magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Gyurcsány, a vallásszakértő

Tulajdonképpen Gyurcsánynak egyetlen mondata igaz: "nem Isten teremtette a kereszténydemokráciát". Valóban nem: a kereszténydemokrácia egy XIX. századi liberális-konzervatív politikai eszme.

Ez egy "érdekes" vitamódszer egyébként: megcáfolni azt, amit senki se állított. Pl. én cáfolom, hogy Gyurcsány pedofil lenne, teljesen határozottan cáfolom ezt! Az meg tök mindegy, hogy senki se állította, hogy az lenne, csak én most az előbb, óvatosan tagadásba burkolva hintettem el a gondolatot.

Innentől persze abszurd arról értekezni, hogy Jézus kit engedett volna és kit nem a kereszténydemokrácia közelébe, hiszen a kérdés értelmetlen. Ezzel az erővel azt is kérdezhetnénk "vajon engedné-e Jézus, hogy a szomszéd sonkás-sajtot szendvicset egyen?" vagy "engedné-e Jézus, hogy Gyurcsányné legyen a DK-s árnyékkormány feje 2022-2024 között?".

Gyurcsány szerint Semjén azért nem lehet a KDNP elnöke, mert ő "juhnak öltözött farkas". Viszont ez is problémás, több okból is:

  • a kereszténység nem tartalmaz előírást arról ki lehet a KDNP elnöke, ezt a párt illetékes szervei döntik el teljesen szabadon,
  • a Biblia nem tiltja a juhnak öltözést farkasok számára,
  • Jézus nem volt soha farkasfób.

Gyurcsány azt mondja, ő azért támadja Semjént, mert így akarja védeni a kereszténységet. A baj ezzel: Gyurcsány láthatóan nem ismeri a keresztény tanítást. Így pedig hogyan képes megállapítani, hogy Semjén rossz keresztény.

Eleve még egy teológiailag képzett keresztény se tudja megállapítani egy másik emberről, hogy az rossz keresztény, ez ugyanis Isten feladata.

Azt is mondja Gyurcsány, hogy alapvető jog az egyházat kritizálni. Igen, így van, persze ilyen esetben is érdemes ismerni a kritizálónak azt amit kritizál. Pl. a "Jézus nem akart egyházat alapítani" állítás súlyos tévedés. Ez eleve a népszerű konteók sorozatába tartozik.

Ez egy különösen vicces ballib divat, érdemes külön megállni rajta. A lényeg: valahogy belekeverni a zsidó/antiszemita kártyát a sztoriba. Az nem baj, hogy a konteó nem koherens, hiszen eleve olyanoknak lett szánva, akik nem ismerik a keresztény tanítást. Szóval valahogy így megy a ballib "zsidó Jézus" konteó:

  • Jézus egy egyszerű rabbi volt,
  • az Egyházat nem ő, hanem Pál alapította (fokozott verzióban: Konsztantinosz császár a IV. században),
  • az Egyház meghamisította és megtagadta Jézust, fokozott alakban egyenesen antiszemita lett.

Érdekes, hogy itt a kettes pontban egyezik a ballib-ateista és a nyilas-pogány álláspont. Évekkel ezelőtt sokat vitáztam még a klasszikus Jobbik híveivel ebben. Ott akkor többségi volt a keresztényellenesség, annak is 2 verziójában:

  • az eredeti verzió, ezt annak idején Hitler is vallotta, ennek magyarosítása volt a jobbikos elmélet: eleve az egész kereszténység egy zsidó trükk, az igazi az ősmagyarok vallása volt,
  • a mérsékelt verzió: a kereszténység jó dolog, de csak az eredeti verzió, melyet a pártus-magyar herceg Jézus vallott, míg a mai verzió, az zsidó Pál hamisítása.

Sokszor elmagyaráztam annak idején is: még ha fel is tételezünk ellentétet az "eredeti jézusi" tanítás,melyet állítólag Péter apostol képviselt, és a páli állítólagos "újítás" között, akkor is éppen a zsidó Pál távolította el a kereszténységet a judaizmustól. Viszont a páli reformokat elfogadta mindenki, s így lett a keresztény teológia.

Azaz másképp, de mind a két nézet téves:

  • a nyilas-pogány elmélet problémája, hogy nem magyarázza, miért volt az állítólagos eredeti tanítás zsidósabb a páli "hamisításnál",
  • a ballib-ateista elmélet problémája meg az, hogy az "eredeti tan" képviselői miért fogadták el az "újítást".

Meg mondjuk érdemes lenne zsidó kereszténység-kritikákat olvasgatni, ahol logilkusan levezetik miért volt Jézus hamis messiás zsidó szemszögből, így miért nem lehetett egyszerű zsidó rabbi, kb. ezek a fő pontok:

  • Istennek nem lehet fia, ez istenkáromlás, Isten transzcendens,
  • a Szentháromság zavaros elmélet, bújtatott többistenhit,
  • Jézus messiás se lehetett, hiszen nem teljesített több messiásra vonatkozó követelményt,
  • Jézus nem tartotta be, sőt megváltoztatta a Törvényt, így még próféta se lehetett, nemhogy messiás.

Szóval a zsidó elképzelés Jézusról az, hogy egy szimpla csaló volt, ill. ennek udvariasabb alakjában: egy korabeli mozgalmár volt, aki mondott persze jókat is, pl. egyes erkölcsi kérdésekben, de alapvetően tanításainak vallási része idegen a judaizmustól.

De ha már konteó, vannak jobbak is. Pl. lehetne ilyenek olvasgatnia Gyurcsánynak, s akkor legközelebb írhatna hasonlókat, de érdekesebbeket, pl.:

  • Jézus leszármazottjai máig élnek Tibetben,
  • a Bibliát átírta Nagy Konstantin császár,
  • a Vatikán elégetett több bibliai könyvet,
  • Jézus földönkívüli volt, szabadidejében meg buddhista,
  • Jézus nem zsidó volt, hanem macedón/palesztín/pártus/piréz,
  • a világ leggazdagabb bankja a Vatikáni Bank, 500 kvintillió dollár van a széfjeiben,
  • a katolikus inkvizíció kiirtotta az indiánokat,
  • a Vatikán szervezte Hitlerrel együttműködve a zsidó holokausztot,
  • a katolikus inkvizíció máglyán égetett meg 5/10/20/50/100/200/500/stb. millió embert.

Valójában az egész szöveg tipikus ballib álkereszténység. Ősi liberális módszer: kitalálni egy hamis mércét arról mit jelent kereszténynek lenni, majd ezzel szembesíteni mindenkit, közben pedig elavultnak, gyűlöletkeltőnek minősíteni minden valós keresztény mércét. Ők megmondják ki az igazi és a hamis keresztény, de azt rajtuk kívül senkinek nincs joga megmondani, hogy egy adott állítás keresztény-e vagy sem.

Gyurcsány persze hozzátesz abszurd filozófiai gondolatokat is, lásd pl. "Minden emberi kultúrának megvan a maga Istene. (...) Isten tehát mindenképpen van és létezése hat ránk, ha hiszünk benne, ha nem." - teljes zagyvaság, kb. mintha azt állítánk "Minden konyhában van Sárgarépa. Tehát Sárgarrépa van, akkor is, ha nincs.".

Aztán még egy rész, mely az alapvető keresztény üzenet meg nem értését példázza: "Ezen a ponton jegyezzük meg, hogy fentebb hivatkozott férfi a hitbéli tökéletlenség reprezentációjának iskolapéldája, mert hitét saját alávalóságának, kisszerűségének, romlottságának fedőtörténeteként használja, tettei az istentelenséget példázzák, azok hamis hitvallásának tanui." - azaz aki nem tökéletes, az istentlen, miközben korábban ő mondta, hogy "A hit lehet-e tökéletes? Természetesen nem, mert a hitnek az ember az alanya. E tekintetben érdektelen, hogy a hit tárgya a feltételezett tökéletesség kizárólagos birtokosa, az Isten, mert a hit nem tőle és általa, hanem az embertől való." - végülis az derül ki, hogy Isten nincs, legalábbis semmi szerepe a világban.

A rajongói persze orgazmust kaptak a cikktől. Nekem legjobban Debtreczeni József igazikeresztény és igazijobboldali kommentelő hozzászólása tetszik:

- a pondrószabású nem talál szavakat, le van nyűgözve. (Direkt megnéztem, nem névrokon-e, de nem: ez AZ a Debreczeni.)

Egyébként én örülök az ilyeneknek. Mindez ugyanis csak minket erősít. A hasonló dolgok miatt aggódni szoktak egyes hívők, én viszont azt mondom nekik mindig: "Akkor kezdj aggódni, ha ezek megdicsérnek. Amíg szidnak és álkerezténynek neveznek, biztos lehetsz benne, hogy helyesen cselekszel.".

Az alapszabály: semmiképpen se szabad megfelelni a liberális modernista keresztényeszménynek.

Szóval Semjén Zsolt joggal örülhet: Gyurcsány is visszaigazolta, hogy helyesen, jól, keresztény módra politizál. Kicsit irigylem is a Zsoltot. 

49 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7818462413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasútihíd 2024.08.12. 06:49:01

a liberális modernista keresztényeszmény eleve önellentmondás. lásd szent perintácska. róla még egy teológiailag nem túl képzett keresztény is meg tudja állapítani hogy álkeresztény. hát még te.

_Neville 2024.08.12. 09:03:46

Ugye Gyurcsány közismerten "rendszeresen bérmálkozott" gyerekként, így komoly ismeretekkel rendelkezik :D

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.08.12. 09:10:06

Jézus egyértelműen macedón volt, ehhez kétség sem fér.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.08.12. 09:37:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: tudom, ugye Cirill és Metód szaloniki dialektusa lett volna Jézusé is :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.08.12. 09:46:17

@Deak Tamas:

Na látod, nem nehéz a macedón történelemtudomány!

Lásd a macedón viccet:

- Mit mond az első macedón úrhajós, amikor leszáll a Holdra?
- Könnyes szemmel azt rebegi "Hold, Hold, ó, te ősi macedón föld!".

www.youtube.com/watch?v=llEQbj0t7ss

GyMasa 2024.08.12. 09:59:52

Ennél már csak az lenne jobb, ha Gyurcsány a demokráciát akarná "megvédeni/megmagyarázni" nekünk, 2öö6 után :-D
Oh, wait...

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.08.12. 10:28:53

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: tudják ezek is, hiszen nem véletlenül halt meg Szvatopluk is 894-ben épp :)

gigabursch 2024.08.12. 11:03:00

Alighanem egy olyan lényt, mint Fletó, talán nem kéne vallási kérdésben (más kérdésben sem!) egyáltalán meghallgatni, elvégre ő saját bevallás szerint is többször konfirmált.

Ami meg a kereszténység körüli hazudozáscsomagot illeti (ilyen időtájban mindig aktuális).
Hamarosan jön a sok tudálékos faszkalap, aki még mindig nem fogta fel és nem tudja rendezni azt, hogy a magyarok második bejövetelének népe - akit a helyben lakók nagy örömmel köszöntöttek - mind keresztények voltak a régészeti leletek szerint.
Csak az ősi rítus szerint (rhitus schyticus gentilis) hajtották végre a mindennapi keresztény életüket.

Persze, ebben a hülyeségben mind az állami és egyházi vezetők részt vesznek kéz a kézben az egyházi vezetőkkel.

gigabursch 2024.08.12. 11:03:51

@_Neville:
Idézni helyesen:
"Többször is konfirmált".

Tapi2021 2024.08.12. 11:47:06

Amúgy mit csinált Semjén, amivel megint magára ugrasztotta ezt a pogányt?

Tapi2021 2024.08.12. 11:51:11

Az ilyen írások veszélye az, hogy - tapasztalom - a keresztények jó része sem foglalkozik eleget a kereszténység tanításának megismerésével. Már templomba sem jár a többség, hogy legalább hetente EGYSZER, fél órában halljon egy tanítást egy-egy bibliai részről. Nem, hogy otthon olvasná a Bibliát vagy az általad is sokszor javasolt egyéb teológiai műveket.

Ezért sok keresztény IS behülyíthető!!!

_Neville 2024.08.12. 11:52:29

@gigabursch: Nem-nem, Fletó katolikus családból származik. Csak nem nagyon látszik rajta.

magyarnemzet.hu/archivum-magyarnemzet/2006/03/gyurcsany-egy-darabig-bermalkozott

Tapi2021 2024.08.12. 11:52:56

@Deak Tamas: Fedőneve Sándor a nagy.

Tapi2021 2024.08.12. 12:06:17

@GyMasa: Ó, simán meg is teszi. Most azzal van baja, hogy a Belügyminisztérium a túlzsúfolt hazai börtönök miatt úgy döntött, hogy reintegrációs őrizetbe helyez több külhoni embercsempészt. És kiengedtek a börikből vagy kétezret, hogy ne mi etessük őket tovább.

Ferenc szerint, ha így akarunk spórolni, akkor mentőszolgálat sem kell, sőt állam sem!

Érzed az arányokat!?

Tapi2021 2024.08.12. 12:09:38

"A reintegrációs őrizet szabályai jelenlegi formában 2017. január 1. napján lépett hatályba. A büntetés-végrehajtási jog fiatal jogintézményeként a reintegrációs őrizet célja az elítélt társadalomba való visszailleszkedés segítése.

Ha a büntetés céljának megvalósulása ilyen módon is biztosítható, a feltételes szabadságra bocsátás esedékessége, illetve ennek kizárása vagy kizártsága esetén a szabadulás várható időpontja előtt reintegrációs őrizetbe helyezhető az az elítélt,

aki azt vállalja és
gondatlan bűncselekmény elkövetése miatt ítélték szabadságvesztésre, vagy
ha szándékos bűncselekmény elkövetése miatt ítélték szabadságvesztésre, akkor
a) nem a Btk. 459. § (1) bekezdés 26. pontjában meghatározott személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt ítélték el,

b) első ízben ítélték végrehajtandó szabadságvesztésre vagy visszaesőnek nem minősülő bűnismétlő, és

c) öt évet meg nem haladó tartamú szabadságvesztést tölt.

A reintegrációs őrizet időtartama

legfeljebb egy év, ha az elítéltet gondatlan bűncselekmény elkövetése miatt ítélték szabadságvesztésre,
legfeljebb tíz hónap, ha az elítéltet szándékos bűncselekmény miatt ítélték szabadságvesztésre.
A reintegrációs őrizet elrendelése esetén az elítélt lehetőséget kap arra, hogy a büntetés-végrehajtási bíró által kijelölt lakást és az ahhoz tartozó bekerített helyet – az elrendelő határozatban – meghatározott célból elhagyja:

a) a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítása,

b) munkavégzés,

c) oktatásban, képzésben való részvétel vagy

d)gyógykezelés céljából.

Fontos megjegyezni, hogy az ingatlant csak a határozatban meghatározott időben és az úti cél meghatározása mellett hagyhatja el."

Gelimtrtrddddd 2024.08.12. 12:12:12

@_Neville: "rendszeresen bérmálkozott" gyerekként, így komoly ismeretekkel rendelkezik
-----------------
Rendrakusan bérmálódott ona barnaként, így ernyeszta....bír...

Bérmál: schwanger werden, schwanger machen, fötus bilden.

A bér, béra magyarul fötus is, a bír stumától, ahogy van barma is, a bér formája bérma, verbként bérmál az ősmagyar hang a bullshit fogan, fogamzás laguján.

Gelimtrtrddddd 2024.08.12. 12:16:47

n Hitler is vallotta, ennek magyarosítása volt a jobbikos elmélet: eleve az egész kereszténység egy zsidó trükk, az igazi az ősmagyarok vallása volt,
-----------------
1. Vallott egy bullshit hang.
2. elmélet nem van, nyelvkakilás.
3. Vallás? Ez vélés, választás, libcsizmus.
4. Nem igaz, hanem rakta, raktaga.

5. Ha a vallás vélés, úgy az ősmagyarnak nem volt vallásja, attól, hogy az libcsizmus.

6. Hogy jen ide a jobbik? Sehogy. Egy rakta magyar ezt mondja már ab ovo, ahogy kijen az anyjától, nem is vágy a kreténységről hallanai, ahogy a libcsizmustól se.

A kreténység hogy az zsidó trükk inkább Nietzschetől ered, a magyar nyelv indogermán és germán nyelv.

A nácizmus egy rakurakványja: a kreténység egy zsidó trükk.

Gelimtrtrddddd 2024.08.12. 12:19:08

ennek magyarosítása volt a jobbikos elmélet:
-----------
A Jobbik egy libcsi bullshit. Ennek magyarosításja a germagyar.

Tapi2021 2024.08.12. 12:19:25

Valóban a bibliai tanítások nem ismerete, illetve a szándékos félremagyarázása a probléma. Akár a pogányok, akár a legtöbb protestáns részéről. Még nem találkoztam olyan állításukkal, amit az írott Ige maga ne cáfolna.

A nem alapított egyházat is ilyen. Öt másodperc megkeresni a cáfoló tanítást:

"Miért nem értitek meg, hogy én nem kenyérről beszéltem nektek?! Őrizkedjetek a farizeusok és szadduceusok kovászától!” 12Ekkor értették meg, hogy nem azt mondta, hogy a kenyér kovászától óvakodjanak, hanem a farizeusok és szadduceusok tanításától. 13Amikor Jézus Cézárea Filippi területére ért, megkérdezte tanítványait: „Kinek mondják az emberek az Emberfiát?” 14Ők így válaszoltak: „Némelyek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek, megint mások pedig Jeremiásnak vagy valamelyik prófétának.” 15Erre megkérdezte tőlük: „Hát ti kinek mondotok engem?” 16Simon Péter megszólalt, és így felelt: „Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.” 17Jézus így válaszolt neki: „Boldog vagy, Simon, Jóna fia, mert nem test és vér fedte fel ezt előtted, hanem az én mennyei Atyám. 18Én pedig ezt mondom neked: Te Péter vagy, és én ezen a kősziklán építem fel egyházamat, és a pokol kapui sem fognak diadalmaskodni rajta. 19Neked adom a mennyek országának kulcsait, és amit megkötsz a földön, kötve lesz az a mennyekben is, és amit feloldasz a földön, oldva lesz az a mennyekben is.” Máté evangéliuma.

Gelimtrtrddddd 2024.08.12. 12:21:38

vitáztam még a klasszikus Jobbik híveivel
--------------
Vitát hang nem van, vita az totál más, tenkő, víhnak.

Stak velem nem! Na jó, én nem is vagyem libcsi jobbikus.

Gelimtrtrddddd 2024.08.12. 12:26:52

a zsidó Pál távolította el a kereszténységet a judaizmustól.
------------
Nem el, hanem tova, vagy al.

Dehát ez is egy zsidó trükk. Nietzsche ezt faszájul leargumentálja, hogyan is van ez. Most nem írem le, nem az én ühgyem, nem vagyem kretény, ha raknám már is kretény volném, de nem vagyem, így röviden ide is: zsidó trükk, zsidó trükk a kreténység terjesztésjére, a meregura(méreg) az árjájnak anta, a magyaroknak.

Nietzschenél az argumentáció bővebb.

Tapi2021 2024.08.12. 12:27:54

Az olyan pogányok, ateisták, mint GYF is, értelemszerűen azokat támadják és jelen esetben "álkeresztényezik", akik rájuk és az ő HITÜKRE, politikájukra, ideológiájukra, és elsősorban a hatalomhoz jutási esélyeikre VESZÉLYESEK.

Mindez tisztán politikai HARC!
Célja, az ellenfél gyengítése a táborának gyengítésével, potenciális szavazóinak erodálásával! Így a választási győzelem megakadályozása!!!

Ez erről szól. És már írtam, nem kell, hogy egy szó is igaz legyen ebből vagy bármely vádból. A lényeg, hogy az elbizonytalanodókat leszakítsa!

vergyula 2024.08.12. 12:30:08

@Tapi2021: Mint amikor mindenki mást leháborúpártizunk?

Tapi2021 2024.08.12. 12:34:54

@vergyula: Csak a háborúpártiakat! (Akik az USA geopolitikai hatalmáért - mert mi másról szól ez a háború IS? - vágóhídra hajtják az ukránokat, oroszokat, később ki tudja kiket még.)

Miért nincs már vége? Miért nem szólalnak fel a BÉKE MELLETT?

Ciu prodest? Kit, mit szolgálnak a háború TÁMOGATÁSÁVAL????

Az európai embereket biztosan nem.

vergyula 2024.08.12. 12:38:22

@Tapi2021: A béke Putyinon múlik.

Gelimtrtrddddd 2024.08.12. 12:41:24

@vergyula: A béke Putyinon múlik.
------------
Rajta málik? He? A béke? A béke nem Frieden.

Gelimtrtrddddd 2024.08.12. 12:52:01

hiszünk benne, ha nem." - teljes zagyvaság, kb.
----------------
Hát nekem te mondod a totál zagyvaságot!

De 1. Az isten hangot dúrgerni kell, jevevény volna, a hinni-t is, mára totál libcsizmus, ez a német glauben tükörátrakásja vagy ki rakja.

2. He? Hát de Gyuri Feri kretény-libcsi, azt mondja, hogy Jehova ott van az egész erdán, ha tetszik ha nem, ha bírjuk, ha nem.

Istennek mondja a pogány démonokat is, az árnykat is, azt vélja az embernek bemakogni, hogy ezek az entitások is kretény-libcsik, de nem.

hát te úgy olvasod, kretényül, én nácijul, magyarul, hát ez van.

Tapi2021 2024.08.12. 13:18:12

Újabb példa, mindig azt támadják, aki rájuk nézve veszélyes. Persze ez a normális.

"A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc hétfői bejegyzésében ismét odaszúrt Magyar Péternek, „tisztességtelennek és ocsmánynak” nevezte a Tisza Párt elnökének viselkedését, hozzátéve, hogy „a szemétkupac is nőtt”.

A Demokratikus Koalíció elnöke ismét közösségi oldalán ment neki Magyar Péternek. Gyurcsány Ferenc szerint „elképesztő vastag bőr lehet Magyar pártelnök arcán”, mivel úgy kék fideszesezik, szégyenérzet nélkül, mintha nem tudná, hogy hazudik.”"

Tapi2021 2024.08.12. 13:19:30

@vergyula: A mesében. Nem Putyin vette körbe az USA-t támaszpontokkal...

Tapi2021 2024.08.12. 13:23:27

@vergyula: Az nem békepártiság, hogy napnál világosabban IRREÁLIS, tehát nem teljesíthető feltételeket szabnak (az oroszoknak) a tárgyalásokhoz és a békéhez. És közben két kézzel tolják a háború ESZKALÁCIÓJÁBA az egyre erősebb fegyvereket, pénzt.
Vagyis valójában nem békét akarnak!
Csak szájjal...

Ezért háborúpártiak.

Ha békét akarnának Európában, már az lenne! Sőt, eleve nem lett volna háború.

Cui prodest?

Gelimtrtrddddd 2024.08.12. 14:19:05

Jézus egy egyszerű rabbi volt,
az Egyházat nem ő, hanem Pál alapította
--------------
1. Nem egyszerű, hanem egyrakási. Alap nem van, az al a túl, Grund raku, így lerak.

2. Egy biztos, hogy Jézus nem volt rabbi, nem rabbis, mondani volna, hogy idiot, görög eredetiként, vagy troll. Egy rabbi az olyan, ahogy Köves Somlói, Mammon párti, de ezzel baju nem van, attól, hogy erre van a zsidó, ez az őjé, ez megy nekje, ez az arteja, Rasse, arete-ja, így van összerakva, ez a zsidó evolúciója. Úgy mondjuk Jézus idiot is, attól, hogy nem rakja, hogy ez a zsidóság.

Talán Jézus indogermánt vett fel? Olyan nem van, hogy egy indogermán tengernél, ahogfy itt görög, római, örmény, perzsa és egyéb ne vegyen fel indogermánt, attól, hogy az indogermán is vett fel szemitát, ahogy Zarathusta, ez is szemita, ahogy az árják a bullshitjeikkel, ott is sok a szemita, ahogy mondjuk ennek a nonplusultrája a kreténység.De mondjuk az is szemita, hogy a Soldatok magukra ilyen és olyan szarokat raknak, főniciai, ahogy Arisztotelész írja.

3. Jézus egy zsidó ühgy, stak a zsidóknál van rakásja. Az egyház Páltól ered, zsidó métely az árjának anta. További nem kell ismernem, stak ezt a rakványt teszem rá másra, ahogy a fignrizmusra vagy a lingcistikára. A fingristák azt makogják, hogy a fingrizmus után nekik nem kell ismeriük szart se, én meg azt, hogy nekem a fignrizmust nem kell ismernem, attól, hogy más rakványoktól rakem tovább.

GyMasa 2024.08.12. 14:57:16

@Tapi2021:
És, azt mindenki elefelejti hozzáteni, hogy 24 órán belül el kellet hagyniuk az országot, és kb. soha többet nem léphetnek be az országba.
Mondjuk, igazán nem értem ezt a mű-felháborodást az ellenzéki oldalról...
Hát, nem pont az történt ezekkel az emberekkel, amit ők itt a leghangosabban követeltek???
Hiszen azok az emberek nem is bűnözők, szóval jogosan lettek szabadon engedve az ő szemszögükből...

GyMasa 2024.08.12. 14:59:38

@vergyula:
Nem.
A béke legfőképpen Szenillán múlna, ha tudatában lenne az egésznek.
Helyette a katonai ipari komlexum iráíníít az USA-ban.

GyMasa 2024.08.12. 15:03:00

@Tapi2021:
Az a baj, hogy az USA és Ukrán (És, sajnos az EU is) szemében csak Putyin teljeskrű kapitulációja lehetne elfogadott "béketerv".
Azt meg, ugye nyilvánvalóan nem fogja meglépni.

gigabursch 2024.08.12. 15:15:00

@_Neville:
Meghajolok az érvek előtt.
Eddig biztos voltam benne...
Bár Fletót ismerve lehet, hogy konfirmálni s többször volt.

Sőt, még fitymaeltávolításon is...
:-O

alöksz róz 2024.08.12. 15:34:40

@Tapi2021: "Az nem békepártiság, hogy napnál világosabban IRREÁLIS, tehát nem teljesíthető feltételeket szabnak (az oroszoknak) a tárgyalásokhoz és a békéhez." - az kibaszottul nem irreális feltétel, hogy fejezzék be a támadásokat amihez semmi jogalapjuk nincs, és vonják ki ukrajnából a seregüket, ahol semmi jogalapjuk nincs lenni.

aki nem ezt követeli, az nem békepárti.
az kibaszottul nem békepártiság, hogy hadd támadjon meg büntetlenül mindenkit az orosz agresszor, akit csak akar. hanem hódítóháborúpártiság.

vergyula 2024.08.12. 15:36:03

@Tapi2021: "Az nem békepártiság, hogy napnál világosabban IRREÁLIS, tehát nem teljesíthető feltételeket szabnak (az oroszoknak) a tárgyalásokhoz és a békéhez."
Például, hogy húzzanak haza? Ne feszegessenek nemzetközileg elismert határokat? Persze ha akarják, hát csinálják, de miért olyan meglepő, hogy az ukránoknak ez nem tetszik? A nyugat meg nyilván érdekből segít, ebben sincs semmi meglepő.

"És közben két kézzel tolják a háború ESZKALÁCIÓJÁBA az egyre erősebb fegyvereket, pénzt."
Amennyiben eszkalációnak tekintjük, hogy az ukránok hatékonyabban védekeznek.
Amúgy amikor Putyin pl. iráni drónokat vesz, meg észak-koreai akármit, azt minek hívjuk?

GyMasa 2024.08.12. 16:21:59

@vergyula:
Te tényleg úgy gondolod, hogy az ukrán békeformula az egy életképes békejavaslat?

Madarász Henrik 2024.08.12. 16:48:43

Gyurcsány nyilván keresztényellenes azért mond ilyeneket. Azért van a kritikájának valós magja, lehet valaki úgy jó keresztény hogy betartja a vallási előírásokat, anyagilag támogatja az egyházat, de közben olyan dolgokat tesz amik gonoszak ? Például Semjén rendszeresen vadászik, állatokat öl szórakozásból és rengeteg pénzt égetett el a vadászati világkiállításra, amit értelmesebb célokra is lehetett volna költeni, mondjuk légkondicionálni néhány kórházi betegszobát.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.08.12. 16:51:53

@Madarász Henrik:

Minden helyett lehet valami másra költeni, de ez abszurd érv.

A vadászat meg nem tilalmas a kereszténység szerint.

vasútihíd 2024.08.12. 18:28:58

@GyMasa: az ún. ukrán békeformulával csak két probléma van. nem ukrán és nem békeformula.

GyMasa 2024.08.12. 19:04:47

@vasútihíd:
Tudom, az egy USA diktátum.
Egy olyan "ajánlat" az oroszok részére, ami a teljes kapituiláciüót jelentené nekik.
És, ezzel is Putyint erősítik a NATO országok.
Ő az első perctől megmondta, hogy a NATO célja Az Orosz Föderáció megsemmisiítése.

vasútihíd 2024.08.12. 19:31:54

@GyMasa: ebből a szempontból viszont pont hogy jó az ún. ukrán békeformula. mert ahogy mondod putyint erősíti és a liberalizmust gyengíti. az idő pedig a természetes jónak dolgozik.

GyMasa 2024.08.12. 22:23:59

@vasútihíd:
Ez így van.
Csak nehogy "Istennek kelljen szétválogatni" :-(

vasútihíd 2024.08.13. 06:28:44

@GyMasa: persze hogy a természetes jó győzelméért folytatott harcban sokan hoznak áldozatot. van aki fegyvert ragad van aki meg billentyűzetet és blogot meg kommentet ír. egyesek akár még anyagilag is jól járnak. az igazi jutalom viszont isten mennyországának örökkévaló csendes boldogsága.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.08.13. 14:43:46

@_Neville: a degenerált a megfelelő jelző, végeztem már rajta gyors családkutatást. A nagyanyja neve Hadházy. Három felmenője is öntgyilkos lett.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.08.13. 15:21:16

Meg ha már Feri: nekem kifejezetten gyanús hogy csak a nyomozó hadnagy Gulyás Michelle kapott tőle egyéni facebooks gratulációt. Mint amatőr kriminológus, felhívom a figyelmet arra, hogy a nyomozó a bizonyítékokat gyűjti, annak felesleges udvarolni későbbi enyhébb elbánásban bízva. A bíró hoz ítéletet, az ügyész és az ügyvéd által megbírált bizonyítékok alapján a törvényadta keretekben.
Jogállam a neve ennek.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása