magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Az őrület eluralkodása

Gyerekkoromban még a 70-es években a 4. születésnap volt a felöltözködési korhatár a strandokon. Azaz a 4 éves kort betöltött gyerekek már jellemzően fürdőruhában voltak, míg az az alattiak meg meztelenül.

Mindez teljesen természetesnek számított, annyira, hogy aki nem tartotta be, azt megszólták. Mert akkor is akadtak renitensek, akik pl. a 2 éves kislányukra normál női kétrészes fürdőruhát adtak: az ilyenekre a többség azt mondta "kínozzák szegény gyereket".

Aki nem tartotta be a szokást, az is mindig higiéniai okokra hivatkozott, sose esztétikaiakra, lásd "a kislány nemi szervét ne érje közvetlenül a víz", ezek így jellemzően nadrágot adtak a kislányokra, de felsőt ők se.

Aztán amióta eljött - nagyjából 15-20 éve - a pedofil hisztéria, immár hatalmas lett a nyomás. Ma már felelőtlennek számít mindaz a szülő, aki engedi a kisgyerekét meztelenül szaladgálni a strandon. Az indoklás: ezzel veszélynek teszi ki a gyereket az ott rejtőzködő pedofil vadászok számára.

A tények senkit se érdekelnek, hogy pl.:

  • a pedofilok aránya átlag 0,1 %, ezek nagyobb része is passzív, szóval egy átlag strandon nagyobb eséllyel találkozunk fecskével, mint pedofillel.
  • a pedofilokat jellemzően nem 0-3 évesek érdeklik, hanem 6-12 év körüliek,
  • aki pedofil, azt egy fürdőruhás gyerek ugyanúgy felizgat, mint egy meztelen.

A jellemző magyarázat: ma sokkal könnyebb fényképezni, mint 15-20 év. Szinte teljesen rejthető gépek is vannak olcsón, míg korábban mindenki észrevette azt, aki fényképez. Mintha komolyan azt kellene hinni, hogy a pedofil képgyűjtemények onnan származnak, hogy emberek kémkamerákkal járják a strandokat.

Én a magam részéről a legnagyobb bajnak azt látom, hogy ma az számít felelősnek, aki nem lát azonnal szexuális objektumot egy kisgyerekben.

Ez az a kép, melyért 3 napra letiltott a Facebook pár éve, íme a link - azért csak link, mert ha betenném a képet magát, a Google letiltaná ezt a cikket a keresőmotorjából. A képen egyébként én vagyok 1968 tavaszán, kb. 8 hónapos koromban.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2817893237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ez a nevem senki 2022.08.06. 11:01:21

kúrt úr
fi mit
szósz vaj
on

littke 2022.08.06. 14:04:15

Sajna egyet értek.

Valahogy ez mint egy angolszász szokás kezdődhetett, érkezésünk és fiaink születése után, (70-es évek eleje) Kandában egyszer meghívtuk hasonló korú és hasonló gyerekes kanadai kollegámat, és mutattunk nyarlásból fényképeket, ahol a fiaink 2-4 évesek lehettek és meztelenül voltak.

Mondta kollegám, hogy itt ez nem szokás, és hogy mutogatni a fényképeket méginkább nem!

Nagyon meglepett. Rólam még mindig van egypár fekete-fehér meztelen nyári kép...

Mult hétem Genovában voltunk, nagy hőség, a bérelt lakásunkhoz közeli parkba is elmentünk, rengeteg gyerek, sokfajta náció, de meztelen gyerek nem volt. Kellemes volt a hangulat, de eszembe se jutott fényképezni, mert felő, hogy rád/meg szóllnak.

Pedig éegalább is a bugyi kötelezőnek tűnt....

De tovább megyek manapság az hogy a gyerek egyedül jár iskolába felelőtlen szülői viselkedés, kb 14 éves korukig kisérni illik vagy buszozzák őket.

Mi gyalog jártunk, magunk, sokan horrible diktum, villamossal.

_Neville 2022.08.06. 18:08:01

@littke: az angolszászok hagyományosan elég prűdek ilyen testi dolgokban (ez ilyen kálvinista-puritán dolog lehet), akár mindenféle szexuális felhang nélkül is.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2022.08.06. 19:19:04

@_Neville: ja persze, aztán ott az usa a túlszexualizált tömegkultúra posványában ahol a haladás fokmérője hogy mindenki szabadon kurvának öltözhessen az utcán (slut walk) és a fehérek is eltanulják a gettónéger seggrázást.

Nevem senki. 2022.08.06. 19:25:33

@littke: 8 évesen már egyedül mentem iskolába. (Sokszor útközben csatlakoztak osztálytársak, így volt hogy kisebb csoportokban mentünk.) Kb 10 perc volt az út és egy lámpa nélküli kisebb de aránylag forgalmas zebrán is át kellett menni. Ezeket meg 13-14 évesen még kísérgetni kell? Nem is tudom hogy sírjak-e vagy nevessek. Ne is csodálkozzunk ha elkorcsosul a jövő generáció.

Billy Hill 2022.08.06. 22:33:21

USA: Lehet lőfegyvered, meg saját helyrajzi számodon lelőhetsz bárkit, de a fuck-ot azt ki kell sípolni, meg a J. Jackson kivillanó mellbimbóját ki kell retusálni. LOL

Gyereket iskolába fuvarozás: Azért szerintem ha egy szülő a középiskolást nem tudja egyedül elengedni a suliba, annak van egy olyan tudat alatti (rossz) üzenete is a gyerek felé, hogy "Én még azt sem nézem ki belőled, hogy egyedül el tudsz jutni tömegközlekedéssel A-ból B-be..."

ez a nevem senki 2022.08.07. 11:04:37

5 éves kór
omban szégy
el tem a puc
érságomat a szomszéd kis
hölgy előtt az
óta be
ölt
özöm pan
csolás hoz
de mostan belém
bújt a kis
ördög le
het hogy az
el
őtt megpedóztak vajone

Serény Vélemény 2022.08.08. 14:53:07

hínye:

444.hu/2022/08/08/amig-tesztoszteront-szedtem-akarmilyen-szarul-is-voltam-nem-tudtam-sirni-egy-megszakitott-nematalakitas-tortenete

De hogy már saját szava van annak, amikor valaki megbánja a saját hülyeségét?
"Detranzícionálók"
"detranzicionáció"
"detranzícionáló "

A "újságíró" még a nevét sem meri adni a cikkhez...

A hozzászólások meg... hát...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása