magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2017. április 11. 07:07 - MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes

Póker és liberalizmus

Öt évig egy onlájn pókercégnél dolgoztam (2009-2014). Plusz korábban magam is szerettem pókerezni. Azóta meguntam, talán éppen az 5 évnyi pókeres munka miatt. A munka rossz dolog, s képes meguntatni bármit. Ezért se írok cikkeket pénzért, mert biztosan akkor ezt is megutálnám.

De vannak hasznos dolgok a pókerben, pl. pár érdekes megfigyelés a játékésok magatartásáról.

Az egyik azt mondja: minden pókerasztalon van legalább 1 balek, s ha nem tudod kiszúrni 10 percen belül ki az vagy éppen ellenkezőleg azt hiszed, hogy mindenki más az, az csak azt jelenti, hogy te vagy az egyedüli balek az asztalnál.

Ez jutott eszembe arról a modern liberális tételről, miszerint az emberek hülyék, mert rosszul szavaznak. Úgy tűnik, a modern liberális eszme kezdi felvenni a marxizmus egyik tételét, mely szerint létezik egy tudományosan igazolt igazság, ami miatt nem szükséges az embereket semmiről se megkérdezni, hiszen nyilvánvaló, hogy tudományos igazságokról felesleges szavazást rendezni. Hozzáteszem: a marxizmus is azonban csak hamis tudatról beszélt, azaz az ember nem képes felismerni saját érdekeit, s nem mondta sosem, hogy a társadalom zöme hülye, bunkó, műveletlen barom lenne. Ilyet csak a modern felvilágosult liberálisok mondanak, akik szerint van a lebircázott buta nép és жан az okos, fiatal, vállalkozókedvű, szabadlelkű, felvilágosult elit.

Pedig a valóság más. A liberális kisebbség a bunkó és felvilágosulatlan, amikor komolyan elhiszi, hogy rajta kívül mindenki más idióta. Ahogy a pókerversenyeken.

Bulgáriában pár éve a Soros Alapítvány és az amerikai nagykövetség hatalmas tüntetéseket szerveztek a hatalmon lévő kormány ellen, amikor az megállapodást készült kötni orosz gázvezeték építésére. A hazaáruló bolgár köztársasági elnök is a tüntetések támogatója volt. Szófia központjában, ahol a Parlament is van történelmi okokból sárga macskakövekkel van burkolv az út. A népnyelv Bulgáriában is nagyon leleményes. A nyugati érdekekért tüntetők eddigi népszerű elnevezése proteszter (протестър), az álcivilek neve pedig sorosoida (соросоид - Soros György nevéből alkotva!), most megszületett a sárgamacskakövista (жълтопаветник) szó is. Plusz miután a köztársasági elnök elmondta, hogy neki a tüntetéssorozat szimpatikus, s azon "okosakat és fiatalakokat" lát, mára az "okos és fiatal" (умни и млади) szókapcsolat is szitokszóvá lett, gyakorlatilag ez ma már a nyugati érdekekért magukat eladó bértüntizőket jelenti.

Címkék: politika
7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4012411885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2017.04.11. 07:22:13

A mostani kormányellenes tüntetések Budapesten nem lehetnek veszélyeeek a Fideszre??

Sexual Harassment Panda 2017.04.11. 07:59:38

@MaxVal BircaMan HJCD: ès mit gondolsz arròl hogy Somicska majd jól előjön egy "atombombával", Orbán Viktorról?

Sexual Harassment Panda 2017.04.11. 10:06:04

@MaxVal BircaMan HJCD: szerintem a CEU-törvénynek rossz az időzítése.
Nem most kellett volna.
Mind1.

Gerilgfx 2017.04.12. 02:40:24

@Sexual Harassment Panda: szerintem jó az időzítés. ha később sütik el, akkor a kárukra befolyásolhatta volna a választást. ha egy évvel korábban, akkor meg a jelenleginél jóval egységesebb internacionalista baloldal tudott volna esetleg sikeres ütéseket bevinni viktoréknak. a kérdés inkább az, hogy orbánnak lesz -e töke megreformálni a tudást az áltudományok oltárán feláldozó kamu-felsőoktatási rendszert, ami nyugateurópához hasonlóan magyarországon is díszlik.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása