magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2014. augusztus 16. 08:08 - maxval a bircaman

Euroatlantista fenevadak

Nagy háború készül. Véres háború.

 

A marxizmus megadta magát, akadt egy Gorbacsov, aki belülről szétzúzta a marxista államszervezetet és feltartotta a fehér zászlót. Ehhez kellett az a fontos előzmény, hogy a marxista vezetők is belássák: rendszerük nem működik.

Más a helyzet a jelenleg hattyúdalát élő liberalizmussal. Vezetői az emberi történelem csúcsának tekintik eszmerendszerüket, eddig is karddal és vérrel terjesztették azt. Nem fogják békésen feladni a harcot. Messianisztikus hittel vallják, hogy minden eszköz megengedett a „jó” érdekében.

A liberális elit háborúra készül, mert kezd kicsúszni a talaj alóluk. E háborús hisztériába szeretnének bevonni minél több országot. Ez a Magyarország ellen folyó hadjárat alapja is, a háborús uszítók érzik, hogy a jelenlegi magyar állami vezetés nem biztos partnerük a háborús előkészületekben.

A magyar ballib ellenzék azt hiszi, hogy a Magyarország elleni erősődő nyugati propaganda alapja az, hogy Orbánék egyes, a jogállamiság szempontjából megkérdőjelezhető lépéseket tettek. Ez abszolút naívitás! A háborús uszítókat nem érdekli egyetlen ország belső alkotmányos rendje vagy jogállamisága, őket egy dolog érdekli: az illető állam megbízhatósága a készülő háborúban, ezt „euroatlanti orientáció” kódnéven emlegetik. Orbán diktatúrát is bevezethetne, ha közben hű maradna az „euroatlanti orientációhoz”, egy szó sem hangzana el ez esetben ellene.

demon.jpg

Tanuljunk a múltból, Horthy és Bárdossy keserves példájából, ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, melyek rombolást, halált, üldöztetést hoztak százezreknek. A háborúból bármi áron ki kell maradni.

Reménységünk az, hogy a nemzetközi hátterhatalom nem egységes. E hatalom egy jelentős része felismerte a liberális rend végét, s nem is akar semmit tenni a liberalizmus elkerülhetetlen vége megelőzése érdekében, már egy más rendben érdekelt. Ez az egyetlen ok, amiatt még nem dübörögnek a fegyverek.

Ha azonban a bombák hullani kezdenek, a feladatunk szabotálni belülről és kívülről az „euroatlantisták” hadjáratát. Legyen példaképünk a két Endre – ha baloldaliak vagyunk: Ságvári Endre, ha pedig jobboldaliak, akkor: Bajcsy-Zsilinszky Endre. Itt nem számít ki milyen oldali, fel kell lépni együtt a háborús fenevadak veresége érdekében.

Címkék: politika
86 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr66606399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.08.16. 11:03:52

Figyelemre méltó meglátások!

Nem tudunk tanulni Horthy és Bárdossy keserves példájából, mert egy kicsi és gyenge ország nem képes a saját útját járni viszontagságos időkben. Most is ugyanolyan kényszerpályán vagyunk, mint egykor.
Ha lesz háború, abból nem leszünk képesek kimaradni!

toportyánzsóti 2014.08.16. 11:35:11

LSD-s bircatápból rendesen fogyasztottál,liberálfóbiás putinpincsi.Észre sem veszed hogy manapság keresztényeket gyilkolnak a hitük miatt?

toportyánzsóti 2014.08.16. 11:38:10

Jogállamról addig ne vizionálj míg poltpetike státuszban van és a narancsmaffia által meghekkelt alkotmánybíróság van és a választók kevesebb mint negyede adott felhatalmazást a csuti orálmuzsiknak.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.16. 12:15:27

@toportyánzsóti:

A keresztényeket is a liberális pénzből kiépített iszlám radikálisok gyilkolják.

toportyánzsóti 2014.08.16. 13:03:39

@maxval a bircaman: Csak 1 barom hisz el ilyeneket hikikomori,aki pedig állítja az ördög istentelen szolgája.

Moin Moin 2014.08.17. 13:16:56

A libeális demokráciát a hozzá képest mindig és szükségszerűen sikeretelen "alterantívák" immár kétszáz éve temetik. Kezdődött ez (az egyébként kitűnő) Napóleonnal, manapság Putyin, Orbán és te viszitek tovább a lángot!:-)

Nagyon szívesen elmagyarázom neked, hogy miért az eddigi legjobban teljesítő és a megújulásra is a leginkább alkalmas a liberális demokrácia, mint társadalom- és gazdaságszervezési gyakorlat - de ha megendeded, ezt nem egy kommentben tenném meg... A librális demokrácia egészen más volt az I. világháború előtt: akkoriban ui,. tele volt nacionalista vonásokkal. A világháború tanulságai - és különösen a II. - komoly paradigmaváltásra késztették a liberális demokráciát, ám annak alapelve, az egyéni és közszabadság és az államtól független közösségek szabad, innovatív és ésszerű kockázatot is vállaló kezdeményezésére alapozó atitűd alapvetően nem változott. (Ebben a kérdésben fordul nyugodtan HaFr barátunkhoz!) A liberális demokrácia fejlődése tulajdonképpen ajogok általánossá válását, illetve az embertudományok integrálását jelenti napjainkban.

...És mivel ez így van és minden más "megoldás" a történelemben még mindig terrorhoz, nyomorhoz és tömeghalálhoz vezetett - ezért, ha netán valóban szabotálnád az euroatlanti civilizációt megvédő hadjáratot*, akkor személyesen foglak megkeresni...

* Ez a hadjárat egyébként azért sem valószínű, mivel a liberális demokráciák az összes többi társadalomhoz képest akkora erőfölényben vannak (immanens okok következtében), hogy egy, a liberális demokráciák ellen folytatott "mindent vagy semmit"-jellegű hadjáratban semmi esélye nem lenne az ellenségnek.

STIRLITZ 2014.08.17. 20:35:44

Persze pont a nyugat akar háborút mi? Nem ám Putyin, aki március elsején megszállta a Kírmet, majd tavasz óta sunyin fegyverzi és támogatja az ukrajnai lázadókat! Épp a nyugat akar háborút, nem az orosz diktátor, aki teli kürtöli a világsajtót azzal, hogy ő mekkora szuperhatalom és milyen hatalmas a hadserege. Hagy idegeskedjen minden normális ember, aki békében szeretne élni! Kedves Birca! Ha a háborús uszítók ellen akarsz fellépni, azzal egyet értek. Viszont akkor Orbán Viktornál tiltakozz, aki megosztja saját országát, mindig újabb és újabb ellenségeket mutatva, felhergelt híveinek. Meg fordulj Putyin úrhoz, aki direkt a frászt hozza a világra tankjaival, meg diverzáns alakulataival.

grani 2014.08.17. 20:37:52

Ja. Szép. De a háborúból nem lehet kimaradni. A hadak útján van MO. Ha nem harcolunk, akkor is végig mennek rajtunk. Nem is egyszer. Az más kérdés, hogy akarunk-e megint bástya lenni? Vagy dárdahegy a Kelet aranylándzsáján?
Ezer év alatt nem fogadott be a nyugat. Ezer év alatt nem tudta a magyarokat megemészteni. Nem szabad rossz oldalra állni. Márpedig a magyaroknak még soha semmi jó nem származott abból, hogy Európát védte. Hála semmi, sőt gyarmatosítás a nyugatiak részéről. A keletről jövők meg árulónak tartották a magyarokat. Elvégre a magyarok is keletről jöttek és keletiek még mindig.

martineden 2014.08.17. 20:38:02

Haat,nem kene blogot irnod.Egyszeruen hulye vagy,erre mast nem tudok mondani.

Urfang 2014.08.17. 20:38:32

Mi újság Birca? Már készülsz a partizánháborúra Bulgáriában? Bevonulsz az erdőbe a rozsdás dobtárassal és addig maradsz amíg összeomlik a nyugat? Tartós tejet vigyél!

grani 2014.08.17. 20:43:03

@STIRLITZ: A nyugat akar háborút. Pár évtized alatt körbevették Oroszországot új NATO tagállamokkal. Csak úgy, véletlenül. Ukrajna lett volna a következő, de ez már sok volt az oroszoknak. Nem csodálom.
Az utóbbi harminc évben hány háborút indított Oroszország? És hányat a nyugat a demokrácia, az emberi jogok stb. véfelmében? Hány százezer, millió halt bele ebbe? Ahol ma lőnek, ölnek, mindenütt ott van a Nyugat.
Most valaki visszaütött nekik és ezért vinnyognak, mint a fába szorult féreg. Lesz ez még rosszabb is. Se az oroszok, se a kínaiak, se az indiaiak, az arabok meg pláne, nem fogják tűrni nyugat basáskodását, az emberellenes ideológiájuk terjesztéstét.

_most_ 2014.08.17. 20:45:45

lol, birca teljesen megzakkant :D Amúgy nem lesz itt semmiféle háború, sajnos, pedig jó lenne már térdig gázolni a ruszki vérben :D

grani 2014.08.17. 20:49:41

@_most_: A Don-kanyarban várnak rád :)

Kőhalmi Attila 2014.08.17. 20:56:23

Érdekes, hogy milyen hamar elfelejtődött az a közel 60 év orosz megszállás! Vagy tán pont az hiányzik?

grani 2014.08.17. 21:00:37

@Kőhalmi Attila: 6o év? Ezt meg honnan veszed?
És a párszáz év osztrák megszállás?

vargánya 2014.08.17. 21:07:08

@grani: Ebben a blogolásnak nevezett fikázósdiban a Tiéd volt az egyetlen értelmes, indulatmentes hozzászólás. Ne számíts semmi jóra!

_most_ 2014.08.17. 21:20:58

@grani: azért annyit megjegyeznék, hogy azok az angyalian kedves oroszok negyven évig megszállva tartották Magyarországot, míg mondjuk az USA nem.

chepunk 2014.08.17. 21:37:20

Minek a hattyúdala? Inkább az autoriter rendszereké. Ja, hogy mi szokás szerint szembe megyünk a történelemmel? Ez sjnos nem újdonság! De jön még erre is úthenger! A gond csak az hogy az urak hülységeivel a magyar nemzeti eszmét is a bukásba viszik megint. Lehet ez a cél? Lehet ezért kapják afizetésüket Moszkvából is és Brüsszelből is?

béla a görög (törölt) 2014.08.17. 21:44:55

Ember neked elmentek otthonról! :)
Kicsit se zavarjanak a tények:

"akadt egy Gorbacsov, aki belülről szétzúzta a marxista államszervezetet"
1.) Karl Marx (1818. május 5. – 1883. március 14)
2.) Forradalom Oroszországban (1917) egy kis polgárháború és kb. 1921-től Szovjetúnió és leninizmus ha már eszmerendszer
marxizmus =/= leninizmus!

"Magyarország elleni erősődő nyugati propaganda alapja"
" Ez a Magyarország ellen folyó hadjárat alapja is"
1.) Magyarország tagja egy NATO-nak (1999. március 12.) - halkan megjegyzem első Orbán-kormány (1998–2002) - még halkabban megjegyzem NATO-népszavazás (1997)

2.) Magyarország tagja az Európai Uniónak (2004. május 1.) - Halkan megjegyzem EU-népszavazás (2003)

Tudod, ha más nem google... Én is használtam nem tagadom.
2014-ben itt visongani ezeken - röhögő görcsöt kapok.

Továbbá Oroszország és Ukrajna között - ami jelenleg a hozzánk legközelebb eső háborús góc speciel a NACIONALIZMUS miatt őlik egymást! (Lehet, hogy légvonalba valamelyik afrikai gócpont 2 kilométerrel közelebb van - nem mértem le, mindenesetre nem szomszédos ország, na)

Egyébként minden stimmel! Keverj mindent mindennel ahogy jólesik, állíts fel teoriákat! Nemzethalált ne hagyd ki! Csak komolyan nem veszem. De azért küzdj! Hajrá! :)

chepunk 2014.08.17. 21:44:58

@Kőhalmi Attila:

Ó a magyar kollketív emlékezet nagyon rövid! Nem, hogy a ruszki megszállásra nem emlékeznek, de a 98-as orosz államcsődre sem... Pedig nincs is olyan távol a jövőben sem...

Másrészt ezt a buta "nyugat alkonya" (öblös marhaság! pont az ellenkezője az igaz!), milyen szép, jó, példa, kelet, ruszkik, is a magyarokra jellemző ribanc mentalitás (amit igencsak le kéne már vetkőzni) mondatja sok emberrel. Csalódott az új szeretőben, mert nem lett 3 évente új Merci a segge alá tolva, így szépen visszasomfordálna a régihez, az sem baj ha az meg jól megerőszakolta, már úgy emlékezik, hogy a végén tán még élvete is... Gusztustalan, hányingerte keltő emberek (élükönbircával) akiktől a szélkakas is kidobná a taccsot!

Fhmen 2014.08.17. 21:49:50

@grani: Csecsenföld, Grúzia, Ukrajna...csak így kapásból 3 az utóbbi 30 évben. Na mehetsz vissza putyinfaszt szopkodni.

bigmax 2014.08.17. 21:51:04

Mint megtudhattuk a magyar a valódi kiválasztott népe a zsidó istennek és a zsidók csak hazudják 2000 éve ,hogy ők azok.Orbán és a bandája világpolitikai tényezőnek képzelik magukat , hogy elhitessék az agyhalott híveikkel a hatalmuk jogosságát.A magyar baloldali balfaszok már nem töltik be az uszításhoz szükséges minimum feltételeiket , ezért volt szükséges találni egy olyan ál-ellenséget mint a nyugati civilizáció.
Az oroszokat senki se akarja megtámadni és szerintem nekik se érdekük háborúzni .Minden felelősségteljes politikus tisztában van a korlátozott nukleáris háború megvalósíthatatlanságával.Oroszország nem egy iraki vagy afganisztáni kirándulás lenne senkinek se.
Szánalmas vergődés ez az illiberális maszlag amíg nincs magyar gazdaság és nincs mit felmutatni a hamisított statisztikákon kívül.Akkor majd pofázhatnak ha előbb a saját erejükből bizonyítanak , de addig amíg eltartja őket a nyugat addig illene kussolni.

grani 2014.08.17. 21:51:51

@_most_: Persze, mert ebben egyeztek meg az USA-val. A oroszok elmentek innen, de az amcsi megszállók még mindig ott vannak az NSZK-ban. Mint megszállók. Sőt, ha jól tudom még az angolok és a franciák is :) Nem kellett volna világháborút veszíteni.

STIRLITZ 2014.08.17. 21:53:12

@grani: És mi van azzal, hogy a ruszkik 1979-ben bevonultak Afganisztánba, és ott is "ragadtak" vagy 10 évre. Ennyi időn keresztül tartották megszállva. Aztán 1994 és 1996 közt lerohanták Csecsneföldet is, majd 1999-ben újra a második csecsen háborúban megint. Majd jött 2008 és egyszerűen betörtek a szuverén Grúziába, melynek egy része felett ma is úgymond "védnökséget" gyakorol. Következett Szíria, ahová 2011 óta küld katonai tanácsadókat meg fegyvereket. Végül idén a krími bevonulás és az ukrán felkelők fegyveres támogatása!!!

grani 2014.08.17. 21:54:29

@Fhmen: Te geci!!! Csecsenföldön is nyugatiak kavarták a szart. Az arab haverjaikon keresztül. Grúzia támadta meg az oszétokat meg az ott állomásozó orosz békefentartókat, a néger geci Obama haverod biztatására. Mintahogy az ukrán nácikat is a nyugatiak biztatták és biztatják most is, hogy bevessék a hadsereget a saját népük ellen. Szóval szopogasd csak tovább Obama fekete szerszámát és vegyél néha levegőt.

chepunk 2014.08.17. 21:54:33

@béla a görög:

Csak annyit, hogy a mostani orosz-ukrán konfliktust is csak a háborús uszító (főként orosz) propaganda használja nacionalista fennhangal. Valójában itt is máswról van szó. Donyeck és környéke bányák, nehézipar, és állítólag új gázlelőhely, Krím stratégiai hely, támaszpont, gázkutak... Erről van szó! Oroszország energiahordozó függésben akarja tartnai a környezetét, közöttük minket is. Nem engedheti meg magának, hogy legyen az országoknak saját energiahordozója, mivel ha csökkennek az ezek eladásából származó bevételei akkor megint egy nyomurlt kis 3. világbeli országgá válik, mint az arab államok! Csak ez pont a mi érdekeinkel ellntétes! Szóval aki magyarországon a ruszkikat a ruszki terjezskedést védi, propagálja az simán hazáruló!

Fhmen 2014.08.17. 21:54:56

Tudom az én hibám, de még mindíg képes vagyok elámulni azon, hogy mekkora tudatlan barom vagy te birca

grani 2014.08.17. 21:56:02

@bigmax: Aha, senki. Ezért lett az utóbbi húsz évben annyi NATO tag szomszédja....

Bruteman 2014.08.17. 21:56:44

@grani:

A NATO tagállamokkal való "körbevétel" miért egyenlő háborús előkészületekkel? Hogy nézett ez ki pl. Magyarország esetében? Ha jól emlékszem, kb kellett a légterünk, ezért hirtelen NATO-tagok lettünk, aminek nagyon örültünk, mert valamilyen szintű védelmet biztosít egy esetleges fegyveres konfliktus esetében.

Mennyiben lehet vajon azt állítani, hogy ezek háborút provokáló tevékenységek, és miért nem állítod pl., hogy felkészülés, megelőzés.

Az utóbbi évtizedek nyugati fegyveres beavatkozások szükségességével lehet és kell is vitatkozni. De én nem mernék ilyen tisztán állást foglalni, hogy ez mind ördögtől való. És biztosan nem tennék az orosz lóra sem emiatt, mint az emberiség békés jövőjének zálogára.

Ez kérdés, nem provokáció.

Urfang 2014.08.17. 21:58:15

@Kőhalmi Attila: Épp ez a baj, hogy nem lett elfelejtve. Akik most visszakívánják az orosz megszállást, azok voltak a régi megszállás haszonélvezői. Ügynökök, házmesterek, munkásőrök, egy részük azóta neonáci lett, a másik rész megmaradt a klasszikus kommunizmusnál, de ismét egymásra találtak és most náci és komcsi kart karba öltve várja az orosz tankokat.

chepunk 2014.08.17. 21:59:57

@grani:

Na ja a nyugatiak úgy kavartákl a szart, hogy a ruszkik lőtték rommá Groznijt! Na hazudj másnak! Mióta a ruszkik megszállták Dél -Oszétiát az pont a nyomor szigete, a megszálló ruszki katonák erőszakoskodása mindenapos (akárcsak itt volt), a ruszkik biztatták a nácijaikat ukrajnában először is, miután látszott, hogy nem putyin KGB-s kazár zsidójuk kis ágyasa lesz az ukrán elnök már sokáig!

chepunk 2014.08.17. 22:00:23

@Urfang:

Ebben is van sok igazság!

Fhmen 2014.08.17. 22:01:18

@grani: Aha, látom már. Bigott rasszistaként fehér faszt szeretsz szopni. Élvezed is mi? Jó az a putyinfasz. Bármit beveszel csak szophassad.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.08.17. 22:01:42

@STIRLITZ:

Pont fordítva! A grúzok követtek el agressziót Oszétia ellen. Oroszország csak ezután avatkozott be, s grúz földre az orosz csapatok csak pár hétre vonultak be a grúz agresszió elleni hadművelet során.

grani 2014.08.17. 22:02:21

@STIRLITZ: Afganisztán rendben. Aztán ki váltotta őket? Na ki? Az amcsik és az EU. És meddig maradtak ott? na meddig?
Csecsenföld Oroszország része. Nem tudom mit csinálna az USA, ha mondjuk Arizona ki akarna válni belőle.
Grúzia. A grúz haverjaid, akiket én már régtől jól ismerek és hát eléggé szar népnek tartok, nagyon szép kis genocídiumot csináltak a hozzájuk Sztálin által hozzácsapott oszétok között, akik a mi jászaink rokonai. Na, ezt akadályozták meg az oroszok még a kilencvenes évek elején. 2oo8-ban meg a grúzok és nem az oroszok támadtak, az ameriaki állampolgár Szakasvilli vezetésével. Szóval ez is nyugat sara.
Szíria?Aha. És kitől is kapják a pénzt, a fegyvereket a szír állam "ellenzéke"? Ki pénzeli a fundamentalista muszlimokat? Nem kell ez a propaganda szöveg. Meséld másnak a hazugságaidat.

grani 2014.08.17. 22:03:19

@Fhmen: Elengedted a főnököd szerszámát? Vigyázz, kikapsz. Jobb ha hallgatsz és szopod tovább az obumer cerkát :D

grani 2014.08.17. 22:05:42

@chepunk: Aha. Szarrá lőtték és most újjáépítették. Bagdaddal mi van? ott tombol a nyugati jólét? És az afgánoknál? Líbiában is mennyire biztonságos lett az élet és hogy gazdagodnak ott az egyszerű polgárok. Aha.
Mikor jártál Dél-Oszétiában? Nyomor szigete :) Aha. Na, mesélj másnak, kis mesemondó...

bigmax 2014.08.17. 22:06:23

@grani: kik is léptek be az utóbbi 20 évben a NATO-ba ?Volt keleti szoci országok és néhány volt szovjet tagköztársaság.A NATO bővítése nem katonai hanem politikai okok miatt volt szükséges.A NATO nemrég ismerte el ha az oroszok a balti államok ellen indítanának valamilyen háborút a NATO képtelen lenne megvédeni őket.

Fhmen 2014.08.17. 22:08:20

@grani: Kitől kapnék ki te szerencsétlen. Segg hülye vagy bazmeg, mocskos rasszista (ez megy kéz a kézben a hülyeséggel btw), tudatlan és mellesleg ahogy valaki fentebb említette mocskos hazaáruló. Na menj, kapd be megint azt a putyinfaszt. Szereti a putyin is ha szopod.

grani 2014.08.17. 22:10:06

@Bruteman: Ha nem, akkor miért is kellet bővíteni a NATO-t? Elvégre a SZU, a Varsói Szerződés ellen hozták létre, az meg már megszűnt Miért van szükség még mindig NATO-ra? Aztán hány védelmi háborút vivott a NATO? Egyet sem. Csak támadót. Mint pld. Afganisztánban.
Aztán, mikor az oroszok kérték a partnerséget, a légvédelmi rendszerek összekapcsolását, a NATO miért utasította el? Miért is telepit rakétavédelmi rendszert Lengyelországba, Csehországba? Ja, persze, nem az oroszok ellen, hanem az irániak ellen. Aha...

grani 2014.08.17. 22:11:04

@Fhmen: Obumától te néger fasszopó, te.

Fhmen 2014.08.17. 22:12:37

@grani: LOL...kibaszott idióta

Fhmen 2014.08.17. 22:17:33

@grani: NATO alapítás: 1949. április 4
Varsói szerződés megkötése: 1955. május 14

" Elvégre a SZU, a Varsói Szerződés ellen hozták létre,"

te kibaszott szerencsétlen idióta

grani 2014.08.17. 22:45:14

@Fhmen: Te barom, ezért írtam, hogy SZU vessző Varsói Szerződés.

Fhmen 2014.08.17. 22:53:51

@grani:Hazudsz paraszt. Fogalmad se volt melyik mikortól van. Tudatlan náci barom vagy.

jolaca 2014.08.17. 23:32:30

Te Birca, perelhetnéd az intézményt, ahol kezeltek, mert valamit nagyon elszúrtak. Ha ez az üldözési mánia, háborús pánikbetegség maradandó lesz, vannak jó ügyvédek, akik majd jól megszorongatják azokat, akik kiengedtek. Ne add fel!
Oroszországban, jó messze keleten, minden számodra háborúgyanús régiótól távol van pár jó nevű, régi, a putyini törekvéseknek mintát adó előd idejéből fennmaradt szanatórium-féle. Vérbeli szakemberek veszik kézbe a leromlottnak minősített polgárt, és új emberré ápolják. Kis szerencsével...

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.08.18. 00:16:59

@STIRLITZ: Nem akar itt háborút senki. Nem éri meg. Ahogy közeledik a fűtési szezon Putyin még megszerzi a Donyecket, lesz egy kis szankció meg ejnye bejnye, aztán szép lassan elfelejti mindenki az egészet. Ukrajnában pedig pár év múlva ismét oroszbarát vezetés lesz.
A CIA-nál meg majd elgondolkodnak azon, hogy volt e értelme a Majdanon gerjesztett cirkusznak..

annamanna 2014.08.18. 01:50:51

@Urfang: "Akik most visszakívánják az orosz megszállást, azok voltak a régi megszállás haszonélvezői. Ügynökök, házmesterek, munkásőrök"
A házmestereknél följebb keresd a rendszer haszonélvezőit.
Ezen a videón vegytisztán látszik, hogy a diktatúra kivételezett elitje hogyan termeli ki magából a liberális álellenzéket: hvg.hu/tudomany/20140811_phenjan_timelapse_video
Akik aztán a következő generáció elitje lesz, miközben a hatalomból kimaradó, kegyetlenül elnyomott vidéki prolik továbbra is hatalomból kimaradó, segghülye prolik maradnak majd, akiknek nincs elég politikai öntudatuk, és akiket majd a következő nemzedék elitje is mélységesen lenézhet és kiröhöghet.
Mert ők az elit. A gerinctelenek, akik mindig jól helyezkednek, ahogy mindig a szar úszik felül.

annamanna 2014.08.18. 02:03:53

@_most_: " jó lenne már térdig gázolni a ruszki vérben :D"
egy elvtársad üzeni: www.youtube.com/watch?v=CfniVZhs3Lk

annamanna 2014.08.18. 02:16:00

@A megvalósult amerikai ólom..: "Nem akar itt háborút senki."
A közemberek nem lelkesek, de majd pont ők számítanak.... www.youtube.com/watch?v=urZIUZ3TEbQ
A képviselők se lelkesek, de majd pont ők számítanak.... www.hidfo.net/2014/08/15/vegyetek-tuzelot-szenet-halmozzatok-fel-elelmiszert-kozeleg-tel-es-ukrajna-nincs
Már a Jobb Szektorosok se lelkesek, de majd pont ők számítanak... www.hidfo.net/2014/08/17/jobb-szektor-kijev-ellen-vonulhat

Conchobar 2014.08.18. 06:55:47

"Tanuljunk a múltból, Horthy és Bárdossy keserves példájából, ne kövessük el ugyanazokat a hibákat, melyek rombolást, halált, üldöztetést hoztak százezreknek" - Bátran idetehetjük Tisza Istvánt is. Azt a Tisza István kormányfőt, aki ki akart maradni az 1.világháborúból (mert Magyarországnak semmiféle területi igénye nem volt, már így is tele nemzetiséggel és nemzetiségi problémákkal). Aztán végül csak meggyőzték német és osztrák részről

valaki senki 2014.08.18. 06:59:38

Elképesztő ostobaságoka írt a blog-gazda! Ha a történelmet csak egy kicsit is ismerné, akkor látná, hogy az ominózus liberális demokrácia- bár lassú, és néha már-már impotens, de erőszakosség dolgában lényegesen jámborabb jószág, mint az összes többi, amelyiket ismerjük! Természetesen, jöhet egyszer majd olyan filozófia nyomán működő rendszer, amit ma még nem ismerünk, és lehet, hogy az jobb lesz, de az eddigi történelmét vizsgálva az emberiségnek, még nem volt ilyen....Ez nem jelenti azt hogy tökéletes, hibátlan, hogy nincsenek BENNE olyan emberek, akik maguk agresszorok, vagy fanatikusok, de összességében a legkevesebb áldozattal járt, és a jólétet illetően is a legtöbb fejlődéssel. Ha valaki ezt nem látja, lehet haladni Szomáliába, arabokhoz, de mehet nyugodtan a ruszkikhoz is, noha én az 1M kitáncolt magyarból nem hiszem, hogy akár csak egy is arra vette volna az irányt...

Conchobar 2014.08.18. 07:02:51

"Orbán diktatúrát is bevezethetne, ha közben hű maradna az 'euroatlanti orientációhoz', egy szó sem hangzana el ez esetben ellene." - Erdogannal is az a legfőbb baj, hogy önállósodott. Azért szultánozzák (nyugati iniciatívák nyomán), mert már nem hajlandó beállni sorba, bírálja Izraelt (az EU ésaz USA szent tehenét), most meg nem hajlandó embargózni Oroszországot, olyan meggyőződéssel tárgyal az EU-ba való csatlakozásról, mint amilyen meggyőződéssel tárgyaltak Orbánék az IMF pár éve (mikor sokan államcsődöt vizionáltak az IMF kivonulása után)

valaki senki 2014.08.18. 07:08:23

@grani: Az ilyen "intelligens" hozzászólásokkal nem meggyőzni, legyőzni akarsz másokat. Azt hiszem, te már hagytad magadat "putyinizálódni" "orbanizálódni"..stb. Ti vagytok azok a lények, akik képtelenek bármiféle egészséges kompromisszomot kötni, csak a buldózer - féle nyomulást ismeritek. Pont ez taszítja azokat, akiknél az hogy valaki ember, nem főnév, hanem jelző kategória...

Conchobar 2014.08.18. 07:09:28

@valaki senki: "Ha a történelmet csak egy kicsit is ismerné, akkor látná, hogy az ominózus liberális demokrácia- bár lassú, és néha már-már impotens, de erőszakosség dolgában lényegesen jámborabb jószág, mint az összes többi, amelyiket ismerjük!" - Persze, nagyon jámbor. Jámborságában lombhullatózta és napalmozta Vietnámot is. Aztán épp a jámborságának köszönhető, hogy nincs olyan szeglete a világnak, ahol nem akarna fegyveresen beavatkozni (Panamától,Szírián át Afganisztánig) a neki nem-tetszők ellen. Az is a jámborságát bizonyítja, hogy az egyik 'liberális demokráciában' az 1860-as évekig létezett a rabszolgaság intézménye. Merthát nem mondhatjuk, hogy az USA déli részében diktatúra volt addig

Conchobar 2014.08.18. 07:19:39

@valaki senki: "Ha valaki ezt nem látja, lehet haladni Szomáliába, arabokhoz, de mehet nyugodtan a ruszkikhoz is" - Hogy milyen az élet és milyen nagy a jólét a nyugati államokban, azt nem lehet indokul felhozni ezen államok külpolitikájának igazolására. Bármennyire is szeretnénk hinni, a nyugati államok nem a jólétet akarják terjeszteni (hanem saját a hatalmukat és a befolyásukat). De miért is akarnák terjeszteni a jólétet, miért is akarnának felemelni más országokat és népeket?! MIért akarnának maguknak újabb riválisokat teremteni?!

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.08.18. 07:49:10

@Conchobar: Józan gondolkodással senki sem hiheti azt, hogy a nyugat pusztán jószándéktól vezérelve felemel minket, létrehozva ezzel saját maga konkurenciáját. Valami elképesztően nagy naivitásra van szükség ahhoz, hogy ezt bárki is elhiggye.
Eddig is hatalmas károkat okozott a kontroll nélküli, naiv nyugatimádat. Öngyarmatosításba torkollott ez a folyamat a rendszerváltás után. Egy hibás előfeltevésre alapozva megnyitottuk a piacainkat a nyugat számára, amivel egyúttal leépítettük a saját gazdaságunkat. Ma már tisztán látjuk, hogy milyen rendkívül káros folyamatot indított el ez a kisebbségi komplexusunkból táplálkozó, téves önértékelésekre alapuló cselekvés. Többé-kevésbé jellemző volt ez a folyamat az összes Kelet-európai országra, de Magyarország élen járt ebben. Politikusok és választók tömege hitte el, hogy a nyugat a javunkat akarja. A javunkat akarták persze, de nem abban a formában, ahogy azt mi elképzeltük.

Ad Dio 2014.08.18. 08:21:21

A demokráciának nincs értelmezhető alternatívája. A liberalizmus az európai kultúra egyik alapjává nőtte ki magát. És ez így van jól. Nb a liberalizmus =/= azzal amit a magukat liberálisnak valló pártok hirdetnek. Pláne nem egyenlő az euroatlanti hatalomvággyal.

A nagy háborút pedig csak elkerüli lehet. Ha kitör teljesen mindegy hogy részt akarunk benne venni vagy sem.

2014.08.18. 08:48:29

@maxval a bircaman:

Te, birka! Látom, már a gondolkodó, meg a gondolkodni próbáló kimarad a jelzők közül. Legalább ne lopnál...
Ez a gazdasági problémák háborút szülnek ötlet tőlem származik, csak épp az orosz kapcsán írtam le egy másik idiótának válaszul.
Nem tudom, feltűnt-e, hogy nem katonai támogatást kap Ukrajna. Biztos elkerülte figyelmedet, hogy gazdasági szankciókkal próbálják az oroszt kordában tartani.
Valószínűleg az sem jutott el hozzád, hogy az ukránok tőlünk kaptak fegyvereket...
Erre azt mondani, hogy a NATO és maga az EU támadná a békés Oroszországot, mert háborút akar.... hát, hogy is mondjam... birka ne gondolkozzon. Bégessen.

2014.08.18. 08:52:59

@Conchobar: (mikor sokan államcsődöt vizionáltak az IMF kivonulása után) "
Miért, nincs államcsőd? Tudja fizetni az állam tartozásait? Több a bavétele, mint a kiadása? Esetleg saját vagyonát éli fel? Ha ezekre igen a válasz, államcsőd van, még akkor is, ha ez nem deklarált.

ephart 2014.08.18. 08:57:42

jó írás.talán csak annyi hogy mindkét Endre terrorista volt

KoNor_engineer 2014.08.18. 09:25:32

@toportyánzsóti: Az LSD drága. Birca barátunk tápjában a ruszkiknál menő dizájnerdrogot, a krokodilt tolják. Csak neki nem a húst szedi le a testéről, hanem az agyát zabálja fel.

Mellesleg Birca: ne tagadd, ezt a cikket egy Szaniszló-szöveggenerátorral készítetted! Már-már majdnem olyan jó, mint ez: www.youtube.com/watch?v=QjJTWeN59Vo

JohnHenry 2014.08.18. 09:25:46

@STIRLITZ: Az oroszok minimum tíz éve folyamatosan mondják, hogy Ukrajnából nem lehet NATO-közeli ország és nem is fogják hagyni. Bolond volt, aki nem hitt nekik. Jelen állás szerint egyébként egyedül az amerikai gazdaságnak érdeke egy háború.

gmihaly 2014.08.18. 09:27:28

Inkább az egyre harciasabb és agresszívabb iszlamistákkal törődjenek. Oroszországot is az 1400-1500-as években qrta el "kis-Európa", amikor cserben hagyta a "maradék-Európát" és hagyta, hogy az Ibériai félszigetről kiszorított iszlám Kelet felől mégis beszivárogjon a kontinensre, miközben ők Amerikával voltak elfoglalva. Aztán a 100 éve megkezdett világháború és a gyarmatok fokozatos elvesztése miatt az egykori gyarmattartók kénytelenek voltak befogadni az integrálódni mégsem szándékozó iszlamistákat saját országukba is. Bezzeg Versailles-Washingtonban 1918-20-ban a "legyőzötteket" megrótták, kioktatták, mert "elnyomták" az országukba betelepülő, integrálódni nem akaró "vendégeiket". Ezt aztán csőstül visszakapták, visszakapják más formában. Az elqrt kvázi gyarmati státusú "mandátumos területeken" kreált zűrzavar is éppen most csúcsosodik. Talán nem kellene pont a fegyverkereskedelemből (meg)gazdagodni. A gyarmati sorból függetlenné vált államokból is csak kevés tudott élni a "civilizációval". És a keresztényileg térített egykori gyarmatokon is komoly pozíciókat szerzett az iszlám. És 2001. szeptember 11-ike óta tudjuk, hogy Amerika is "közel van". És az Iszlám Állam gázabb, mint az Al-Kaida volt - hacsak nem egy rafinált konteó ez is. Csak úgy ne járjanak a kiagyalói, mint Goethe bűvészinasa, aki nem tudta leállítani a varázslatot.

JohnHenry 2014.08.18. 09:43:12

bámulatos, mennyi itt a funkcionális analfabéta - annyira azért nem bonyolult a poszt szövege o_O

bloghal 2014.08.18. 09:45:30

kényszeres, balfasz poszt, önmaga paródiája

2014.08.18. 09:46:00

@JohnHenry: Nos, úgy tűnik, jelenleg épp az USA gazdasága fejlődik legjobban. Ezzel szemben az orosz problémákkal küzd.

2014.08.18. 09:47:46

@maxval a bircaman: Mást nem látok. Ez felületes írás. Nincs semmi alapja.

Shinigami Daiko 2014.08.18. 10:29:01

@grani: na, ésakkor hová is állnál?

bloghal 2014.08.18. 10:33:07

csak apropóból - mert amúgy ez a "cikk" (is) csak egy használhatatlan fos, beleillően a blogos közlésfolyamba mostanában, szóval:

ami igazán nagy háború, konfliktus adódott Európában, azoknak mindig az akkor éppen liberális vezetésú, dominanciájú USA vetett véget

sanyix 2014.08.18. 11:32:04

@Könnyen elkaptuk, uram!: mondjuk nem meglepő ha a fél világ nem akar kereskedni velük az usa vezetésével... megnézném hogy fejlődne a szent usa hasonló helyzetben... (ja és utálom putyint, csak úgy mint a "demokrácia" őrzőit)

borzimorzi 2014.08.18. 11:57:57

@Moin Moin: Igazad van, de épeszű emberek ezt úgyis tudják, a birkáknak meg hiába magyarázod, mert nem akarják tudni. Vagy megéri nekik, hogy ne akarják tudni. :-)
Üdv:
b

jolaca 2014.08.18. 12:02:22

"Az államháztartás adóssága június végén a GDP 85,1 százalékán állt, a három hónappal korábbi 84,4 és a múlt év végi 79,4 százalékkal szemben - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn közzétett előzetes pénzügyi számláinak adataiból."
Elég friss a hír - ma hétfő van. Gondolom, Ovi megkérte a finánczsenit, hogy vegyünk már fel egy kis zsozsót, spájzolandó a közelgő nagy háborúra...

Mercel 2014.08.18. 18:20:44

@maxval a bircaman:

"A keresztényeket is a liberális pénzből kiépített iszlám radikálisok gyilkolják"

Jól vagy?! Mi az, hogy liberális pénz bassza meg? És mi az, hogy egy terrorszervezet amelyik a legvéresebb maffiamódszerrel szerezte a pénzét az valójában a liberálisoktól kapta??
Komolyan meddig terjed még az ostobaság?
Mostanában kezdünk eljutni odáig, hogy valaki, valami nem szélsőjobbos akkor az csak liberális lehet az pedig eredendő bűn.

Abból kiindulva, hogy a liberális gondolkodás nélkül a demokrácia maga sem létezhetne elég durva dolog állandóan ezt a fajta gondolkodást ekézni.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.18. 18:36:34

@Mercel:

Ezt az iszlám szervezetet az USA hozta létre a szíriai rezsim megdöntése céljából. Ez elmaradt, de a szervezet gyorsan talált magának új életcélokat Irakban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.18. 18:37:56

@Mercel:

A demokrácia ötlete az ókori Görögországból származik, ahol bizony halvény nyoma sem volt liberalizmusnak.

A demokrácia jelentése: a többség döntsön és az államhatalmat az alattvalók válasszák meg. Ennyi és nem több.

entrpnr 2014.08.28. 23:59:03

Érdekes ez az írás, és úgy általában azok az írások, amik mostanában születtek. Erősen jobbos, sőt megkockáztatom szélsőjobbos ízük van. Ha jól figyeltem régebben kicsit talán balra voltál a politikai mezőben. Aztán fokozatosan kezdtél középre, majd inkább jobbra felé tolódni. Ezzel nincs is probléma szerintem, én is hasonló utat jártam be, úgy gondolom. Viszont ami aggaszt, hogy mintha te már nem is jobbközépen lennél, hanem tovább mentél volna. És már majdnem ott tartasz, ahol a kurucinfosok. El kéne gondolkozni, hogy ez biztosan helyes-e.

Értem a felhozott vádakat a bal-liberális "világgal" szemben, valószínűleg sokban lehetnek igazságdarabok, ugyanakkor olyanokkal nem kellene vádolni őket, ami nem igaz. Az, hogy döntöttek egy harmadik világháborúról, ezt honnan lehet tudni? Én maximum odáig merészkednék, hogy "nem tesznek meg eleget, hogy elkerüljék azt". Ez azért nem ugyanaz.

Nem árt talán időnként picit hátralépni, tanulmányozni a dolgokat. Nem biztos, hogy minden úgy van, ahogy elsőnek gondoljuk.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.08.29. 05:44:54

@entrpnr:

Nem vagyok szélsőjobbos, annak az eszmeiségnek semmi értelme.

entrpnr 2014.08.29. 10:23:11

@maxval a bircaman:
Az utolsó bekezdések valóban nem erre utalnak, söt! Azokkal teljes mértékben egyetértek, bár bízom benne, hogy erre nem fog sor kerülni, legalábbis itt Közép-Európában.
Amit kifogásoltam az az, hogy egyre többször érzékelem azt, ami inkább a szélsöjobb jellemzöje: érzelmi-zsigeri jellegü vádak, leegyszerüsített világkép, ilyesmik.
Pl. azt, hogy Amerika hozta létre az IÁt ezt honnan lehet tudni? Milyen forrásokból tájékozódsz.
Annyit el tudok fogadni, hogy hagyták megerösödni, nem fogták fel a jelentöségüket ilyesmi. De ennél több is lenne? Ez már komolyabb vád.

Csak ezért írtam, amit írtam.

entrpnr 2014.08.29. 12:13:54

Értem, tehát fegyverrel és pénzzel. Tudsz erre utalóan információt adni, hogy mikor, kik és mennyit adtak? Hivatalosan az amerikai kormány és a NATO nem avatkozott be egyik fél oldalán se.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása