magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Zorbán elárulta a mit is

A Soros Magyar Hangjának utazó cirkusza, a Kötöttfogás most már annyira unalmas, hogy a főszereplők is lassan elalszanak beszéd közben.

Dévényi, Pörzse, Gulyás adják magukat. Pörzse pár éve még zsidókra akart vadászni a Belvárosban, ezt most kénytelen dupla orbánozással kompenzálni, hátha a nagyurak megbocsátanak neki, s kevéske jövedelemkiegészítést utalnak ki neki nyugdíja mellé. Gulyás kezd lassan Kálmán Olga férfiváltozatává változni. Dévényin meg folyamatosan látszik a mély életundor, szerintem legkésőbb másfél éven belül kitántorog tányért mosogatni a Brit Köztársaságba vagy beáll pornószínésznek az olasz pornóiparágba, ahogy ezt Nagy-Trágár Blanka tette.

Az azért vicces, hogy Csintalan kb. akadémikusnak tűnik ebben a társaságban, pedig ez a helyzet. Persze ő is marhaságokat beszél, de legalább érteni látszik valamit a valóságból.

A celebsztár ezúttal Puzsér. Az egyre inkább a ballib tábor felé tolódó ordító celeb megint elordítja rögeszméjét, mely szerint már I. István király a XI. században letette voksát az Európai Unió, a NATO, s a Szivárvány Zászló mellett, s ez azóta is kötelez minket, van ugyanis egy erről szóló láthatatlan örök égi törvény.

Ilyen egyébként volt már Rákosi alatt is, akkor is ez volt a hivatalos narratíva: hogy Petőfi tudtán kívül marxista volt, Kossuth pedig a devreceni trónfosztással az 1949-es népköztársaság szellemi megalapozója.

32 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7917923885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildhunt 2022.09.09. 09:25:30

Petőfi mondjuk tényleg jakobinus volt. Aki az asszony mellett az ágyban a direktórium háborúiról olvas, nem is lehet egészen normális.

Serény Vélemény 2022.09.09. 09:44:02

Közben Erzsébet meghalt, Kis Grófó meg megtért, szóval a világban zajlanak az események...

_Neville 2022.09.09. 09:47:11

Puzsér egyre lejjebb csúszik, pár éve alatt szépen leküzdötte magát 12 egy tucat ballib celebbé. Ez a Szent Istvános duma amúgy ritka fárasztó, ha ő vagy egy akkori pápa látná mi van Brüsszelben, kb keresztes hadjáratot vezetnének oda. Gyakorlatilag mára az EU mainstream teljes dekonstrukciója lett a hagyományos nyugati civilizációnak.

2022.09.09. 10:10:09

Néha belenézek szórakozás képpen, de valóban elég unalmas már. Kíváncsi lennék, a nézők közül hányan nézik komolyan és hányan katasztrófaturizmusból.

Off:
A nap, amikor Birca egyet ért (feltehetőleg) Tóta W-vel:
mandiner.hu/cikk/20220908_tota_w_arpad_hvg_publicista_velemeny_baloldal_ellenzek_ii_erzsebet_kiralyno_iii_karoly

2022.09.09. 14:00:08

@Wildhunt:
a szabadkőművességnek és a jakobinus mozgalomnak létezett hazafias irányzata. amit a városi reformátusság és a vidéki zsidóság támogatott. errefelé a zsidók többségében jobboldaliak voltak. petőfi és a zsidóság viszonyáról értekeztek.

"A vallásos és hazafias érzés harmonikus összefonódása iskolánknak megalakítása óta szent és érinthetetlen hagyománya és díszzászlónkon is kifejezésre jut a következő felírásban: „Ösi zsidó hittel, rendületlen magyar hűséggel." A hazafias nevelést szolgálta iskolai ünnepeink legnagyobb része és önképzőköri pályatételeink közül a „Petőfi és a zsidóság'' című, amelyet Grósz Nagy Ferenc gyógyszerész úrnak, felügyelő bizottságunk tagjának nagylelkű adományából tűztünk ki."
A DEBRECENI ZSIDÓ GIMNÁZIUM ÉVKÖNYVE AZ 1942-43. TANÉVRŐL.

2022.09.09. 14:42:26

a 1849-es debreceni függetlenségi nyilatkozatban a nemzet kifejezés 81-szer fordul elő. a habsburgokat fosztották meg a tróntól. nem szüntették meg a királyságot. szekéren hozták a szent koronát. a köztársaság sem feltétlen a ellentéte.

pl. az első lengyel rzeczpospolita (ami a latin res+publica szláv változata) a lengyel királység és a litván nagyfejedelemség uniója. ennek mintájára jött volna létre a magyar királyság és az erdélyi nagyfejedelmség uniója. ami 12. pont.

így a magyar királyság egy mini nemzetközösség. amiben a magyarok vannak többségben és vannak kisebb nemzetiségek, akik kiterjedt jogokkal rendelkeznek. liberalizmus és nacionalizmus kombója. mindez a magyar királyságban. amiben nem feltétlen van király. hanem a szent korona uralkodik. a három rend, a polgárok, a papok és a nemesek (választott papok és választott nemesek) a szent korona alattvalói.

debrecen nemes városa a reformáció óta keresztyén respublika. uraság nélküli uradalom. ami tkp. önkormányzatiságot jelent. kossuth király nélküli királyságot akart, ahogyan horthy. kormányzóság.

a kommunisták ugyanezt proletár nemzetközisséggel akarták megvalósítani. az lép a nemzet helyébe.

2022.09.09. 15:08:42

Déclaration des droits de l'homme et du citoyen de 1789 L’article 3

Art. 3. - Le principe de toute Souveraineté réside essentiellement dans la Nation. Nul corps, nul individu ne peut exercer d'autorité qui n'en émane expressément.

a szuverenitás a nációtól származik. és semmilyen egyén vagy testület nem léphet a helyébe csak akkor ha az autoritás (a felhatalmazás) a nemzettől ered.

és helyette az van, hogy nem kell semmilyen nemzeti autoritás. ellentmond a nagy francia forradalom emberi és polgári jogok nyilatkozata 3. cikkelyének. a nemzeti szabadkőművességnek.

GyMasa 2022.09.09. 17:48:11

@Serény Vélemény:
...az ukránok meg nyomulnak előre minden fronton..

GyMasa 2022.09.09. 17:49:04

@_Neville:
Mondjuk, nekem kicsapta a biztosítékot az Annalena Braebockot felszopó cikke.
Ott nagyon kiakadtam.

jónévez 2022.09.09. 20:03:36

Persze, Petőfi marxista. ...de még nekünk is megpegették. Szaralak volt ő, nem kell, hogy mafxista is legyen mellé.
-nem volt jó férj
-nem volt jó apa
-nem volt jó politikai szereplő
-nem bolt jó katona
-nem volt jó kóltő.
Jókor volt jó helyen, hogy a forradslombak legyen egy verselője is, és jókor jó helyen halt meg (kegyelemből megengedték a bukott katonának, hogy ott lebzseljen), ha tovább él, nyilvánvalóbb lenne a mindenre alkalmatlansága.

2022.09.09. 20:21:14

@jónévez:
petőfi radikális népi baloldali volt, forradalmár. nyilván nem volt marxista.

jónévez 2022.09.09. 20:48:08

@cvsvrs:
Hát, radikális is, meg baloldali is lehet, hiszen szívesen biztatott rablógyilkolásra.
És ez bizonyos forradalmárkodás is.
Csak nem népi.
Piszkos csavargók felbiztatása egy csavargó által. Ez Petőfi forradalmi ténykedése.

2022.09.09. 21:22:27

@jónévez:
volt egy forradalom és szabadságharc. amit elég sokan támogattak. ha 1848 nem volt népi, akkor mi volt az?

2022.09.09. 21:28:38

Debrecen, május 14. 1847.

Voltál-e már Debrecenben, barátom? láttad-e a pusztai várost, vagyis e városi pusztaságot? ha porba vagy sárba akarsz fúladni, csak ide jőj, itt legkönnyebben célt érhetsz; de az orrodat jól befogd, mert különben, mielőtt megfúlnál, a guta üt meg a szalonnaszagnak miatta. Mennyi szalonna, menyi hízott disznó van itt! a szellem mégis oly sovány, hogy csak úgy csörög a bordája, éppen mint az idevaló híres talyigás lovaknak. Itt, ha vesznek is könyvet, tán csak azért veszik, hogy bele szalonnát takarjanak. Az 1843–44-iki telet e kövér városban húztam ki éhezve, fázva, betegen egy szegény, de jó öreg asszonynál, az isten áldja meg. Ha ő gondomat nem viselte volna, most e levelet a más világról írnám hozzád. Olyan elhagyott kis vándorszínész fiú voltam, akire se isten, se ember nem nézett, nem ügyelt. Harmadfél évvel utóbb ugyanazon színházban, hol akkor senkitől figyelembe nem véve játszottam kis szerepemet, harmadfél évvel utóbb, mondom, a mint beléptem a nézők közé, minden szem rajtam függött, s a lelkesedés az égiháború hangján kiáltá: éljen Petőfi Sándor!... Talán, ha harmadszor lépek e színházba évek múlva, ismét nem vesznek észre, mint nem vettek először, talán nem lesz, a ki tudná, hogy itt engem egykor megéljenezett a közönség. Ilyen a hír; jön és megy. Ilyen a világ; csak azért emeli az embert hírre, hogy legyen kit felednie. S a magyar különösen szeret felejteni ... azért nem fog az ő emléke sem fönnmaradni.

jónévez 2022.09.09. 21:40:52

@cvsvrs:
Elég sokan meg nem.
De nem ez volt a téma, amiért hozzámszóltál, hanem Petőfi.
Ne keverjük már, hiszen nem Petőfi csinálta a forradalmat. A forradalon viszont megcsinálta Petőfit.
Az, hogy én őt kevésbé ismerem ek, nem azt jelenti, hogy a forradalom és szabadságharcot a szememre kell hányni.
Folyamatos érvelési hibákat halmozol, a floodolás helyett a vita tárgyát helyezd előtérbe -ha már vitába szállsz az álláspontommal (ami egyébként helyes lenne, ha vita lenne)

jónévez 2022.09.09. 21:48:52

@cvsvrs:
Az, hogy ezt bemásoltad -csak azt jelenti, hogy érv nincs. Csak flood.

2022.09.10. 08:17:14

@jónévez:
a kommunista időkben volt a "három tavasz ünnepe".

1848. márc. 15. forradalom és szabadságharc
1919. márc. 21. tanácsköztársaság
1945. ápr. 4. "felszabadulásunk" ünnepe

a magyarországon a kommunista ideológia alapja volt az, hogy ezek egymásból következnek. az mkp nyilván nem kossuth nemzeti liberalizmusán alapult. annak kevés köze volt a népi baloldalhoz. petőfihez. annak nyomdokain a háború után az fkgp haladt. egy reformszocialista elképzeléssel. földosztással.

Gógita 2022.09.11. 12:46:30

@_Neville: Ez ott sajnos már csak egy poszt-keresztény, új pogány társadalom.

Hiába ment a pofázás évtizedeken át Európa újra evangelizálásának sürgős szükségességéről, senki nem tett semmit!
Itt az eredmény!!! :-(

Pedig nyilvánvaló volt az egyházak és a hívők számára is, hogy milyen folyamatok vannak, mit KELLENE tenni. Nem tették, nem tettük.
Most kiisszuk a restségünk, hanyagságunk, lustaságunk, nemtörődömségünk poharát.

Soha sehol nem mondta Isten/Jézus, hogy nekünk semmit nem kell tennünk, majd Ő, a Szentlélek, megoldja.
Sőt, éppen ellenkezőleg. Az evangélium FOLYTONOS hirdetése a nem hívőknek, pogányoknak, ránk volt, van bízva.
Csak nem csináljuk.

Azt kapjuk, ami jár a lustaságunkért.

Gógita 2022.09.11. 12:54:42

@GyMasa: "...az ukránok meg nyomulnak előre minden fronton.. "

Nem lesz más választása az oroszoknak, mint háborút indítani, különleges hadművelet helyett.

Oroszország nem készült háborúra, a "felkészületlenség" is ezt támasztja alá.

Arra készült, hogy egy kis hadgyakorlatozással, kardcsörtetéssel, megijesztéssel a határnál, jobb belátásra bírja az USA-t és az ukrán bábkormányt. (Ahogy anno Kennedy Hruscsovot.)

Ahogy ez nem ment, bevonultak, gondolván, hogy így már eléggé egyértelművé tették, hogy ez most komoly.
De az USA, amelynek semmi veszítenivalója nem volt ebben és ma sincs, sőt, éppen ellenkezőleg!!!, még ebből sem értett. (Értett persze, de ott volt a jó alkalom, hogy beugrassza az oroszokat egy leamortizáló konfliktusba, az ő hatalma meg ezzel megszilárdul. És lőn!)

Szóval erre, ami lett, az oroszok egyértelműen nem készültek fel.

Most azonban már vagy verve elkullognak, amit nem igen tesznek meg, vagy a különleges hadműveletből igazi háborút csinálnak, és adjad neki. De akkor... Bele se gondolok.

Gógita 2022.09.11. 13:00:22

@GyMasa: "Mondjuk, nekem kicsapta a biztosítékot az Annalena Braebockot felszopó cikke.
Ott nagyon kiakadtam. "

Valóban undorító volt. Mintha teljesen nem értene az egészből semmit. (Mint Boldi.) És nyomná a balos-atlantista-USA agitpropot.

Még, hogy értékek.

Egy megválasztott képviselőnek vagy miniszternek kutya kötelessége a SAJÁT választóit, népét annak érdekeit képviselnie!!! Nem az ukránokét, nem az USA-ét...

De, ha ezért a németek nem zavarták el, akkor maguk is sík hülyék már, és megérdemlik, amit kapnak!
Ahogy a többi didergésre készülődő birka is!

Gógita 2022.09.11. 13:03:42

@jónévez: "-nem volt jó kóltő."

Ez nyilvánvalóan nem igaz. A többi is véleményes.

GyMasa 2022.09.11. 13:21:48

@Gógita:
"Nem lesz más választása az oroszoknak, mint háborút indítani, különleges hadművelet helyett."
Előtte azért várjuk meg, hogy meddig fog az ukrán "siker" tartani.
Merugye vannak ott másodlagos, meg harmadlagos védelmi vonalak is.
Arról nem is beszélve, hogy az volt eddig is az orosz stratégia, hogy amint ellenállásba ütköznek, visszavonulnak, mintegy "maguk után húzzák " az ukránokat, és nyílt terepen harcolnak ellenük, ahol előnyben vannak. (főleg, ha elkezdik az ukránok MÖGÖTT ágyúzni a terepet, hogy visszavonulni se tudjanak)

"Oroszország nem készült háborúra, a "felkészületlenség" is ezt támasztja alá."
EZ igaz, de azért az figyelemre méltó, hogy az orosz haderő kb. 10%-ával érték el az eddigi eredményeket, és gyakorltilag sikerül már nyugat Európát is demilitarizálni.

"Arra készült, hogy egy kis hadgyakorlatozással, kardcsörtetéssel, megijesztéssel a határnál, jobb belátásra bírja az USA-t és az ukrán bábkormányt. (Ahogy anno Kennedy Hruscsovot.)"
2014-ben a Krímben 3 nap alatt rommá verték az ukránokat.
Azóta viszont az USA durván tolta az erőforrásokat az Ukránoknak.
A kormánnyal kapcsolatban pedig Nógrádinak volt egy bölcs megjegyzése, hogy 2014.ben elzavarták az oroszbarát kormányt és egy amerika barátra cserélték. Mi lenne, ha végre lenne egy Ukránbarát kormánya Ukrajnának?

"De az USA, amelynek semmi veszítenivalója nem volt ebben és ma sincs, sőt, éppen ellenkezőleg!!!, még ebből sem értett."
Pont ezért. Nekik Ukrajna a farok, amivel verhetik az orosz csalánt.
Nyilván, hajlandóak az utolsó ukránig harcolni az oroszok ellen.

"Szóval erre, ami lett, az oroszok egyértelműen nem készültek fel."
SZerintem az oroszok inkább azt nem hitték el, hogy az EU ennyire életképtelen makacs farok lesz.
Ugyanis, ha Ukrajna nem kap fegyereket, meg milliárdokat a nyugattól, akkor ennek a háborúnak mostanra már vége lett volna.

"Most azonban már vagy verve elkullognak, amit nem igen tesznek meg, vagy a különleges hadműveletből igazi háborút csinálnak, és adjad neki. De akkor... Bele se gondolok. "
Igen, a visszavonulás az nem opció semmiképpen.
Hadat üzenni meg szinte naponta lehet, amit az ukránok csinálnak... Ugyanis, ahog yén nézem, nagy ívben tesznek pl. a genfi egyezményre.
Simán elég még egy eltévedt HIMARS rakéta orosz területre, és akkor teljes joggal lehet majd hadat üzenni.
Sőt, ha igaz a pletyka, hogy az oroszok vettek egy komplatt HIMARS rendszert az ukránoktól, akkor pont elég "csinálni" egy okot...
A frontra kivinni a HIMARS-ot és lőni egyt oroszország felé...
Aztán, akkor lehet mondatni, hogy orosz területet támadtak, és emiatt hadat üzenni.

GyMasa 2022.09.11. 13:26:30

@Gógita:
"Valóban undorító volt. Mintha teljesen nem értene az egészből semmit. (Mint Boldi.) És nyomná a balos-atlantista-USA agitpropot.

Még, hogy értékek.

Egy megválasztott képviselőnek vagy miniszternek kutya kötelessége a SAJÁT választóit, népét annak érdekeit képviselnie!!! Nem az ukránokét, nem az USA-ét..."
Igen, a német zöldek egy 16%-os párt, aki nemcsak a saját szavazóit csulázza arcon ezzel a kijelentéssel, hanem a maradék 85%-ot is, akik viszont NEM rájuk szavaztak.

Nekem az a véleményem, ha Annalena az ukránfelszopást akarja a hivatalos német külpolitikává tenni, akkor azt a szlogent tűzze a zászlójára, és azzal induljon a választásokon. És, ha nyer, akkor csinálja csak bátran.
Csak abban tudok reménykedni, hogy ezzel lenullázza a teljes idióta sötétzöld pártjának még a 15%-os támogatottságát is. (mondjuk, ezt nem hiszem, mert a szavazóik eleve olyan fanatikusok, akiket semmivel nem tudja eltántorítani)

"De, ha ezért a németek nem zavarták el, akkor maguk is sík hülyék már, és megérdemlik, amit kapnak!
Ahogy a többi didergésre készülődő birka is! "
Ne is mondd, rettegek a téltől...

Gery87 2022.09.11. 14:22:40

"Pörzse pár éve még zsidókra akart vadászni a Belvárosban, ezt most kénytelen dupla orbánozással kompenzálni, hátha a nagyurak megbocsátanak neki, s kevéske jövedelemkiegészítést utalnak ki neki nyugdíja mellé."

10 éve még jobbról bírálta a fideszt.
És burkoltan zsidózott az Echo TV-ben.
Azért az ellenzéki értelmiségről is sokat elmond hogy befogadnak és szerepeltetnek ilyen gumigerincű megélhetési nyaloncokat.

"Gulyás kezd lassan Kálmán Olga férfiváltozatává változni. "

Azt se tudom mi ez...

"Dévényin meg folyamatosan látszik a mély életundor, "

Nem hinném, max a munkát unja. legalább vicces tud lenni.

"Az azért vicces, hogy Csintalan kb. akadémikusnak tűnik ebben a társaságban, pedig ez a helyzet. Persze ő is marhaságokat beszél, de legalább érteni látszik valamit a valóságból."

Meg is lepődtem volna ha nem az épp agyvérzés határán álló, mezitlábas okoskodó nyugger figurát hozó Sanyi bácsi lenne a kedvenced.
A fasznak van ott bárhol, vén hülye.

"A celebsztár ezúttal Puzsér. "

Nem is értem mit keres itt, jobban mondva értem és szomorú.

"Az egyre inkább a ballib tábor felé tolódó ordító celeb megint elordítja rögeszméjét, mely szerint már I. István király a XI. században letette voksát az Európai Unió, a NATO, s a Szivárvány Zászló mellett, s ez azóta is kötelez minket, van ugyanis egy erről szóló láthatatlan örök égi törvény."

A realitás az hogy a nyugat a kisebbik rossz.
Függetlenül attól hogy eddig hova húztunk és miért.

A "kisember" érdeke is ez.

Gógita 2022.09.11. 14:40:47

@GyMasa: "A frontra kivinni a HIMARS-ot és lőni egyt oroszország felé..."

Erről lenne műholdfelvételük az amcsiknak.

Nem kell semmiféle ál ok. Az USA-nak kellett a legtöbb háborújához? Elég volt egy jó sztori.

Vagy ahhoz, hogy bárhol felrobbantsanak embereket, akik életükben nem jártak az USA közelében sem...

Gógita 2022.09.11. 14:45:06

@GyMasa: Ukrán felszopás, vagy inkább USA felszopás?
Vagy simán elmeháborodott ostobaság?

Ami sajnálatos, az az, hogy egy akkora néppel is simán meg lehet csinálni, le lehet a németekkel és sok más európai néppel ezt a maszlagot nyeletni, hogy az ukránok most ÉRTÜNK HARCOLVA HALNAK MEG!

Lószart. Sem az EU-t, sem a NATO-t nem érte semmiféle támadás és ilyen szándék sem volt. Gázt akartak küldeni, minél több csövön!!!

Oroszországból ellenséget éppen ők csináltak és csinálnak most, maguknak, nekünk!!!

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2022.09.12. 20:52:09

Le a kalappal birca, amikor leírtad hogy Puzsér előbb-utóbb beáll a ballib fősodorba (miután összeszedte azt az irritáló nőt) még elég meredek feltételezésnek tartottam. És tényleg, látványosan halad odafelé.

GyMasa 2022.09.13. 12:37:13

@Gógita:
Jaja, nekem is kedvencem ez az agyatlan kettős mérce.
Azzal kezdve, hogy Ukrajna után csak NATO országok vannak. Azaz, ha bármelyiket megtámadnák az oroszok, az:
- Automatikusan a 3. vh
- A szuperdeomkraták mondjuk simán odadobnák Magyarországot az oroszoknak (mintegy büntetésként orbán "renitens" viselkedése miatt), ami meg ugye a NATO azonnali megszűnését jelentené, hiszen már az első alkalommal sem működne az, ami miatt az egész kóceráj létrejött. (ha jól tudom, eddig nem volt szükség arra az 5. cikkelyre)

Ha pedig reálisan szemláljük a dolgot, akkor viszont ugye a matek nem jön ki:
A front kb 1200km-re van a határtól, és valami 1-200km-t tettek meg az oroszok 7 hónap alatt, egyre lassuló ütemben.
Ez azt jelenti, hogy kb 10 évbe telne, mire eljutnak a magyar határra.
Arról nem is beszélve, hogy ugye ugyanezek az emberek mondják, hogy az orosz haderő egyben teljességgel inkompetens is.
Szóval, égető kérdések ezek....

jónévez 2022.09.13. 15:50:47

@cvsvrs:
Te buta ember, miért teszel úgy, mintha azt mondtam volna, hogy marxista?
Azt mondtam, hogy persze, nekünk is mondtak még ilyeneket.
És azt is mondtam, hogy eléggé semmirevaló, nem kell, hogy még marxista is legyen, marxizmus nélkül is az.
És ne ess már abba a hibába, hohy idézgetsz, hiszen attól még senki nem szereti meg a mákostésztát, hogy egyre többet nyomnak le a torkán.
(El sem olvastam az idézeteket)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása