magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Trianon kapcsán

Írtam évekkel ezelőtt egy részletes elemzést Trianonról. Az ott leírtakat nem ismételném meg, csak kiegészíteném.

Amikor egy ország elveszti az irányítást saját maga felett, annak következményei katasztrofálisak. Ezt igazolja a magyar történelem.

Amikor Magyarország a török megszállással idegen uralom alá került, az országnak nem maradt saját vezetése. Nem az a gond, hogy a király idegen volt, ez megesett korábban is, s ez nem sokat számított abban a korban, hanem a probléma onnan származott, egy idegen állam uralkodója lett a király, aki Magyarországot immár eredeti országa tartományaként kezelte (jogilag persze nem, de a gyakorlatban igen).

A magyar nemzetiség aránya a török megszállás előtt 80 % körüli volt Magyarországon (a teljes területet számítva, azaz Horvátországgal együtt!).

300 év alatt, a XIX. sz. elejére ez az arány 38 %-ra esett.

Amikor a magyarok ismét urai lettek az országnak - 1867 -, az arány 41 % volt (a Horvátország nélküli területen 45 %), s ezt 50 év alatt csak kicsit sikerült javítani, mégpedig 48 %-ra (a Horvátország nélküli területet számítva 55 %-ra). Tehát éppencsak egy kis egyszerű többség lett elérve 50 év masszív magyarosítási kampány és enyhe statisztikai trükközés után.

Egyszerűen nem létezik olyan alternatív történelmi vonal, melyben egy közepes nagyságú nemzetállam képes megtartani a területét, miközben azon a lakosság fele idegen. A baj a gyökerekben van: nem szabad megengedni, hogy a lakosság fele idegen legyen.

Címkék: politika
2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6815414702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2020.06.03. 09:53:58

Úgy tűnik, Trianon orvosolta a problémádat, a maradék Magyarországon mindenki magyarnak vallotta magát. Kár, hogy az időre-időre feltámadó szélsőjobb kurzusok (mint a jelenlegi is) általában azzal foglalkoznak, magyarok milyen csoportjait lehet kipiszkálni a nemzetből. Tevékenységük sikeresnek mondható, egyre több kipiszkálandót találnak, mert olyan magyarnak lenni, amilyennek ők képzelik a magyarságot, nem nagy hajlandóság mutatkozik. Egy nemzetet nem az egymástól és a hatalomtól való félelemnek kellene összetartania. Ilyen közegben sajnos nem hasznosul sem a természetes patriotizmus, és szabadság, valamint jogok híján a szabad emberek kreativitása sem. Magyarországon az egyéni törekvések nem összegződnek, hanem kioltják egymást, köszönhetően a mindenkori hatalom által diktált rossz ösztönzőknek, amelyet miatt csak mások rovására boldogulhat bárki ebben az országban. Előbbiek legundorítóbb és legkártékonyabb formája az egyén hatalomtól való függésének maximalizálása.

Gery87 2020.06.03. 23:40:51

"Egyszerűen nem létezik olyan alternatív történelmi vonal, melyben egy közepes nagyságú nemzetállam képes megtartani a területét, miközben azon a lakosság fele idegen. A baj a gyökerekben van: nem szabad megengedni, hogy a lakosság fele idegen legyen."

Egyetértek.
A "multikulti" akkor működik ha:
1. a bevándorlók idővel asszimilálódnak a többségbe, tehát azáltal gazdagítják a kultúrát és társadalmat hogy pl új eszméket hoznak be, know-how-t, munkaerőt, gasztronómia....lásd pl USA kb 1960-ig....de közben folyamatosan asszimilálódik ez a réteg, tehát homogén marad a nép nyelvileg, identitást tekintve...
2. ha nincs is nyelvi, vallási, kultúrális egység, de az identitás azonos pl Svájc...részben Belgium.

DE, az hogy párhuzamos identitás léteznek az végső soron bomláshoz vezet.

Az USA ebben is példa:
míg a fehér európai népességet sikerült amerikaivá tenni 100%-ban...a négereket. mexikóiakat/latinokat soha....
Ebből máig probléma van! lásd a jelen zavargásokat.
Soha nem integrálódtak teljesen a jenki társadalomba mindig volt egy párhuzamos afro- identitás is.....ez alól a módos, kertvárosi néger középosztály sem kivétel, bármennyire is középosztálybeli életet élnek és amerikaibbak egy friss pl ír bevándorlónál...az előny azonnal elolvad amint az írnek a gyerekét nézzük, tehát egy generációnyi időt vizsgálunk....
Bármelyik fehér bevándorló második generációs leszármazottai jobban integrálódtak bármelyik bronxi gettó feketénél akinek ősei 200 éve ott élnek....

A liberális baloldal nagy hazugsága téveszméje hogy a fennmaradó multikulti (párhuzamos társadalmak) jó és működik.
Ez naív kávéházi értelmiségi fasság....vagy ideológiai bullshit.
A multikulti akkor jó, ha asszimiláció éri....tehát folyamat "elpusztítja önmagát", majd újakat hoz be ("agyelszívás").
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása