magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2015. december 30. 07:07 - bircaman szerkesztő maxval

Orbán értékelése

Kértek, írjam le az Orbán-kormányzat 5 legfontosabb pozitív eredményét és 5 legnagyobb hibáját.

 

Az 5 legnagyobb eredménye:

  • megtörte a liberális vélemény- és médiaterrort az országban,
  • merész baloldali intézkedések meglépése: a magánnnyugdíjvagyon visszavétele a nép kezébe a profitéhes pénztárak karmából, bankadók, a közműszolgáltató monopolisták szarvának letörése, a valutahitelezőknak két pofon lekeverése,
  • az ország érdekeinek merész képviselete a legkülönbözőbb nemzetközi fórumokon,
  • az egyoldalú, nyugati, euroatlanista orientáció béklyójának szétzúzása, nyitás keletre,
  • baloldali orientáció: a kisember felé fordulás a nemzetközi nagytőke minden óhajnak lesése helyett.

 

S az 5 legnagyobb hiányosság:

  • a ballib idióta jelképes politika ellenében saját,szintén idióta jelképes politizálás, lásd értelmetlen szoborállítgatások, felesleges új alkotmány, rossz egyházi törvény, stb.,
  • a ballib korrupció letörése helyett párhuzamos fideszes korrupció éltetése,
  • a budapesti önkormányzati választási szabályok értelmetlen, öncélú megváltoztatása,
  • a sport abszurd mértékű támogatása,
  • a szociális elem teljes száműzése az adórendszerből: az adócsökkentés helyes, de szükséges lenne egy 0 %-os második kulcs a minimálbér szintjéig.
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr18209464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.12.30. 18:23:00

Mi bajod van az új Alkotmánnyal? Azon kevesek közé tartozok, akik elolvasták. Szerintem büszkének kellene lenni rá. Nem azért, aki írta, hanem azért, ahogyan és amiről szól. Ha pedig azt is hozzáteszem, hogy milyen jogi salátát váltott le, akkor meg már kellett, mint egy falat kenyér.
A körülmények szintem sem voltak elegánsak, de el tudsz képzelni ebben az országban egy olyan közéleti hangulatot, amiben a nép együtt Alkotmányt szövegez? Nem vagy te ilyen naív. Te is tudod, hogy ennél nagyobb esély nem volt, és még évtizedekig nem is lesz egy komcsi fércmű lecserélésére.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.12.31. 05:11:41

@F.M.J.:

Felesleges. Az eredeti megváltoztatása is oké lett volna. S a preambuluma meg felesleges hatványozottan.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.12.31. 07:03:41

@BircaHang Média: Nem értek egyet. Ez elvi kérdés.
1. Az eredeti alkotmány nem a '49 évi XX. törvény. Még az elnevezése is gáz. Egy ország Alkotmánya besorolva egyszerűen a többi törvény közé. Igazi vörös tákolmány mind tartalmilag, mind elnevezésében.
2. Attól, hogy a komcsik gányát addig pofozgatták, míg technikailag használható lett, még nem lett belőle egy országhoz méltó alkotmány. Mint korábban említettem, lehetett volna elegánsabban is intézni, de így is sokkal jobb, mint az régi/köztes/vörös selejt.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2015.12.31. 07:58:02

@F.M.J.:

Az eredeti írott alkotmány az 1949-es. Elnevezése nem gáz, hanem igazodik a TÖBBSZÁZ ÉVES magyar joghagyományhoz. A Fidesznek ez durva lépése a hagyomány ellen, hogy a jelenleg hatályos alkotmánynak NINCS éve és száma, ez abszurdum.

F.M.J. · http://magan-galaxis.blog.hu/ 2015.12.31. 09:53:45

@BircaHang Média: Ismét nem értünk egyet. A '49-es nem az eredeti, mert mi magyarok úgy tudjuk, hogy Alkotmányként az angolokéhoz hasonlóan íratlan Szent-korona-tant ismerjük. Tehát a komcsi tákolmány nem eredeti, csak megelőzte korban a mostanit. Ennek megfelelően az un. "hagyomány"-t a Fidesz stílusa nem igazán alázza, mert ismerjük a vörösalkotmány alapját képező "nemzeti konszenzust". Ahhoz képest kifejezetten előremutató stílusban készült, hiszen most legalább nem Andrási út 60-nal jutalmazták az egyet nem értést, nyugottan lehetett a hülye libsi kölköknek zászlót rabolni a Sándorpalota erkélyéről miatta.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása