magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2014. október 28. 14:16 - maxval birca hozzászóló

Kijev Budapesten

Mi történik most Budapesten?

Most a helyzet kulcsa: Washington meg akarja dönteni minél előbb a törvényes magyar kormányzatot, a kijevi megoldás mintájára.

Washington keze jelenleg még mindenhová elér, Oroszországot és Kínát leszámítva.

Az már a magyar vezetés okosságán is múlik, mi lesz pontosan. De ha Washington valakit kipecézett, annak vége. Csak az idő kérdése ez.

Csak emlékeztetőül valami, amiről már írtam korábban. Tavaly Bulgáriában “helytelen” – értsd: az oroszok felé nyitott, nem eléggé amerikahű – kormány alakult, 400 napon keresztül voltak tüntetések ellene, minden nap, a leggyengébb napokon 100-200 ember részvételével, az erősebb napokon 20-30 ezer is volt.

Az ürügy egy apró hiba volt. S bár a konkrét ügyben a kormány 72 órán belül visszakozott, a tüntetések maradtak több, mint 1 évig!

Végül a kormány – idén tavasszal – lemondott. A legvégén mér nem csak a Soros Alapítvány (bolgár neve: Nyitott Társadalom Alapítvány) és más hasonló nyugati befolyásügynökségek fizetett emberei tüntettek, mellesleg a tüntetéseken rendszeresen részt vett a német és a francia nagykövet is, hanem a legvégén már eljött 3 amerikai szenátor is Szófiába, akik ultimátumot adtak. Ez hozta el végül a kormány bukását, a kormánykoalíció egyik tagja megvonta támogatását a kormánytól.

Most Budapesten csak a magyar vezetés okosságán múlik, mi lesz pontosan. De ha Washington valakit kipecézett, annak vége. Ez már csak idő kérdése.

Emlékezzünk vissza 2006-ra is, akkor éppen Budapesten laktam, sőt éppen a városközpontban, személyesen is lehetőségem volt végig megfigyelni az eseményeket.

Az egész egy puccskísérlet volt. A békés fideszes tömegre rászerveztek focihulligánokat. Ki tette? Nyilvánvalóan a Fidesz, vagy ha mégsem, akkor a mások által szervezett agresszióra azonnal rátelepedett a Fidesz, azaz mindenképpen a Fidesz érdeke volt.

A háttérhatalom sem ellenezte az egészet, hiszen a ballib vezetés már morálisan lejáratta magát, s Orbánék akkor még 100 %-osan nyugatpártiak voltak. Az egésznek nem volt tehát jelentősége a háttérhatalom szempontjából: a nyugatnyaló ballibeket váltotta volna a nyugatnyaló Fidesz.

A kormány helyesen cselekedett, s ügyesen politizált, a hatalmat meg tudta tartani. Gyurcsány kiváló politikus, Orbánhoz hasonlóan, ez tény. Ez azonbna valójában akkor a Fidesznek sem volt ellenére, ez volt a B terv ugyanis: hagyni Gyurcsányt tovább erodálni a ballibeket. Hiszen gondoljunk bele: ha 2006-ban lett volna egy rendkívüli választás, a Fidesz azon NEM ért volna el kétharmadot, míg 4 év további ballib szerencsétlenkedés és bizalomvesztés elhozta ezt az eredményt. Azaz itt is látható, minden cselekedetnek két éle van: hiába döntött helyesen Gyurcsány egy adott pillanatban, nem volt valódi választása, csak bukása időpontját tudta megválasztani, de magát a bukást elkerülni nem volt esélye.

Végülis tehát Gyurcsány hibát követett el, de ezt akkor még nem tudhatta. Azt hitte “mindenki megunja és hazamegy”, ez meg is történt, azonban a lelki ostromállapot maradt, s a Fidesz vezére okosabb volt taktikailag: nem próbált többet puccsolni, hanam lassan bekerítette a ballib kormányt. S 2009-ben már a ballib megmondóemberek sem gondolták, hogy a Fidesz nem fog fölényesen nyerni 2010-ben.

Szóval Orbán brilliáns taktikusnak bizonyult ellenzékből. Most fog kiderülni, vajon tényleg az-e, azaz képes lesz kormányon is erre…

A huligán meg annak randalírozik, aki jobban fizet, ennyi az egész. A ballibek most jobban fizetnek, 2006-ban meg a Fidesz fizetett jobban.

Kiváncsi leszek, képes lesz-e Orbán kezelni a helyzetet. Ha nem akkor jön a bolgár út.

Ma fog kiderülni, mi lesz.

Ha kevesebb ember lesz, mint vasárnap = nyert a Fidesz. Ha megint lesz rombolás = nyert a Fidesz. Most valószínűleg a kemény mag igyekezni fog a rendőröket provokálni, ez a valószínű ballib terv.

De mindegy, mert ha most nyer a Fidesz, a ballib agytröszt csinál pár napon belül új tüntetését, valamilyen más ürüggyel és arra majd jobban megszervezik a focihuligánokat. A szálak André Badfriend kezében vannak.

Ez idegek harca mindig, a puccs egyfajta művészet. S Amerika nem hagyhatja vesztve ezt a geopolitikai csatát. Mert itt az internetadó nevű ökörság valójában csak ürügy, a valódi tét Magyarország visszatérítése az akolba és a túlságosan függetlenkedő magyar kormány megrendszabályozása.

A ballib agytröszt, mint ötödik hadoszlop, örül nagyon, de az örömük korai. Amerika Orbán helyére egy nyugathű fideszest fog tenni, ez érezhető már mindenhonnan.

A Szabadság téren Badfriendék már lázasan nézegetik a fideszes életrajzokat… és válogatnak.

18 komment
· 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr306840785

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: október 28. kedd – internetadó tüntetés 2014.10.29. 15:06:26

tuntetes13tuntetes12tuntetes11tuntetes10tuntetes14tuntetes19tuntetes18tuntetes17tuntetes16tuntetes15tuntetes09tuntetes08tuntetes07tuntetes06tuntetes05tuntetes04tuntetes03tuntetes02tuntetes01tuntetes20 Share

Trackback: október 28. kedd – internetadó tüntetés 2014.10.29. 15:06:25

tuntetes13tuntetes12tuntetes11tuntetes10tuntetes14tuntetes19tuntetes18tuntetes17tuntetes16tuntetes15tuntetes09tuntetes08tuntetes07tuntetes06tuntetes05tuntetes04tuntetes03tuntetes02tuntetes01tuntetes20 Share

Trackback: Utasítsák ki Goodfriend amerikai követtanácsost! 2014.10.28. 16:57:23

Könyörgöm, utasítsuk ki! Mármint André Goodfriend amerikai ügyvivő követtanácsost. Hogy miért? Mert aktív résztvevője volt a kormányellenes tüntetésnek vasárnap este, és mert jelentős szerepet játszik a hazai jobboldal elleni politikai játszmáknak, és ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doulan 2014.10.28. 14:43:36

Szerinted mekkora a valószínűsége annak, hogy Orbánt eltávolítják, illetve ezt hogyan kiviteleznék?

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.28. 14:48:44

@Doulan:

Belső szakadás a Fideszben. S a ballibeket meg nyugatról kényszerítik a nyugatpárti fideszesek támogatására.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.10.28. 16:40:33

Háttérhatalmakról fantáziálsz, és ezek uán még azt várod, hogy komolyan vegyenek? LOL.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.28. 16:42:21

@Fedor:

A háttérhatalom tény. Mi ebben a komolytalan?

Sandor Pal 2014.10.29. 09:21:17

Irak, Líbia, Egyiptom, Ukrajna.
Csak a legutóbbi állomásai a tébolyult amerikai liberálfasizmus dúlásának. Mindenütt eszement békétlenség, véres polgárháború, terror, halottak, pusztítás, és nyomor. Mindenütt, ahol ezek gyűlöletet szítanak, és beavatkoznak független államok, szabadon választott kormányainak megdöntése érdekében.

Félreértés ne essék. Ezeknek nem számít se barát, se szövetséges. Csak a pénz, és a saját hatalmi érdekeik számítanak. Ezektől nem véd meg, ha „ még jobb szövetségesek” akarunk lenni. Ezektől nem véd meg, hanem éppen ellenkezőleg, megkönnyíti a dolgukat, ha nyálas, szolgai módon még közelebb húzódunk hozzájuk. Nem jó, hogy ez így van. Nem jó, hogy megint az bizonyul legnagyobb ellenségünknek, akit szövetségesül fogadtunk. Ez bizony, nagyon sajnálatos. De, tény.

Aki nem látja, aki nem hallja, hogy mi, magyarok vagyunk a következő célpontjuk, az nem csak vak, nem csak süket, hanem tökéletesen hülye. Az előkészítő folyamat már jó ideje zajlik, a befejezéséhez közeledik. Az hiszem, kedves polgártársaim, akik szeretjük a hazánkat, ideje, hogy számot vessünk mindezekkel a dolgokkal, és lelkünkben, csendes magányunkban felkészüljünk saját védelmünkre. Minden módon, és minden eszközzel. Mi rendet, és békés életet akarunk, és el is fogjuk azt érni, hogy úgy legyen!

A tébolyult elmék pedig meg fogják tapasztalni, hogy Magyarország nem Egyiptom, nem Ukrajna. A Hősök tere nem a Tahrír tér, nem a Majdan…..

Elszabtuk 2014.10.29. 09:35:49

Igazat adok az elsö "Trackbackek" hozzaszolonak! Nemetorszag az Amerika es az Alliierten gyarmata illetve Kolonieja. Nemetorszagban es az EU szarban az törtenik amit az USA diktal. Az Ukran balhet is az Amik es a Nemetek finanzieroztak amikor a Klitschko -nak 5 Millio Eurot adtak az Adenauer Stiftungbol, hogy fizesse le a nepet es inditsanak lazadast a Russzkik es az akkori kormany ellen. A jelenlegi valasztasi eredmeny is manipulalt volt. Az Amik erdeke , hogy minel közelebb a Russzkikhoz Atomraketen elharitasi tamaszpontokat letesitsenek es ezert vasaroltak meg azt a fasz ukran milliardost is. Akar a Magyar az AMI gyarmata lenni? Mert a Magyar mar amugyis eladta magat az EU-nak. Hogy tudd. Az Ami System mögött a Rockefeller, Goldmann & Sachs, FED allnak es ök diktalnak az amerikai kormanynak. Ha egyszer eladtad magad az Amiknak soha, de soha az eletben nem leszel többet független es szabad. Az Orbant pedig nem fogjak eltavolitani, mert Orban az EU lakaja,futarja. Orban tul sokat tud az EU belsö es politikai ügyeiröl. Az EU mögött pedig az USA kormany es azok zsdo financ nagy hatalma all!

Elszabtuk 2014.10.29. 10:18:10

@Sandor Pal: Sandor Palom le a kalappal. Te voltal az egyetlen aki ratapintott a valosagra. Amennyiben több honfitarsad tanulmanyozna a nemet, angol vagy akar a russzki nemzetközi jelenlegi dokumentumokat es tanulmanyokat az Internet oldalakon akkor rajönnenek, hogy az Ami dzsidoknak is az a terve Magyarorszaggal amit ukrainaban veghez vittek. Megvenni az orszag lakossagat es utana elnyomni, rabszolgajava tenni az USA-nak ahogy tette ezt 1945-ben nemetorszaggal is. Nemetorszag meg a mai napig sem független allam vagy akar Republik hanem az USA Koloniaja, Finanzverwaltungs gyarmata!

Latcho Rom 2014.10.29. 17:09:43

Rabasztal aszperger birka, tobben voltak, bekesek, s igen, orbannak annyi.

Putyinnak is...

nol.hu/kulfold/olajaresestol-szenved-a-mindket-labara-santito-gazdasag-1495169

Sexual Harassment Panda 2014.10.30. 14:50:56

És szerinted Orbán még megúszhatja, vagy a kocka már el van vetve?

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.30. 14:54:13

@Sexual Harassment Panda:

Nem tudom megítélni. Most mindkét fél az idegek harcát játssza.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.10.30. 14:54:51

@shakti_rom:

Ennél többet is kibírt már az orosz nép. Minden orosz tudja mi az alternatíva...

Sexual Harassment Panda 2014.10.30. 15:00:59

@maxval birca hozzászóló:
Ezt olvastad?
www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/haromfrontos_tamadas_varhato_brusszelbol.205693.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Én általában hasonló véleményen vagyok veled.
Amit nem értek az az, hogy kormányzati körökben valaki felfogja, hogy micsod veszítenivalójuk van?
Komolyan gondolhatja valaki, hogy az eu/usa ellen yerhet a kormány?
Ja és még valami:sokat lehet olvasni a 7-es cikk szerinti szavazati jog felfüggesztésről, ami gyakorlatilag a tagságot érinti.
Ez az egész hercehurca meddíg tarthat?(akár évekig?)
De mi van a szabad munkavállalással?
A külföldön dolgozó magyarok joga is sérül, haza kell menniük, vagy arra nincs hatással?

Húsleves 2014.11.02. 09:59:16

@Sexual Harassment Panda:
És azt komolyan gondolja valaki, hogy az EU/USA-nak való megfelelési kényszerrel nyerhetünk (nem a kormány, mert Orbánnak már megvan a nyugdíjravalója, hanem mi).
Amit 100% biztosra vehetsz Orbán megbuktatása esetén:
1. Jóságukat azonnal ki fogják mutatni azzal, hogy a hatalomra juttatott bábkormányt kitömik soha vissza nem fizethető összegű kölcsönnel. Aki tud valamit a pénz természetéről, az tudja, hogy nem a visszafizetés a lényeg, hanem a folyamatos fizetés, magyarul adósrabszolgaság.
2. Ezzel újra elindítják azt a lufit, ami néhány év múlva törvényszerűen ki fog pukkadni, de ez az idő elég lesz ahhoz, hogy helyreállítsák a "fékek és ellensúlyok" rendszerét olyan szintre, hogy csírájában tudjanak elfojtani bármilyen összefogást.
3. Amint végetér a kölcsönnel biztosított rózsaszín köd, a kölcsön kommunikációja megváltozik arra, hogy ők a piaci kamatnál alacsonyabb kamattal kapták a kölcsönüket az IMF végtelen kegyelméből, úgyhogy FIDESZ-birkáknak lehet kussolni. És az IMF-nek igenis joga van mindenbe beleugatni, hiszen ők adták az olcsó hitelt, úgyhogy FIDESZ-birkáknak lehet kussolni.
4. A demokratikus fejlődés következő szakaszában az érvek már elmaradnak, marad a FIDESZ-birkáknak lehet kussolni. Minden rossz a FIDESZ kormány "ámokfutásának" következménye, tehát magadban keresd a hibát. FIDESZ-birka, FIDESZ-birka, FIDESZ-birka. Mi? Hogy LMP-re szavaztál? Azaz nem ránk, tehát végső soron a FIDESZ-re. FIDESZ-birka, FIDESZ-birka, FIDESZ-birka.
5. A falvakkal még egyszerűbb a helyzet, azt majd elintézik a pirézek. A pirézek természetesen léteznek, ők azok, akiket Izraelnek és Amerikának joga van önvédelem címén a saját otthonaikban halomra gyilkolni, ellenben a "szabadság" sajátos, "liberális" felfogásában neked nincs jogod nem befogadni.
6. De jó oldala is lesz. A magyar nép (leszámítva az addigra 80%-ra emelkedett "nácikat", akik nem számítanak, mert nem emberek) újra okos, tudatos, jó választó lesz. A magyar név megint szép lesz!

Latcho Rom 2014.11.17. 16:52:31

@maxval birca hozzászóló:

Aha.
Megint az orosszal ultem a szaunaban, nem erdekli hogy Putyint kirugtak a G7-bol, G20-rol hazakudtek, hogy a rubel all time low..neki teccik az Orban kereszteny lozungos iliberalis takolmanya is..Probaltam neki emliteni hogy Viktor napjai meg vannak szamolva, buta, makacs fasz o is mint te. Szlavok..mit lehet ehhez hozzatenni? :-)

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.17. 17:19:55

@shakti_rom:

Ezek nagy, bonyolult folyamatok, te meg alacsony szinten, materiálisan közeledsz hozzájuk, ezért nem érted őket.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása