magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Tombolnak

A Klub Rádió feketeöves ballib magja robbantotta ki a "Súlyok náci apa" című műbotrányt.

Csak a DK szállt be, mások nem.

Bolgár Gyuri bácsi most tombol.

Kifejezetten vicces az izzadságszagú süketelés a fő megmondóemberek részéről. A hibást megtalálták: azok a ballib pártok, melyek nem támogatták meg a DK-t. Meg a ballib médiák, melyeket állítólag Zorbán kilóra megvett.

Bolgár Gyuri bácsi még azt a baklövést is elkövette, hogy meghívta Révész Sándort, akiről pedig közismert, hogy szeret különcködni, nem egyetérteni a Szalon mindenkori útmutatásaival. Gyuri bácsi majdnem megpofozta őt:


Kétszer is megnéztem, olyan vicces.

Az egyetlen gyógyír a sebre: a DK-s nyugdíjas betefonálók, rájuk szerencsére lehet számítani.

43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3818346435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery87 2024.03.06. 14:19:27

"Gyuri bácsi majdnem megpofozta őt:"

Az a baj hogy rajtad kívül ilyen szart, itt senki nem néz, úgyhogy nem tudjuk cáfolni hogy ez igaz e:)
De gyanítom hogy túlzol mint mindig.

GyMasa 2024.03.06. 14:41:10

Ól Istenem... EZ nagyon fájdalmas volt.
Igaz csak addig néztem meg, hogy Bolgár szerint az alkotmánybíyíróság elnökeként miért nem nézett utána az apja dolgának?
KOmolyan?
Miért kellett volna neki?
EZek ennyire kétségbe vannak esve, hogy már ilyen alja-hírekkel tunak csak előjönni?

2024 2024.03.06. 16:12:10

Árad a bolsevik molyszag a videóból.

2024 2024.03.06. 16:15:30

B.G: "Trumptól kezdve Nyugat-Európáig katasztrofális felfordulás."

Miattatok. Trump is a fajtád elvetemültségének a következménye.

cvsvrs 2024.03.06. 17:37:33

@2024:
ez a nemzetközi mensevik mozgalom, a nemzeti bolsevizmus a fidesz.

Wildhunt 2024.03.06. 18:13:25

@cvsvrs: sőt, pedojobboldal putlerista cigány és még náci is. Ti DK-sok annyira kiszámíthatóak vagytok...

cvsvrs 2024.03.06. 19:08:36

@Wildhunt:
a fidesz ideológiája a nemzeti bolsevizmus. és ez harcol a nemzetközi mensevik mozgalom ellenébenl. ez a dk. és ez teremti újra a szovjet rendszert. és ez végzi be a rendszerváltást.

cvsvrs 2024.03.06. 19:17:29

a bolsevik azt jelenti, hogy többségi. a szovjet rendszerben azonban nincs közvetlen választás s ebbő következően nincs valódi parlamentartizmus. ellentétben a brit majoritarian rendszerrel.

amire azt szokás mondani, hogy úgy a fidesznek még nagyobb többsége lenne.lehetséges. csak orbán viktor nem nyerne mandátumot. ahogyan gyurcsány ferenc se. lehfeljebb akkor ha egymás ellen indulnának. akkor se a helyi társadalmat képviselnék. ez a két ember pártlistákkal, pártkatonákkal harcol. és létrehozzák a szovjet rendszert. újrateremtik. és ezzel bevégzik a rendszerváltást.

cvsvrs 2024.03.06. 19:54:49

a külföld befolyását hatalommegosztással lehet korlátozni. ha az eu-s pénzeket a városok kapnák meg, akkor lenne 300-350 hatalmi kisközpont magyarországon. na most soros györgynek nincs annyi embere, hogy minden városba jusson

letenyén, bólyon, cigándon, sásdon, bélapátfalván, rétságon, szobon, sellyén, pétrvásáron és göncön is legyen hálózata. a soros alapítványnak annyi embere nincs. és ezek már jelentősebb magyar városok, mert ezek járási központok. és a városok nagyjából fele ezeknél a településeknél kisebb.

ha meg van osztva a hatalom, akkor ugye nagyon nehéz azt kívülről uralnia akárkinek is. ha nincs, akkor egy vagy néhány személyt elegendő zsarolni.

cvsvrs 2024.03.06. 20:01:21

egy ilyen rendszerben a ballib meg lenne lőve és budapesten kiegyezésre kényszerülne. mert másképp esélyük nem lenne választást nyerni, mert a helyi egyesületek uralnák az országot. mert a településekhez, vagy azok közvetlen környékére kerülnek a pénzek.

és egyébként ha az önkormányzatoknak valódi döntési jogkörük lenne, akkor értelmesebben használnák fel. egymástól eltanulva a mintákat. mert nagyon sok hasonló település van.

és az eredményezne tömeges felzárkózást. gyurcsány elleni harc mindkettő bukását jelenti. gyurcsány erre játszik. ő már nem győzni akar, hanem csak magával rántani orbánt.

orbán meg nem érti, hogy mit kell csinálni. van legalább egy tucat lehetősége arra, hogy nagy államférfivé váljon. mind-mind a hatalommegosztáson alapul. és tudnia kellene, hogy azt hogyan menedzselje.

ha ez nincs, akkor marad az orbán vagy gyurcsány kérdésfeltevés. és abból a népnek elege lesz.

cvsvrs 2024.03.06. 20:25:12

és utóbbihoz kell, hogy a lejáratókampányok mindkét irányból elinduljanak. a fideszes választó is látja, hogy gyurcsányék ugyanazt csinálják, amit a fidesz. gyurcsány a ner része. ezt örömmel hajtja végre, mert ma már lehet okosabb, mint orbán. szóval tudja, hogy ezzel magával ránthatja. ő defetista. neki az bőven elég.

és torzsalkodások után ebből idővel egy köztes nagykoalíció adódik. az se tud kormányozni persze. mert a szereplők nem értik, hogy a rendszerváltást közvetlen megelőző elképzést kell folytatni. nem a titkosszolgálati lejáratásokat. hanem azt, ami a kádár rendszer csekély de mégis intellektuális része volt. ezek a reformok.

ZorróAszter 2024.03.07. 00:48:45

Bocs de itt a probléma nem az apja.

Arról senki nem tehet.

Hanem a narancssárgafarkas hazugsága róla a fő probléma.

Meg amik még kiderülhetnek róla és a kis bizniszeiről.

Gelmerrrrr 2024.03.07. 10:42:39

Nem tombol, hanem dühembel.

ZorróAszter 2024.03.07. 12:57:44

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

"Semmi hazugság itt nincs."

Épp csak annyi, hogy azt mondta, hogy az apját egy válóperes ügy miatt nyilvánították háborús bűnösnek a kommunisták.

Sulyok Dezső meg egyébként többek között azt hazudta, hogy a Bárdossyt elítélő bíró, Major Ákos zsidó. Holott Major Ákos nemesi származású, vitézi cím birtokosa, és Horthy alatt is hadbíró volt.

De ő ugye csak nagybácsi.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2024.03.07. 13:18:12

@ZorróAszter:

Nem hiszem, hogy hazudott volna.

Nekem is van egy rakás családi történetem. S soha egyiket se próbáltam még ellenőrizni.

GyMasa 2024.03.07. 14:14:42

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Igen, ez nekem is nyilvánvaló volt a video alapján.
Eleve, volt vagy 10 éves, amikor hallotta a sztorit, tehát, az nagyon mélyen be lehetett ágyazódva neki.
Szóval, én simán el tudom képzelni, hogy semmi szándékos hazugság nincs a dolgoban.
Az sem számít, hogy jogász. Semmiféle kötelezezttsége nincs azirányba, hogy utánanézzen az apja dolgainak.
EZ tényleg egy szánalmas pótcselekvés az ellenzék részéről.

ZorróAszter 2024.03.07. 14:22:06

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
@GyMasa:

Lehet jóindulattal kezelni a dolgot. De azért mégiscsak köztársasági elnök. Már.

GyMasa 2024.03.07. 15:06:42

@ZorróAszter:
Normáliséknál lehetne.
De nem az ellenzék által.
Nekik az a baj, hogy nem az az alapvetésük, hogy "orbán sokmindent rosszul csinál, és azokat kellene a következő módon korrigálni".
Hanem az ellenzék retorikája MINDIG az, hogy " Orbán csinálja, tehát rossz, ezért pont az ellenkezőjét kellene tenni!"
Ezzel az a baj, hogy:
- Arra utal, hogy az ellenzéknek halvány segédfogalma sincs róla, mi megy az országban és pont emiatt megoldást sem tud ajánlani a problémákra, mert azt sem tudja, mik a problémák.
- EZ rettentően gyerekes viselkedés, és nem mellesleg kiválóan ellenük lehet fordítani, hiszen pont elég csak pont az ellenkezőjét kommunikálni, annak, amit Orbán akar, és akkor ez a tudatlan ellenzék önként fogja azt akarni, amit Orbán eredetileg is akart.

GyMasa 2024.03.07. 15:09:18

@ZorróAszter:
EZen felül pedig, az ellenzék halálos ellenségként tekint nemcsak a fideszre, hanem mindenkire, aki nem tökéletesen az ő mantrájukat fújja.
Amivel az a baj, hogy ezzel nemcsak a fideszeseket, hanem mindenki mást is a saját törzsközönségükön túl is nyíltan azu ellenségeikké tettek (itt most a semlegsesekre, meg a szavazni nem járókra gondolok).
Aminek az a folyománya, hogy az 1/3-os szavazóikkal ténylegesen is kisebbségben vannak, hiszen aki nem rájuk szavaz, az az ellenségük.

ZorróAszter 2024.03.07. 19:38:22

@GyMasa:

"Arra utal, hogy az ellenzéknek halvány segédfogalma sincs róla, mi megy az országban"

Ez csak álellenzék. Valójában Orbán érdekeit képviselik.

"EZen felül pedig, az ellenzék halálos ellenségként tekint nemcsak a fideszre, hanem mindenkire, aki nem tökéletesen az ő mantrájukat fújja."

Nem egészen. Érdemes megnézni például Boldeonét is konkrétan és itt, hogy hogyan reagál arra amit én mondok.

Sehogy.

Sose reagál semmire.

Persze lehet hogy magában dühöng de nem nyit frontot velem szemben, holott amit én mondok, az bizonyos értelemben súlyosabb, mint amit Önök.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.03.08. 10:52:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: @GyMasa: érdemes ezeknek utánanézni, rendszerint jó dolgok derülnek ki. Mondjuk pl. nekem csak ÁBTL kutakodás után derült ki, hogy nagyapám volt a Tito-féle kapcsolattartás rádiósa.
Itt eleve azt kellene kideríteni, hogy egyáltalán létező lap létező cikkéről van szó vagy sem, Karsaitól én még a kérdést sem hiszem el amit feltesz, és azt sem hinném el neki, ha bármit mutatna ami eredeti.
Az, hogy mondjuk Sulyok apja évtizedig bújkált, tökéletesen hihető, nekem kapásból legalább négy ilyen név jut eszembe, olyan is (dr. Hosszú Zoltán, Gera Zoltán színész apja) akiről mindmáig nem tudjuk hol bújkált és van olyan is, aki a szó szoros értelmében pár hete került elő az álnevével meg a lakhelyével egyetemben.

GyMasa 2024.03.08. 12:42:16

@ZorróAszter:
"Ez csak álellenzék. Valójában Orbán érdekeit képviselik."
Oké, akkor hol van az "igazi" ellenzék?

"Nem egészen. Érdemes megnézni például Boldeonét is konkrétan és itt, hogy hogyan reagál arra amit én mondok."
Sajnálatos módon az a fasz már évek óta szűrve van nálam. Fogalmam sincs róla, hogy miket süketel. De, már a szűrőbe kerülés előtt sem olvastam hosszú ideig, amiket írt, mert teljességgel értelmetlen volt.

"Sehogy.

Sose reagál semmire."
Nyilván, mert nem tud. Vagy nem azért fizetik...

"Persze lehet hogy magában dühöng de nem nyit frontot velem szemben, holott amit én mondok, az bizonyos értelemben súlyosabb, mint amit Önök. "
SZerintem csak egyszerűen nem érti meg, amit leírsz.
Ezeknek az embereknek nagyon súlyos értelmi képesség beli hiányosságaik vannak, annak ellenére is, hogy mondjuk akár mesterdiplomájuk, vagy doktori fokozatuk van.
- Képtelenek egy felsős-szintű matematikai problémát átlátni, és helyes választ adni az azzal kapocsolatos kérdésekre.
- Óriási szövegértési problémáik vannak, hiszen sokszor abba kötnek bele, amit leírtam, holott utána többen elmondják nekik, hogy teljesen érthetően fogalmaztam.
- Jellemileg is elég necces az, amikor szeretetről meg elfogadásról papol, de közben nyíltan uszít az oroszok , mint teljes nép (kollektív bűnösség megvan?) ellen és bármit írok, ami nem egyezik az ő véleményével, azonnal putyinpincs, meg oltástagadó meg "chemtrail meg a gyíkemberek" vagyok.
- NULLA vitakészség. AMint érzi, hogy sarokba van szorítva, azonnal személyeskedni és gyalázkodni kezd.
- Az erkölcsi magas ló. Ők SOHA nem hazudnak, mindig csak "tévednek". ELlenben szerintük én még akkor is hazudok, maikor kérdezek.

GyMasa 2024.03.08. 12:45:37

@Deak Tamas:
Én olvasgattam az Arkanumot, és érdekes dolgokat találtam. Egészen a nagyapámig visszamenőleg.
Mindenféle irattárakba viszont sem időm, sem kedvem nincs csak emiatt elmenni.

A riportban amúgy nevem nagyon gyanús volt az, hogy mekkora hévvel bizonygatta Bolgár úr, hogy "dokumentumokkal alátámasztva". Én, ugyan nagyon nem kerestem utána, de én nem láttam azokat a "dokumnetumokat". Illetve, ahogy fentebb is írtam, még, ha léteznek is, szerintem teljességgel irrelevánsak.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.03.08. 12:57:34

@GyMasa: az irattárakban dolgoznak ők helyetted :)
Az arcanumban meg ennyi van Sulyok papáról a tárgyalt időben:

adt.arcanum.com/hu/view/BudapestiKozlony_1944_06/?pg=51&layout=s
adt.arcanum.com/hu/view/MagyarJovo_1945_05/?pg=137&layout=s

Szándékosan már itt is van egy keverés :

adt.arcanum.com/hu/view/MiskolciFelvidekiNepszava_1947_01-06/?pg=368&layout=s

itt a nyilas :

adt.arcanum.com/hu/view/FrissUjsag_1947_08/?pg=4&layout=s

egyértelműen nem azonos Sulyok apjával.

Mondjuk én a másik rokonra, Sulyok Dezsőre nem lennék büszke. Stilusszerű lehetne ha Sulyokkal kezdődött és vele végződne a köztársaság dicstelen története.

Billy Hill 2024.03.08. 13:30:09

@Deak Tamas: "Mondjuk én a másik rokonra, Sulyok Dezsőre nem lennék büszke. Stilusszerű lehetne ha Sulyokkal kezdődött és vele végződne a köztársaság dicstelen története."

Csak szerintem gáz, hogy ilyen kicsi az ország? :-) Mindig csodálkoztam, hogy egy 300 milliós USA-ban miért kell, hogy egy volt elnök kicsi fia is elnök legyen, meg az elnök testvére kormányzó? Nincs elég másik klán náluk?

Aztán persze itt is ez van, hogy kineveznek valakit, és máris kiderül, hogy a nagyapja, nagyanyja, akárkije ez volt, meg az volt. Mint valami Barátok közt, vagy Vissza a jövőbe, még jó hogy nem nézneki ki ugyanúgy a generációk...

GyMasa 2024.03.08. 14:51:40

@Deak Tamas:
Ez mióta lett fizetős?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.03.09. 11:28:18

@GyMasa: úgy hogy sose volt ingyen, mindig is nagyon drága volt. Ezért preferálom az ingyenes változatot, ha forrást adok.

library.hungaricana.hu/

Magyar szempontból sok érdekes van még itt is:

anno.onb.ac.at/anno-suche/complex?text=van&dateMode=period&yearFrom=1527&yearTo=2023&from=1&selectedFilters=language:hun

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.03.09. 11:34:36

@Billy Hill: igen, jó része most el van foglalva és meg van szállva.
Családkutatásnál is téma szokott lenni mindez, két hatás a döntő: az örökölt tulajdonságok és a környezet. A zsenialitás, művészi érzék nagyon gyakran öröklődik, ez már jó alap. Ha a családi környezet aktív, közéletileg élénk - nem feltétlenül politika, akár egy falusi dalkör is ilyen - akkor gyakran kerülhet az illető politikai pályára.
Nálunk azért van ilyen kicsinek tűnő merítés, amit Széchenyi mond: 1. szalmaláng-természet, 2. érzelmi politizálás, 3. irigység, 4. közügyek iránti restség.

GyMasa 2024.03.10. 12:52:11

@Deak Tamas:
EZ érdekes, mert arra világosan emlékszem, hogy tavaly még ingyen tudtam keresgélni rajta...
Vagy, akkor az nem az Arcanum volt?

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2024.03.10. 15:30:58

@GyMasa: vagy kifogtad a nyílt napjukat, húsvétkor, könyvhéten vagy karácsonykor.

ZorróAszter 2024.03.10. 17:32:42

Francia Kiss Mihály is bujkált 1945-1957-ig. És még pár ezren. Feltehetően az MHBK segítette őket.

ZorróAszter 2024.03.10. 17:37:35

@GyMasa:

"Oké, akkor hol van az "igazi" ellenzék?"

Már nincs valódi szervezett ellenzék. A németek, a zsebükben a FIDESZ és az álellenzék összefogva szorították ki őket a politikából, mert gazdaságilag veszélyeztetné a profitkilapátolást.

GyMasa 2024.03.10. 22:29:25

@ZorróAszter:
Jah, és akkor miértelme lenne rájuk szavazni?
(Azért te is érzed kicsit, hogy elég butaságokat bezsélsz, ugye? Szerinted Gyurcsány csak színjátsszik azzal az ordenáré visszataszító viselkedéssel, amit művel? Neked mennyit kellene fizetni, hogy azt megcsináld, amit most állítasz???)

GyMasa 2024.03.10. 22:32:59

@ZorróAszter:
Amúgy, abban igazad van, hogy a mai ellenzéknek óriási szerepe van abban, hohgy nincs érdemi kihívója a NER-nek.
Van egy pár kezdemény, akik jónak tűnnek, (pl. a kutyapárt, de ők nyilvánvalóan soha nem lesznek kormányképesek) de ezeknek hosszú, keserves munkával kell eljutniuk addig, hoyg egyáltalán kihívói lehessenek Orbánnak.
De, amíg Orbán ilyen populista módon, képes az emberek jólétéről is gondoskodni, és az ország nagyobbik része azt látja, hogy jobban él, mint a szocik/gyurcsény alatt, akkor bizony nem is lesz túl nagy igény a váltásra.

ZorróAszter 2024.03.11. 22:28:51

@GyMasa:

"Azért te is érzed kicsit, hogy elég butaságokat bezsélsz, "

Ez megint a papagájkórus tanfolyamon elsajátított érv hiányában használható jolly jocker.

"Jah, és akkor miértelme lenne rájuk szavazni?"

Kire? A németek zsebében lévő álellenzékre, vagy a nem létező valódira?

"Neked mennyit kellene fizetni, hogy azt megcsináld, amit most állítasz???)"

Ezért szükséges, hogy a magyar politikai életben kizárólag könnyen zsarolható politikus és újságíró legyen. Ezzel lehet őket kényszeríteni, hogy idegen érdekeket szolgáljanak a saját népük ellenében.

ZorróAszter 2024.03.11. 22:31:52

@GyMasa:

"Amúgy, abban igazad van, hogy a mai ellenzéknek óriási szerepe van abban, hohgy nincs érdemi kihívója a NER-nek."

Nem kell kihíjó.

Meg kell várni, amíg Orbán Berlinből a gazdáitól megkapja a selyemzsinórt, és elmondassák vele a saját öszödi beszédét.

"emberek jólétéről is gondoskodni"

Nyomor van. Azon kívül is az emberek hetven százaléka máról-holnapra él. Semmi megtakarítása.

GyMasa 2024.03.14. 14:20:49

@ZorróAszter:
"Ez megint a papagájkórus tanfolyamon elsajátított érv hiányában használható jolly jocker.'"
Nem az, hiszen, kifejtettem, mivel beszélsz butaságokat...
Ami Boldi csinál a dogmatikus kijelentéseivel, mindenféle magyarázat nélkül, na az a papagájkommandó.

GyMasa 2024.03.14. 14:21:29

@ZorróAszter:
"Kire? A németek zsebében lévő álellenzékre, vagy a nem létező valódira?"
Nyilván a éltező, opportunista, hazaáriló "ellenzékre" gondoltam.

GyMasa 2024.03.14. 14:23:02

@ZorróAszter:
"Ezért szükséges, hogy a magyar politikai életben kizárólag könnyen zsarolható politikus és újságíró legyen. Ezzel lehet őket kényszeríteni, hogy idegen érdekeket szolgáljanak a saját népük ellenében. "
Nem, ez csak arra jó, hogy a mostani rendszer a végtelenségig fenn maradjon.
Ha változtatni akarsz a rendszeren, fel kell emelned a seggedet, és elkezdni politizálni és megmutatni, hogy te jobban tudod csinálni.
Ha ezt nem teszed meg, akkor bizony te is cinkosa vagy a NER-nek.

GyMasa 2024.03.14. 14:25:14

@ZorróAszter:
"Nem kell kihíjó."
AKkor, szerinted minden tökéletes a NER-rel kapcsolatban?

"Meg kell várni, amíg Orbán Berlinből a gazdáitól megkapja a selyemzsinórt, és elmondassák vele a saját öszödi beszédét."
Értem, tehát, akkor neked megfelel így?

"Nyomor van."
A fejedben van nyomor!
EZ egy odas nagy tévedés!
Beszéltek itt a nyomorról, de én sehol nem látom azt.
"
Azon kívül is az emberek hetven százaléka máról-holnapra él. Semmi megtakarítása. "
És, erre van valami linked is, vagy csak úgy bedobtad?

vasútihíd 2024.03.14. 15:25:07

@GyMasa: persze korrigálás itt ott néha kell de a ner most a jó utat mutaja ellene politizálni magyar és hazaellenes

GyMasa 2024.03.14. 16:25:42

@vasútihíd:
Ebben teljesen egyetértek.
Nekem azzal van a bajom, hogy az Orbánfóbiások eljutottak a hisztis óvodás szintjére, amikor azt sem tudják, hogy mit akarnak.
Ráadásul még egy épkézláb jelöltjük sincs.
Azért az mekkora ciki már, hogy bárkit kérdezek arról az egyszerű kérdésről, hogy szerinte ki lehetne egy jó ME jelölt az ellenzéki oldalon, csak a pislogás megy.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása