magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2014. december 28. 07:07 - maxval bircaman felelős szerkesztő

Nyugat és kelet

ny1 ny2 ny3
*

k1 k2k3

Címkék: politika
19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr647014527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2014.12.28. 10:27:32

Szerinted, ha megkèrdeznènk a Lakossàgot, hova akarnak tartozni, mit vàlasztanànak?

Húsleves 2014.12.28. 14:46:20

Panda:
Megkérdezték huszonöt évvel ezelőtt, és az emberek elsöprő többséggel a nyugathoz tartozás választották. A probléma az, hogy akkor nem azt mondták, hogy majd lesz végtelen nagy tolerancia és elfogadás bűnözőkkel (de csak azokkal) szemben, pozitív diszkrimácinációnak hazudott közösségrombolás, álszent "civilek", akik szegregációt óbégatnak ott is, ahol a cigányok sem értik, hogy miért nem járhat oda a gyereke ahova szeretne, de ugyenezek a "civilek" védik a védhetetlent is, ha a dicsőséges nyugatról van szó, legyen szó akár rasszista rendőrterrorról, emberkínzásokról koncentrációs táborokban, és soha egy pillanatra nem szünetelő háborúkról az ideológia felsőbbrendűségére hivatkozva.
Viszont a "nyugathoz tartozás" pozitív hozadékainak ígéretéből, hogy az életszínvonalban legalábbis közelíteni fogunk hozzájuk, nem történt semmi, a lemaradás semmit sem csökkent, még talán nőtt, viszont óriási társadalmi szakadék kjött létre az alső és a felső rétegek között, 3-4 millió ember szakadt le pártállástól függetlenül mindken politikai oldal szerint, ennyi szegény és mélyeszegény ember áldhatja a ránkszakadt nyugat vívmányait. Az pedig, hogy ennek az az oka, hogy a magyarok ilyenek meg olyanok, pofátlan, önigazoló hazugság, ráadásul ugyanaz, mint a korábbi elvtársak hazugsága, ugyanis ők is pontosan azt mondták, hogy a szocializmus mint ideológia nagyszerű, csak az "emberek" még mindig nem tudtak felnőni hozzá.
Amikor tehát olyan kérdést teszel fel, hogy mi a véleményük az embereknek a nyugathoz tartozásról, akkor először tisztázzuk azt, hogy tényleg nyugathoz tartozásról szól-e a dolog, vagy mézesmadzagról, amit elhúznak az orrod előtt, aztán amikor megelégeled és számonkéred az eredményt, akkor megkapod a pofádba az irígy genetikai alattvaló címet, amit azzal érdemeltél ki, hogy már nem vagy vevő arra a dumára, hogy 1. csináld szolgaian amit ők diktálnak 2. és ne mutogass rájuk az eredményért.
Éppen most láttunk egy kortárs külföldi példát Ukrajnában, ahol kétség nem fér hozzá, hogy az emberek a nyugati demokráciáért mentek ki az utcára, mert elhitették velük, hogy ha megküzdenek érte, akkor úgy is lesz. Hősiességük jutalmaként kaptak a nyakukba egy ugyanolyan rablóhordát mint Janukovics és bandája volt, plusz mellé bónuszként óriási anyagi terheket, randalírozó fasiszta állatokat, akik kukákba dobják azokat, akiknek nem tetszik a véleménye, kidobják a riportert a stúdióból, mindezt a liberális értékekről pofázó, CIA ügynök Poroshenko három külföldi állampolgárságú taggal büszkélkedhető "ukrán" kormányának hallgatólagos támogatásával. Megérkezett tehát hozzájuk a nyugati demokrácia amiról álmodtak, úgyhogy lehet most már neki hálálkodni, fizetni és kussolni.
És nehogy azt hidd, hogy ezzel az oroszokat védem, mert az ilyen keresztet csókolgató volt KGB-stől is feláll a szőr a hátamon, de már így is inkább oda billen a mérleg, mint a demokráciára hivatkozva tömegeket irtó, embereket kínzó álszent tetvek felé, akik az irígylésre méltó életminőségüket mások megosztásának, fosztogatásának (akár nyílt háborúkkal is) köszönhetik, akikről éppen eleget tudunk ahhoz, hogy ne akarjuk, hogy ezeknek még nagyobb hatalma legyen.

Mr. Hyde 2014.12.28. 15:05:14

Nem kérdeztek meg senkit, a rendszerváltás antidemokratikus folyamat volt :-)

Húsleves 2014.12.28. 15:14:17

@Mr. Hyde:
Az ilyen "felmérést" azért nevezik nem reprezentatívnak, mert az index nevű agymosó szennylap olvasótábora már eleve nem a vélemények valós arányait reprezentálja, azonkívül maga a cikk is manipulatív. Egyik oldalon villogtatják a pénzt meg a tudást (a tudást jó nagy csúsztatással Einsteinnel szimbolizálva, aki pedig éppenhogy éles kritikusa volt a nyugatnak, még figyeltették is), a másik oldalon meg Mao Ce Tung (mert ugye nyilván a régen kihalt Mao Ce Tung-ról szól egy mai választás, és nem erről: hu.euronews.com/2014/12/09/kina-ketsegtelenul-megelozte-az-egyesult-allamokat/ ), meg régi furgon, mert ugye ki ne tudná, hogy Oroszországban ma is régi furgonokat gyártanak.

aki mást mond az hazudik (törölt) 2014.12.29. 00:33:01

Tok mindegy, mind Europa, mind Oroszorszag ideje meg van szamlalva. Az egy onmagat feladva, nevetsegesse valva, a masik meg a multba fordulva es szimbolumokba kapaszkodva fog a Fold szinerol eltunni. Egyutt mennek a sirba, sot, egymast rantjak bele.

Sexual Harassment Panda 2014.12.29. 09:28:12

@Húsleves: te hol èlnèl szìvesebben?
Oroszorszàgban?Kazahsztànban?Belorussziàban?Vagy pl Hollandiàban, Nèmetorszàgban?
Mièrt nem az előbb emlìtett orszàgokba özönlenek az emberek, az utòbbiakhoz kèpest?

Húsleves 2014.12.29. 11:01:37

@Sexual Harassment Panda:
Nem érzed, hogy milyen képmutató kérdéssel "érvelsz"? Vagy csak nem érdekel, mert azt gondolod, hogy hú de kivágtad magad? Te mi lettél volna szívesebben Auschwitzban, őr, vagy rab? Német vagy zsidó? Kollaboráns kápó, vagy halálra dolgoztatott közönséges rab? Hol éltél volna szívesebben: a csillogó Rómában, vagy az annak árát a vérükkel és verítékükkel megfizető, leigázott területeken, ahol legyilkolták, vagy rabszolgának elhurcolták és agyondolgoztatták az embereket?
Ezek a ti képmutató "liberális érték"-eitek, gátlástalanul igazoljátok magatokat azzal, hogy a kiirtott indiánok elvett földjén, rabszolgaként agyondolgoztatott négereken, leigázott gyarmatok kifosztásán alapuló dicsőséges nyugati világ gazdagabb, és - nahát micsoda megfigyelés! - az emberek többsége inkább a jólétet választaná, vagy legalábbis annak az ígéretét, mert hogy van aki veled szemben olvasta a Pinokkiót. Az erkölcsi diszonanciák elhessegétésére meg lehet gyártani hamis önigazolást, ahogy te teszed.
Csakhogy te is tudod nagyon jól, hogy nem olyan egyszerű a dolog, hogy mindenki odamegy, már most látszanak a jelei a felhígulásnak, egyre nő a szakadék a felső, gazdag elit, és az alsó, kiszolgáltatott rétegek között. Ha szerencséd van és lehetőséged, jó szakmád, stb, akkor még odamehetsz, talán jobb élet is vár rád, de ne add elő ezt a dolgot olyan képmutatóan, mintha nem tudnál róla, hogy a befogadásáról híres, dicsőséges Kanadából a cigányokat hazazavarták, és még "felvilágosító" táblákat is készítettek itt Magyarországon, hogy ne álmodozzanak, nem kérnek belőlük.
Ezért van már egyre több mindenkinek elege az álszent, képmutató "érték"-eitekből, abból, hogy a képmutató liberalizmusotokkal van pofátok olyan erkölcsi mércét dicsőíteni, ami kb. azzal azonos azzal, hogy "Mi a probléma? Gyere gyilkolj és fosztogass velünk! Ha jössz, akkor a te életed is jobb lesz, ha nem jössz akkor meg lehet kussolni, mi megadtuk a lehetőséget".
A második világháború végefelé a koncentrációs táborokban zsidókkal ölették a zsidókat, tehát aki kollaborált, néhány nappal vagy héttel tovább élt. Ez volt az ő jutalmuk a kollaborációért, ez az analógiája a ti hazug, álszent álliberalizmusotoknak.

Húsleves 2014.12.29. 11:19:59

@Sexual Harassment Panda:
Ha valamelyik magasan fejlett erkölcsű liberális barátod esetleg megszorul munkaügyben, ajánlgasd neki a drónbombázást, arra szoktak keresni a dicsőséges Amerikában embereket. Olyan mintha számítógépes játékot játszanál, játék, dal, móka, kacagás. Bent ülsz egy biztonságos konténerben körülvéve a legkirályabb monitorokkal, valódi harci gépet irányítasz, de neked legfeljebb csak a távirányított repcsidet lőhetik le, te biztonságban vagy. Nincs itten munkanélküliség kérem szépen, csak kifogás. Go West!

Sexual Harassment Panda 2014.12.30. 13:53:43

@Húsleves: nos, akkor te mièrt nem költözöl Oroszorszàgba?
Ott aztàn biztos sokkal jobb .

Sexual Harassment Panda 2014.12.30. 14:00:50

@maxval bircaman szerkesztő:
Sok mindenben 1etèrtünk.
De vèlemènyem szerint az arany közèpùt a helyes.
Szerinted mit kellene tenni?
Mièrt nem jelenti ki OV hogy màrpedig a nyugat rohad, a felemelkedès keletről jön, lèpjünk ki az eu/nato bòl, ès Oroszorszàg legyen a követendő.
Mennyien csatlakoznànak az ötlethez egy népszavazàson?
Mi a megoldàs?

Sexual Harassment Panda 2014.12.30. 14:03:42

@maxval bircaman szerkesztő: 1èbkènt jò 5let .
En jelenleg Nèmetorszàgban vagyok, ès igen, èn itt jòl èrzem magam.
Szülessen egy olyan megoldàs ami nektek/nekem is jò, ti szüntessetek be minden kapcsolatot a nyugattal, ès forduljatok kelet fele ha ezt akarjàrok, csak èn nem szeretnèk ebben rèszt venni, had maradhassak ahol vagyok.
Ez ìgy korrekt?

Húsleves 2014.12.30. 18:15:39

@Sexual Harassment Panda:
Azért nem költözök Oroszországba, mert ez nem úgy működik, hogy csak úgy fogom magam és odaköltözök. Egyébként bocs, tényleg elfelejtettem megválaszolni a kérdést, én személy szerint Oroszországba költöznék. Oroszországot választanám (ha lehetne), mert szép ország, csodálatos tájakkal, szép városokkal és normális értékrendű emberekkel agymosott hülyeliberális véleményterror helyett. Az elszigetelési kísérlet pedig a történelem során mindig csak megerősítette Oroszországot, úgyhogy hiába reménykedtek abban hogy bedől. A déli szomszédja Kína már most a világ legnagyobb gazdasága ( hu.euronews.com/2014/12/09/kina-ketsegtelenul-megelozte-az-egyesult-allamokat/ ) és kiáll mellettük, akárcsak a többi BRICS ország meg még sok más ország is ( nol.hu/velemeny/kina-is-putyinnal-1506505 ), úgyhogy maximum néhány évre sikerül majd a Washingtonból közvetlenül irányított "szabad piac"-nak szankcióknak hazudott gazdasági zsarolással csökkenteni az ottani lakosság luxuscikkek iránti komfortérzetét, nem luxuscikkek terén gyakorlatilag semmi pótolhatatlant nem tudnak megvonni. Néhány év múlva térden csúsznak majd, hogy visszakerülhessenek az orosz piacra.

Viszont ha már ennyire ragaszkodtál hozzá, akkor talán te is válaszold meg a kérdéseimet, hogy Auschwitzban gondolom őr lettél volna szívesebben, és ez fényesen bizonyítja, hogy amit azok csináltak, az jó volt, mi?
Szánalmas vagy barátom, hogy másodjára is eljátszod, mintha nem kaptál volna valaminek az erkölcsi megítéléséhez nyilvánvaló magyarázatot, és tolod tovább az ostoba önigazoló paneledet.

Sexual Harassment Panda 2014.12.30. 18:33:59

@Húsleves: nem.Auschwitzban inkàbb rab lettem volna.
Nem akarok olyan vilàgban èlni, ahol olyasmi előfordulhat.
Èd szìvesebben èlnèk/dolgoznèk Oroszorszàgban, vagy Àzsiàban, de oda esèlyem sincs kijutni.Ùgyhogy fèlteismertèl.

Húsleves 2014.12.30. 18:51:45

@Sexual Harassment Panda:
Hát az a helyzet barátom hogy akiket a fejlett erkölcsű liberálisok agyonbombáznak meg Guantánamóban megkínoznak, azok se akarnak olyan világban élni ami jutott nekik, csak nem kérdezték meg őket a szabadság ékesszólói.

Húsleves 2014.12.30. 18:53:12

@Sexual Harassment Panda:
Egyébként ajánlom a figyelmedbe Birca legújabb írását, az is tanulságos:
bircahang.blog.hu/2014/12/30/ilyen_egy_ballib_velemenyvezer

Sexual Harassment Panda 2014.12.30. 18:57:20

@Húsleves: fölösleges volt vàdaskodnod.
Inkàbb vàlasztanàm Moszkvàt, vagy Hongkongot, de oda nem tudok kojutni, Londonba igen.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása