magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. január 12. 07:07 - maxval bircaman felelős szerkesztő

Terror

A gúnyolás szabadsága természetes része lenne a szólásszabadságnak?

Ha így  lenne, nem lehetne becsületsértés nevű bűncselekmény.

Erre persze a válasz az, hogy az más, hiszen az egyén elleni irányul.

Rendben van, de ez esetben viszont továbbra is értelmezhetetlen a közösség elleni izgatás, s a gyűlöletbeszéd kriminalizálása. Plusz több európai államban a holokauszt tagadásának a tilalma. Valamint egyes kelet-európai országokban a kommunizmus bűnei tagadásának a tilalma is ide tartozik.

Hiszen mindez a szabadság szerves része, mi alapon kellene mindezt tiltani?

S ha a francia szabadságeszmény szerves része bárminek a kigúnyolása, vajon hogy lehet, hogy éppen tavaly tiltották be a francia hatóságok Dieudonné M'bala M'bala francia humorista egyik antiszemita produkcióját? Hiszen az csak gúny, a természetes és korlátlan francia szatíra része.

Furcsán szelektív ez a francia "korlátlanság"...

U. i.: Direkt nem tettem ide antiszemita karikatúrákat példanak, mivel azokkal ugyanúgy nem értek egyet, mint az iszlámgyalázó rajzokkal.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr917060613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.01.12. 17:53:54

Je ne suis pas Charlie! Nem vagyok Charlie! Nem célom mások vallását kigúnyolni, mások hitét megsérteni, mert nem hiszem, hogy ez lenne a sajtószabadság. Szerintem hatalmas tévedésben vannak, akik ezt állítják.

Két szélsőség ütközött itt! El kell utasítani mindkettőt és el kell utasítani a média azon nyomását is, ami a két szélsőség közötti választásra akar kényszeríteni. Téves az a felvetés, hogy két lehetőségünk van csak, azaz a Kouachi testvérek vagy a Charlie Hebdo oldalára állhatunk csak. A terroristák elítéléséből ugyanis nem az következik, hogy azonosulnunk kell a Charlie Hebdo provokációival. Állhatunk a tolerancia, a békés egymás mellett élés és kölcsönös tisztelet oldalán is, mindkét szélsőségtől távol tartva magunkat.

Húsleves 2015.01.12. 18:33:13

Avítt kategóriákban gondolkozol.
- ha a liberális gyalázkodik az polgárpukkasztás
- ha liberálist gyaláznak (vagy akár csak szerinte "áthallás" van szerintük a szövegben) az gyűlöletbeszéd

Mr. Hyde 2015.01.12. 19:11:43

"A Korán nem véd meg a golyótól."
...
Úgy tűnik, a vicclap sem.

Gerilgfx 2015.01.13. 03:24:59

szerintem semmit nem kellene tiltani, kivéve egy konkrét személy elleni erőszakra való felbújtást, vagy egy konkrét személy elleni szándékos becsületsértést/rágalmazást.

amíg ez nem így történik, addig szerintem nincs szólásszabadság. magyarországon szerintem például inkább nincs szólásszabadság, mintsem van.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása