magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. április 08. 07:07 - BircaHang Média

Toleranciaterror

Egy vicces, de igaz és tanulságos történetet fogok most leírni röviden.

Részt vettem pár hónapig egy nyelvészeti témájú FB-vitacsoportban.

A múlt héten egy résztvevő felvetette: létező jelenség-e, hogy valaki azért nem akar tanulni egy adott nyelvet, mert az a nyelv egy negatív jelenséggel kapcsolódik össze. Az ő példája az volt, hogy ő mint homoszexuális negatív érzelmekkel viseltetik az orosz nyelv iránt, mivel Oroszország homofób ország.

A vita közben én megjegyeztem, hogy a homofóbia eleve egy pozitív érdek, azaz bizony erősen szubjektív álláspont alapból rossznak minősíteni.

Erre beindult ellenem a támadás. Leírom a támadás fokozatait:

  1. Felvetődött nem viccelek-e, hiszen a homofóbiát védeni NYILVÁNVALÓAN hibás álláspont. Kiderült: nem viccelek.
  2. Meg lett kérdezve, miért gyűlölködöm, miért utálom embertársaimat. Kiderült: nem utálok senkit, nem a homokosokat ellenzem, hanem a homoszexualizmust.
  3. Jöttek az ezerszer megunt vallási álérvek: a Biblia nem is ellenzi a homoszexualizmust, ill. ellenzi valóban, de mást is ellenez. El lett magyarázva a keresztény tanítás, az ellenfél vesztett.
  4. Elindultak a személyeskedések: az enyhe sértésektől a durva, trágár szövegeik. Miután nem reagáltam hasonló módon, az ellenfél csúnyán vesztett.
  5. Jött a felszólítás a csoport moderárorához, miért nem tesz lépéseket a „gyűlöletbeszéd” leállítására. A moderátor nem reagált: ő támogatja a véleményszabadságot.
  6. Ment a levél a FB ügyfélszolgálatához. Most már meglett az eredmény: törölve lett a véleményem.

Egyébként a FB ügyfélszolgálatára nem haragszom: tudom, hogy ha a FB nem úgy táncol, ahogy a homoklobbi muzsikál, akkor annak súlyos üzleti következményei lehetnek számukra, s ezt nem mernék felvállalni a véleményszabadság miatt. Ha dönteni kell üzleti érdek és elvont elvek között, MINDEN nagy cég az előbbit választja – s ez valahol természetes is, hiszen minden cég célja a profit, ezt nem írhatja felül semmi. Jelenlegi munkahelyem pl. az USA-ban a homoklobbi egyik támogatója, míg Oroszországban - UGYANAZ A CÉG! - erősen hallgat e tekintetben, nem véletlenül teszi ezt: mindkét országban bojkott érhetné a céget, ha másképp cselekedne - s mivel Amerikában a cégnek elsősorban a homoklobbitól kell félnie, Oroszországban meg a keresztény lobbitól, hát a cég ennek megfelelően választja meg helyi stratégiáját.

A lényeg viszont marad: a toleranciát követelők mindig úgy értelmezik a toleranciát, hogy az azt jelenti, hogy mindenkinek jogában áll egyetérteni velük. Ha valaki mégse ért egyet és ezt fel is meri nyíltan vállalni, akkor jön az eltaposás.

Még egy ok, hogy ne engedjünk semmiben a homoklobbinak. Olyanok ők, mint annak idején a nácik: amint hatalom kerül a kezükben,  azzal azonnal vissza is élnek.

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr378558918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsleves 2016.04.08. 08:03:10

Igen, az ilyeneket bírom én is. Személyeskedik, trágárkodik, általánosít és nem azért nem tanul nyelvet mert hülye mint a segg, hanem azért, mert szerinte az az ország "homofób" (egyébként nem homofób, csak nem diszkriminiál pozitívan), és szerinte az a "gyűlöletbeszéd", ha valaki nem így csinálja

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.04.08. 11:45:49

Hány éves vagy Birca? Még hiszel a mesékben?

A homo/hetero vita ugyan olyan demagóg, mint a vallásos/ateista mellébeszélés. A vallásosnak nincsenek megfelelő bizonyítékai, azért hívjuk hitnek, miközben az ateista legfeljebb bizonyos vallások ellentmondásai alapján tud érvelni, de ezzel még Isten létét általánosságban nem tudja cáfolni.
Miközben a szexualitás a természet eszköze a faj fenntartására, mint ahogyan az éhségérzet az egyed fenntartására, vagy az immunrendszer az egészség fenntartására, addig hülyeemberek sportot csinálnak belőle. A felsorolt természeti eszközök másodlagosak, hiszen nem önmagukért vannak, hanem egy magasabb cél kikényszerítése érdekében, és ennek megfelelően el lehet gondolkodni a másodlagos eszközök elsődleges céllé avanzsálásának hátulütőin.

Részletesebben: Ha valaki az éhségből, vagy táplálkozásból csinál célt, akkor annak az eredménye elég látványos szokott lenni. Aki nem hiszi, menjen ki az utcára! Alig találkozni életképes anatómiával rendelkező egészséges emberrel.
Az egészségipar ugyan ilyen blődli. Évről-évre kitalálja valamilyen agyroppant barom, hogy abban az adott időszakban mi is az "egészséges", mintha farmerdivatról lenne szó. Ennek eredményeként olykor káros a tojás, máskor káros a mellőzése. Van amikor a vega a tuti, máskor meg állati fehérje nélkül meg kell halni. Ezen túl volt idő, amikor még a dohányzásról zengtek ódákat. Vannak, akik gasztronómiai nyomorban töltik az életüket, hogy nyerjenek hozzá a végén pár hónapot, de a végül mégiscsak az autó üti el. Röhögni kell.

Vissza a homo-vitához. Van, aki olyan hülye, hogy a szexualitásban nem ismeri fel a vágy szerepét, a szex alapvető természetes célját, ezt az alapjában véve motivációs igényt nem tudja a helyén kezelni, és képes vérremenő küzdelmet vívni bármely szélsőséges oldalon. Szánalmasak.
Nem arról van szó, hogy prűd lennék. Nálam is előkelő helyet foglal el a szabadidőeltöltésnek ez a módja, de nem gondolom, hogy ennek részletei másokra tartoznának. Maga a témáról felvetődő vita a felháborító. Ugyan olyan hülye a homokos, aki ebből transzparens közéleti vitát gerjeszt, mint az aki ugyan szexuálisan egészséges, de azt hiszi, hogy a beteg ember beteges vágyainak igénye a beteg ember számára kevésbé vágyott dolog, mint az ő erotikus világa önmaga számára. Amíg megtalálja önmaga számára az önként jelentkező felnőtt partnert, és magukra csukják az ajtót, addig nem kell velük foglalkozni. Hagyni kell szórakozni, és csendesen kihalni. A természet mindent megold, csak időre van szüksége.

Az egészben csak azt nem értem, hogy hogyan feltételezheted, hogy ilyen társaságban észérveket hangoztatva bárkiben is gondolatokat tudsz ébreszteni. Ennél többet gondoltam rólad :).

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.04.08. 11:49:55

@Húsleves: Mindentől függetlenül a jelenség valós. Én például franciául nem tanulnék meg semmilyen körülmények között, de megértem a lengyelt is, ha nem akar németül beszélni, vagy az indiait, ha viszket az angoltól. Van ennek a kérdéskörnek sokkal magasabb dimenziója is, mint a langyosak "sérelmei".

2016.04.08. 11:53:41

Valahogy így működik a határátkelő nevű bérblog is.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.08. 11:58:36

@Quercus a favágó:

A HÁ nem, más. A HÁ inkább a ballib szokást alkalmazza, azaz engedi az "ellenséges" kommenteket, de mindig mapiluláltan szűrve azokat. Velem számtalanszor megesett a HÁ-n, hogy a kommentem megjelent, majd aztán a vita során hirtelen egyes lényegi viszontválaszaim törölve lettek, pont azok, melyek választ adtak egyes konkrét viszontérvekre.

2016.04.08. 12:25:05

@BircaHang Média:

Igen, téged konkrétan arra használt Eszterke, hogy a dögunalmas kommenteket fölturbózza egy kicsit. Te voltál a csali az agymosottaknak. Mikor bekapták a horgot, akkor le lettél korlátozva.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.08. 12:32:07

@Quercus a favágó:

Ezt tudom 2 éve. Nyilvánvaló.

De engem ez nem zavar. Én mindig határozottan képviselem álláspontomat, bárhol és bármikor. Az meg, hogy valaki tilt vagy cenzúráz nem érdekel.

Ha tudnád milyen sok ímélt kapok én! Mert sok ember van, aki nem meri felvállalni a nyilvános kommentelést, de magánúton megír dolgokat.

A HÁ-t egyébként én most se utálom, nem is értelek téged, miért foglalkoztat ez téged annyira. A HÁ egy elfogult ballib blog, mely megpróbál semlegesnek látszani - nem új dolog ez. Emellett a HÁ blognak voltak/vannak hasznos cikkei is, sokszor akaratlanul is a ballib tabuk ellen szólnak ezek.

CsipkeRózsa 2016.04.08. 13:16:15

@F.M.J.:általában jól és részletesen kiegészíted az alapblogot, a saját blogod miért olyan régi dátummal látható csak.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.04.08. 13:44:34

@CsipkeRózsa: Üdvözöllek!
Ezt-azt közbevetni akad időm, amikor meg épp nem, hát akkor kimarad. De egy cikket kellő igénnyel megírni egészen más kérdés, de legalábbis számomra támaszt némi kihívást. Talán nem illene erről Birca kommentterében eszmétcserélni, de ha már így alakult, egy pár szó erejéig még számítok a türelmére.
Többnyire azért próbálok részletes lenni, mert én sem szeretem a beszólogatás szintű odamondásokat. Tisztelem, ha valakinek van véleménye, főleg becsülöm, ha el is tudja magyarázni, hogy min is alapszik. Abból lehet tanulni is, meg szélesedik is az ember látóköre. Ha nem így van, akkor meg meg lehet érteni, hogy a másik ellenkező álláspontja milyen helytelen információkból adódik. Nem azt tartom szégyennek, ha valaki valamit nem tud, vagy rosszul tud, hanem ha büszke rá. Mindkét blogomat próbálom a magammal szemben támasztott igényekhez méltóan feltölteni tartalommal, de a szükséges infók begyűjtése, a tévesek kiszűrése, a fogalmazás felülvizsgálata sok időt vesz igénybe, és abból nekem időszakonként viszonylag kevés van. Azért igyekszem, és köszönöm a kérdésed :).

_most_ 2016.04.08. 16:56:26

azért lássuk be a 21, században elég gáz homofóbnak lenni, nem csodálom, hogy töröltek. De gyanítom nem is a véleményeddel volt a fő probléma, hanem az idegesítő stílusoddal, mivel képtelen vagy bármilyen vitára, mereven ragaszkodsz a rögeszméidhez. És mivel a betegséged miatt semmi együttérzés nincs benned, így könnyen előfordul, hogy gyűletkeltően fogalmazol, még ha ez észre se veszed.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.08. 17:00:46

@_most_:

Tehát aki nem liberális, annak nem szabad mereven ragaszkodnia nézeteihez, mert törlik?

_most_ 2016.04.08. 17:50:57

@BircaHang Média: a fórumokon az emberek megosztják egymással a gondolataikat, érvelnek, vitáznak, ha nem érdekel a másik véleménye, csak a sajátod, akkor írj blogot.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.04.08. 17:58:20

@_most_:

Ostoba emberszabású vagy, állapodjunk meg ebben szerintem.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.04.08. 18:07:44

@_most_: Szerintem bármilyen -fób-nak gáz lenni, mert az életidegen baromságok logikus józan érvelésekkel lesöpörhetőek, így az azt hangoztató önmaga karikatúrájává válik és nevetséges lesz. A -fób nézetek hangoztatása, tehát a józan mérlegelés nélküli általánosító és elutasító magatartás még helyes végkövetkeztetés esetén is demagóg, mert szólamokra, meg zsigeri elutasításra épül, és nem megalapozott tényekre.

Az azonban tapasztalati úton kijelenthető, hogy népességi szinten sokkal többen vannak bármely oldal demagóg szószólói, mint a józanul gondolkodó értelmes emberek. Beszédes példa rá a pride, csak hogy a témánál maradjunk, mert a felvonuló kretének nem veszik tudomásul, hogy a szexuális identitásuk rájuk tartozik, és senki sem kíváncsi rá, míg az ellentüntetők ahhoz nem nőnek fel, hogy ők testesítik meg azt a "falat", amihez az egész jelenség "támasztva" van. Ha a társadalom részéről nem lenne a rendezvénnyel kapcsolatban nézet-, és érzelemkinyilvánítás, hanem csupán átnéznének rajtuk, mint a parkban párzó ebeken, akkor rövid úton elhalna az egész marhaság.

Húsleves 2016.04.08. 19:24:18

@F.M.J.:
Szerintem félreértettél. Én se tanulnék franciául, de nem azért, mert a franciák ilyenek vagy olyanok, ugyanis a franciák többsége nem tehet róla hogy péppé mosták az agyát, és a francia nem csak franciaország nyelve. Ugyanígy még az oroszra is furcsa érv az ideológiai, egyrészt mert még az sem igaz amit Birca állított (Oroszország nem homofób, maximum a pozitív diszkrimináció hiányával lehet rájuk képmutatóan mutogatni, másrészt az orosz nem is csak Oroszország nyelve.
Hasonló dolog ez, mint amit te írtál az iszlámról, nem szabad általánosítani se pozitív, se negatív irányban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2016.04.08. 19:57:14

@Húsleves: Szerintem ez esetben a franciák tekintetében nem értünk egyet. Én az elutasításomat részben mint magyar fogalmazom meg, másrészt mint ember.

Emberként: A gyarmatbirodalom mai napig tartó kihasználása miatt, valamint azért a képmutató gerinctelen hozzáállás miatt, amivel minket ekéztek a migrációval kapcsolatban, miközben ők a saját migránsaikat napiszinten vegzálják karhatalmi eszközökkel. De ide tartozik az az álszent kioktatás is, amivel a kisebbeket cseszegetik az EU-ban, miközben a saját szénájuk (adósság, hiány, stb.) eléggé ramatyul áll. Becsületes ember álláspontja nem szokott a pillanatnyi földrajzi helyzetével oda-vissza változni.

Magyarként: Történelmi okokból. Túl kézenfekvő volna odavetni Trianont, bár az is benne van, de van a rovásukon sok más is, amit Mo ellen elkövettek. Gondoljunk csak Nándorfehérvárra, ahol a törökök a franciáktól kapott ágyúkkal lőtték a várat, miközben a kisújukat sem mozdították a kereszténységért, pedig a kor legbigottabb népessége volt.

Tudod ezekben a dolgokban nem feltétlen az a rossz, hogy megtörtént, mert részint nem a mostani populáció követte el, másrészt mindenkinek vannak kisebb-nagyobb dolgok a rovásán, hanem az, hogy máig is azonosulnak vele, kvázi egyetértenek az akkori viselt dolgaikkal. Az értékrendjük változását még egy bocsánatkérés erejéig sem sikerült kimutatni, a tevőleges felülvizsgálatról nem is beszélve. Vagy te hallottál olyat, hogy mondjuk a francia külügyminiszter felszólítaná a román miniszterelnököt, hogy tartsa tiszteletben a nemzetiségi jogokat, vagy közölné a szlovákokkal, hogy a trianoni szerződésben kötelezettségeket is vállaltak, nem csak területet kaptak? Ugye nem?! Ez a gond, Semmivel sem különbek, mint akár pár száz évvel ezelőtt. Ugyan az a gennyes csürhe, és ennek legjobb alátámasztását épp te mutattad nekem, amit a saját blogomon is kiposztoltam a franciák gyarmataikon elkövetett utolsó mocskos viselkedéseikkel kapcsolatban. Biztosan emlékszel.

Ide tartozik még, hogy "a francia nyelvet nem csak franciák beszélik". Ehhez azért az is hozzátartozik, hogy azok a mások viszont csak akkor, amikor franciákkal beszélnek. Persze vannak kivételek, de nem mondanám jellemzőnek.

Húsleves 2016.04.08. 21:53:59

@F.M.J.:
A francia nyelvet nagyon sokan beszélik első vagy második nyelvként. De általában mindenben igazad van, kivéve egyet, hogy "franciák" alatt a degenerált, megvett, gátlástalan báb vezetőikre vonatkozik amit írtál. Biztos vagyok benne, ahogyan Birca is írta, hogy a migránsinvázió óta nyugaton is ébrednek az emberek, így Franciaországban is.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása