magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Kékzöldi rettegés

Zöldi László magát médiaszakértőnek hallucináló blogger cikket írt rólunk.

Pedig már elmagyaráztam Zöldinek személyesen, az ő "Zöldi László" neve ugyanúgy "álnév", mint az én "maxval bircaman" nevem. Valójában egyik se álnév, a szó szoros értelmében, hiszen mindkét nikknév mögött tudni lehet ki van, se Zöldi, se én nem titkoljuk kik vagyunk. Ennek ellenére Zöldi ragaszkodik ahhoz, hogy "álneves szerző" vagyok. Pedig ő az, aki letiltott minden kommentelést blogjában, nem én, nálam - minden verziómban -kommentelhető vagyok. Mire fel ez a rettegés? Nem derül ki az se, hogyan kellene az embernek "vállalnia a nevét"? Zöldi gondolom mélyen elítéli George Orwellt is, hiszen nem "vállalta nevét", mivel ez a "gerinctelen" alak, nem igazi nevén mint Eric Arthur Blair írt cikkeket, sőt a rohadék még a regényeit se igazi nevén adta ki. De mindegy, ez Zöldi rögeszméje. Lássuk a többit.

Azt mondja Zöldi, hogy "A Bircahang című blog gazdája alighanem a Magyar Hang online kiadását olvasta, márpedig a digitális változatot nem szabad azonosítani a gazdagabb, sokrétűbb, papír alapú kiadással. Ez olyan, mint amikor valaki áll a kirakat előtt, de nem megy be az áruházba, és így írja meg a „vásárlói” tapasztalatait." - hát, abszurd hasonlat. Érvelési hiba ez jócskán: csak akkor lehet valamiről véleményt mondani, ha annak minden apró részletét ismerjük. Természetesen nem igaz, különösen nem a konkrét esetben, ahol a Magyar Hang ingyenes verziója nem egyfajta mutató a fizetős verzióhoz képest, hanem teljesértékű termék. Nem ugyanaz az eset, mint pl. a HVG esetáben a fizetős HVG360 szolgáltatás, melynek cikkei fizetés hiányában csak részben olvashatók. Zöldi logikája szerint csak az írhat véleményt a HVG bármely ingyenesen elérhető cikkéről, aki előfizetett a HVG360-ra is. Vagy, maradva az áruháznál, csak az véleményezheti egy áruház szolgáltatását, aki annak minden osztályán, részlegén járt, vásárolt, ott találkozott az áruház összes alkalmazottával.

Ami pedig a közíróságot illeti, sajnos ki kell ábrándítanom Zöldit, a közíró nem az, aki neki tetszik, hanem mindenki aki nem szépirodalmi műfajban alkot, közéleti tematikában.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2916120486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Hyde 2020.08.15. 11:20:14

Tisztelt Uram, lassan beprovokálja magát a fősodorba. Csak így tovább, tartsa nyomás alatt Őket.

vergyula 2020.08.15. 11:24:12

Lehet, hogy Zöldi néha téved, bárkivel megesik. De azt nem vitathatod, hogy médiaszakértő.

11 Favágó 2020.08.16. 14:38:42

A Zöldi-féle kommentelhetetlenséggel érdekes módos együtt járt az is, hogy erősebben ballib és fokozottabban Orbán-ellenes lett a blogja.
Amíg lehetett kommentelni, addig is tudható volt a nevén túl a beállítottsága is, minkettő vállalható. Amióta azonban bevédte magát a hsz-ektől, nagyon arogáns és visszataszító lett az elfogultsága.
Ezt neki is megírnám, ha lenne hova.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása