magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Még Lengyel

Tegnap írtam Lengyel cikkéről. De van még egy fontos rész benne. Lengyel elvtárs ugyanis azt is írja: "Az elmúlt évtized arról szólt, hogyan bújj ki minden felelősség alól, mondj le a közszabadságokról saját házi szabadságodért, próbálj egyenlőbb lenni az egyenlőknél és ne légy szolidáris senkivel."

Nos, ez éppenhogy a liberalizmus, a liberális átmenet alapgondolata. Mely átmenetnek egyébként maga Lengyel elvtárs is egy nagy nyertese.

Akkor volt az, hogy a "gazdátlan" állami tulajdonnak gyorsan igazi tulajdonost kell keresni, mindegy milyen módon, mert az állam rossz gazda, az ex-kommunista nomenklaturista viszont kiváló szakember. Aki meg olyan helyzetben van, hogy mindehhez nem fér hozzá, azaz az ország 99 %-a? Hát, ők így jártak, meg hát úgyis olyan paradicsom lesz fenti szakembereknek hála, hogy ők is csak nyernek az egészen.

Az az egészben a röhej, hogy ez az a típusú cikk Lengyeltől, amit aztán a ballib törzsközönség hetekig egymásnak küldözget a Facebook-on, lelkendezve valamiféle felső kinyilatkoztatásnak tartva - "de jól megmondta Zorbánnak!". Pedig csak torz elemzés egy hazug és romlott szemüvegen keresztül, melyen a személyes düh is átérződik, hogy 2010 óta nem jönnek a kormányzati megrendelések.

A valóságban éppen az Orbánék titka, hogy szakítottak az ilyen Lengyel és társai féle szakemberkedéssel, s a kisemberek felé fordultak. Az meg, hogy közben óbégatnak a "szakemberek", hogy ezt így nem lehet, csak segíti az Orbán-kormányzat működését.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4317918613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tűz fal 2022.09.04. 09:58:23

"ez az a típusú cikk Lengyeltől, amit aztán a ballib törzsközönség hetekig egymásnak küldözget a Facebook-on"

Mivel a libernyákoknak az a szintje, hogy a szájukba kell adni hogy "mit gondolnak", és tapadnak rá mint a légy a légypapírra. A jelszavaik lehetnek akár egymásnak ellentmondóak is, például egyszerre tagadják hogy a nyugat a gyarmatosítás révén gazdagodott meg, és ugyanakkor hirdetik, hogy minden fehér ember előnyt élvez a gyarmati múlt következtében. Egyszerre hirdetik hogy a nyugat igazságos társadalom, és ugyanakkor "rendszerszintű rasszizmus" van.

A libernyákok nem gondolkodnak, nem is képesek rá. Kiadják nekik felülről hogy "Support the current thing", azaz "Támogasd az aktuálist" csinálnak hozzá egy hashtaget és a sok hülye szolgalelkű libernyák azt követi.

2022.09.04. 12:37:14

Képtelenek megérteni és elfogadni nem csak a kisember gondolkodásmódját, hanem egyáltalán, létét is. Az ország nagy szerencséje ez az értetlenség.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.09.04. 12:38:41

@zavaleta:

Meg vannak sértődve, hogy a nép nem hallgat a "szakértőkre", s még inkább Orbánra, mert ő is ezt teszi.

Gógita 2022.09.04. 14:25:26

Undorítóak, hazudoznak össze-vissza.

Ja, és pofára adják egymásnak és szeretteiknek a díjakat is. Baracknak a SEMMIRE előbb egy Nobel békedíjat (Trump-nak nem járt az Ábrahám-egyezményért!, és hogy egyetlen háborút sem indított, nem úgy mint Barack!), most még egy EMMY-t is!
Nevetséges.

Gógita 2022.09.04. 14:29:49

@zavaleta: Ráadásul nincs is kisember. Normális, dolgozó, gondolkodó, a maguk érdekét felismerni képes emberek vannak (többségben).

Gógita 2022.09.04. 14:56:59

Ja, és hol van Gréta meg a többi klímaszorongó, klímaaktivista..., nagyon zöld balos hangulatkeltő, most, amikor a legkörnyezetkímélőbb csővezeték helyett HAJÓKON hozzák a gázt Európába az USA-ból????

Most ez nem okozza a világvégét? Hirtelen.

Mocsok képmutató komcsi agitátor mind, ilyenkor látszik. Kussolnak, ha az a parancs, meg az az érdeke a vezetőiknek, akik miatt jön hajókon a drága gáz az olcsóbb és zöldebb vezeték helyett.

2022.09.04. 15:12:56

@Gógita: Igen, ez a bircai értelemben vett kisember. Akik nagy tömege a tőkés réteget fenntartja. A Fideszre tulajdonképpen a populista-baloldali erő lenne a legveszélyesebb, mert ezek tömegeit elszívná. Ilyen pártnak nyoma sem látható jelenleg. Ill. a mostani áremelkedés-rezsinövekedés még beüthet, bár kétlem h ez olyan mértékű lenne. Még a ballib történész is kételkedik: mandiner.hu/cikk/20220904_belfold_kormany_orban_rendszer_onkenyuralom_1956_1989_rainer_m_janos_tortenesz

Serény Vélemény 2022.09.04. 17:09:35

@Gógita: Az oroszok a felesleges gáz egy részét meg elégetik, a korom, ami az égésből származik meg gyorsítja az északi-sarki jégmezők olvadását.
Ami meg azért érdekes, mert miközben megy a globális hiszti de mégsem számít semmit a globális felmelegedés elleni harc, amikor vissza kéne állítani a világot az egypólusra...

Billy Hill 2022.09.05. 00:13:30

Próbálnátok csak ti ilyen kis ökológiai lábnyommal élni! Kötött kardigánok, még a 80-as években betárazva, kímélően mosva (Timmermans óta lehet, hogy már csak szellőztetve) - nem ez a pazarló fast fashion, ami hanyatlásba taszajtja a világot...! ;-)

Billy Hill 2022.09.05. 00:21:29

@poszt: "az állam rossz gazda" - mondjuk ők azért tettek róla, hogy a saját uralmuk alatt az legyen;"önbeteljesítő jóslat", kis rásegítéssel...

Serény Vélemény 2022.09.05. 07:25:34

@Billy Hill: No igen, amikor a DT jelentős része állami tulajdon (a német állam tulajdonában van a részvények 31,9 százaléka), akkor az természetesen jó. De amikor a magyar állam akar részt szerezni egy telco-ban, akkor az meg ősbűn.

tűz fal 2022.09.05. 08:40:55

@Serény Vélemény:
A libernyák "logika" lényege, hogy előre ki van hirdetve az eredmény, abból magyarázzák a látható valóságot.
Példa: Franciaországban minimum 2 évig ütötték-verték a sárga mellényeseket. Fehéroroszországban néhány hétig tartott ugyanez. A libernyák doidnak ez úgy néz ki, hogy Macron jogosan verte le a fasisztákat - hiszen a libernyák hülyegyerek világában akinek nem tetszik a szektája az fasiszta. Fehéroroszországban a hatalom kegyetlenül vérbe fojtotta a szabadságharcosokat - hiszen a libernyák hülye droid világában akit a szektája fellázít, az szabadságharcos. Nem számít hogy mit lát. Másik példa: BLM és Antifák terrorizálják a választókat - ez teljesen rendben van. A szellemi fogyatékos szektavezérük, Biden ellen tüntető emberek viszont "belföldi terroristák".

Gógita 2022.09.05. 11:51:26

@tűz fal: Durva, de így van.
Pontosan így gondolkodnak.

És nem is szégyellik.

tűz fal 2022.09.05. 18:02:38

@Gógita:
"És nem is szégyellik."

Mert nem is értik. Kevés eszük van. Mennyi esze lehet egy olyan hülye droidnak, akit azzal lehet etetni hogy 100 gender van?
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása