magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. február 06. 07:07 - maxval bircaman felelős szerkesztő

Taktika

Van egy adottság: Magyarország a világ második ötödében van, azaz a szerényen gazdag országok között. Ha most Mo-nak lenne a világ legmagasabb növekedési üteme, AKKOR IS még legalább 30 évig érdemes lenne a világ első ötödébe költözni, mert ott még 30 évig magasabb lenne az életszínvonal.

Azaz a jövedelemkülönbség mindenképpen tény lenne. Ez teljesen független tehát a gazdaságpolitikától. 

Más részről pedig a Nyugat jelenleg elszívja Magyarország. – és a többi perfiféria állam – pénzét, azzal finanszírozza saját zuhanó jóléti modelljét, így jelenleg ezen esély sincs változtatni.

Az eredmény: mindegy ki van kormányon Magyarországon, a gazdasági kényszeren változtatni jelenleg nem lehet.

Az esély az, ha az EU-ban nyernek sorra a rendszerkritikus erők.Ez elindíhat egy folyamatot, mely megtörheti az átkot. 

Ezért hülye pl. a Jobbik, mely ki akar lépni az EU-ból. Nem kilépni kell. hanem bent maradva erősíteni a rendszerkritikus erőket. A Fidesz irányvonala jelenleg a helyes irányba mutat. bár a fideszesek sem veszi észre, hogy az új baloldal nem az ellenségük, hanem a szövetségesük. Ennek oka a magyar baloldalfóbia, ami ökörség. Lám, a magyar ballibek jobban átlátják ezt: érzik,hogy az európai új baloldal sokban hasonlít a Fideszhez s ezért utálják őket. Pl. a görög Sziriza ellen Mo-n a legrosszabbakat a ballib sajtóban lehet olvasni.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr357139355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sexual Harassment Panda 2015.02.06. 08:49:04

Nem èrtem a jobbikot .
Erőltetik a kilèpèst, ùgy, hogy Mo-n az eu tagsàg tàmogatottsàga 60% feletti, mèg a jobbik szavazòk fele se akar kilèpni az eubòl.
Egy kilèpèsre irànyulò nèpszavazàs megbukna.

Sexual Harassment Panda 2015.02.06. 08:52:12

Vitatkozom veled, Birca, a magyar "sziriza" = Lmp közel àll a fideszhez, mèg egy fidesz/kdnp/lmp koalìciòt is el tudok kèpzelni ha a fidesznek szüksège lenne rà.
Bàr ùgy làtom hogy a dolgok jelenlegi àllàsa szerint 2018 is eldőlt.

Mr. Hyde 2015.02.06. 09:13:51

A periféria felzárkózása a centrumhoz (pláne piacgazdasági körülmények között) lehetetlen. A struktúra jellegéből adódóan a centrum mindig lépéselőnyben van, elsősorban a fejlesztések, technológiai újítások, innovációk monopolizáltsága miatt. Ráadásul (ahogy a cikk is említi) a periféria fejlődése a imperialista járadék formájában mindig a centrumban csapódik le. A perifériák ("feltörekvő piacok") finanszírozzák a centrum gazdagságát, elsősorban az USA-ét a FEDezetlen dollárvilágpénzen keresztül. Ezáltal a periféria akármennyire rohamos fejlődése is a relatív lemaradását a centrumhoz képest növelni fogja!
A hazai jobboldal nem rendszerkritikus alapvetően. A illiberális demokrácia fogalmának elfogadtatása és a közvélemény e mentén tematizálására azért fontos, mert egy pszeudo szembenállást, egyértelmű politikai indentitást jelenít meg.
Az illiberális valódi definíciója: Innentől kezdve magunk is meg tudjuk oldani a népünk kizsákmányolását, köszönjük a nemzetközi nagytőke eddigi segítségét, de a továbbiakban nincsen rá szükségünk.
Így építi újjá a Orbán a liberális gazdasági struktúrát, nemzeti köntösbe öltöztetve.

Az integráció elkerülhetetlen, ez a fejlődés egyetlen útja. Remek politikai program lenne a EU-t alapjaiban megváltoztatni. Az ellenmondás ott van, hogy ez az EU struktúráján belül kevéssé lehetséges.
Az integrációellenes jobboldal hosszútávon azért nem lehet rendszer-alternatíva, mert csoportérdekéből adódóan mindenképp a tőkés rend restaurálását idézi elő. A körülmények ellentmondásaiból adódóan ráadásul politikailag is elnyomó, militarizált formában.

epa.oszk.hu/01700/01739/00082/pdf/EPA01739_eszmelet_2013_97_tavasz_056-071.pdf

Húsleves 2015.02.06. 20:27:38

@Sexual Harassment Panda:
Az MSZP is azt hitte, hogy az LMP csak eljátssza az új, szeplőtlen pártocskát. Emlékszem a sok SZDSZ nélkül maradt szavazóra is, hogy azok mennyire tapsoltak eleinte az LMP-nek, mert ők is elhitték, hogy az LMP beáll a sorba (természetesen hozzájuk). Én is elhittem valamikor hogy ez a párt egy újratöltött SZDSZ, és én meg pont ezért nem örültem nekik. Úgyhogy azt hiszem majdnem mindenki pofára esett az LMP-vel, személy szerint Schifferrel különösen, az más kérdés, hogy van aki pozitívan (például én), és van aki negatívan.
Az viszont biztos, hogy az LMP azt, amit ma jelent, azt a hitelességet pontosan annak köszönheti, hogy nem állt be a "rendszerváltó" maffia egyik szárnya alá se. Pedig mekkora volt a nyomás, hogy aki nem csatlakozik, az nem tud bekerülni a parlamentbe, és akkor vége lesz. Ezt a retorikát pedig nem az MSZP találta ki, ugyanezzel a hazugsággal sikerült korábban Orbánnak szinte a teljes jobboldalt bekebelezni.
Ha az LMP a FIDESZ-hez betársulna, önmagát, a lényegét veszítené el, ugyanúgy, mint az álbaloldalhoz hazaköltözött árulók (szerintem ők tényleg bújtatott SZDSZ bábok voltak). Ma szinte már számon se tartják az emberek hogy mi a tök az Együtt PM.
Az LMP azért más mint a többi párt, mert bebizonyította, hogy képes önállóságra, és nem alkuszik. Lehet szeretni meg nem szeretni, én például nagyon sok dologban nem értek egyet velük, de ismétlem: mihelyt beállna valahová, a lényegét veszítené el, hiteltelenek lennének, és nem kellenének többet senkinek.

Sexual Harassment Panda 2015.02.06. 21:29:38

@Húsleves: az lmp most sem kell senkinek.
5%körül vannak.
ha netàn a fidesznek koalìciòs partnerre lenne szüksège 2018ban, èn az lmp-t mondanàm

Húsleves 2015.02.07. 08:34:13

@Sexual Harassment Panda:
Ez így nem igaz hogy nem kell. Az SZDSZ az 5%-ával sokáig elvolt mint a mérleg nyelve. Az LMP-vel kapcsolatban pedig éppen az volt a rizikós, hogy a nagy, pénzzel tele pártoktól függetlenedve elérheti-e az 5%-ot.
Az, hogy a FIDESZ-nek milyen koalíciós partnerre lenne szüksége az egy dolog, a másik pedig az, hogy az LMP-nek nincs szüksége ilyen partnerekre. Az LMP nem fog összeállni ezekkel (se).
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása