magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Vergődés

A jónak mindig örülni kell, bárhol is jelenik meg.

Perinta mára minden ellenzőjét letiltotta a kommenteléstől. Azaz aki kommentel nála, az minimum a híve. Így aztán kellemes meglepetés, amikor immár egyes hívei is ellentmondanak neki.

Mert lehet valaki fanatikus antiorbánista, törzsszavazó ballib, attól még lehet keresztény. S keresztényként szúrja a szemét ez meg az.

Öröm látni, hogy 3 ponton is megszorították Ritát, s teológus létére egyikre se tudott választ adni. Íme a 3 pont kommentár nélkül.

1. Miért nevezi álkeresztényeknek, fundamentalistáknak, képmutatóknak azokat, akik egyszerűen csak mércének tekintik a krisztusi tanítást?

2. Miért nevezi magát katolikusnak, ha nem ért egyet a katolicizmussal?

3. Miért kellene haladni a korral, mikor ezt Jézus se tette?

A csúcs: egyik híve, nyilván ballib törzsszavazó megállapítja: "Egyik véglet a Fidesz, a másik véglet te és Bartus." - Ritának még nem volt ideje moderálnia, szóval ezt sikeresen láttam. A lehető legnagyobb sértés ezekben a körökben az "olyan vagy, mint a Fidesz" megállapítás.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4517887477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2022.07.27. 09:14:23

"Máté Evangéliuma:28:20 Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek: és ímé én ti _veletek_ _vagyok_ minden napon a világ végezetéig. Ámen!"

Érted?

A "veletek vagyok" - az nem egy null követelményű ígéret, hanem van egy tökéletesen definiált feltétele: 1) a népek tanítvánnyá tétele, beleértve a megkeresztelést, és még 2) a tanítvánnyá tett népek konkrét tanítása Jézus Krisztus parancsolataira,
és
csak ebben az esetben van Jézus "velünk"!

jónévez 2022.07.27. 19:48:23

Kár, hogy ritkán facebook-olok. Érdekes kísérlet lenne neki is a kérdéseim a vallással, az egyházzal kapcsolatban, vajon kiokosításban (valódiban) lesz részem, vagy kitiltásban ;)
Na, hátha elszánom egyszer magam.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása