magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. augusztus 15. 08:08 - maxval bircaman megbízott szerkesztő

Álom

Álmomban Ballibisztánban jártam.

Ez az ország Magyarországtól  kb. 30 ezer km-re, nagyjából a Föld szemben lévő oldalán van, de onnan sréhen picit még keletnyugatra.

Ballibisztán tökéletes liberális demokrácia. A választásokon pl. a nyertes párt nem kap egyetlen mandátumot sem a parlamentben, nehogy alkotmányos diktatúra alakuljon ki, hanem ehelyett a legkisebb párt kap mindig kormányalakítási megbízást.

Fontos eleme a jogrendnek a közvetlen demokrácia is. Ha bármikor kimegy tüntetni (ballibisztáni nyelven: gágogni ) legalább 1200 lakos, akkor automatikusan megszűnik a kormányfő megbízatása.

Fontos a kvótarendszer is. Minden párt köteles a választási listájának legalább 80 %-át okleveles ballibákkal feltölteni, akik vizsgát tettek, ezzel bizonyítva, hogy mindenben mindent úgy gondolkodnak, ahogy ezt a Balliba Agytröszt mondja.

Ez a Balliba Agytröszt tulajdonképpen egy igen fontos civil szervezet, joga van megvétóznia bármilyen állami szerv döntését Ballibisztánban. Az Agytröszt tagjai minden héten összeülnek és megmondják mi a jó és mi a rossz. Aki nem fogad szót, az orbánistának (az „orbánista” szó ballibisztániul annyit tesz: gonosz, náci-komcsi ember) minősítik és azzal többé senki sem áll szóba.

Ballibisztánban bárki bárkivel köthet házasságot. A ballibisztáni kormányfő pl. házasságban él egy másik férfivel, annak a nagymamájával, egy kölyökkutyával, valamint az egyik konyhai tűzhellyel és az emeleti vécé vécékeféjével.

Fontos jellemzője Ballibisztánnak az is, hogy nincs határa, ugyanis országhatárt fenntartani gyűlölködés, márpedig a ballibisztáni alaptörvény szigorúan tiltja a gyűlölködést. Korábban a ballibisztáni politikusok fenntartottak határőrséget, mely azonban mindenkit beengedett, később azonban arra jutottak: maga a határőrség fenntartása is gyűlölködés, sőt a határvonalakat is eltörölték azóta, nehogy azok megsértsék bárki emberi méltóságát.

Ballibisztánban az adórendszer is rendkívül igazságos. Átlagbérig az adó: 0 %, átlagbér duplájáig: 10 %, felette 80 %. Az átlagbér ötszörésénél viszont többet keresni bűncselekmény,  az ilyeneknél teljes vagyonelkobzás jár nyilvános megkorbácsolás után. Mindez természetesen csak a bérből élőkre vonatkozik. A vállalkozók kereshetnek bármennyit, mert ők munkahelyteremtő jóemberek.

Ballibisztánban teljes a szólásszabadság, amennyiben az ballib szellemiségű. Minden más megszólalás tilos, mert az gyűlölködésnek számít.

Címkék: humor ballib
8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr557707926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kilincs ami nincs 2015.08.15. 08:22:21

Igen, az ilyen hely egy rémálom. De már az enyhébb változatától is agyvérzést kell, hogy kapjon az igaz keresztény (ha nem akkor nem is igazi hívő): például ahol bár csak két ember házasodhat, de nemtől függetlenül. Az ilyen hely (pl. Írország) az maga Szodoma-Gomora és a magasságos el is fogja süllyeszteni nemsokára.

Húsleves 2015.08.15. 08:32:40

@kilincs ami nincs:
Tudom hogy Birca keresztény, de amiket a ballibákról ír, azok nem szűkülnek keresztény emberek világképére, világlátására. Én kőateista vagyok, de falramászok a retardált ballibák hülyeségeitől, és pontosan úgy látom őket, mint Birca. Tehát félre ne érts, nem cáfolom amit írtál, csak annyit teszek hozzá, hogy nem csak ti, keresztények látjátok ilyeneknek a kontraszelektált, mindent maguknak követelő idióta ballib csürhét.

kilincs ami nincs 2015.08.15. 08:49:39

@Húsleves: Igen a retardált ballibák veszélyesek, ha nem lenne a megvilágosodás útját mutató birca, népszerűségük folyamatosan nőne és választási győzelmük elkerülhetetlen lenne. Az osztályharc folytatódik, az ellenség már az országon belül van (a kerítés ellenére)! Szóval vigyázni kell, hogy ha Orbán veszítene, nehogy a liberális erők kerüljenek hatalomra, mert akkor biztos a birca által felvázolt rémálom jönne el (ahogy az történt Írországban, Nagy Britanniában, Svédországban, vagy bármely más nyugati liberális demokráciában). Belegondolni is rossz, hogy ez Magyarországon is megtörténhet. Előre a putyini illiberális demokárcia megvalósításáért!

Húsleves 2015.08.15. 09:40:24

@kilincs ami nincs:
Örülök hogy levágtad a lényeget. Igen, pont ez a baj veletek, hogy amikor más konkrét dolgokról beszél, akkor a hozzád hasonló ballib tapír előveszi a Soros-bibliáját, felüti az "előregyártott bullshitek érvek helyett" kezdetű zsoltárnál és énekelni kezd. Azért pofázol osztályharcról, mert nincsenek érveid. Gondolataid sincsenek. Inkubátorból bölcselkedő, életképtelen hülye pincsi vagy, nem tudsz a világról semmit.

Húsleves 2015.08.15. 09:42:17

@kilincs ami nincs:
Ja, és oszd szét a választ a további százegy nicked között.

kilincs ami nincs 2015.08.25. 03:59:33

@Húsleves: Teljesen igazad van. A Te higgadt érvelésed valamint Bircaman logikus meglátásai, háttérelemzése, bölcsessége, tömegeknek nyitja fel a szemét! Sorosnak pedig valahogy át kéne adni az üzenetet, hogy nem a jó oldalon áll. Valószínű belátná, hogy hibás a hozzáállása. Talán még a törvénytelenül szerzett vagyonát is felajánlaná az igazi illiberális keresztény eszme segítségére. Persze mindez mellékes, nem kell a Júdás pénze, anélkül is győzelemre jut az igazság, azaz nemsokára bedől az EU meg úgy általában a nyugati liberális társadalom, mert nincs mögötte támogató néptömeg (aki most még támogatja az mind önös érdekből teszi, esetleg azért mert félrevezették, szerencsére egy illiberális rendszer sokkal jobb és igazságosabb lesz, ebben a putyini Oroszország lehet előremutató példakép).

Húsleves 2015.08.25. 08:40:20

@kilincs ami nincs:
Köszönöm! Töröld meg az orrod, mert a szádba folyik a takony.
Írj máskor is ha kedved van!
Szevasz cica.

Húsleves 2015.08.25. 08:49:23

@kilincs ami nincs:
Ja és legközelebb azt is írd meg, hogy melyik hozzászólásom nem tetszett és melyik nickednek, mert ez a ritkán használt nicked nyilvánvalóan nem véletlenül érzett kényszert ideszólni most, 10 nappal később.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása