magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2014. szeptember 17. 09:09 - maxval a bircaman

Soros zsoldosai

A Norvégiai Köztársaság kormányának magyarországi alkalmazottai (akiket a ballib nyelv, ismeretlen okokból, “civileknek” csúfol) jutott eszembe a vonatkozó bulgáriai párhuzam.

Bulgáriában a jelenség évtizedes immár.

Annyira, hogy Soros nevéből mára a bolgárban köznév lett: соросоид, magyarul: sorosoida, azaz kb. Soros-zsoldos. Miért Soros nevéből? Az ok egyszerű: ő csinálta Bulgáriában az első alapítványt, melynek fő tevékenysége a politizálás. Azóta persze sok más hasonló nyugati alapítvány is lett, de a bolgár köznyelv a nem Soroshoz kötődő alapítványok által fizetett “civileket” is sorosoidáknak nevezi.

Mi a sorosoida? Jellemzően ez olyan ember, aki se nem dolgozik, se nem tanul, se vállalkozással nem foglalkozik. Magyarul: munkanélküli. De nem azért munkanélküli, mert peches volt és munka nélkül maradt, hanem azért, mert ő direkt ezt az életmódot választotta. Mint Lenin hivatásos forradalmárai egy évszázaddal ezelőtt.

Mit csinál a sorosoida? Tüntet, nyilatkozik, interjút ad, szervezkedik. Mindig a “helyes” cél érdekében, azt meg, hogy mi a helyes cél, mindig a “központban” döntik el.

A sorosoida korlátlan költségkerettel rendelkezik. Bármikor képes méregdrága profi hangosítást biztosítani az 50-60 fős tüntetéshez. A tüntetésre bármit el tud hozni, pl. ha kell, drága zongorát. Képes óriáshirdetéseket megjelentetni, neves énekeseket felléptetni komoly gázsiért. Képes sátortábort verni és abban napokig etetni-itatni
a résztvevőket. Semmi gond neki bármikor elugrani Amerikába, Nyugat-Európába, se az utazási költség, se a szállás költsége nem okoz semmilyen problémát.

pn

Mivel a sorosoidák száma pár ezer csak, nem tudnak önmaguk sokezres tüntetéseket szervezni. De ezt megoldja a pénz. A sorosoida arra is képes, hogy órabért fizessen bértüntető statisztáknak.

Ha keménykedni kell, akkor a sorosoida képes középületet elfoglalni, barrikádot emelni, művért önteni saját magára, majd tiltakozni a “rendőri erőszak” ellen. Ha meg éppen a lágyabb arculatot kell felmutatni, akkor semmi gond kutyát sétáltató ártatlan kisgyerekeket felvonultatni.

pr

“Békeidőben”, amikor nem kell tüntetni, a sorosoida nyugodtabb életet él. Ilyenkor médiakampányokat szervez, manipulál. A sorosoida ugyanis profi manipulátor. Az 500-800 fős tüntetést százezresnek mondja, a többezrest meg forradalomnak. Ő a nép lelke, a többség véleménye őt hidegen hagyja, hiszen a többség idióta és nem ismeri saját érdekeit. Az Alapítvány jobban tudja mi jó a népnek, s aki ezt kétségbe vonja, az nacionalista, kommunista, náci, fasiszta, vallási fanatikus, demagóg populista, retográd erő, vagy bármi más, a lényeg: az ilyen nem a “haladás” és “Európa” embere. Márpedig a “haladás” és “Európa” feltétlen értékek, melyekért mindent meg kell tenni.

A sorosoida bármit megtehet, egyetlen korlát van: gazdáinak akarata. Ha ebben félrelép, vége örökre a pénznek és az édes életnek.

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr836705307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamillácska 2014.09.26. 13:12:28

Bocsánat, a helyreigazításért, de Norvégia KIRÁLYSÁG, nem köztársaság! Minden egyébbel egyetértek. :)

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.09.26. 13:15:23

@kamillácska:

Ebben tévedsz. Norvégia ultraliberális köztársaság.

medium size devil 2014.10.22. 13:26:40

Maxval alias Ivan Marinov ruszkiberenc orosz kormanyugynok.
A Fidesz-t es a Jobbik-ot penzzel is tamogato orosz kormanyzati befolyasolasrol nem akarsz esetleg egy ugyanilyen tenyfeltaro cikket irni?
Picsaba mar ezzel a hulladek CCCP-vel, rohadjatok mar ki Europabol!!

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 13:28:30

@medium size devil:

Túl trágár vagy, így nem válaszolok érdemben.

medium size devil 2014.10.22. 13:59:09

@maxval a bircaman: nem valaszt varok hanem hogy kopj le a magyar civil mediarol ugyanis te nem vagy civil tovaris Marinov.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 14:03:21

@medium size devil:

Te egy senki vagy, s senki nem kérdezte a véleményedet. Ennyi, törődj bele.

medium size devil 2014.10.22. 14:28:39

@maxval a bircaman: a tiedet se kerdezte senki. HUZZ EL A CIVIL SZFERABOL SMITH UGYNOK SEMMI KERESNIVALOD ITT!!! ODA AZ INKOGNITOD ADD AT A HELYED EGY MASIK DROIDNAK. KOVETKEZO ALLOMASHELYED ESZAK-KOREA LESZ, PAKOLJ SOK SZENDVICSET!

medium size devil 2014.10.22. 14:44:08

@maxval a bircaman: Ezt a szemembe is merned mondani Ivan pajtas?

medium size devil 2014.10.22. 17:10:50

En viszont tudom ki vagy es hol talallak es szivesen oda is megyek. Szoval?

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.22. 21:13:13

@medium size devil:

Tudod ki vagyok, mivel ez nyilvános infó, de nem tudod, hol vagyok. De tök mindegy.

Elszabtuk 2014.10.29. 10:03:37

Na ha jol kiveszem a balhetokbol "Kamerad Medien Size Devil" es "Towarische Maxval a Bircaman" akkor a Medien Size Devil egy szarfaszu Amerikai, CIA, IS bérenc mig a Maxval egy MSZMP, KGB, Stasi , SED ügynök. Mi a faszert nem köttök egy Handyvel iranyitott bombat a derekatokra es atölelitek egymast es en majd megnyomom a zöld gombot? Bummmm.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása