magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. január 06. 07:07 - maxval bircaman felelős szerkesztő

Ébredés

Európa népei ébrednek.

Eddig csak 2 EU-tagállam volt renitens: Magyarország és Szlovákia. Idén jönnek e görögországi választások, melyen a nyertes már szinte biztos. Egy harmadik “Orbán” is lesz immár az EU-ban, ráadásul nem új, hanem régi EU-tagállamban.

Spanyolországban erősödik a Podemos, Angliában az UKIP, Franciaországban a Nemzeti Front, Ezek mind a statusquo, a liberalizmus ellenségei.

Más országokban is erősödnek a néppárti erők. Csehországban a bátor köztársasági elnök rendre kritizálja az EU zuhanó, múltba révedő nézeteit.

Minden azért fontos, mert gyengíti a nyugat agresszív, háborús uszító erőit. Az idei évre tervezett világháborút esélyünk van még elkerülni ily módon,

poeuropat

 

Címkék: politika európa
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr517033475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Hyde 2015.01.06. 11:39:54

Ciprasz puhul. Kerülgetik egymás, nem akar balhét. Pedig el kell mennie a falig, ha ki akarja vezetni Görögországot a válságból, adósrabszolgaságból.
Ki kell egyeznie a görög hadsereggel, kilépni a zónából, bedöntve az eurót. Államosítani az oligarchák vagyonát és ha máshogy nem megy, hitelt kérni Kínától.
De az lenne a legjobb, ha egy évet kibekkelnének valahogy, bevárva a spanyolokat. Fel kell venni a kapcsolatot a kurd népi felkelőkkel, és ha egy mód van rá a kelet-ukrajnai szakadár népköztársaságokkal is.
Történelmi lehetőség körvonalazódik. Új paradigmára van szükség a nemzetközi kapcsolatokban és a gazdaságpolitikák terén egyaránt. A transznacionális monopoltőke ellen transznacionáléra van szükség.

Görögország és Spanyolország is egyaránt tartozik még a történelmének egy győztes polgárháborúval.
Ha kiegyeznek, elbuknak. Újabb fél évszázad agónia következik.
A Birodalom nem lett megértőbb. Ha elfogy a türelme felhozza a pincéből a rács mögött tartott, láncra vert vérebeit.
Tudod, amelyiknek horogkereszt van a nyakörvén.

Sexual Harassment Panda 2015.01.06. 15:35:45

De èn nem èryem, hogy ezek az "èbredő prszàgok" mi ellen làzadnak?Mi a cél?
Az eu szétesèse?
Az usàtòl valò függetlenedès?
Nem èrtem.

Mr. Hyde 2015.01.06. 17:01:02

@Sexual Harassment Panda:

Alapvetően gazdasági kérdés.
Az EU a centrum országoknak biznisz. A periféria a fejletlenebb, kevésbé termelékeny gazdaságai számára veszteséges az integrációnak a jelenlegi formája.
A neoliberális Európa a népek temetője.

Sexual Harassment Panda 2015.01.06. 17:12:12

@Mr. Hyde: de vàlaszt mèg mindìg nem kaptam.Mit akarnak ezek az orszàgok?
Ha annyira rossz az eu, ki kell lèpni.
mi olyan bonyolult ezen?
Akkor majd boztos jobb lesz, csakèpp nèhàny gazdasàg bedől.

Mr. Hyde 2015.01.06. 21:06:33

@Sexual Harassment Panda:

A globális kapitalizmus rendszerében a centrumországokat leszámítva szinte alig akad társadalmi réteg amelyiknek élhetőek lennének az életfeltételei. Ez a hierarchia nem csak globálisan, de egy adott társadalmon belül is érvényesül.
Ennek következtében egy ország nem önálló entitás, hanem egy egy komplex társadalmi struktúra, gazdasági-kulturális-politikai-történelmi motívumok mentén egymással kölcsönhatásban lévő szuper-struktúra. Bonyolításként még közrejátszik, hogy ennek a rendszernek az alkotóelemeit biológiai szükséglettel és öntudattal rendelkező emberi lények adják.
Így nem határozható meg az, hogy egy ország mit akar.

Marx meghalt, Lenin meghalt, a Szovjetunió felbomlott, Kína kapitalista árutermelést folytat, de az osztályharc tendenciái a 21. században is érvényesek.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása