magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. szeptember 04. 19:19 - maxval bircaman megbízott szerkesztő

Ha Orbán okos

Most fog kiderülni, hogy Orbán okos politikus-e.

Napok óta megy a nyugati médiákban Magyarország szemtelen gyalázása. Csúsztatások, sőt direkt hazugságok hangzanak el. A Sky News tegnapelőtti híradójában pl. a Budapestre kiküldött tudósító szemrebbenés nélkül hazudott: azt állította, hogy a szegény, szerencsétlen menekültek, akiknek zöme asszony és gyerek csak azért nem tud eljutni Németországba, mert ezt a magyar kormány gátolja.

Aljas hazugság, hiszen Ausztria és Németország azok, melyek nem akarják befogadni az embereket.

Magyarország ezen kívül teljesíti a schengeni tagságból következő kötelezettségeit, azaz nem engedheti okmány nélküli személyek kószolását a határain.

Most itt van Orbán nagy esélye a mocsok lemosására. A menedékjogkérők egy része elindult az osztrák határ felé. A magyar kormány egyetlen teendője ez esetben: nem gátolni őket.

Ez természetesen a schengeni és dublini kötelezettségek megsértését jelentené. Azonban ugyanezt teszik demagóg módon nyugaton is. Viszont Orbánnak van egy hatalmas aduja: a keletnémetek 1989-es kiengedésére hivatkozik (mely szintén törvényellenes volt akkor!), azaz humanitárius okokra, valamint hozzátehető még az a demagóg érv is, hogy Magyarország csak erőszakkal tudná megállítani ezt az áradatot, márpedig a magyar kormány nem hajlandó erőszakot alkalmazni fegyvertelen, békés menekültek ellen.

Aztán meg Orbán röhöghet a markába… Bónuszként ez megsemmisítené a ballib ellenzéket is.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr397761226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kilincs ami nincs 2015.09.04. 19:23:54

Így igaz, Orbán nem gátolja a menekülteket, engedi, hogy a menetrendszerinti vonatokkal, buszokkal utazhassanak. Ezen felül azért külön arra buzdítja őket, hogy ha lehet inkáb gyalogoljanak, az egészségesebb.

kilincs ami nincs 2015.09.04. 19:33:26

@kilincs ami nincs: Azaz inkább. Egyébként a schengeni egyezmények betartása természetesen előrevalóbb mint a menekültekkel való emberséges bánásmód (ez a keresztény Magyarország alapelve)

Sexual Harassment Panda 2015.09.04. 23:37:19

Ès lőn.Erre mit mondanak a liberòemberek a 44-en?
Orbàn negbukott mondjon le.
de a kèrdès, mit fognak erre lèpni a friccek?

felirat 2015.09.05. 02:30:19

Nem értek egyet. Bár nincs jó megoldás, taktikai hiba volt nem engedni utazni a menekülteket (akár mit mond Schengen, az nem ilyen helyzetre lett méretezve - egyébként jogilag nem is lett volna igazán probléma ha érvényes jegyet váltottak, ami szintén OK Schengenen belül). Emberi hiba volt ellenük a keménykedés (vonateltérítés). Mindkettő visszaüt, könnyen kihasználható a médiákban (azok már csak ilyenek, erre fel kell készülni). Még az Orosz hírekben is Magyarországra kenték a balhé egy részét (jogosan). Ráadásul a médiákban most Németország és Ausztria fogja learatni a “megmentjük, befogadjuk a menekülteket” babérjait.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása