magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Homofób álvita

Az az ezer színű világ homoklobbista blog álkérdést vet fel: vajon a homokosság eredete "természetes", azaz biológialag meghatározott, vagy "természetellenes", azaz külső hatás eredménye.

Igen, ez egy népszerű homoklobbista álérv. Azt próbálja sugallni, mintha mindaz, ami természetes, az egyben jó is, míg minden természetellenes pedig rossz. Ezért is igyekszik a homoklobbi a homoszexualitást veleszületettnek, míg a pedofíliát torzulásnak bemutatni.

Én egyébként egyetértek azzal, hogy a homoszexualitás természetes, azaz nem külső hatásra jön létre, hanem az ember eleve így születik. Csakhogy ugyanezt gondolom a pedofíliáról is. Erősen kétlem, hogy valaki normálisnak születne, majd egy adott pillanatban pedofil lesz külső hatás miatt.

Abban hiszek, hogy a szexuális ösztönnek nincs racionális magyarázata, az ember egyszerűen annak születik ami éppen. Talán legjobban a szexuális fétisek terén látható be ez a legjobban.

Mondjuk vegyünk egy elég népszerű fétist, az ápolónőset. Van elég sok férfi, aki szexuálisan izgatónak látja az ápolónőket. Én meg az ellentáborba tartozom, nekem viszont az ápolónőkről az jut eszembe, hogy mindjárt elővesz egy injekciót és a seggembe döfi, így rám mindez pont ellenkezőleg hat: elmúlik minden szexuális vágyam. Bármennyit is magyarázták volna nekem gyerekkoromban, milyen szexisek az ápolónők, nem változott volna álláspontom. Egyszerűen veleszületett módon nem tetszik az ápolónő fétis.

S az ellenpélda. Kora kamaszkoromban megfigyeltem már, mennyire vonzanak a nedves, vizes ruhás lányok. Amikor megeredt az eső a csopaki strandon a 70-es éve közepén, én megbámultam a teljesen felöltözött lányokat, akiknek ruhája vizes lett az eső miatt, míg más korosztályombeliek számára ez érdektelen látvány volt. S megint csak: ez így lett, sose volt másképp. Akinek ez nem tetszik, annak hiába is lenne magyarázni, mennyire szexis ez, mert képtelen így érezni.

De hol a csúsztatás? A természetesség és a jóság között. A szadizmust mindenki rossznak tartja, s mégis: akarattal senki se lesz szadista. Azaz természetes, de rossz.

Természetesen ugyanez a pedofília is: természetes és rossz.

A homoszexuális propaganda se azért káros, mert nem-homokosokat homokossá lesz. Elég kevesen hiszik, hogy a propaganda képes lenni egy ember szexualitását megváltoztatni.

A homoszexuális propaganda kára az, hogy egy nem-normális magatartást normálisnak állít be.

Ráadásul mivel a mai modern liberális narratívában a homokosság egyfajta jópofa, megtapsolandó dolog, sok kamasz annak állítja magát, akkor is, ha nem ez, csak mert ő ezen jópofa közösség része szeretne lenni.

Valójában ez a személyiségfejlődés zavara, s nem az, amit a cikk állít.

54 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7917855475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.06.13. 12:45:55

A nemi beállítottságnak lehet racionális biokémiai magyarázata.
A homoszexualitás propagálásának valódi célpontjai a biszexuálisok, hiszen a heteroszexuálisokra gyakorlatilag hatástalan. A biszexeket próbálják megszerezni, mivel így az amúgy normális életvitelt folytatók száma csökkenne kissé, míg a homoszexuálisok arányát tekintve komoly létszámot nyernének.

erol 2022.06.13. 13:23:56

Egy dolgot nem veszel figyelembe: a homokos a légynek sem árt, a pedofil, a szadista igen. Egyébként nem értem egyik oldalt sem, hogy minek ezzel annyit foglalkozni, rém unalmas.
Az viszont vicces, hogy pont homofóbok képesek elolvasni, megnézni mindent a témával kapcsolatban és tökéletesen naprakészek a legújabb divatőrületekből és botrányokból. Mindig tőlük hallok ezekről, elsőkézből sosem.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.06.13. 13:28:11

@erol:

Tök mindegy árt-e. Az ártás nem azonos a rosszal.

Egyébként meg miért ártana egy pedó bárkinek is? Olvass pedó érdekvédőket, ők elmagyarázzák, semmi ártás nincs a pedóságban.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.06.13. 13:28:50

@erol:

"pont homofóbok képesek elolvasni, megnézni mindent a témával kapcsolatban és tökéletesen naprakészek a legújabb divatőrületekből és botrányokból"

Résen kell lennünk.

erol 2022.06.13. 13:35:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Kinek rossz az aki nem árt senkinek?

Én pl utálom a lakodalmas rockot, hülye lennék egész nap azt hallgatni csak azért, hogy utána elmondhassam, hogy ez nagyon szar. Ez mazochizmus.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.06.13. 14:03:00

@erol:

Akkor a mostani tilalmak fele értelmetlen.

Kotelező biztonsági öv, kábítószerfogyasztás, öncsonkítás, állatkínzás, s még számtalan eset, ahol más személy nem sérül.

erol 2022.06.13. 14:26:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Így igaz, ezek értelmetlen tiltások, kivéve az állatkínzást (a ne árts másnak törvényben a "más" szerintem állatokra is vonatkozik, természetesen csak az öncélú kínzásra gondolok, nem vagyok vegetáriánus).

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.06.13. 14:29:08

@erol:

Az állat nem ember. Azaz nincsenek jogai. Ha lennének, akkor nem lehetne se vadászni, se levágni állatot, sőt még a társ célú állattartás is törvénytelen lenne.

S mégis tilos. Miért? Pont azért mert ez rossz dolognak számít. Annak ellenére, hogy senkinek se keletkezik kára belőle.

erol 2022.06.13. 14:37:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mert szeretjük az állatokat és rossz érzéssel tölt el szenvedésük. De akár még az is benne van, hogy aki állatokat kínoz, torz lelkű és veszélyes lehet az emberekre is. Szerintem tévút az állatkínzókat és a buzikat egy halmazba tenni.

erol 2022.06.13. 14:49:19

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Szenvedés van (ez rossz dolog), a buzulásban nincs szenvedés.

2022.06.13. 15:04:20

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mindegy, valóban, de ebben az esetben maga a lobbi árt is: normális, sőt támogatandó színben tünteti fel a nemnormálist.
@erol: Homokra épült erkölcsi szemlélettel a vita valóban csak az árt vagy nem árt koordináta mellett értelmezhető.

Gery87 2022.06.13. 15:23:43

"Én egyébként egyetértek azzal, hogy a homoszexualitás természetes, azaz nem külső hatásra jön létre, hanem az ember eleve így születik."

Ez nem érv viszont!
A 6 ujjúság is veleszületett és elő-elő fordul, mégsem "normális", az embernek 5 ujja van egy kezén és lábán, valahogy a 6 ujjúak mégsem akarják megmagyarázni hogy az IS normális.
És persze senki nem akarja őket bántani vagy senki nem tartja őket emiatt fogyatékosnak.

Amúgy meg nem is tudom hogy jutottunk el idáig!
Nem véletlenül van 2 nem.
Férfi és nő, hím és nőstény.

Azért van az egyiknek pöcse a másiknak meg nem, mert ennek célja van, a fajfenntartás, csak azért van célja. Ez az értelme. Ezért jött létre.
Ennyi.
Aki ennek ellenére pöcsként pöcsre gerjed vagy punciként puncira ott bibi van, az nem normális szexuálisan, ez józan paraszti logika, de persze a buzik megmagyarázzák....értem én hogy szar nem többséginek lenni, meg érteni és érezni hogy ez ferdeség, valami nem oké, de akkor ezzel kell élni és megbékélni vele, nem felforgatni mindent meg hülyeségeket terjeszteni!

Gery87 2022.06.13. 15:29:16

"Ráadásul mivel a mai modern liberális narratívában a homokosság egyfajta jópofa, megtapsolandó dolog, sok kamasz annak állítja magát, akkor is, ha nem ez, csak mert ő ezen jópofa közösség része szeretne lenni."

HA hihetünk annak hogy a szexualitás egy skálán mozog, van aki heteró, van aki meleg és közte vannak a "billegők"akiket még bármelyik (hetero, homo) irányba el lehet vinni....
Egy normális világban a meleg hajlamú inkább hetero életet él mert ez a minta, a mai világban viszont lehet inkább buzi lesz.
Ebben is káros a lobbi, meg a trendivé tétel.
Józan ésszel be lehet látni ez nem érdeke senkinek.

(ezt a skála dolgot egyébként a ratyik is elismerik, szóval saját maguk által is elismert álláspont alapján káros mait csinálnak)

Gery87 2022.06.13. 15:34:18

@erol:

Akkor nyilván a nem antiszemiták is mind látens zsidógyűlölők mert sokan állandóan az antiszemitákkal és antiszemitizmussal foglalkoznak és elítélik?:)

Gery87 2022.06.13. 15:41:10

@erol:

"Így igaz, ezek értelmetlen tiltások,"

Már miért lenne értelmetlen? Ha nem önző individualistaként gondolkozol akkor társadalmi kára mindnek van!

Pl Kotelező biztonsági öv....lehet hülye vagy és jogod van hozzá de nincs joga a családodnak ahhoz hogy élj? A gyerekednek hogy legyen apja, anyja és ne tekeredjen fel a fára? Ok, lehet mondai hogy "apád hülye volt, jobb neked nélküle.." de ez azért nem iylen egyszerű. olyan eset is volt hogy valaki azért halt meg mert a nem bekötött utas ráborult és agyoncsapta!

Vagy a kábítószerfogyasztás, megint csak magadba nyomod ugyan, de a szülőket, családot megint nem vígasztalja hogy beledöglesz mert hülye voltál.
Sokszor csak egy rossz döntés kell.

"öncsonkítás,"

Hát a franc se fizetne rokkanstágit meg segélyt egy ilyen baromnak!
Nem tud értelme munkát végezni, megint csak társadalmi kárt okoz.

erol 2022.06.13. 15:52:45

@Gery87: Az alkohol és a dohány is káros (nagyobb a társadalmi kára mint a drognak) mégsem tilos.

Gery87 2022.06.13. 16:09:49

@erol:

Valahol tilos.

"nagyobb a társadalmi kára mint a drognak"

Melyikhez képest?
A szervezett bűnözést belevetted?

vergyula 2022.06.13. 16:17:13

@Gery87: A droghoz köthető szervezett bűnözés pont a tiltás miatt van. Lásd, Amerika, szesztilalom, Al Capone.
Ha betiltják a kecskesajtot, az is felpörgeti a szervezett bűnözést.

Gery87 2022.06.13. 16:21:16

PL dohányt is csempésznek hiába legális, viszont ugye marha drága.
Az egy álom hogy majd a gettó néger az adózott drága heroint fogja venni legálisan, ha ott lesz az olcsó de szar feketén a piacon!
Van jön helyette egy illegális de olcsó szar.

Gery87 2022.06.13. 16:23:35

Vagy ott van a fegyvertartás is!
Legális, elég sokan meg is halnak, több 18 év aluli hal meg lőfegyver által mint balesetben!
Van fegyvercsempészet? Van. Hogy legális lett, tudtak vele felelősen élni? Nem.

erol 2022.06.13. 17:57:54

@Gery87: Pont ezért szokott csak a könnyű drogok legalizációja felmerülni.

Gery87 2022.06.13. 18:02:13

@erol:

Máshol már a dohányosokat szorítják vissza vagy épp tiltják be, akkor minek engedni füvezni? Semmi értelme.
Ez csak lobbizás, semmi több.

Boldeone2 2022.06.13. 18:18:51

@Gery87: Egy normális világban a meleg hajlamú inkább hetero életet él"

-Akkor a nem normális világban a hetero hajlamú ember meg meleg èletet fog èlni , csak azért mert "cool? " Ilyen a világban sincs! Akinek nincsenek olyan jellegű hajlamai, azt soha az èletben nem lehet nemi orientáció tekintetèben " átforgatni "
Akiben pedig benne van a hajlam, az úgyis meg fogja próbálni, tesz nagy ívben a konvenciókra meg a normákra ...
Ezt központi ukázokkal nem lehet szabályozni , sőt, minèl többet foglalkozik vele az állam, adott esetben bünteti, annál rosszabb szerintem
A nemi ösztön az egyik legerősebb alapösztön, elfojtani nem lehet

Gery87 2022.06.13. 18:23:36

@Boldeone2:

Nem figyelsz.!

"Ilyen a világban sincs! Akinek nincsenek olyan jellegű hajlamai, azt soha az èletben nem lehet nemi orientáció tekintetèben " átforgatni "

Én pont azokról beszélek akiknek vannak!

Boldeone2 2022.06.13. 18:42:56

@Gery87: Èrtem èn! A meleg hajlamú ember , az úgyis meg fogja èlni a meleg èletèt, a normális meg a "nem normális" világban is
Csak jobban rejtőzködik társadalmilag. Ennek mondjuk van èrtelme: rejtsèk el magukat, de erre rendszernarratívat kreálni hülyesèg, meg ártó is ...Főleg ha beszáll az állam ès homofób hisztèriát kelt, az zavarja meg a társadalmi lègkört

vergyula 2022.06.13. 19:11:08

@Gery87: Ezek szerint nem érdemes megemlíteni a szervezett bűnözést a drogokkal kapcsolatban? Hát jó. Ahogy elhangzott, a legális dolgokkal is lehet bűnösen kereskedni.
A droggal meg csak úgy lehet.
A cigaretta, meg úgy általában a jövedéki termékek ára mesterségesen van magasan tartva. Látható, hogy a szigorúbban szabályozott dolgok, beleértve a fegyvereket is, piaca jobban pörgeti a bűnözést. És a drogok pörgetik a legjobban.

Gógita 2022.06.13. 19:14:53

Rosszul hiszed. A nemi identitás alapja ugyan a születési nem - hacsak nincs hiba, elferdülés -, de utána tanulási és szocializációs folyamat is van és az befolyásolja a szexuális irányultságot és szokásokat.
Sőt, maga az erkölcs is, az, hogy mit tart az erkölcs tabunak, mit nem?

Ha nem tartja tabunak a pedofíliát - lásd pl. számos természeti népnél, az iszlámban..-, vagy a testvérházasságot, a homoszexuális kapcsolatokat (biszexet), stb., akkor azt mintegy választható alternatívákként kínálja fel az adott társadalom.

Számos ókori pogány társadalomban így volt ez. Görögöknél, rómaiaknál is.
Nagy Sándor sem volt "születetten" homokos, de megcsinált egy-két pasit, főleg hosszú hadjáratok alatt, meg kedvtelésből...

Ezt a szigorúbb társadalmak szorították vissza, a zsidók, a keresztények...
Hit, vallási alapon.
Így valóban csak azok maradtak, akik ferde hajlammal születtek (?). De én még így is megnézném azokat a hatásokat, amelyek ezeket a felnőtteket gyermekkorban valójában érték. Amikor kialakult a nemi identitásuk.
Mert, hogy ez KIALAKUL!

Fiúnak születünk, de férfivá VÁLUNK.

Gery87 2022.06.13. 19:53:53

@Boldeone2:

Nem érted, azt mondják (ők is) hogy van egy skála a szexualitásokban egyik végén a heterok másikon a melegek. A kettő között meg vannak kik lehetnek ez is meg az is, ez már sokmindenitől függ, hogy merre megy.

Gery87 2022.06.13. 19:59:44

@vergyula:

Érdemes megemlíteni ,csak nem érv a drogliberalizáció mellett.
A szervezett bűnözésnek egyéb táptalajai is vannak, politikai, szociális, kultúrális, faji stb.
Az hogy ez megtalálja a drogot mint erőforrást már egy dolog.
Azzal hogy minden szart legálissá teszünk ez a réteg nem lesz "munkanélküli".

Egyébként meg úgy gondolom egy elvi álláspont is hogy nem legális a kábítószer!
Csak nézd meg a NER-t idehaza! Mit csinált? Trafik bizniszt!
Ennyit számít neki az egészséged, pénzt csinál belőle, a kocsmák és sok szórakozóhely meg tönkrement!!
Ez is mindent elmond.

Gery87 2022.06.13. 20:01:28

@Gógita:

" de utána tanulási és szocializációs folyamat is van és az befolyásolja a szexuális irányultságot és szokásokat. "

Erre mondják hogy egy skálán mozog mindenki és aki hajlamosabb, azt lehet befolyásolni erre-arra.
nyilván a full meleget nem lehet, ahogy a full heterót sem.

vergyula 2022.06.13. 20:19:01

@Gery87: Így bizony. Ahogy az otthoni pálinkafőzés megkönnyítése sem az egészséges életmódot szolgálja. Persze nem akarok álszent lenni, magam is fogyasztom.

vergyula 2022.06.13. 20:37:44

@Gery87: ideális esetben a "melegpropaganda" célja nem is a szexuális orientáció befolyásolása, hanem az elfogadás segítése.

Boldeone2 2022.06.13. 20:54:38

@Gógita: A nemi identitás alapja ugyan a születési nem - hacsak nincs hiba, elferdülés -, de utána tanulási és szocializációs folyamat is van és az befolyásolja a szexuális irányultságot és szokásokat"

- Az emberek egy rèsze már genetikailag determináltan homoszexuálisnak születik, vagy olyan hajlammal. Akikben van erre hajlam , azokból lehetnek csak homoszexuálisok , de az már kisgyermekkorban eldől, mondjuk úgy 7 èves korig a családban
Az iskolában már nem lesz senki homoszexuális , főleg nem a 15-18 èves korban, külső hatásokra . Esetleg a külső hatások előhozzák a már addig jelentkező irányultságokat
Vagyis: megrontani max a család tud egy gyereket , leginkább kisgyermek korban . Minden eldől a genetikai által + a kisgyermek korban
A homoszexualitás az állatvilágban is lètezik, vagyis nem lehet tanult viselkedès

Gógita 2022.06.13. 22:21:27

@vergyula: Csak már régen túlléptek az ideális eseten!
Ebből van a feszkó.

Gógita 2022.06.13. 22:29:34

@Boldeone2: De. Az ember VÁLASZTHAT!
A szexben is.
Ezt bizonyítják a pogány társadalmak, amikor nem volt tabu a homoszex. Vagy a pedofília, vagy a testvérházasság, vagy a poliamória, poligámia...

Ha ez mind eleve determinált lenne, egyik sem lenne bűn. És a különbségtételnek sem lenne semmi alapja.
Egyiket miért lehet, másikat miért nem? ...

Amiket te írsz azok az "érvek" (vélemények!) az LMBTQ-t menedzselő, elfogadtató és a zsidó-keresztény (meg még jó pár egyéb vallás) tiltásától, tabusításától és bűnnek tartásától való mentesítést szolgálják. Egy fedősztori.

Gógita 2022.06.13. 22:31:20

@Boldeone2: "A homoszexualitás az állatvilágban is lètezik, vagyis nem lehet tanult viselkedès "

És ott is elferdülés, hibás működés következménye.

Boldeone2 2022.06.14. 01:40:16

@Gógita: tiltásától, tabusításától és bűnnek tartásától való mentesítést szolgálják. Egy fedősztori."

- Nyilván egyiket sem lehet, mivel a 21. században vagyunk ,el kell fogadni, hogy ilyenek az emberek . A vallásoknak pedig számos tèveszmèn alapulnak, nem elsősorban az az irányadó a 21. században , hanem az individuális szabadság mindnek felett

Boldeone2 2022.06.14. 01:45:00

@Gógita: És ott is elferdülés, hibás működés következménye."

Èppen az ellenkezője igaz: qubit.hu/2022/04/03/a-homoszexualitas-az-allatvilagban-gyakran-elofordulo-nem-termeszetellenes-es-nem-patologias-viselkedes

Mindennek evolúciós oka van...Az emberi társadalmak gyártják a különböző vallási dogmákon ès tèveszmèken alapuló elmèleteket, amelyek mindig megdőlnek

kunzoo 2022.06.14. 08:04:01

A példáid egyébként a szerzett fetist erősítik. Az injekcióstű nyilván tapasztalás, kevesebb ideje létezik injekció annál hogy ez beépüljön a genetikába.

kunzoo 2022.06.14. 08:07:41

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Rossz érvelés. Ha nekimész valakinek, vagy neked jönnek autóval, a másik félnek sem mindegy hogy autótöréses balesetben vagy halállal végződő közúti szerencsétlenségben vesz részt. Aki nem köti be magát és meghal egy kis balesetben, ezzel árt a rokonainak, gyermekeinek a felelőtlenségével.

tűz fal 2022.06.14. 08:27:51

Kannibalizmus is van az állatvilágban, tehát gyenge érv az hogy mi van az állatvilágban. Ettől függetlenül az hogy mit csinálnak a homárok egymás között, mások megbotránkoztatása nélkül, az magánügy. A pedofília és a nemi erőszak viszont sehogy se lehet magánügy, hanem bűncselekmény amit szigorúan büntetni kell.

A homoszexuális propaganda sem magánügy. Az utcai vonulásaik botrányos, erkölcstelen és provokatív módon történnek - pedig lehetne anélkül is. Óvodásokat, iskolásokat céloznak meg "mesekönyvekkel" és gusztustalan "drag queen" előadásokkal. Úgy tesznek, mintha egyenesen "menő" lenne a "másság", tehát nem elfogadtatják, hanem propagálják. Kanadában, az USA-ban és néhány nyugat-európai országban egyre agresszívabban korlátozzák a szülők jogát arra hogy ne engedje a gyereke nemváltó kezelését. Ugyanakkor az iskolákban a tanárok és pszichológusok a gyerek, serdülő minden bajába, panaszába belemagyarázzák hogy biztos attól van hogy nem érzi magát jól a bőrében, mert más a biológiai neme, mint a "valódi". És ezzel tömik a gyerek fejét. A gyerek ilyenkor azt érzi, hogy ha belemegy ebbe a játékba, akkor nagyon sok figyelmet, szeretetet és gondoskodást kap, amire lehet hogy tényleg szüksége is van. És így sodródik az árral. Mindehhez hozzájön, hogy az ilyen országokban a nemváltás kezelése ingyenes, szemben a csillagászati árú fogászati kezeléssel.

És ugyanazok az agymosott libernyákok szajkózzák, hogy a gyerek képes felelősen dönteni a nemváltó kezeléséről és műtétjéről, akik azzal mentegetik a náci kollaboráns, hullarabló bálványukat, hogy "még csak 14 éves volt" amikor elszedte más zsidók vagyonát.

Gógita 2022.06.14. 15:11:01

@Boldeone2: "hanem az individuális szabadság mindnek felett "

Igen, ez a pogányság. Éppen erről van szó. Hogy hagyjuk a link dumákat végre arról, hogy "így születtek, genetika, nem tehetnek róla...", és maradjunk annál,. ami igaz: ÍGY AKARNAK élni!

És ez hitvallási és ebből fakadó erkölcsi kérdés!

Vagyis különböző világnézetek és a belőlük fakadó erkölcsiségek állanak szemben egymással.
(Lásd még: kultúrharc. Amely számtalan fronton, így ezen is, zajlik. Most éppen a feltámadó, erősödő új pogányság és a gyengülő zsidó-keresztény civilizáció között.)

Gógita 2022.06.14. 15:22:26

@Boldeone2: "Mindennek evolúciós oka van...Az emberi társadalmak gyártják a különböző vallási dogmákon ès tèveszmèken alapuló elmèleteket, amelyek mindig megdőlnek "

Ha eltekintek attól, hogy az evolúciós elmélet is a kultúrharc része - egy istenmentesített alternatív teremtés mítosz ateistáknak, materialistáknak - és sosem zajlott le a földön ilyen igazolt kifejlődés -, és feltételezném, hogy mégis, akkor a homoszexuális viselkedés annak is ellentmondana!!!

Mivel nem viszi előre a folyamatot. Nem szolgál semmilyen evolúciós célt. Vagyis hiba a rendszerben. Elfajulás.
Ha lenne evolúció, annak az lenne a célja, hogy mindig újabb és újabb generációk álljanak elő, hogy bennük a kifejlődés újabb és újabb lépcsőfokai jelenjenek meg.
Homokos állatokkal ez nem megy. Ők - evolúciós - zsákutcák. Hibák az evolúcióban.

Persze értelem általi tervezéssel, teremtéssel jöttünk létre, ahogy minden, így ez nyilván csak gondolatkísérlet. Csak azt akartam megmutatni, hogy még a kitalált evolúciónak is ellenmond a homoszex.

Gógita 2022.06.14. 15:28:08

@tűz fal: Így bizony!

Csak Boldiék a saját ideológiájuk szerinti durva agymosást és valójában már kulturális és társadalmi erőszakot nem látják vagy nem látják erőszaknak! Nekik ez a természetes.

Az ellenreakciókat meg annak látják, annak állítják be.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2022.06.14. 19:04:59

"Elég kevesen hiszik, hogy a propaganda képes lenni egy ember szexualitását megváltoztatni"

Aztán vannak akik a börtönben megbuzulnak. És ez azon múlik hogy az adott társadalmi közegben a homoszexualitás standarddé válik, van aki be lesz törve majd túlélése szerepként a zárka köcsögévé válik.

MEDVE1978 2022.06.15. 11:03:54

@Boldeone2: "Az emberek egy rèsze már genetikailag determináltan homoszexuálisnak születik, vagy olyan hajlammal. Akikben van erre hajlam , azokból lehetnek csak homoszexuálisok , de az már kisgyermekkorban eldől, mondjuk úgy 7 èves korig a családban
Az iskolában már nem lesz senki homoszexuális , főleg nem a 15-18 èves korban, külső hatásokra . Esetleg a külső hatások előhozzák a már addig jelentkező irányultságokat"

Amit leírsz, az egy nem bizonyított teória. Egy viszonylag régi vita az ezzel foglalkozók körében is, hogy a homoszexualitás genetikailag determinált vagy nem. Az enyhébb álláspont az, hogy nem az, de genetikailag hajlamosító tényezők játszanak szerepet. Van, aki pedig teljes mértékben tagadja a genetikai meghatározottságot.

Én úgy gondolom, hogy kulturális hatásra lehet valaki homoszexuális. Ha evolúciós szempontból nézzük, akkor a szexualitás szerepe a szaporodás. Ennek megfelelően a természet (vagy a Jóisten a vallásos emberek esetében) úgy intézte, hogy a szexuális inger hatására hormonok (dopamin) szabaduljanak fel a szervezetben és orgazmus esetében pedig árasszák el az agyat. (Hasonlóan hat a heroin egyébként). Az állati és emberi eszközkészlet azonban több receptoron keresztül van beállítva. Van egy fizikai receptor, ami a fizikai ingerlést intézi és vannak a célzott érzékszeri receptorok (alapbeállításon egy férfinál a meztelen női test, illatok, hangok). A legkönnyebben a fizikai receptor kapcsol be és már a gyerekeknél is alapjáraton néha megy, ezért van zavarban a szülő, amikor a kislány nagyon lovagol a hintalovon, a kisfiú pedig morzsikálja a fütyijét fürdéskor. Az érzékszervi receptorok viszont kondícionálhatók és torzíthatók, illetve ezek határozzák meg a nemi preferenciát. Sok példa van rá, hogy a megerőszakolt fiú gyerekekből szintén zaklatók lesznek. Ez azért van, mert az érzékszervi receptoraikat átkalibrálják egy egészségtelen módra. Vagy más példa az ókori görögöké. Az ókori görögöknél szokás volt az idősebb harcosoknak nevelnie a fiatalabbakat. A nevelés része volt egy szexuális rituálé is (amit gyakran homoszexualitásnak vélnek és ezzel érvelnek annak elfogadottsága és természetessége mellett). A rituálé során a fiatal fiú a combjaival elégítette ki az öreg harcost. Ez egy kulturális berögződés, gyakorlatilag valaki kitalálta ezt, aztán szokássá vált. Pedig ez nem egy homoszexuális aktus, hanem lényegében egy maszturbáció.
Újabb példa a kényszerszexuális kapcsolat a börtönökben. Ez mind férfiaknál, mind pedig nőknél előfordul és az oka egyértelműen az ellenkező nemű partner hiánya, nem pedig az, hogy ezekben az emberekben erős homoszexuális hajlam élne.

Ha viszont ezek a szituációk képesek megváltoztatni az emberek szexuális preferenciáját, akkor egy másik kulturális jelenség, a divat miért ne lenne képes?

Az én véleményem az, hogy az LMBTQ mostani előtérbe helyezése már a divatról szól. A mai kulturális nyugati emberkép az, hogy te egy egyedi, szép kis hópihe vagy, önmagadban is jelentős és gyönyörű. Ehhez nagyon passzol az, hogy olyan szexualitást választhass, amelyet szeretnél, bármit kipróbálj. Erre vezethető vissza az is, hogy az emberek az egyes szexuális devianciáiknak, ízléseiknek már új neveket adnak és azokat identitásként akarják elismertetni. Például vannak olyanok, aki az okos emberekre buknak (A sapio szexuálisok), csak a személyiség érdekli őket (pánszexuálisok), sőt már olyan is, hogy csak érzelmi kötelék esetében preferálja a szexet (demiszexuális - mintha ez a normál embernél nem alapeset lenne).

Tehát ez a "virágozzon ezer világ, dugd be oda ahova és amit akarsz, hátha jó lesz" ideológia határozza meg a nyugati világ gondolkodásmódját. Persze ez nagyon gyakran nem összeegyeztethető olyan értékekkel, mint a hagyományos élet, család stb., de a nyugati közvélemény magasról tesz erre.

vergyula 2022.06.15. 13:43:50

@MEDVE1978: De mivel a börtönben sem lesz mindenki homoszexuális, talán a többieket pont valami eleve létező hajlam determinálja erre. (vagy nem, csak eszembe jutott)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása