magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Kirill

A kereszténység 3 fő része - katolicizmus, protestantizmus, ortodoxia - természetesen az ortodoxia jelenti a legnagyobb veszélyt a nyugatra, a polgári, liberális eszmevilágra.

A protestantizmus a liberalizmus közeli haverja, hiszen valójában éppen a protestantizmus alapozta meg a liberalizmust. Persze ma már a protestantizmusra nincs szükségse a liberalizmusnak, azaz a modern liberálisok egy része immár szeretné likvidálni a protestáns eszmét, így immár akadnak bőven protestánsok, akiknek nem tetszik a modern liberalizmus. Ezek nyilván a szövetségeseink, de ez nem változtat az alaphelyzeten: az igazi protestantizmus bizony egy polgári liberalizmust megalapozó eszme.

A katolivizmus hagyományos két lábon egyensúlyoz: egyrészt az alapja antimodernista, másrészt a gyakorlata modernista. Jelenleg belső küzdelem ez zajlik náluk: a ferencista eretnekek és a tradicionalista katolikusok élet-halál harcot vívnak. A küzdelem kimenetele nehezen jósolható meg, de a katolicizmusban már megjelent a fertőzés, elsősorban a fehér nyugat-európai katolikusok jelentős része mélyen krisztustagadó sátánista.

Az ortodoxia viszont bevehetetlen bástya, nem lehet se "modernizálni", se polgári-liberális eszmékkel fertőzni. Az ortodoxia alkalmatlan harmonikus együttálésre a modernitással. Azaz liberális szemszögből az egyetlen megoldás az ortodoxia leverése.

Sorosék hosszú ideje igyekeznek ezt a célt elérni. Ezen erőfeszítések fontos része most a Kirill pátriárka elleni szankciózás.

Le a kalappal Orbán előtt, hogy sikeresen kereket kötött a keresztényellenes brüsszeli támadásokba.

Soros embere bánatos: ismét nem tudta megrontani Kirillt

12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9217847255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2022.06.05. 09:13:33

Orbánra jellemző módon ennek egyik oka a kereszténység védelmezője szerep megtartása, míg a másik, hogy a szerb, görög kelet-balkáni kereskedelmi út nyitva maradjon, ami most szinte az egyetlen ami kelet felé vezet. A vétó nem Kiril pátriárka személyének szól, hiába támadja azt a liberális média, hanem a szellemi vezető tisztségének.

Gógita 2022.06.05. 15:02:36

Pontosan. Egy másik posztodnál már írtam - és nem értem, hogy a kormány, miért nem kommunikálja ezt ANGOLUL is a honlapján, kommunikációjában?! -, hogy nem Kirill maga a védendő érték. Hanem a kereszténység és az egyházak.
Ha most egy egyházi legfelső vezető ellen - mondvacsinált indokkal, miszerint egyetért a saját országa vezetésével és a saját országa érdekeivel - büntetőszankciókat lehet bevezetni, azzal olyan PRECEDENST teremtenek, amely később lehetőséget ad arra, hogy BÁRMELY egyházi vezető ellen BÁRMILYEN indokkal büntetőszankciókat vezessenek be!

És tudjuk jól, hogy ehhez igaz vádakra sincs ma már szükség!!! Elég valakire RÁFOGNI, hogy ebben-abban bűnös. Magyarországgal évek óta ezt csinálják.

Tehát, ha ez most menne az orosz ortodox egyház vezetőjével, akkor minden további nélkül menne a mindenkori római pápa ellen is!!!!
És bárki mással is.

És, ha most elég indok az, hogy az OROSZ ortodox egyház vezetője támogatja az OROSZ érdekeket, akkor még inkább meg állna az, hogy a római pápa szerint bűn, ha férfiak/nők egymással szexelnek!
A mai rohamosan pogányosodó világban ez sokkal nagyobb "bűn", mint Kirill hazafisága, akár jól értelmezi azt, akár nem. Akár igaza van Oroszországnak, akár nem.

Szóval ez a történet nem egy emberről egy ember megvédéséről szól. A legkevésbé sem.

Ezt kellene gyorsan és jól kommunikálni a nyugati-keleti emberek felé is. Hogy szó sincs Kirill vagy Oroszország melletti kiállásról, az egész lényege a kereszténység védelme hosszú távon.
Hogy ne vadászhassák le bármilyen (koholt) váddal, indokkal az egyházak vezetőit, tagjait.

Gógita 2022.06.05. 21:04:55

Ha naponta két-három cikket raksz ki, szóródnak a kommentek is!

Gery87 2022.06.06. 00:57:57

"Jelenleg belső küzdelem ez zajlik náluk: a ferencista eretnekek és a tradicionalista katolikusok élet-halál harcot vívnak. A küzdelem kimenetele nehezen jósolható meg, de a katolicizmusban már megjelent a fertőzés, elsősorban a fehér nyugat-európai katolikusok jelentős része mélyen krisztustagadó sátánista. Az ortodoxia viszont bevehetetlen bástya, nem lehet se "modernizálni", se polgári-liberális eszmékkel fertőzni. "

A katolikus egyház legnagyobb baja szerintem maga a cölibátus.
Ez az ortodoxiát nem sújtja.
Házasodhatnak,
Ez a fő oka a "liberalizálhatatlanságuknak".
A család.
Az egyetlen dolog, intézmény ami ősi és ami ellen tud állni a fertőnek.
A katolikusnál ez hiányzik.
Miért lett a cölibátus? A hatalom miatt.
Hogy az egyház vagyona ne aprózódjon és hogy a papság csak az egyházat tartsa családjának, egyetlen mentsvárának, amihez hű és amire számíthat.

Azért van annyi meleg meg pedofil a papok között és jellemzően a katolikusokra jellemzőek ezek a botrányok mert az istenfélő, vallásosnak nevelt ferde hajlamúak az egyházban "lebújhatnak", nem gyanúsak hogy nincs családjuk...nem élnek heteró nemi életet sem.....és ha közben vétkeznek - mert minden vágy egyformán erős - védi őket a hatalom, az egyház.

ha hihetünk a tudománynak akkor a szexuális beállítottság egy spektrumon helyezkedik el, vannak a két végletben a teljesen homokosok meg a teljesen heterók meg a kettő között a valamilyen szinten "billegők"...

Egy normális értékrendű világban egy hívő vagy ateista is ha "billegő" akkor inkább a hetero életet választja, mert az a norma, az elfogadott, ma viszont a ratyiság az LMBT lobbi miatt "menő" trendi" így azok akik anno inkább hetero életet éltek ma inkább vagy nagyobb eséllyel melegek biszexek vagy pedók lesznek mint heterók...mert nincs akkora megbélyegzés, sőt.

Egy családos, szexuális életet élhető katolikus pap nem hajlana el ha "billegő" mert kiélheti (hetero) vágyait....egy ilyen közösségbe pedig nem lenne annyi meleg meg pedó sem mert nem tudnának elbújni, gyanúsabbak lennének. Nem mennének a meleg hívők az egyházba és az önmegtartóztatós kínja sem vinné rá őket arra hogy "bűnbe essenek" mert vagy nem is lenne többé bűn vagy mint előbb mondtam. eleve nem lenne pap.

Ennyi a lényeg.
A katolikus egyházat nem védi a család tradicionális értékrendje mert nem is lehet családjuk, szemben az ortodoxiával.
Így könnyebb kokettálni a liberális fertővel.

A katolikusok egyetlen esélye ha ezt megreformálják és elhagyják a cölibátust.
A protestánsok azért menthetetlenek mert eredendően modernisták és teológiailag is elhagyták a kereszténységet.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.06.06. 06:17:32

@Gery87:

"Miért lett a cölibátus? A hatalom miatt.
Hogy az egyház vagyona ne aprózódjon és hogy a papság csak az egyházat tartsa családjának"

Az egyházi vagyon és a pap vagyona nem azonos. Azaz nem ez az ok.

Alapvetően a nyugati-katolikus logika: ne legyenek a papnak családi problémái.

Nancsibacsi 2022.06.06. 09:11:57

@Gógita: " nem értem, hogy a kormány, miért nem kommunikálja ezt ANGOLUL is a honlapján, kommunikációjában?! -, hogy nem Kirill maga a védendő érték. Hanem a kereszténység és az egyházak."
Kommunikálja - elhallgatják, ennyi. Liberális médiafölény nyugaton kb 90+ százalék.

Serény Vélemény 2022.06.06. 09:33:04

Csak kétféle kereszténység van: az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.

Károli Gáspár » A Máté írása szerint való Szent Evangéliom » 24. fejezet

40. Akkor ketten lesznek a mezőn; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.
41. Két asszony őröl a malomban; az egyik felvétetik, a másik ott hagyatik.

Gery87 2022.06.06. 11:35:25

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Azért voltak világi hatalommal bíró egyházi méltóságok nagy vagyonnal!

Jozef Pockna 2022.06.06. 15:43:58

A vallas maga egy jo dolog volt mig az emberek abban hittek ami nekik jo volt megynugvast es beket jelentet. A problema ott kezdodott hogy vki vkik elkezdtek ezt kihasznalni. Elkezdtek hazugsagokat terjeszteni hulye gagyi gyerek torteneteket mert akkoriban se irni se olvasni nem tudtak az emberek es konnyen megvezethetoek voltak es lam mara megjelentek mint a keresztenyseg is szomoru sarjai muszlinizmus zsidosag stb... egy mocskos mentalis ferto az egesz...

GyMasa 2022.06.07. 13:49:13

@Jozef Pockna:
Most írd le ugyanezt úgy, a "vallás" szó helyébe a "klímavédelmet" teszed...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása