magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Kettős erkölcs

Az új ballib messiás, Pankotai-Trágár Lili iskolát vált. Katolikus iskolából mélyliberális iskolába megy át.

Az ok: korábbi iskolájából kiutálták, nem vállaltak vele szolidaritást se tanárai, se diáktársai.

Az ügy lényegéről nem is akarnék írni, mert csak közhelyeket tudnék mondani. A valóban érdekes a kettős erkölcs.

Képzeljük el ugyanis a fordítottját. Van XY diák egy mélyen ballib közösségben, aztán egy nap XY megjelenik egy tüntetésen, s ott olyan nyilatkozatot tesz, mellyel közössége nem ért egyet. Aztán pedig megfagy körülötte a légkör, elfordulnak tőle a közösség tagjai. Végül XY elhagyja a közösséget.

Mi lenne a ballib reakció? Kb. az, hogy győzött a közösség ereje, az erkölcs, a közösség civil kurázsit tanúsított, békés eszközökkel legyőzték a gonoszt. Hiszen ahogy XY-nak joga volt megnyilatkoznia, úgy diáktársai és tanárai is rendelkeznek ezzel a joggal, számukra pedig vállalhatatlan volt az illető nyilatkozat. S végül a közösség spontánul, demokratikusan kivetette magából az idegen testet. Hát van ennél nagyszerűbb dolog?

37 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr217991184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ulpius66 2022.12.05. 12:48:00

Hát szinte mindenben megvan ez a kettős ballibsi erkölcs......

Valamelyik nap olvastam, hogy Ausztria nem támogatja a sengeni övezetbehez való csatlakozásra Horvátország, Románia, és Bulgária felvételét.....

Ez teljesen helyénvaló dolog a ballibsik szerint!!!!! EZEN ORSZÁGOK "MÉG NEM ÉRETTEK MEG A TAGSÁGRA!!!"

Azon méláztam, mi lett volna reakció, ha mindezt Orbán csinálja meg???????

AZ A MINIMUM, HOGY AZONNAL NÁCIFASISZTAIRREDENTAANTISZEMITA ÉS ILYESMI LETT VOLNA..... ÉS ORSZÁGOS TÜNCIZÉSEK INDULTAK VOLNA ORBÁN ELLEN......

ulpius66 2022.12.05. 12:53:31

Pankotai Lilike a mintapéldánya a kőkemény ballibsi (otthoni) nevelésnek.......

Az apja FB oldalát böngészve hamar megtalálható, hogy Orbán azonnali felkötését támogatja.... bár ezt is enyhe büntetésnek érzi......

A ballibsi "vérvonal" kibuggyant belőle!
(azt mondjuk nem értem, hogy a gimijében ezt eddig nem vették észre????? ..... egyáltalán, hogy bírt bekerülni oda??????? milyen általánosba járt??????)

Gógita 2022.12.05. 12:59:47

"Az új ballib messiás, Pankotai-Trágár Lili iskolát vált. Katolikus iskolából mélyliberális iskolába megy át."

Ki, hová való!

Én nem is értettem, hogy ha a katolikus gimiben minden olyan rossz volt, se elég tanár, se jó tananyag, se felszerelés, se színvonalas oktatás... (mert ha volt, akkor mire fel tüntetett???), akkor minek oda jár?

ulpius66 2022.12.05. 13:17:54

@Gógita:

Hát ha a Lilike ennyire vadliberális, akkor neki 4 (6) év szenvedés volt a katolikus gimi.....

ulpius66 2022.12.05. 13:30:19

Lehet, hogy jó kis hely ez az Alternatív valami..... DE JÓ DRÁGA!!!!!!!

www.akg.hu/

16. A 2022/2023 tanévben az Éves költségtérítés összege: 1.620.000 forint

(TÍZ HÓNAPOS TANÉVET SZÁMÍTVA..... AZ ÉPPEN HAVI 162.000.- FORINT....)

ulpius66 2022.12.05. 13:32:01

Persze akinek mindegy, hogy a Lili művésznő az ingyenes állami gimibe jár, vagy a 162.000.- forintos Alternatívba........

Gógita 2022.12.05. 13:36:21

@ulpius66: Majd összedobják a támogatók! Mikroadományokból. Mint az Action for democracy...

2022.12.05. 14:39:25

az egyházi reakció micsoda? elsőkörben "elhatárolódtak" a lánykától. ami egy vicc. nehogy az iskola lássa a kárát, hogy egy tanulója részt vett egy diáktüntetésen. amihez minden joga meg volt.

és pécsett a fidesz párttiktár esetleg azt mondja, hogy ti ilyen momentumos aktivistákat neveltek ki, ezért pénzelünk titeket az egyházban. az állítólagosan hívő keresztény iskolaigazgató ettől be van szarva. ezért "elhatárolódik".

aztán szimplán kiutalják. kirúgni se rúgják ki. mert végtére is jogszerint szabad volt tüntetnie. akár trágár szavakat használva is. és persze a másik oldal eszközként használva hőst csinál belőle. mondván, hogy ez a "progresszió".

2022.12.05. 15:46:03

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
egy katolikus rendház előírhatja a tanulóinak akár azt is, hogy az iskolán kívül milyen magatartást kell tanusítaniuk. az egyházi törvények lehetnek szigorúbbak, mint az államiak. és ha ez a lányka vétett ellene, akkor dorgálják meg, vagy rúgják ki.

mi az, hogy egy iskola elhatárolódik? mitől? egy legális diáktüntetéstől? pécsett nem lehet tüntetni, mert valami apácend attól elhatárolódik? írja elő, hogy a diákjaik nem tüntethetnek. vagy ha mégis, akkor nem lehetnek trágárok.

pl. egy mai is érvényben levő református iskolai szabályzat. "Kötelező a szerény, szolid öltözet és hajviselet, ezért az iskola diákjainak tilos a hajfestés, a smink használata, a körömlakk használata, a feltünő vagy drága ékszerek viselete, a fiúk nem hordhatnak hosszú hajat, szakállt valamint ékszereket. Tilos a bárok, játéktermek, szórakozóhelyek látogatása. Az iskola területén tilos a mobiltelefonok használata."

és ha egy lány mégis festené a haját (!!!), sminkelné magát (!!!), ráadásul még körömlakkot (!!!) is használna vagy feltűnő ékszert (!!!) hordana és még közben mobil telefonozni (!!!) is szeretne az iskolában úgy, hogy suli után találkozna egy szakállt viselő (!!!) fiúval egy szórakozófhelyen (!!!), akkor nem választ egy puritán iskolát. vagy keres egy olyan intézményt ahol mindezt megengedett.

a jogállamiság alapja (amit az egyház is elfogad) az, hogy tessenek leírni, hogy mi az elvárás. azt el lehet olvasni. és ha nem tetszik, akkor lehet másik iskolát választani.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.05. 15:51:06

@cvsvrs:

Ahogy a diáknak lehet véleménye, úgy az iskolának is. Ennyi az egész.

Ha multicég lenne ls egy dolgozó, kirúgnák és pont,

ulpius66 2022.12.05. 15:57:43

@cvsvrs: Mondták már rád, hogy farizeus vagy?

Mert az vagy!!!!!

2022.12.05. 16:15:28

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
lehet véleménye. az, hogy egy iskola elhatárolódik az amúgy kiskorú diákjától: nevetséges.

2022.12.05. 16:44:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
egy iskola tanára, vagy az igazgatója egy diákjának adhat szóbeli figyelmeztetést, a diák kaphat ugyanezektől írásbeli megrovást, levonhatnak a magaviseleti jegyből, kicsaphatják az iskolából, akkor ha a szabályzat ellen vétett. ezek a hagyományos fegyelmező eszközök.

a fészbukon történő elhatárolódás egyébként legitim diáktüntetés miatt nevetséges. féltek, hogy emiatt a fidesz megvon tőlük valami pénzt? és nem újíthatják fel a tornatermelt, mert valaki bírálni merészelte a kormányt?

egy egyházi vezető mondhatja azt, hogy ő nem szereti trágárságot, akkor se ha lili trágárkodik és azt sem, ha ellene trágárkodnak. az valami. az erkölcs.

2022.12.05. 17:21:43

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
ha az intézmányvezetője a magánvélelményét akarta elmondani lilinek, akkor behívja az irodába és elmondja.

ha az iskolaigazató mondjuk a dk-ra szavazó és diákja részt egy amúgy legitim mi hazánkos megmozduláson és ott csúnyán beszél, akkor határolódjon el tőle a gyurcsányista igazgató bácsi? az rendján való, vagy az is nevetséges.

ez a chartás bohóckodáshoz hasonló. azért határolódott el az összes, hogy több pénzt kapjanak az mszp-szdsz kormánytól. és ha nem határolódtak el, akkor kapták a fenyegetést a pártközpontból, hogy ti még nem határolódtatok el? pedig milyen szörnyű fasiszta vélemény hangzott el. és azon ment a verseny, hogy ki határolódik el elsőként. ki határolódik el jobban.

2022.12.05. 17:50:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
debrecenben is voltak diáklázadások. ha a kollégium vezetése és a diákönkormányzat (diákköztársaság) összetűzésbe kerültek, akkor a zsinaton döntöttek.

a diákköztársaság egy polgárjogi társaság volt, saját pénztárral, abba az adókat a széniór mellett a kontrastriba jegyezte, az ökumómus gyűjötte az adományt. és volt olyan diáklázadás, aminek kapcsán az erdélyi fejedelem összehívta a generális konventet. az iskolának volt egy saját törvénykönyve. és ha a diákok elégedetlenek voltak, akkor felléptek ellene.

ez nem a "soros alapítvány", vagy "brüsszel" ez a reformáció.

GyMasa 2022.12.05. 18:38:04

@ulpius66:
mondjuk, az osztrákok már '15-be bizoinyították ezt a "kapuk szárnyakkall" vagy mi volt az ő NEM-kerítésük?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.05. 19:16:09

@cvsvrs:

Ezen az alapon a diák miért nem ott mondta el a véleményét?

Gógita 2022.12.05. 19:55:29

@cvsvrs: Most felsőfokon játszod a hülyét?

Nyilvánvaló, hogy az egyházi iskola nem azért határolódott el, mert tüntetett, sem magától a tüntetésen való részvételtől, hanem pusztán a NYILVÁNOS trágárságtól! Amely akkor sem méltó egy egyházi iskolába járóhoz, ha nincsen konkrétan beleírva egy házirendbe (mint a körömfestés), hogy nem szabad az egyházi iskola diákjának nyilvánosan trágárkodnia.

Úgy sejtem, ezt ha nem írták a házirendbe, azért történt, mert azt hitték, evidens.

Szánalmas ez a kényszeres felelősség áttolás az egyházi iskolára, az igazgatóra.

Egyébként létező probléma van a háttérben: az egyházi iskolákba nagy arányban nyomják be a pogányok is a gyerekeiket. Mert azért a jó minőséget szeretik. Az egyházat, kereszténységet, keresztény erkölcsöt és értékeket, (meg az ezeket támogató ker.dem. pártokat és kormányokat) meg gyűlölik.

Ez ilyenkor kibukik.

Ti meg az egyházat, az egyházi sulit teszitek felelőssé, hogy nem eléggé toleráns a nyilvános trágársággal szemben, amit egy képviselőjük (mert egy egyházi iskolás képviseli az iskoláját is! különösen egy oktatással összefüggő tüntetésen) követett el. Ezzel nyilvánvalóan rossz fényt vetve az iskolára.

Valaki írta már, hogy ennél sokkal kevesebbért rugdosnak ki (és tesznek tönkre) felnőtteket a munkahelyeikről!!!
(A ballib progresszívek.)

2022.12.05. 20:07:11

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
elsődlegesen ez a probléma. hogy pankotai lili miért nem az iskolában állt ki az udvarra. és ha az van, hogy ő egyedül áll a problémáival, akkor eltévesztette a házszámot. és rosszul választott iskolát.

ezt azonban nem tudjuk. mert nem tudjuk, hogy mit gondol a többi diák. mert hogy az igazgató bácsi elhatárolódik attól, aki ellentmondani merészel. és nem a trágárságtól általában, hanem attól, hogy az oktatási kormányzatot, illetve most ezt a feladatot ellátó belügyminisztériumot bírálják.

lehet, hogy a többi azt mondja, hogy most erre van szükség. mert ha a polgári engedetlenség uralkodik el az oktatásba, akkor az intézményrendszer szétesik. és lehet, hogy a tananyag túlzottan a lexikális tudásra alapoz, nem elég modern, alacsony a fizetés, sok az adminisztráció, stb. de nem ez számít hanem az, hogy ne alakuljon ki anarchia.

ezt gondolja a többi pécsi diák és a szüleik? akárcsak az egyház iskolában? ezt nem tudjuk. mert ha valaki elmondja a véleményét, akkor számolnia kell azzal, hogy kirúgják és mellette még megalázzák. persze minden oldalról. ha valaki a kormány mellett áll ki, akkor is.

2022.12.05. 20:15:34

@Gógita:
éa ez esetben a magas erkölcsiségű egyházi iskola miért nem határolódott el a pankotai lilit ért nyilvános mocskolódástól is. akkor amikor a hivatalosan a diákjuk volt.

2022.12.05. 20:24:10

@Gógita:
ez egy egyszerű dolog. választani kellene egy elsődleges közigazgatási egységet. ez mondjuk a vármegye. egyesített pécs-baranya megyében milyen iskolarendszert akarnak.

és nincs az, hogy ezt nekünk jár. mert mi vagyunk az egyház. nincs ilyen típusú ostoba akarnokság. soha senki által meg nem választott papok részéről különösen nem. és az az akarnokság sincs, hogy az egyháznak ne legyen semmiféle szerepe. hanem azt döntsék el pécsiek, vagy a pécs környékiek.

Gógita 2022.12.05. 20:40:17

@cvsvrs: "és nem a trágárságtól általában"

De. Illetve nem általában, hanem konkrétan, hiszen az eset eléggé konkrétan megtörtént.

", hanem attól, hogy az oktatási kormányzatot, illetve most ezt a feladatot ellátó belügyminisztériumot bírálják. "

Ezt csak te teszed hozzá.

Gógita 2022.12.05. 20:43:47

"miért nem határolódott el a pankotai lilit ért nyilvános mocskolódástól is."

Azért, mert nem az ő képviselőjük mocskolta Lilit! (És ők ki sem rúgták, sőt, egy osztályfőnökit sem kapott!!!!)
Hogy határolódjanak el idegenek véleményétől?

Gógita 2022.12.05. 20:48:54

@cvsvrs: "s nincs az, hogy ezt nekünk jár. mert mi vagyunk az egyház. nincs ilyen típusú ostoba akarnokság. "

Most sincsen ilyen, már megint te fantáziálsz és kivetíted.

Ha figyelemmel kísérted volna, mi történt ezen a téren, tudnád, hogy az egyház kizárólag a volt egyházi és tőle elrabolt javak TÖREDÉKÉT igényelte és kapta vissza. Köztük az egyházi iskolákat.

Később az ÁLLAM rájuk tolt még egy rakással, holott azokat NEM KÉRTÉK.
Csak nemigen lehetett az ajánlatot visszautasítani. Mondjuk így.

2022.12.05. 20:52:40

@Gógita:
a 2021/22-es tanév oktv döntőbe jutottak pécsett.

Pollack Mihály Technikum és Kollégium 1 (matematika)
**Nagy Lajos Gimnáziuma** 4 (biológia, kémia)
Koch Valéria Gimnázium 4 (német nyelv)
Miroslav Krleža Gimnázium 3 (horvát nyelv)
Janus Pannonius Gimnázium 9 (dráma, földrajz, informatika, magyar, matek)
Kodály Zoltán Gimnázium 4 (olasz, dráma)
Leőwey Klára Gimnázium 13 (francia nyelv, német nyelv, történelem)
Pécsi Művészeti Gimnázium 11 (vizuális kultúra, dráma, matek)
Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Gimnáziuma 3 (angol, földrajz, vizuális kultúra)

egyáltalán nem tűnik úgy, hogy az egyházi fenntartású nagy lajos gimnázium annyira kiemelkedő lenne. az sem, hogy nagyon rossz lenne az oktatás. biológia és kémia tanításhoz azonban nem feltétlen kell a ciszterci rend. képezzenek teológust. tanítsák szent benedek alapító reguláit. aki jövőbe látott, megfejtette, hogy női kísértés esetén csalánbokorba kell ugrani. a gyerekek ha vétkeznek, akkor nem szabad az asztal mellől kiközösíteni. hanem böjre kell őket fogni és keményen meg kell verni.

Gógita 2022.12.05. 20:59:37

@cvsvrs: Jajj. Ehhez már fáradt vagyok ilyenkor.

2022.12.05. 21:09:24

@Gógita:
egy pillanat. azt az iskolát nem az szerzetesek építették. ők egy fűszálat nem raktak odébb. ez egy szemlélő rend. a világiak lustának mondják az ilyeneket. meg van magyarázva, hogy ők szemlélődnek. mert ők egy nyugati szerzetesrend. birca is úgy tartja, hogy az a magas erkölcsiség. az emberek csak úgy néznek ki a fejükből. nekem nincs kifogásom ilyen iskolák ellen se. kérdezzük meg a pécsieket és a pécs környékieket, hogy akarnak ilyesmit.

és ha az a válasz, hogy igen, akkor legyen. ha nem, akkor nem. nem azért iratják oda, mert most éppen több a pénz, és ott jobban felszerelt a szertár, hanem mert pécsen követik szent benedeket, vagy akárkicsodát. akkor felőlem legyen ilyen is.

erol 2022.12.05. 22:38:27

"Pankotai-Trágár Lili "
Nem értem mi a gond, a fidesz imádja a trágárságot, lovagkerszttel díjazza.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.06. 03:57:01

@cvsvrs:

A libbantak célja: úgy állítani be, mintha az ő szubjektív álláspontjuk valami semleges igazság lenne.

Csak ezt mi is látjuk, s nem hagyjuk.

A pankotai meccset csúnyán bukták Sorosék, ez a lényeg.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.06. 03:58:56

@erol:

Önmagában lehet helye a trágárságnak.

A csajjal se a fő baj a stílusa, hanem az amiben hisz.

2022.12.06. 08:52:26

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
ne viccelj. pankotai lili nem hisz semmiben. egy lányka, aki kamaszként lázad.
ez nem "liberalizmus", hanem a politikai underground. orbánék képtelenek megteremteni a normalitást.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.12.06. 08:55:22

@cvsvrs:

Mindegy.

Komolyan azt hiszi, hogy neki van joga véleményt mondania, de mésnak nem ellene? Ennyire buta lenne?
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása