól...

"Most az nem érv de de ők meg ezt meg azt csinálták.."
Most ettől mi a faszom lesz jobb?
Komolyan?
Engem az érint ami most van!
Igen, csak, hogyha nem tudod mi történt, hanem elhiszel minden hülyeséget és ezen felül még utánanézni sem vagy hajlandó, akkor mire föl okoskodsz itt?

"Hogy szavazókat veszítsenek? Nem, nem, dehogy inkább felvesznek csilliárd hitelt! "
Te tényleg nem érted, mit jelent a "fenntarthatatlan" szó?

GyMasa 2022.11.23. 20:36:30

@Gery87:
"Szerinted elíbrja?"
Igen, nyilvánvalóan.

"Szerinted tényleg ez a balkáni közepesen fejlett ország ezt hosszú távon elbírja mikor azért halasztanak el évekre béremelést mert várnak egy KÜLSŐ pénzforrást?
Ne nevettess."
AZért itt 1000 milliárd EUR-os nagyságrendről beszélünk...
Azért az sok pénz ám:
kb. 410 000 000 000 000 Forint

"Miért kaszálna?"
Nézz utána a MVM pénzógyi eredményének.
Lehet, meg fogsz lepődni.

"persze....annyira nyilvános mint a belgrád vasút paks meg a többi piszkos ügyük."
Figyi már! Látszik, hogy meg sem próbáltál SOHA utánanézni...
AKkor mire fel okoskodsz itt?

"Magyarul elengeded a dolgot, jó hát én is sokszor vagyok így....hogy annyira nem érdekel a téma már vagy már meguntam a dolgot."
Jaja.
Nem mindig sikerül elsőre, de törekszem rá.

"Nem úgy tűnik nekem hogy itt bárki ezt megtenné."
Hát, te még nem vagy rajta a tiltólistán.
Boldi már ott van...
Akkor most üt sem engedtem el?

"Itt mindenki azért mond valamit mert meg van győződve róla hogy amit mond az úgy van."
Mint kb. mindnehol...

"Nem meggyőzés folyik hanem a másik "lenyomása" sokszor."
Nekem nem ez a célom, de azért ehhez az is hozzátartozik, hoyg te meg semennyire nem figyelsz arra, amit írok...

"Én csak válaszolok vagy a kommentekre vagy a cikkre."
Igen, és ha butaságot írsz, akkor azt nem engeded el...

"De mivel annyira távoli a nézőpontunk ezen csak felbasszák magukat rajta:)"
Igen, és biztos vagyok benne, hoyg téged ez szóraokztat...
Kinek a pap , kinek a paplan...

"Kellemes vita akkor lenne ha nem lenne ennyire távoli a világképünk."
Az érdekes, mert te is jobboldalinak vallod magad, de totál progresszív balsoként beszélsz.

GyMasa 2022.11.23. 20:40:15

@Gery87:
"Változó menynit írok egy cikkre vagy kommentre, de aztán mindig kapok 2-3 embertől egy oldalnyi választ, reakciót."
Ez azért lehet, mert azért egy fokkal értelmesebbnek tűnsz elsőre, mint boldii...

"Ezért!
ha meg nem válaszolok részletesen az a baj."
Hát, nem válaszolsz, én is érzek valami hasonlót...

"relatíve jó, de az hogy tartósan 400 felett van nem jó. "
Miért?
Nincs olyan, hogy kőbe vésett, EUR/HUF árfolyam!
EZ nem ilyen egyszerű.
Ha pl a fizetések növekednek együtt az árfolyammal, vagy akár felette, ahogy most történik, akkor végeredményben az emberek többet fognak keresni...
AKkor nincs ezzel probléma.
Probléma akkor van, ha elkezd nyílni az olló...

GyMasa 2022.11.23. 21:02:31

@Gery87:
"fejtsd ki akkor nekem légy szíves minek írtad ezt?"
Még mindig bízom benne, hogy normális vagy.

"lehet, csak úgy árnyalja a dolgokat hogy úgy támogatod a NER-t hogy nem viseled a következményeit a bőrödön!"
Látod, ez a probléma veled...
Igazából fogalmad sincs róla, hogy mit támogatok, és úgy tűnik, kíváncsi sem vagy rá.
Ennek ellenére itt ítélkezel felettem és meg akarod nekem mondani, hogy mit szabad, vagy mit nem szabad gondolnom.

"De ne idegeskedj!"
Nem vagyok ideges.

"...de a Fidesz és a kormányzat megítéléséhez kurvára nem ártana! f"
Miért is?
A 444-en, meg a 24-en nem reális a róluk festett kép???
Akkor honnan tájékozódjak?

"oké, akkor most felbasztad magad:)"
Nem.
felneveltem 3 gyereket.
az 3 "Miért korszak".
Hidd el, ennél több kell ehhez!
Amúgy, onnan tudod, hogy felbasztam magam, hogy egyzsercsak nem fogok válaszolni többet.
Ennek az lesz az oka, hogy te is bekerültél a tiltólistára.

"Mert ő sem itt él, de határozottan támogatja a NER-t ő is.
De jó vele beszélgetni és nem megy anyázásig sose a vita."
Igen, Birca-nak birkatürelme van...
Nekem azért nem mindig.

"ezt csak te képzeled így."
Tényleg akarod, hogy megkérdezzük az itt kommentelőket, hogy ők mit gondolnak erről?

" Ez egy "fideszes topik" ha lehet iylet mondani, persze hogy bárki aki idetéved és nem azt mondja mint a "kemény mag" az "orbánfóbiás" lesz."
Nem azért neveztelek orbánfóbiásnak, mert nem értesz velem egyet, hanem azért, mert az ellnezéki, többszörösen megcáfolt paneleket hozod fel, és pontosan úgy viselkedsz, mint egy orbánfóbiás.
Kezdve azzal, hogy mindenben az az alapálllsod, hogy orbán ellenében helyezkedsz el...

"Műszaki ember létedre sem vagy logikus sok mindenben."
Például miben nem?

"Igen tudjuk minden a hülye balosok félrevezetése miatt van..."
Pontosan!
Őn 16 + éve dolgozom rugalmas munkaidőkeretben, és nagyon jól ismerem a rendszert.
Amit az ellenzéki megmondóemberek terjesztenek róla az egyszerűen még legjobb esetben is a szokásos, alattomos, aljas csúsztatóas, de nyugodtan lehet akár hazugságnak is nevezni...
De, csak most, csak neked megpróbálom elmagyarázni:
Tehát a rugalmas munkaidőkeret lényege, hogy ne össze-vissza kapjál fizetést, hanem, minden hónapban ugyanannyit.
Azaz, amikor nincs annyi meló, akkor lemegy a kereted mondjuk 60 órával, DE ENNEK ELLENÉRE MEGKAPOD ÉRTE A FIZETÉSEDET, MINTHA LEDOLGOZTAD VOLNA AZ ÖSSZES ÓRÁDAT!
Amikor meg sok a meló, akkor mintegy "visszaadod" azokat az órákat, amiket előtte nem kellett ledolgozni.
Ha többet kell dolgozni, akkor meg növekszik a munkaidő kereted, amit később lecsúsztathatsz, azaz, az amúgy is járó szabadságon felül még otthon lehetsz.

Azaz, tulajdonképpen munka nélkül kapsz fizetést.
Nem tudom, sikerült érthetően leírnom?
He nem, akkor kérdezd meg, mit nem értesz ezügyben?

Ettől függetlenül létezik a TÚLÓRA fogalma, ami olyan többletmunka, amit előre el kell a munkaadónak rendelnie, de te mondhatsz rá nemet.
A túlóra esetén a munkaadónak ki kell fizetnie a munkavégzés időpontjában értelmezett pótlékokat, és a túlórát a következő havi fizetéssel köteles a munkaadó kifizetni.
Ha nem fizeti ki, vagy nem fizet pótlékot, akkor az szimpla törvényszegés.
Olyan nincs, amit az ellenzéki, életükben soha nem dolgozott faszfejek hrdettek, azaz, hogy rádkényszerítenek 400 óra túlórát, amit csak 4 év múlva kell kifizetniük.
Értelemszerűen, amíg negatív a rugalmas munkaidőkereted (azaz TÖBB FIZETÉST KAPTÁL, MINT AMENNYIT DOLGOZTÁL) addig nem fogsz semmiféle pótlékot kapni, hiszen az az idő már ki van fizetve neked...

"meg úgy mellesleg én itt élek és dolgozom úgyhogy ha nem úgy lesz ahogy lesz akkor én legalább érzékelni fogom! Ahogy eddig is!
Úgyhogy nekem ne akard már bemagyarázni hogy de nem is úgy van...
itt élem át baszod:)"
Akkor te egy nagyon peches ember vagy...

"itt vagyok beteg, diák, dolgozó, polgár...
Ja, hogy diák vagy...
Akkor máris jobban érthető...

Gery87 2022.11.24. 14:05:37

@GyMasa:

nem vagyok jobboldali, sem progresszív abban az értelemben biztos nem ahogy te gondolod.

Gery87 2022.11.24. 14:07:32

"Én csak válaszolok vagy a kommentekre vagy a cikkre."
Igen, és ha butaságot írsz, akkor azt nem engeded el..."

A mások véleménye itt mindig "butaság", kivéve ha totál ugyanazt mondják:)

Gery87 2022.11.24. 14:16:45

@GyMasa: nem vagyok jelenleg diák, ez egy felsorolás volt.

GyMasa 2022.11.24. 15:29:21

@Gery87:
Akkor miért írsz butaságokat?

Gery87 2022.11.24. 15:58:35

@GyMasa:

Szerinted írok butaságokat.

GyMasa 2022.11.24. 19:31:17

@Gery87:
Mások szerint is azt írsz.

Gery87 2022.11.24. 20:19:12

@GyMasa:

Mint mondtam ez egy fideszes topic.
Semmi meglepő nincs ebben.

meg a minta is kicsi, hányan írnak ide rendszeresen? 6-an?

GyMasa 2022.11.25. 10:00:44

@Gery87:
Attól még objektíven hülyeségeket írsz.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása