magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Miért nem ünneplik a ballibek 56-ot?

A kérdés persze szó szerint értelmezve téves, hiszen ünneplik. Gágognak mindig egy keveset minden október 23-án.

De a dolgok mögé nézve nincs őszinte ünneplés. Miért is?

Mert 56 céljaival sose tudott a ballib szellemiség azonosulni.

A korai ballibeknek kellemetlen volt a tény, hogy míg ők Kádár utódai, addig Kádár egész politikájának alapköve éppen 56 tagadása volt.

Aztán az eszmei gond is előjött: míg a ballibek a nyugat imádói, a kapitalizmus lelkes híve, addig 56 tényszerűen az ország semlegességet akarta, s nem akart semmiféle liberális kapitalizmust se.

56 nemzeti felszabadító felkelés jellege pedig mindig baj volt a ballibeknek. A ballib eszmeiségbe sehogy se fér be a függetlenség követelése, hiszen ott minden a nemzetek lebontásáról, az agyatlan brüsszelita integrációról szól.

S a szovjetellenesség témája pedig vicces, Kezdetben molesztálta őket, mert hát ők sokáig - Putyin koráig - ezt oroszellenességnek tekintették és negatívumnak, most meg már ez maradt az egyetlen szál, amibe bele tudnak kapaszkodni: nyomják is minden szinten, hogy íme ez oroszellenes forradalom volt, ezért is kell utálni  a mai Oroszországot, dehát ez kb. ugyannyira szánalmas, mint Hitler miatt elutasítani a mai német ultraliberális vezetést.

Ennél már Szanyi is hitelesebb, aki visszahozta 1956 kádárista értelmezését.

 

 

Címkék: politika
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6313057642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása