magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2014. augusztus 30. 10:10 - maxval a bircaman

Győzelmi hírek

A kijevista-fasiszta erők pár napos sikerei után, a katonai szerencse megfordult. A kelet-ukrán antifasiszta partizán haderő egymás után foglalja vissza a megszállók állásait. Több helyen egész fasiszta tankegységek lettek teljesen körülvéve.

A kijevi hunta áltak kényszersorozott ukrán katonák tömegesen dezertálnak, mert semmi kedvük meghalni a hunta, Washington és Brüsszel érdekeiért. Emellett nem akarják gyilkolni honfitársaikat sem. Ezzel szemben a partizánok erősen motiváltak, hiszen saját életükért folytatnak harcot.

Oroszország nem vonult be egyelőre a térségbe, erre úgy tűnik nem is lesz szükség, hiszen a partizánok sikeresen foglalják vissza a kijevi hunta által bitorolt területeket. Oroszország szerepe kimerül a logisztikai segítségnyújtásban a kelet-ukrán partizánok részére. Az orosz kémműholdak adatai jelentős segítséget nyújtanak a fasiszták elleni hadműveletekben.

Az ukrán hunta szeretne “segítséget” kapni Brüsszeltől és Washingtontól, szeretne nyílt háborút kiprovokálni. Ez a pokoli projekt azonban be fog dőlni. Obamának tanulnia kellett volna elődje 2008-as kudarcából Grúziában, amikor washingtoni unszolásra Grúzia megtámadott két független államot Oroszország határán, aminek eredménye csak az lett a totális grúz vereségen kívül, hogy mára az akkori grúz vezetés ellen büntetőeljárás folyik Grúziában.

Valójában a konfliktust pont Putyin akarja elkerülni. Mindent megtesz hónapok óta, hogy ne legyen nyílt háború Ukrajnával. Most is igyekszik mindent alacsony intenzítás alatt tartani. Hasonló esetben az USA már bombázná Kijevet. Lásd Líbiát, Irakot, stb.

Sajnos Magyarországon egyes felelőtlen politikai erők, elsősorban a ballib oldalon, igyekeznek kihasználni a helyzetet a mérsékelt álláspontot tanúsító magyar kormány elleni hisztérakeltésre Washingtonban és Brüsszelben. Ezek a felelőtlen, hatalommániás alakok akár világháborút is képesek lennének kirobbantania, ha ezzel el tudják távolítani Orbánt a kormányfői posztról . Szerencsére mind az EU, mind a NATO erősen megosztott az ukrán kérdésben, a héják kevesen vannak, tulajdonképpen egyedül Lengyelország és a három balti állam akar csak mindenáron nyílt háborút. Nagy hiba lenne, ha Magyarország a háborús uszító lengyel-balti héjákat támogatná, nagyon helyes, hogy ehelyett a magyar kormány jelenleg a NATO és az EU legmérsékeltebb tagjainak álláspontját erősíti.

Emlékezzünk Horthyra és Bárdossyra, akik eszementen főszerepet vállaltak 70 éve az oroszok elleni nyugati rablóháborúban! Ne kövessük az ő példájukat! A helyes magyar hivatalos hozzáállás a maximális semlegesség. Tanuljunk a II. vh. keserű tapasztalataiból. Magánúton meg persze drukkoljunk az igazságnak, azaz jelen esetben Putyinnak.

eukr

Címkék: politika ukrajna
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr576649727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása