magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2018. december 14. 15:15 - max bir ca

Ellenzéki siker

Először siker 2010 óta az ellenzéknél. Érthető, hogy nem akarják elszalasztani.

Természetesen demagógia az egész ügy, de ez nem számít: először voltak képesek sikeresen kommunikálni valamit. Persze vicces rabszolgaságnak nevezni a túlórázást, de ismétlem, ez nem számít a politikai kommunikációban.

A kommunikációban siker, az utcán kevésbé. Gyakorlatilag senki se csatlakozik a tüntetésekhez, a Soros Jugend tagságát és pár ballib hivatásos politikust leszámítva. Hogy nagyobb legyen a tömeg, bevetettek külföldi CEU-s hallgatókat is.

A dolog kifulladni látszik, a Fidesz egykor Soros kedvecnc szervezete volt, ellenük képtelenség alkalmazni Soros módszereit, mert azokat jobban ismeri a Fidesz-vezérkar, mint a mai tüntetők.

A tüntetések a legnagyobb kárt a ballibeknek okozzák, ugyanis marginalizálva lettek ismét. A tüntetésekből egyedül a Momentum húzhat, jó esetben, hasznot, de ők is csak akkor, ha sikeresen átveszik az irányítást Soroséktól. Valószínű: ezzel a Momentum bebiztosította bekerülést az EP-be jövőre. De ha a dolgok eldurvulnak,  elbukják ezt.

Idegek harca folyik. Sorosék igyekeznek óvatosan provokálni, Orbánék pedig a lehető legmoinimálisabb szinten tartják a rendőri erőszakot. Ki fárad el korábban, ez a kérdés.

A szakszervezetek pedig nagyon buktak. Mind a ballib ellenzék, mind a Fidesz érdeke, hogy a szakszervezeteknek ne legyen szavuk.

A kormányzat részéről 2 megoldás lehetséges: bevonni a szakszervezeteket a Soros elleni harcba (ez könnyedén megoldható, elég hozzá, ha Áder visszaküldi a törvényt), vagy szimplán kivárni, míg a tüntetések lemennek a százas létszám alá.

Címkék: politika
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6514482860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2018.12.15. 07:50:47

Véleményem szerint ha AZ ellenzék összesen 2-3 ezer embert tud megmozgatni AZ nagyon kevés.
Ezenkívül a másik gond az, hogy azoknak a pártoknak amelyek a tüntetéseket szervezik, minimális a támogatottsága

Mr. Hyde 2018.12.15. 16:15:03

Soros így is úgyis mindenhol felüti fejét, szóval az ilyen leleplezés nem bravúr, hiszen vakon is el lehet lőni.

A munkakörvénykönyv módosításával viszont újfent egyértelmű bizonyítást nyert, hogy a kormány bizony a nagytőke csicskása, alázatos szolgálja és meghunyászkodva viszi vásárra a magyar melós bőrét, diszkont áron - ahogyan azt jó neoliberális intézőként illik.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása