magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A liberálfasiszta diktatúra

A liberalizmus lassan elér félévezredes történetének végére. Most kb. 4 és fél évszázadnál tartunk, az 500. évfordulót már nem fogja megérni ez a rend.

A legtöbb agonizáló eszme radikalizálódik halála előtt. A nagy kivétel a kommunizmus volt, mely addig enyhült, míg szét nem esett.

A liberális rendszeruraknak eszük ágában sincs ezt a példát követni. Állig felfegyverkezve várják a harcot, vérre szomjasan készek elpusztítani a bolygót, ha nincs már lehetőségük nyerni.

A nagy magyar liberális sztár, Megbokrosodott Lajos elmondta nemrég kedvenc liberális magyar folyóiratomban, a Mozgó Világban, hogy a fasizmus 5 fő jellemzője a vezérkultusz, az erőszak, az ellenségkeresés, a kirekesztés, s a nacionalizmus. Lássuk most ezeket a liberálfasizmus esetében! Szembesítsük a liberálisokat saját értékelésükkel!

A vezérkultusz tapintható. Vannak a mindent tudó "civilek", akik szava fontosabb a választott politikusokénál, a "független" szakértők, a "mécénás" - értsd: gátlástalan tolvaj - Soros-félék, s ezek bűntársai. Nekik mindig igazuk van, az ő szavuk törvény, mely ellen nem szabad szólni, s aki mégis szól, az csakis bunkó, műveletlen, mucsai aljlény lehet. Manapság egyes liberális megmondóemberek odáig jutnak, hogy pedzegetik a demokratikus választások betiltását, de legalábbis erős kontroll alá helyezését azon az alapon, hogy az átlag választó "tudatlan", magyarul: nem úgy szavaz, ahogy "kell".

Az erőszak nyilvánvaló. Kisembereket rúgnak ki munkahelyükről, mert nem azt mondják munkahelyükön KÍVÜL, amit "kell", képesek szabadon véleményt mondani. Ez az erőszak sokkal rosszabb és hatásosabb, mint a fizikai erőszak. A fizikai erőszak elől lehet védekezni, de a folytonos ellehetetlenítés ellen nehéz, a legtöbb kisember végül belátja: megüti a bokáját, ha a szél ellen vizel, ráadásul ellenkezése így se, úgy se változtat a dolgok menetén.

A folyamatos ellenségkeresés se kérdéses: harc a "hamis hírek" - értsd: a liberálisok által nem kontrollált médiák - ellen, küzdelem a csodaember tehetségű orosz hackerek ellen, a "diktatúrák" - értsd: a globális rendszeruraknak szót nem fogadó országok - ellen, a "gyűlöletbeszéd" - értsd: a nem-liberális álláspontok - ellen, stb.

A kirekesztés kérdésében se kell sokat elemezni: a liberális rendszer kirekeszti az ellenvéleményt, sőt rebesgeti egyes egész embertömegek "felesleges" jellegét. 50 év óta zengik a liberálisok az úgynevezett túlnépesedés tanát, azaz túl sok ember van, a szemtelen liberális henyélőket zavarja az emberiség, szeretnék létszámunkat 1 milliárd alá csökkenteni. E célból betegségeket terjesztenek, emberellenes eszméket trombitálnak már ma is.

Az utolsó ismérv a legproblémásabb: a nacionalizmus. A modern liberalizmus ugyanis antinacionalista, szemben a klasszikus liberalizmussal, mely kitalálta a nacionalista eszmét. A gond: a liberális antinacionalizmus atomista alapú, azaz nem a természetes közösségek, az univerzális elvek nevében harcol a nacionalizmus ellen, hanem az embertagadás nevében.

Láthatjuk: erősödnek a fasiszta tendenciák a liberalizmuson belül. A kisember természetes erkölcse lehet gyógyír. Emellett természetesen minden olyan ország is, melyben antiliberális vagy populista folyamatok zajlanak.

Címkék: politika
22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2112883732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2017.09.22. 08:38:00

Kedves Birca.
Tegnap vitatkoztam egy barátommal a liberális gazdasági rendről .
Szerintem a liberális gazdasági rendszer fenntarthatatlan, ugyanis a nagytőke nem hajlandó pl a németországban finanszírozni a lumpeneket, akik 1800 euró segélyt kapnak életük végéig és nem finanszírozza az ingolstadti audi gyármunkásainak 5000 eurós bérét, ezért olyan országokba viszi a termelért mint pl Magyarország, ahol 500 eurót fizet ugyanazért a munkáért.
Ebből a profitkülönbségből kapja az ingolstadti kollega az 5000, és a német "menekült" az 1800 euróját.
Természetesen a kilopott pénzek pár %-át visszaosztják, aminek a 80%-a újra visszacsorog a feladónak, a maradék egy részét meg ellopják.
És ha ez így van, akkor nem a keleti gyarmatok vannak rászorulva a nyugati országokra, hanem pont fordítva.
Gyakorlatilag a nyugati jólétet a keleti gyarmatok finanszírozzák.
Jól gondolom, vagy hibás az elmélet, s ha igen, hol?

Sexual Harassment Panda 2017.09.22. 08:53:04

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: akkor ebből az is logikusan következik, hogy kizárt dolog, hogy "Magyarországot jól kizárják az Eu-ból",
"Létrehoznak egy mini eu 2.0-át, amiből az ilyen renitens országokat mint Magyarország, kiteszik", hiszen ez pont a magországoknak nem érdeke.

2017.09.22. 10:14:14

A Kollega blogjara mar feltettem ezt a hozzaszolasomat, de most ide is felteszem, a tema aktualis volta miatt:
A "digitalis liberalizmus" korunk metelye; kaosz, zurzavar kiseri utjat, ahova beteszi labat, legyen az egy internet forum, blog, orszag, varos, kozosseg, csalad, iskola, stb. Legfrissebb es legeklatansabb peldaja Burma, mai neven Myanmar. A libsik egykori udvoskeje, Aung San Suu Kyi, akiert megmozdult a fel libsi vilag amig haziorizetben, ill. elotte bortonben volt, sot meg Nobel be'ke dijat is kapott, ma Myamar miniszterelnoknoje. Ugyan azok a libsik, akik egykor oda voltak erte, ma mint diktatort , egy muszlim cigany banda, a Rohingya-k kiirtojakent vadoljak. Semmi se jo nekik. Ez is megerne egy tanulmanyt. Peldaul ilyen cimmel, hogy "A Nobel bekedijtol a diktatorsagig avagy a liberalizmus edes ba'ja" :)

Hordozzuk vegig a Veres Kardot az Interneten! Hirdessunk Szent Haborut ellenuk!:) No Peace, No Love! :)

PS: me'g kiegeszitenem a sort napjaink hazai libsi szarkeveroivel, a valos "nemzetbiztonsagi kockazatot" kepviselo trojkaval: Gulyás Mártonnal, a libsik hulye- es fenegyerekevel (kinek Jobbikos megfeleloje Novák Előd), Schilling Árpáddal, a weimari dekadenciat romszinhazaban muvelo "rendezovel" es Vágó Gáborral, volt LMP-s képviselővel.
Most pedig hallgassuk meg egy klasszikus liberalis eloadono szamat, amiben azt enekli, hogy "Hiszek az Istenben!" Erre varrjatok gombot ateista, a kereszteny es Isten szora beszaro libsikeim!:)

Joan Baez "God Is God", Hanau, 26.07.2016
www.youtube.com/watch?v=TQ_Ktz73WMY
"God Is God"

I believe in prophecy.
Some folks see things not everybody can see.
And,once in a while,they pass the secret along to you and me.

And I believe in miracles.
Something sacred burning in every bush and tree.
We can all learn to sing the songs the angels sing.

Yeah, I believe in God, and God ain't me.

I've traveled around the world,
Stood on mighty mountains and gazed across the wilderness.
Never seen a line in the sand or a diamond in the dust.

And as our fate unfurls,
Every day that passes I'm sure about a little bit less.
Even my money keeps telling me it's God I need to trust.

And I believe in God, but God ain't us.

God,in my little understanding, don't care what name I call.
Whether or not I believe doesn't matter at all.

I receive the blessings.
That every day on Earth's another chance to get it right.
Let this little light of mine shine and rage against the night.

Just another lesson
Maybe someone's watching and wondering what I got.
Maybe this is why I'm here on Earth, and maybe not.
Chorus:
But I believe in God, and God is God.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.09.22. 10:41:31

@Cascabel:

Ahogy írtam: diktatúra - a globális rendszeruraknak szót nem fogadó ország.

Herr Géza 2017.09.22. 11:11:55

@Sexual Harassment Panda: Jajj!
1. Ki kap Németországban 1800 euró segélyt élete végéig? Mesélj....
2. Az Audinál sem 5000 euró az átlagfizetés, meg a medián sem.
3. A magyar Audinál 500 euró lenne a fizetés? Bruttó, nettó? Egyikre sem stimmel.
Tehát azt állítod, hogy a 11.000 magyar Audi dolgozó "csóringer" bérén elspórolt pénz fedezi a majd 60.000 német audis álombérét és még a lumpenek havi 1800 eurós (sic!) szupersegélyét is. Aha....

Sexual Harassment Panda 2017.09.22. 11:47:16

@Herr Géza: 1. De igen.
2. Az autóiparban évi 60k euró a kezdő.

Sexual Harassment Panda 2017.09.22. 11:58:05

@Herr Géza: nesze, kurvaanyádat.
www.google.hu/amp/www.portfolio.hu/vallalatok/erdekel-mennyi-penzt-lehet-keresni-nemetorszagban-az-autoiparban-itt-vannak-a-szamok.260843.html%3famp

"Tavaly átlagon felül emelkedtek a bérek a német autóiparbanA pályakezdőknél a legalacsonyabb éves bruttó bér ~61 000, a középvezetőknél ~114 000 euró volt"

Hazudozzál anyádnak.

Herr Géza 2017.09.22. 14:21:49

@Sexual Harassment Panda: Az első mondatodat inkább figyelmen kívül hagyom "kisköcsög"....
Értetted is amit olvasol? Nem hiszem.
Csupa középvezetőtől felfelé emelkedő szintekről volt szó ugyanis, nem a derékhadat kitevő szalagmunkásokról. Megint nem tudom elhinni, hogy te valóban Németországban élsz, ha te képes vagy elhinni, hogy a pályakezdő autószerelő Hans az Audinál bruttó 60e euróval indít. Lófaszt. Az ő kezdő bére 2-3e euró között van bruttó. Nézz utána a neten "audi+durchschnittslohn+fliessband" címszavak alatt.
Ha meg nem csak a melósok bérét nézed, akkor a magyar 500 eurós dumád még annyira sem stimmel.
Csókoltatom anyádat....

Herr Géza 2017.09.22. 14:52:03

@Sexual Harassment Panda: Imhol meg az Audi Ingolstadtra vonatkozó tarifatáblázat. A kezdő szakmunkás kb. az EG02-03-ba kerül. Ez az alapbér, műszakpótlék és egyebek nélkül bruttóban:
www.igmetall-ingolstadt.de/aktuelles/artikel/datum/2016/06/30/titel/neue-tariftabellen-im-netz/
61e kezdőbér az autóiparban meg a kisfaszom....

Sexual Harassment Panda 2017.09.22. 15:19:52

@Herr Géza: Sajnos te hozzá vagy szokva ahhoz, hogy a HA-n nem érhet kritika, mert egy olyan kommentet azonnal cenzúráznak, itt meg eljutott hozzád. Kellemetlen.
A témához, elkezdhetsz lovagolni a számokon, hogy 5k bruttó a kezdő, vagy "csak" 3k, de a fentebb leírt rendszer így működik.
És de, a kezdő szalagmunkás bére az Audinál Ingolstadtban 2500 euró nettó/hó.

Herr Géza 2017.09.22. 16:03:20

@Sexual Harassment Panda: Miről beszélsz, ember? Hogy engem nem érhet kritika a HA-n? Hány példát akarsz, hogy de, igen...? Többek között tőled is. De ennek most mi köze a HA-hoz? Ja, annyi biztos, hogy ott a "kurvaanyád" nem megy át a szürön általában.
Látod magad kívülröl? Idézet töled: "autóiparbanA pályakezdőknél a legalacsonyabb éves bruttó bér ~61 000..."
Legutóbbi dumád: "És de, a kezdö szalagmunkás bére az Audinál Ingolstadtban 2500 euró nettó/hó..."
Amivel már ellentmondasz önmagadnak, de a forrásodra külön kíváncsi lennék, mivel ötszázszor elpofáztam már, hogy a nettó bér itt nem releváns. Ja, és a havi 5k bruttó nagyon nem 2,5k nettó. A 3-3,5 meg pláne nem.
Cáfolj, ha tudsz.

Herr Géza 2017.09.22. 16:06:21

@Sexual Harassment Panda: Nem "lovagolok" a számokon, hanem szimplán bizonyítom, hogy faszságokat beszélsz. Cáfold, ha tudod...

Sexual Harassment Panda 2017.09.22. 16:06:22

@Herr Géza: De.
5k bruttó ttl 1-nél kb 2500 nettó.

Herr Géza 2017.09.22. 16:14:47

@Sexual Harassment Panda: Fingom sincs, mi az a "ttl 1" (szerintem neked sincs...), de a legrosszabb adóosztályban is (Steuerklasse 1) az 5000 bruttó az 2832,98 nettó. Ami nem 2500. És eleve nem kap annyi bruttót egyetlen pályakezdő szakmunkás (!) sem.

Herr Géza 2017.09.22. 16:22:53

@Herr Géza: Különben meg ott a tarifatáblàzat. Olvasni tudsz, nem?

vergyula 2017.09.23. 08:08:47

Mindig liberálisnak gondoltam magam, az elmúlt években elbizonytalanodtam. Vagy a liberalizmus változott, vagy én magam, vagy amit sokan liberalizmusnak hívnak, az valójában nem az.

A Bokros-cikket nem olvastam, de azért reagálnék az írásodra a saját - általam liberálisnak gondolt - szemszögemből.

Vezérkultusz: Szerinted ez tényleg jobban megjelenik a "civilek" tevékenységében, mint mondjuk az ún. illiberális államok vezetésében? Orbán, Putyin stb. körül már kiépült egyfajta személyi kultusz, tán nem olyan durván, mint az átkosban a kommunista vezetők körül, de affelé haladunk. Nagyon nem jó megváltóként kezelni egy politikai vezetőt. Ezzel tényleg meglehet vezetni az átlagos kisembert.
Ugyanakkor, ha a "liberálisok" az ellenkező véleményen lévőket "mucsai aljlény"-ként kezelik, akkor ők nem liberálisok. (vagy én nem vagyok az)
Az választójog iskolai végzettséghez való kötése hülyeség. Ellenben el tudnék képzelni egy rendszert, ahol a szavazólapon 2-3 egyszerű kérdéssel fel lehetne mérni, hogy a "szavazó" nem teljesen hülye, és rendelkezik minimális tájékozottsággal. Pl.
1. Mennyi 65+39?
2. Ki jelenleg Mo. köztársasági elnöke?
3. Mi Ausztria fővárosa?
Persze feleletválasztós megoldással, hogy könnyebb legyen értékelni. Aki bármelyiket rosszul tudja, annak a szavazata nem számít. Kirekesző lenne? Nem hiszem. Max. amennyire a kiskorúakat kirekesztjük a szavazásból.

Erőszak: Ha a munkahelyeden kívül olyan politikai állásfoglalást teszel, ami a főnöködnek nem tetszik, és a fülébe jut, esetleg emiatt elbocsátanak, az egyrészt pech, másrészt az egy rossz főnök. Mehetsz a munkaügyi bíróságra, egy jogállamban kárpótlást fogsz kapni. Tegyük hozzá, ha a jelenleg Mo.-n regnáló kormányt kritizálod, a főnök meg fideszes, és kirúgnak, valószínüleg feleslegesen mész a bíróságra.

Folyamatos ellenségkeresés: a liberalizmus nem keres folyamatosan ellenségeket, már rég megtalálta őket. Az én felfogásom szerint a lényeg a véleményszabadság, és hogy próbáljunk úgy boldogulni a világban, hogy ne bántsunk másokat. Aki nem így él, az a liberalizmus ellensége, de az ő véleményét sem szabad eltiporni, csak azt kell megakadályozni, hogy ő eltiporja másokét.
Példa a véleményszabadságra, mondjuk netes kommentben:
- "Utálom a homokosokat" - vélemény, rendben van
- "Dögöljön meg az összes" - határeset, de bele kell férnie, mert csak vélemény, amíg nem követi tett
- "Találkozzunk itt és ekkor fegyveresen, és öljünk homokosokat" - nyilván nem fér bele, büntetőjogi kategória, asszem uszítás.
Az ellenségkeresésről még annyit, hogy kormánypárti plakátkampány, ehhez képest az összes ellenzéki vagy "független" média megnyilvánulása eltörpül. Lassan a rossz időjárásnak is Soros lesz az oka.
A "Liberálisok által nem kontrollált média hamis hírei"!? Nem hamisak azok, vagy legalábbis csak ritkán. Inkább úgy mondanám, hogy torzítanak. Csak a kormány számára pozitív híreket közlik, és ez tényleg befolyásolja a választók szavazatát. A TV2-nél ez nem akkora gáz, kereskedelmi tv, azt mond, amit akar, működik a véleményszabadság. Ezzel szemben a köztévé feladata az objektív tájékoztatás lenne, mert - vigyázat demagógia, de attól még igaz - a mi adónkból működik. Minket kellene szolgálnia, ahogy a politikusoknak is ez lenne a dolga.
Nonszensz, hogy a kormánypárti politikusok csak a nekik tetsző sajtótermékek nekik tetsző kérdéseire hajlandóak válaszolni. KÖTELESSÉGÜK lenne minden újságírói kérdést legjobb tudásuk szerint megválaszolni.

Kirekesztés: a liberális rendszer nem rekeszti ki az ellenvéleményt, vagy ahogy az elején írtam, én nem ismerem eléggé a liberalizmust. "Egyes embertömegek felesleges jellege" - erről még nem hallottam, de a túlnépesedés valós probléma.
"Betegségeket terjesztenek" - hát erről sem hallottam még, pl. melyiket terjesztik?

Nacionalizmus: van annak is egészséges mértéke, ugyanakkor senki sem lesz különb attól, hogy magyarnak (vagy bárminek) született. Ha választanom kell, hogy egy magyar vagy egy hasonló kvalitású külföldi kollégával dolgozzak együtt, nyilván a magyart választom. Nincsenek nyelvi akadályok, valószínüleg hasonló a kultúrális hátterünk stb., de ettől még a magyar kolléga nem lesz jobb munkaerő, csak nekem kényelmesebb.
"Univerzális elveket" én óvatosabban emlegetnék, tudod, a liberálisok hiszik azt (szerinted), hogy az egyetemes igazság letéteményesei, szóval vannak univerzális elvek, vagy nincsenek?

Még néhány szó az általad istenített populizmusról:
Szerintem máshogy értelmezzük ezt a szót. Te nyilván úgy, hogy a "népnek tetsző kormányzás, a népnek hasznos intézkedések meghozatala".
Én viszont, úgy látom, hogy "csekély erőfeszítést igénylő, hasznosnak tűnő, néha visszás intézkedések meghozatala, melyek segítségével jobban szeret bennünket a nép".
Tehát a lényeg nem az, hogy az intézkedéseink hasznosak legyenek, elég ha a nép úgy érzi, és mi népszerűbbek leszünk.

Még van bennem, de így is hosszú lett, elnézést.

2017.09.27. 07:44:16

@Cascabel:
Nicsak, nicsak! Ugy latszik, mas is eszrevette az altalam 5 napja irt hozzaszolasomban felvetett libsi ketszinuseget:
"Legfrissebb es legeklatansabb peldaja Burma, mai neven Myanmar. A libsik egykori udvoskeje, Aung San Suu Kyi, akiert megmozdult a fel libsi vilag amig haziorizetben ill. elotte bortonben volt, sot meg Nobel be'ke dijat is kapott, ma Myamar miniszterelnoknoje. Ugyan azok a libsik, akik egykor oda voltak erte, ma mint diktatort, egy muszlim cigany banda, a Rohingya-k kiirtojakent vadoljak. Semmi se jo nekik. Ez is megerne egy tanulmanyt. Peldaul ilyen cimmel, hogy "A Nobel bekedijtol a diktatorsagig avagy a liberalizmus edes ba'ja" :)"

Erre mit ad Isten, mit olvasok a mai Mandinerben: (tudom, nem egy libsibarat weboldal, ha esetleg valaki kotozkodni akarna):

http://mandiner.hu/cikk/20170926_bekegalambok_után_ennyit_a_nobel_bekedijrol

"A Nobel-békedíjas burmai államkancellár-asszony etnikai tisztogatáshoz asszisztál, Obama biankó-csekknek kapta meg a díjat a nagy semmiért, az EU békedíjazása egyenesen mulatságos. Van-e még értelme gyarapítani a szekuláris szentek sorát?"
No comment! :)
No Peace! No Love! God Bless the Proletariat! :)

2017.09.30. 16:08:26

Aggyon az Isten szebb jovot!

Valamelyik libsi vagy fellibsi blogon volt a napokban szo a penzrol, a fizetesrol, mint az egyeduli motivacios tenyezorol az eletben. Mashol meg az oktatasrol, annak szuksegessegerol vagy szuksegtelensegerol, minosegerol, mennyisegerol es a ket fobb iranyzatarol, a poroszos vagy angolszasz fele iskolarol.
Ezekrol egy vallasi szekta, az altalam nagyra tartott orosz "lelekbirkozok" vagy "A Szabadsag gyermekei" , magyarul a doukhobor-ok jutnak eszembe.
www.thecanadianencyclopedia.ca/en/article/doukhobors/
en.wikipedia.org/wiki/Doukhobors
Az, hogy hogyan vagta oket tonkre a kapitalista kanadai allam titkosszolgalati es diktatorikus modszerekkel, pont az oktatasi rendszeruk es a magantulajdonhoz es az allamhoz valo viszonyuk miatt miutan befogadta oket mint a carizmus uldozotteit. Erdemes elgondolkozni az esetukon.
"Toil and Peaceful Life" stilszeruen :) God Bless the Proletariat!
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása