magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Liberó gyűlöletkampány a kereszténység ellen

Érdekes tapasztalat volt megnézni a neten a május 8-i budapesti, parlamentkörüli tüntetéseket. Alaposan megnéztem több média segítségével is.

Amikor a ballib megmondóemberek és Soros nem avatkoznak be egy ballib eseménybe, az még jobban elfajul. Most is ezt láthattuk a május 8-i, valóban spontán tüntetés alkalmából. Lehet szidni okkal Sorost, de azért az ő hivatásos bértüntizői ilyen szintre sose süllyednek. Most tehát láthattuk milyen a valódi és spontán ballib ultra jellem. Akasztani akartak, betörni a Parlamentbe, szidták a rendőröket, kurvaanyáztak minden politikust és meghívott parlamenti díszvendéget, majd bónuszként megköpködtek pár református főpapot. Persze ismerjük ezeket az emberek a netről, pont ugyanilyen stílusban kommentelnek, de most láthattuk őket az utcán is. A jó hír: alig 150-es keménymag volt ez, ennél még egy focicsapat is képes bármikor sokkal népesebb bandát kiállítani randalírozási céllal.

Majd jött a ballib megmondóemberek rágalomhadjárata Kásler Miklós új miniszter ellen, aki bátran, nyílt sisakkal vallotta meg hitét. A szekulárateista megmondóembersereg tombolva szembesült Kásler azon kijelentésével, hogy minden betegség alapja a Tízparancsolat be nem tartása.

Erről egy emlék villan be, még a Kádár-rendszerből, azaz nem valamiféle középkori, klerikális államból. Amikor az 1986-1987-es tanévben pszichológia szakra próbáltam járni (a valóságban pár hónap után felmondtam, máshol már leírt okokból), az egyik első előadáson a tanár azzal kezdte, hogy a lábtörést leszámítva minden betegség oka lelki, de bizonyos szempontból, áttételesen még a lábtörésnek is lelki az oka. Gyakorlatilag ez ugyanaz, mint amit Kásler mond, csak persze 1986-ban egy magyar egyetemen nem volt ajánlott szó szerint említeni a Bibliát.

A lélek mindenképpen a test vezérlő ereje. S ehhez, ennek elfogadásához még hívőnek se kell lenni. Lehet hinni valamiféle felsőbb erőben kifejezett istenhit nélkül is. De lehet akár materialistának is lenni, s abban hinni, hogy a szellemi erő a testi világ sajátos formája. Bárhogy is: mindenképpen az első a lélek, akár platóni módon (a lélek az alap, a test a lélek börténe), akár arisztotelészi módön (a lélek a test formája, s együtt alkotják a személyiséget), akár a korai hedonisták alapján (az anyag kisugárzása a lélek), s bármely modern verzió szerint: a test oka a
szellemi tér.

Szóval a ballib megmondóemberek artikulálatlan hörgése Kásler ellen nem csak keresztényellenes, de tudománytalan is.

Címkék: politika
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4913928056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2018.05.18. 07:57:08

Remélem az Ebola, és az ittas vezetők is olvassák a blogot.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása