magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Toroczkai

Vita Puzsér és Toroczkai között. Őszintén: komolyan megemelkedett szememben Toroczkai.

Puzsér nyomta a rögeszméjét, az "István a nyugatot választotta, tehát mindenki aki a nyugatot kritizálja, az magyarellenes" című lemezt. Ezzel nem is foglalkozom, mert egyrészt marhaság, másrészt már részletesen cáfoltam, lásd itt.

Puzsér persze se nem vak, se nem ballib, azaz világosan látja mi a probléma a mai nyugattal. Szóval mint hajótörött a deszkába kapaszkodik az egyetlen kimagyarázó érvbe: igen, a mai nyugat nem az, amit István "választott", ez igaz, bajok vannak, de a nyugati "alapértékek" olyanok, hogy kitermelik idővel a gyógyszert.

Puzsér kb. olyan, mint amilyenek a nyugati őszinte kommunisták voltak a szovjet időkben, akik szembesültek azzal, hogy a marxista elmélet által ígértek nemigen vannak kapcsolatban a kelet-európai valósággal, de se azt nem akarta mondani, hogy baj van a marxizmussal, se azt, hogy a kelet-európai valóság rossz. Maradt az a ködös érv, hogy igen, sok a baj, de még így is jobb, mint a kapitalizmus, s aztán majd a rendszer "kigyógyulja" ezeket a hibákat. Itt aztán jöhetett még egy Marx-idézet is, mert Marx okos ember volt, s ezt még előre is látta, lásd "ez természetesen eleinte csak a tulajdonjogba és a polgári termelési viszonyokba való zsarnoki beavatkozások útján történhetik, tehát olyan rendszabályok útján, amelyek gazdasági szempontból elégteleneknek és tarthatatlanoknak látszanak, amelyek azonban a mozgalom folyamán túlhajtanak önmagukon" (Kommunista Kiáltvány).

A gond csak az, hogy se a szovjet rendszer nem tisztult ki, se a nyugati nem fog. S ezt nem is teheti meg. A mai liberalizmus nem tévút, hanem a rendszer egyenes főútvonala.

57 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9717989520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.12.02. 13:58:18

Puzsér az egylevegővételes azugság szófosás felkent bajnoka.

Nézze meg a térképet, hol van Európában Magyarország!
Középen!
Európa kellős közepén!
Ehhez képest viszonyodik minden.

S hagyja a mantrát, hogy milyen vallást vettünk fel.
Keresztények voltunk.
Istvánnal csak a szertartás változott, nem a vallás.
Ahogy a krónikákban szerepelt, mert addig 'rhytus scithycus gentilis' váltott át római rendűvé, de nem rómaivá.
Magyar maradt.

_Neville 2022.12.02. 14:04:33

Ráadásul ez eleve az egyházszakadás előtti történet, szóval egyáltalán nem volt ilyen éle ennek a választásnak, mint ami Puzsér beleképzel. Nem véletlen, hogy Szent István egyébként az ortodoxok szentje is.

Gógita 2022.12.02. 14:10:34

Így "dolgoznak" azért az ellenzéki EP képviselők, hogy Magyarország megkapja a nekünk járó pénzeket!:

"AZ EURÓPAI PARLAMENT KÉPVISELŐI IS KONZULTÁLHATNAK A KORMÁNNYAL

Gyöngyösi Márton a Jobbik elnöke, európai parlamenti képviselője ugyanis elpostázta a magyar kormány konzultációs kérdőívét a mintegy hétszáz EP-képviselőnek.

A Jobbik Magyarországért Mozgalomtól kapott tájékoztatás szerint, a párt elnöki tisztségét is betöltő európai parlamenti képviselőjük Gyöngyösi Márton, egy közösségi oldalára feltöltött videójában arról számolt be, hogy személyesen "postázta el" az összes EP-képviselőnek az Orbán-kormány által indított, az Oroszországgal szembeni szankciókat elutasító úgynevezett nemzeti konzultációját.

Az angol nyelvű konzultáció kísérőlevelében arra kérte a képviselőket, hogy a kitöltött papírt Deutsch Tamás postaládájába dobják majd be, így akár hétszáz levelet is kaphat a fideszes politikus. (A videóból kiderül, hogy valóban vannak hagyományos postaládái az EP-képviselőknek, így könnyű lesz Deutsch Tamás számára kézbesíteni a konzultációkat).
A képviselő azt reméli, hogy a visszaérkező kérdőíveket majd Deutsch Tamás fogja megszámolni.

Gyöngyösi Márton a nemzeti konzultáció kapcsán korábban úgy fogalmazott, hogy a Fidesz ezzel hülyíti a magyar embereket.

"A fideszesek azt gondolták, hogy Európában senkinek nem fog feltűnni, hogy ők mit is művelnek Magyarországon. Ma már itt az Európai Parlamentben mindenki tudja, hogy a Fidesz az oroszok szekértolója, egy korrupt bagázs, ami lenyúlja a pénzeket, és rabszolgasorba taszítja a magyarokat" - hangsúlyozta a jobbikos politikus.

Legújabb akciója után Deutsch Tamásnak azt üzente: "Úgyhogy Tamás, készülj, a napokban lehet, hogy több leveled fog érkezni a szokásosnál.""

Gógita 2022.12.02. 14:20:49

@gigabursch: És, ha már térkép: Róma inkább délre volt/van tőlünk. :-)

Gógita 2022.12.02. 14:24:30

Puzsér sokáig érdekes volt, de mivel állandóan ismétli magát, már rém unalmas.

Különösen úgy, hogy sokszor ő is eléri a pontot - leírja, elismeri -, ahol be kéne ismernie, hogy a nyugat egy rakás szar lett erkölcsi szempontból, de mindig megáll és nem lépi át a pontot, mert akkor borulna a világképe és ezt nem vállalja be.
Így nem fejlődik a vitákkal.

gigabursch 2022.12.02. 15:20:49

@Gógita:
Róma (és Karthágó, de mégis inkább az előbbi) kb a Mediterránum középpontjaként értelmezhető.
Ahogy a Szentföld és/vagy Egyiptom is megvan abban a viszonyítási rendszerben, ahol középpont.

De Európa közepe mindig is itt van, amit mindig is birtokolni akart mindenki és aminek a megvédéséért/felmentéséért két jelentős íjfeszítő népes beáramlás történt, ahol az egyiket hunként, a másikat meg a magyarok második bejöveteleként tartanak nyilván a krónikák.

Gery87 2022.12.02. 15:28:02

Puzsér nagyon könnyen elveszt egy vitát, amikor a paneljeit veszi elő és azzal próbál érvelni.
Ez egy egyetértő közegben működik, de amúgy nem.
Nem mondom hogy Toroczkaink igaza volt mindenben de közelebb állt a valósághoz mint Puzsér.

Robi elkényelmesedett és "kiégett".
Mivel országosan ismert megmondóember lett és hivatásszerűen ebből él, ennek él, olyasmiről is beszélnie kell, amihez igazából nem ért.

Minden nap beszélni valamiről, megfejteni a világot, ezer féle témában nem lehet hitelesen és úgy hogy felkészült vagy és tájékozott.
Ezért vannak már jól bejáratott paneljei amiket kombinál, talán észre sem veszi.

De ez nem fog örökké működni.

"Kár érte, kiváló ügynök volt":)

(FAM-al még virítanak, de ott is már az ő véleménye jobban érdekel, érdekesebb)

Gery87 2022.12.02. 15:37:23

"Puzsér kb. olyan, mint amilyenek a nyugati őszinte kommunisták voltak a szovjet időkben, akik szembesültek azzal, hogy a marxista elmélet által ígértek nemigen vannak kapcsolatban a kelet-európai valósággal, de se azt nem akarta mondani, hogy baj van a marxizmussal, se azt, hogy a kelet-európai valóság rossz."

Szerintem nem jó párhuzam mert Puzsér azt mondja "a nyugat majd kitermeli az ellenszert", "megreformálja magát" (miben? a kapitalizmus megreformálhatatlan, míg a woke, gender kérdés ehhez képest másodlagos baj).
A nyugati kommunisták 56 és 68 után nem mind mondták hogy helyzet kelten jó, sőt látták hogy a proletárdiktatúra nem működik.

_Neville 2022.12.02. 16:13:08

@Gery87: FAM ezerszer műveltebb figura nála, csak nem olyan harsány.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.12.02. 16:22:41

@_Neville: most olvastam, sajnos bővebb részletek nélkül, hogy állítólag fennmaradt volna egy levél, amiben a pápa megfeddi Imre herceget, hogy sokat jár görög szertartású misékre és miért nincs több olyan templom, ahol latin a rítus.

_Neville 2022.12.02. 16:36:53

@Deak Tamas: én ilyenről nem tudok, de tény, a bizánci rítus is elég erősen jelen volt a Kárpát-medencében akkor. Hogy végül a nyugati egyházszervezetbe tagozódtunk be, az nem valami világnézeti/elvi döntés volt, hanem alapvetően geopolitikai, mivel a magyar államiságra a legnagyobb veszélyt a német-római császárok jelentették, akikkel szemben a pápa sokkal hatékonyabb védelmet tudott nyújtani, mint a messze lévő és főként más felé orientálódó Bizánc.

GyMasa 2022.12.02. 18:14:11

@Gógita:
Egyetértek!
Kb úgy 2 évvel ezelóttig rendben volt az ember, de azóta kezd nagyon elszakadni a valóságtól...
Illetve nála is kezd elhatalmasodni az orbánfóbia, ami soha nem jó jel...
Sajnálom, mert nekem tetszett a régebbi stílusa.

GyMasa 2022.12.02. 18:18:21

Ja, és őszintén szólva az EU már a 2004-es csatlakozásunk óta is óriásit romlott...
Ez a mai EU már kurvára nem az, amibe az ország anno belépett.
AZ egész kücerájból egy "Európai szovjet szocialsta köztársaság" lett.
A mai EU-t is senki által meg nem választott, semmihez nem értő ám magukat furvárra fontosnak és hatalmasnak képzelő, buzgómócsing bürokraták vezetik, és hoznak az élettel össze nem egyeztethető törvényeket.

Boldeone2 2022.12.02. 19:23:51

Szerencsètlen Toroczkai...Egy habkönnyű kommunikáció szakot sem volt kèpes elvègezni, diplomája nincs, így vezeti az ország mára egyik legnagyobb " ellenzèki " pártját...Az echte fasiszta nèzeteiket nem is tagadják, minden szavuk hazugság ès gyűlölet, szinte...A "K" infó olvasótábora , kiegèszülve az ostoba konteós, tudománytagadó " mèrsèkeltekkel"....

Gógita 2022.12.02. 20:12:11

@Boldeone2: Te méltó párja vagy elvakultságban, szélsőségességben, gyűlölködésben és butaságban.
Sőt! Lehet, le is hagyod. :-(

tűz fal 2022.12.02. 20:30:56

@Boldeone2:
Amikor a gazdáid a Jobbik seggébe verték a hülye fejed, akkor még Toroczkai is ott volt.

tűz fal 2022.12.02. 20:39:57

@Gógita:
Boldeone pontosan tudja magáról hogy olyan hülye mint a tök. Pontosan azért létkérdés számára hogy a belterjes rokonsága a hatalom közelében legyen, mert másképp kihalnak, mint a dinoszauruszok.

Boldeone2 2022.12.02. 20:41:59

@Gógita: Valami konkrèt èrvet is mondanál? Van Toroczkainak diplomája , vagy nincs ? Nincs.
Nem tud semmit a világról, egy tanulatlan , de jól fèsült, kellemes stílusú demagóg srác. Nèha meghallgatom a csatornáját , irtó gáz, de nem szoktam reflektálni, mert annyira nem unszimpatikus hogy trollkodjak ( ami amúgy sem szokásom ...)
Egy - kèt jó programpontjuk volt korábban , pl szociális földprogram
Kar hogy ukránellenesek , nem tudnak kibújni a bőrükből....

GyMasa 2022.12.02. 21:01:33

@tűz fal:
Szerintem még ahhoz is hülye, hogy ezt felfogja...
És, ezt most halál komolyan mondom...
Az nem világos, hogy vajon az állítólagos felesége miért van vele még mindig...
Nem tudom, milen elbaszott családból kell jönni, hogy egy ilyen legyen valakinek az élete párja...
Komolyan egy rejtély.

Gery87 2022.12.02. 21:29:12

@_Neville:

Így van.

@Boldeone2:

Azért nem minden "fasiszta hazugság".
Vannak jó meglátásaik.

Néha olyan mintha a "valamilyennek kell lenni" vélt kényszere miatt nyomatnának csak bizonyos bugyuta témákat.
De az is lehet hogy elsősorban ilyenek és a józanabb hang a kényszer.

Gery87 2022.12.02. 21:51:02

@GyMasa:

Kívülről nézve a fideszesek sem a "teremtés koronái" és "nem a legélesebb kések a fiókban:)"
Egymást nem értitek az van!

tűz fal 2022.12.03. 09:35:01

@Gery87:
Boldeone esetében is kizárólag az lehet a probléma, hogy nem értik.
Kívülről nézve a legokosabbak kétségkívül a holokausztfóbiás, trianon-elfogadó, saját érdekeinket az EU-nak kritika nélkül alárendelő, Soros kártékony tevékenysége iránt közömbös Mi Hazánk szavazók, akik szerint a fideszesek nem vállalják fel magukat.

gigabursch 2022.12.03. 10:35:20

@tűz fal:
Azért ez egy szép feltételrendszer.
Öt darab 'ha()' függvény/szűrő egy mondatban...

tűz fal 2022.12.03. 10:41:30

@gigabursch:
A "Mi Hazánk szavazók" idézőjelben értendő.

GyMasa 2022.12.03. 13:49:19

@Gery87:
Igen, ez pl azért is lehet, mert nekünk SAJÁT gondolataink vannak, és nem ugyanazt kell mondanunk.
Szóval, én inkább maradok "értetlen", minthogy egy agymosott woke birka legyek, akinek ott van az a temérdek sok agya, ed nem hazsnálja, mert akkor egyből beütne a kognitív disszonncia...

Gery87 2022.12.03. 22:17:38

@GyMasa:

Saját gondolatok ja...
Érdekes módon amit a fidesz mond azt mondjátok vissza.

Soha egyetlen kurva fidesz kritikát nem hallottam.
pedig a "gondolkodó ember" esetében - még ha jobboldali is - kizárt, hogy ne lenne néha-néha legalább egyvalami amiben ne értenétek egyet.
Kizárt.
De valahogy soha nincs ilyen.

GyMasa 2022.12.03. 22:57:47

@Gery87:
"Soha egyetlen kurva fidesz kritikát nem hallottam."
Mert nem figyelsz bazdmeg!
Akarod hallani a kritikáimat?
- A reszicsökkentés egy szar dolog volt, és az elejátől fogva ellenzem
- A sorosozás, bár megértem, hogy a haverok kifizetése, de szerintem felesleges, még akkor is, ha alapvetően igazuk van.
- A CSOK az egy nagyon szar intézkedés volt a jelenlegi formájában, mert megdrágította az ingatlanokat... Ott is valamiféle adókedvezménnyel kellett volna operálni
- Ugyanez a családi autókkal kapcsolatban.
- Ahogy hallom, és ezek csak mendemondák, de pl eléggé maffia módszerekkel szereznek meg jól menő vállakozásokat.
- Idénként anniyra primitív a kommunikációjuk, hogy az felháborító. Ilyen volt pl. mér nem tudom, kinek az esete, amikor Rogánékat helikopterrel vitték őket a lagzira. Ott pl. az lett volna a helyes reakció, hogy : "Igen, és?" Mindenkit helikopterrel vittek oda, nemcsak őket... Nem volt ott semmi látnivaló
- orbánnak a focihoz fűződő beteges viszonya is eléggé határeset, bár azzal meg az a probléma, hoyg a foci VILÁGSZERTE túl van árazva...
Ezek jutottak hirtelen eszembe.

GyMasa 2022.12.03. 22:59:15

@GyMasa:
És, ezeket NEM most írom le először, mert visszakeresheted, a java régen le lett írva.
Visszakereshetően...

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.03. 23:00:36

@GyMasa:

@Gery87:

Eleve nem a Fidesz az ellenség. A Fidesznek számtalan hibája van, de egyszerűen egyik se lényeges, a "lényeges" szó valódi értelmében.

GyMasa 2022.12.03. 23:03:17

@GyMasa:
És, ha rákérdezel konkrétan, ami ugye rátok nem igazán jellemző, mivel ti magatokban eldöntitek, hoyg mi mit gondolunk, akkor minden, hozzám hasonló, csak szerintetek fideszes, el fogja mondani a saját listáját.
Csak ti nem vagytok erre kíváncsiak.
De, most kihívom a többieket is, hoyg írják le, mivel van bajuk a fidesszel!

Gery87 2022.12.03. 23:47:13

@GyMasa:

Köszönöm!
legalább valaki.

Gery87 2022.12.03. 23:47:47

@GyMasa:

Én is leírtam sok minden régen.
Azt se olvasta mindenki!

Gery87 2022.12.03. 23:50:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Értem hogy jobboldali szempontból nem a Fidesz az ellenség, de a baloldali értelmiség egy részéről legalább annyi lemondható hogy rendszeresen kritizálja mindkét oldalt.
Ez a jobboldalra nem jellemző.
Nyilván az aktuális kormány, hatalom mindig nagyobb figyelmet és kritikát kap az ellenzékiektől.
De az a kritikátlan seggnyalás amit a "független" jobboldali médiák nyomnak az már szánalmas.

Gery87 2022.12.03. 23:51:37

@GyMasa:

Én kíváncsi vagyok!
Én arra is kíváncsi vagyok mindig kinek mi a baja ellenzékiként az ballibsi ellenzékkel.

GyMasa 2022.12.04. 00:12:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Pontosan!
Ugye, ha az ellenzék "Okádik" válogatás nélkül, azaz, orbán BÁRMIT mond, annak ők automatikusan a szöges ellentétére helyezkednek el.
Persze, ez egy egyszerű stratégia, csakhogy nem működik olyanokkal szemben, akinek 50 feletti az IQ-ja.
Világosan látszik, hogy orbán tökéletesen ki is használja ezt a helyzetet...

GyMasa 2022.12.04. 00:13:12

@Gery87:
"Én is leírtam sok minden régen.
Azt se olvasta mindenki! "
Nem az a baj!
Az a baj, hogy amit leírtál, az nem állt összhagban azzal, ami állítottál magadról.

GyMasa 2022.12.04. 00:18:10

@Gery87:
"Én kíváncsi vagyok!"
Az lehet, de nem tűnsz annak.

"Én arra is kíváncsi vagyok mindig kinek mi a baja ellenzékiként az ballibsi ellenzékkel. "
Az a baj, hogy én, bár nem tekintem magam fideszesnek, de ellenzékinek meg aztán méginkább nem.
Én semlegesnek tekintem magam, ami az ellenzékieknek egyszerűen nem létezik.
Aki nem szopja fel ezt a végtelenül inkompetens ellenzéket, az nekik automatikusan "fideszbirka"

Innentől fogva kész is van a lövészárok.
AMivel az a baj, hogy csak a semleges, és jobbos résztvevők érik fel ésszel, mi folyik.
Az árok túl oldalán nincsenek érvek, csak gyűlölet...

Gery87 2022.12.04. 00:54:48

@GyMasa:

Mert nem olvastad amit kellett volna.

Gery87 2022.12.04. 00:55:51

@GyMasa:

Sajnos nem találkozom itt túl gyakran olyan jobboldali véleményekkel amik ne egy az egyben a fidesz propagandát nyögnék vissza!
Nem az én hibám.

Gery87 2022.12.04. 00:58:43

@GyMasa:

"Én semlegesnek tekintem magam, ami az ellenzékieknek egyszerűen nem létezik."

Létezik. Az meg hogy ki mit mond, hát mondja.

"Aki nem szopja fel ezt a végtelenül inkompetens ellenzéket, az nekik automatikusan "fideszbirka"

Ez fordítva is így van!
Én is voltam már "libsi" meg "putyinista" "komcsi" amit akarsz...

"Innentől fogva kész is van a lövészárok."

igen.

"AMivel az a baj, hogy csak a semleges, és jobbos résztvevők érik fel ésszel, mi folyik.
Az árok túl oldalán nincsenek érvek, csak gyűlölet... "

Én meg inkább azt látom hogy "balról" több a kritikus hang mindkét szekértábor felé.

tűz fal 2022.12.04. 11:04:39

@Gery87:
"Sajnos nem találkozom itt túl gyakran olyan jobboldali véleményekkel amik ne egy az egyben a fidesz propagandát nyögnék vissza!"

Dehogynem találkozol, csak értelmes vitába, konkrét állításokba beleállás helyett egyszerűbb neked ezt hazudni. Sokan például EU ellenesek, míg a Fidesz rendszeresen deklarálja, hogy az unióban van a jövőnk, csak magát az uniót meg kell reformálni. A legtöbb jobboldali valószínűleg nem ért egyet az olyan állításokkal se, hogy antiszemitizmus ügyben zéró tolerancia van, mert vagy másoknak is legyen, vagy nekik se.
Először leegyszerűsíted a másik fél konkrét(!) állításait "sorosozásra" meg "brüsszelezésre", aztán a saját leegyszerűsített állításodra mondod, hogy Fidesz propaganda. Amikor belinkeltem egy konkrét videot, akkor még neked állt feljebb hogy ne gondoljam már, hogy te azt megnézed.

Tükörbe kellene nézni.

Gery87 2022.12.04. 13:15:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

A kritikátlanság megbosszulja majd magát, mert hiteltelenné teszi őket.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.04. 18:08:21

@Gery87:

Ez így igaz. Jelenleg a Fideszt nem saját médiái segítik, hanem a ballibek hülyeségei.

Gógita 2022.12.04. 20:12:39

@Gery87: Talán éppen pénteken írtam magam is kritikát, mégpedig arról, amiatt, hogy a kommunikáció katasztrófa.
Minél közelebbi pl. egy médium a kormányhoz, annál rugalmatlanabb, és annál inkább tolja direktbe a propagandát. Mert nem értik, hogy manipulálni úgy kell és csak úgy hatékony, ha nem egyértelmű, hogy manipulálnak.

Ezt az ellenzéki, ballib sajtósok profi módon tolják, a jobb-konzik meg szörnyen amatőr módon.

Ez egy kritika

Gógita 2022.12.04. 20:18:01

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Jelenleg a Fideszt nem saját médiái segítik, hanem a ballibek hülyeségei. "

Ez nagy részt igaz. Gerynek is éppen írtam erről.

A jobb-konzi oldalon nincsenek profi manipulátorok, akik rejtve tudnának befolyásolni.
Ahogy írtam pénteken: Nem nekünk kell megmondani, hogy XY hülye, hanem meg kell írni a hülyeségeit és az olvasó majd eldönti maga, hogy hülye. Csak rá kell vezetni.

Ekkor a saját véleményének fogja tekinteni, nem a kormányénak.

Ebben sehol sem vagyunk. :-(

Gógita 2022.12.04. 20:28:36

@Gery87: "A kritikátlanság megbosszulja majd magát, mert hiteltelenné teszi őket. "

Ez is minden oldalra igaz és mindenhol így van.

Te úgy akarod látni, hogy a baloldalon sokkal kritikusabbak, de ez nem így van, csak látszat.
Kizárólag annak szaladnak neki, ami/aki eltér a kánontól és a "szent" célt veszélyezteti, hogy újra hatalomra jussanak.

Hol vannak pl. a felháborodott cikkek erről:

magyarnemzet.hu/belfold/2022/12/egykor-meg-hitlerhez-hasonlitotta-gyurcsanyt-a-dk-hoz-atigazolt-ex-jobbikos-kepviselo

"Alighogy bejelentette Szilágyi Szabolcs a távozását a Jobbikból, máris beült a Demokratikus Koalíció (DK) miskolci képviselői közé a miskolci közgyűlésben – tudatta a DK egy közleményében. Egy országos trendnek lehetnek a választók a szemtanúi, ugyanis az elmúlt hetekben több baloldali politikus hagyta ott a pártját, és csatlakozott a DK-hoz, legutóbb például Kecskeméten.

Szilágyi Szabolcs korábban több nyilvános fórumon minősítette a DK mostani országos pártelnökét. 

Számunkra, jobbikosoknak ez a mai nap (június 4-e – a szerk.) duplán gyásznap, ugyanis ezen a napon született Gyurcsány Ferenc is

– mondta Szilágyi Szabolcs egy korábbi trianoni megemlékezésen elmondott beszédében. 

A frissen a DK-frakcióhoz csatlakozott önkormányzati képviselőnek nem ez volt az egyetlen, a korábbi szocialista miniszterelnököt, most a DK színeiben politizáló politikust nyilvánosan minősítő megjegyzése. 

Az én nagyapám nem azért verte le ’56-ban a Lenin Kohászati Művek tetejéről a vörös csillagot, hogy ma az unokái szemébe röhögve a kommunisták szellemi örökösei röhögve lopják el a jövőjüket. Nem! És ott van ebben a csoportosulásban az a Gyurcsány Ferenc is, aki már személyes tapasztalatokat szerzett a terror és az elnyomás terén 2006 őszén.

De arra is volt példa, hogy Facebook-posztjában a megbolondult Hitlerhez hasonlította Gyurcsány Ferencet – idézi fel a Boon.hu."

Hpl vannak a ballib, értékelvű kritikák, hozzászólások? A ballib sajtó vagy a ballib politikusok részéről?
Egyáltalán vannak még elvek? Meg következetesség?

Költői kérdések.

Nincs olyan kompromisszum, elvtelenség - itthon és KÜLFÖLDÖN! -, amibe bele ne mennének, azért, hogy ők kormányozzanak!!!

Gógita 2022.12.04. 20:33:47

Ez a cikk is jól bemutatja az elvtelenséget, a hatalomért mindent:

"A regénybeli Hegedűsnek is volt valamiféle ürügye az árulásra, hogyne lett volna. Méghozzá ahhoz hasonlatos ürügye, mint mai utódainak: úgysem győzhetünk a túlerő ellen, értelmetlen az ellenállás, át kell adni a várat, még pénzt is kapunk érte. Ugye, milyen ismerős?
...
A mai helyzet viszont szerencsére napnál világosabb. Korunk árulói, a magyarországi balliberálisok szótárában nem létezik olyan szó, hogy „ellenállás”. Így a nem létező ellenállásuknak fokozatai sincsenek. Tudniillik: szerintük nincs minek ellenállni, teljesen be kell hódolni a létező világok legjobbikának, a megvalósult földi paradicsomnak, a Nyugatnak, végre kell hajtanunk az Egyesült Államok és kesztyűbábja, az Európai Unió valamennyi parancsát. Mindenben engedelmeskednünk kell. Akárhogy töröm a fejem, nem tudok fölidézni egyetlen olyan esetet sem, amikor árulóink szembementek volna a nyugati elvárásokkal, visszautasították volna őrültségeiket és azokkal szemben a magyar érdeket képviselték volna.

Ténykedésükből úgy tűnik, mintha nem is létezne olyan, hogy magyar érdek. Szerintük csak az lehet magyar érdek, ami egyben nyugati érdek. Ám ha ütközés van, akkor a magyar érdeket föl kell adni, mert „szolidaritás”, „megbonthatatlan európai egység” és a többi. Rengeteg csodálatos panelszövegük van a teljes behódolás maszkírozására. Ami a legárulkodóbb: nincs egyetlen fajsúlyos ügy, amiben szembemennének Washingtonnal, Brüsszellel. Ők az ötödik hadoszlop.

Napjainkban nem báró Julius Jacob von Haynaut küldi ránk a Nyugat, hanem hetes cikkelyes eljárásokat, Sargentiniket, illetve ellopja a nekünk szerződés szerint járó ezermilliárdokat. Amiben semmi szokatlan nincs, a birodalmak így működnek, mióta világ a világ: próbálják még inkább alávetni, kizsigerelni a gyarmatokat. Ami megszokhatatlan és hányingerkeltő, hogy a kizsigerelésnek egyes magyar állampolgárságú személyek tapsolnak, sőt maguk mutatják meg a várba vezető titkos alagutat."

magyarnemzet.hu/velemeny/2022/12/buszke-hazaarulok

Gógita 2022.12.04. 20:38:01

@Gery87: "Sajnos nem találkozom itt túl gyakran olyan jobboldali véleményekkel amik ne egy az egyben a fidesz propagandát nyögnék vissza!"

Az is kérdés, hogy kinek, mi a propaganda?

Mert ami neked az, az másnak lehet, hogy csak a puszta tények sulykolása!!!

2022.12.04. 20:52:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
na magadból indulj ki, hanem az átlag választóból.

a fideszt elsődlegesen filléres költségvetésű önkormányzati munka segíti a hatalomba. illetve az, hogy ezt megtámogatják a multik. (a fidesztől kapott támogatásokért cserébe.) pl. a bmw group szponzorálásában jégpályát építenek. és ezen mikulás-kori (korcsolya) diszkót szervez a fideszes programiroda.
video2.dehir.hu/1204_kori_disco_mix.mp4
ha ezt az mszp-szdsz szervezné meg nekik, akkor arra is szavaznának. az olcsó szavazatvásárlás másik lábát a túlárazott közbeszerzések jelentik. azt ugye támogatja brüsszel. eddig legalább is támogatta.

a fideszt döntően a politikai pragmatizmus tartja össze. és a túlzott radikalizmus az átlagos választókat inkább elriasztja. a fidesz vezérkarában azt gondolják, hogy a brüsszelezés válik be.

2022.12.04. 21:00:33

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
orbán világpolitikai szereplővé akar válni. hogy ő lesz, aki düledező európai uniót összeomlasztja. és lehet. csak ehhez a forintgazdaság nem tűnik elég stabilnak.

Gery87 2022.12.04. 21:34:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Az is a bajuk hogy nagy az arcuk.
Lenézően, gúnyosan, megvetően nyilatkoznak az "ellenségről", ez sokaknál bejön, de csak egy ideig és nem mindenkinél.

Gery87 2022.12.04. 21:36:49

@Gógita:

Biztos lehet "jobban" csinálni a propagandát.
A legjobb nyilván az lenne ha nem tennék sehogy, egyik sem!

Gery87 2022.12.04. 21:47:01

@Gógita:

"Te úgy akarod látni, hogy a baloldalon sokkal kritikusabbak, de ez nem így van, csak látszat."

Attól függ veszel alapul, meg kit olvasol.
A belterjes pártpolitika, rivalizálás az ellenzéken belül nem érdekel már, teljesen lényegtelen mit csinálnka...

"Kizárólag annak szaladnak neki, ami/aki eltér a kánontól és a "szent" célt veszélyezteti, hogy újra hatalomra jussanak.""

Ez nem így van!
Mondjuk kit tekintesz balosnak?
Csak azt aki kötődik valamilyen párthoz?

Egy Konok, egy Puzsér, egy Schiffer, Vona...nem hinném hogy csak a "kánon eltérés" miatt kritizálna.
A pártmakikat meg leszarom.

A ballib média azért képes oldaltól függetlenül kritikát megfogalmazni.
De mióta az ellenzék a belső marakodáson kívül nem sokat tud tenni, azóta nyilván a kormányra irányul a figyelem.

De mondjuk egy Mérce foglakozik olyan témákkal amikkel szinte senki más nem és nincs búlvár, sok a különféle nézőpontú véleményközlés.
Az Azonnali is jó volt ebben, amíg volt.

Gery87 2022.12.04. 21:50:40

@Gógita:

"Mert ami neked az, az másnak lehet, hogy csak a puszta tények sulykolása!!! "

:D
Teljesen világos objektíven is hogy amit a fidesz csinál az állami és a jobboldali médiákban az propaganda szint.

(ó, egyébként pár napja beszámolnak a "közTV"-ben ellenzéki eseménykéről és ellenzéki politikusok véleményét is közölték!
Majdnem félrenyeltem...
Állítólag meg is hívtak ellenzékieket a TV-hez! Váááóóó

Bizonyára az uniós pénzek miatt leszóltak "hogy srácok akkor ez egy feltétel...")
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása