magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. május 15. 10:10 - BircaHang Média szerkesztősége

Eurovízió 2016.

Vége az idei eurovíziós dalfesztiválnak. Persze a fesztivál csak nevében zenei.

Az idei verseny azonban létfontosságú politikai következtetések levonására ad alkalmat.

Oroszország álláspontja messze a legnépszerűbb, az orosz résztvevő fölényesen első helyet ért el a közönségszavazáson. A pánikba esett háttérhatalom csak a zsűriszavazatok intenzív manipulálásával tudta megakadályozni az orosz győzelmet.

Az összes nyíltan homokos szám csúnyán leszerepelt, elsősorban a izraeli perverz srác. Európa nép nem akar homoszexuális lenni!

Az ukrán számmal a háttérhatalom valamiféle oroszellenes hisztériát igyekezett kelteni, ez azonban csúnya félreértés. A grúz Sztálin által 1944-ben deportált krími tatárok ügye nem Oroszország sara, az mindenki számára nyilvánvaló.

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr38717784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Húsleves 2016.05.15. 13:06:38

Alig látszott már előtte is hogy működik ez:

www.origo.hu/nagyvilag/20160514-ukrajna-hadat-uzent-oroszorszagnak-az-eurovizion.html
"Ha Oroszország versenyzője győz az Eurovíziós Dalfesztiválon, akkor Ukrajna nem vesz részt a jövő évi versenyen – jelentette be az ukrán állami televízió elnöke."

Ennyit az Eurovízióról

2016.05.16. 07:27:49

Eleve az érdekes, hogy Izrael meg Törökország miért szerepelhet. Törökországnak van egy kis európai része, de annyira európai, mint Tunézia.
Ennyi erővel Spanyolország meg afrikai állam, mert van két kis területe ott.

Európai uniós dalverseny lehetne, ott világosak a határok.

Ausztrália? Hogy? Miért?

@poszt
"Európa nép nem akar homoszexuális lenni!" - pedig de. Régóta egy meleg buli az Eurovízió. Mióta a szakállas hímnős nyert, azóta egyértelmű. De volt előtte egy izraeli hímnős egyed is azt hiszem. Dana International?

Az orosz induló is olyan melegnek látszott, mint Ricky Martin. Egy tipikus LGBTQXYZ himuszt adott elő, hogy jövőre simán lehetne a gay pride hivatalos dala.

@Húsleves: és? Meglepő? Háború folyik a két ország között, egyértelmű, hogy nem vett volna részt Ukrajna versenyzője egy moszkvai döntőn. Nem gondolom, hogy Európa hiányolta volna az ukránokat jövőre. Persze politikai okai is vannak, hogy az ukránok nyertek. De valljuk be, mind az orosz, mind az ukrán dal trágya volt. Az orosz dal egy Ricky Martin utánérzés, egy tipikus buzihimnusz, az ukrán meg egy dallamtalan, zagyvaság, amit sose fognak sehol játszani.

A politika a sportban, művészetben is benne van. Mindenhol. Oroszországban is, Európában is.

Ebben a mezőnyben eurovíziós átlaghoz képest az "ausztrál" kis sárga szuka szuper volt. A magyar is kiemelkedően jó volt, dallama fülbemászó.

Jó volt a spanyol is, csak az egy nagy nyúlás.

Húsleves 2016.05.16. 09:08:01

@karandash:
Abban igazad van, hogy a politika mindenütt jelen van, de ebből nem következik, hogy ez így jól van, az meg főleg nem, hogy fogadjuk el természetesnek, hogy ennek ellenére azt a látszatot akarják kelteni, mintha ez a verseny nem erről szólna. Ha leszoksz arról hogy egyáltalán szóvá tegyél dolgokat, azzal pontosan azt érik el, amit akarnak, a politikai apátiát.

2016.05.16. 11:26:43

@Húsleves: maradjunk annyiban, hogy minden oldalon jelen van a politika meg a nacionalizmus. Az ukránok most politikai témával nyomultak, az osztrákok szakállas nővel (ez is politika), az oroszok egy szar dallal indultak, ami tényleg egy gay pride indulónak felel meg, majd verik magukat, hogy nem nyertek. Ugyanakkor az oroszoknál állami doppingprogram van a sportolóknak, most bebuktak, a rioi olimpia is arról fog szólni, hogy jáj, báncsák a szegény oroszokat!

Holott lehetne ezt könnyedén is venni, az eurovízió egy buzibár szintjén van zeneileg, a buziknak meg abban igazuk van, hogy élvezik az életet csak szóljon a zene és legyen elég vazelin. Aki meg komolyan veszi az eurovíziót, az vicsorgó fogakkal dühöng, hogy miért nem az ő kedvence nyert. Mivel egy ország nyerhet, ezért garantált, hogy legalább 15 másik fröcsögni fog. Mit nyer a győztes? Semmit. Jobb attól az ukrán szám, hogy nyert? Nem, egy katyvasz, fos. Jobb lenne az orosz szám, ha az nyer? Nem, egy buzihimnusz, egy gay pride induló, egy Ricky Martin utánérzés.

Bármelyik szám sláger lesz? Talán a spanyol, bolgár, meg a magyar Magyarországon. Mert a magyar nem volt ám olyan rossz, hogy 19. legyen. Annyi, hogy ma a magyarokat egy intoleráns, muzulmánellenes kerítésépítő népnek tartják. Érdekel ez? Nem.

Húsleves 2016.05.16. 15:29:29

@karandash:
A magam részéről annyira nem veszem ezt komolyan, hogy innen (konkrétan erről a blogról, mivel fel vagyok rá iratkozva) tudtam meg, hogy most éppen tart ez a szar.

A többiben nem igazán értünk egyet.

Az amerikaiaknál is állami doppingprogram van, csak egyelőre az ő zsebükben vannak a megvásárolt újságírókkal együtt a megvásárolt ellenőrök is. Ezért hallasz te elég egyoldalúan az orosz állami doppingprogramról. És az, hogy veled ellentétben másnak nem tetszik, hogy egyes, mindenbe belepofázó, előre Nobel-békedíjazott bábelnökkel vezetett országok megvásárolt felszopói egyoldalúan vadásznak azon országok sportolóira, akikre éppen uszítják a gazdáik, nem azonos azzal az általad viccesnek feltüntetni próbált állítással, hogy "jáj, báncsák a szegény oroszokat!".

Az, hogy lehetne az Eurovíziót könnyedén is venni, nem rajtunk múlik, hanem azokon, akik miután korábban "erkölcsi" propagandának használták, most meg már nyíltan politikai propagandára. Kezd már hasonlítani a szocialista időkre, amikor mindennek kellett legyen "erkölcsi, politikai nevelő" hatása.

Elhiszem hogy az orosz dal szar volt, ahogy a 2008-as győztes Dima Bilan giccses nyáladzása is az volt, mégis nyert. Csakhogy itt nem a színvonalról van szó, hanem arról, hogy nyíltan hülyének nézik az embereket, és erre nem jó reakció hogy rájuk hagyod, mert akkor már el is érték a céljukat.
Egyébként a közönségszavazatok alapján az orosz versenyző nyert, ami ugyan nem cáfolja azt, hogy az előadása szar volt, azt a hülyegyerekeket megcélzó bábszínházat viszont nagyon is cáfolja, hogy a közönség kifütyülné az oroszokat.

Ahogy a magyarokat se tartják intoleráns, muzulmánellenes kerítésépítő népnek, ez csak propaganda. Nézd meg a YouTube-on az angolul feliratozott, Magyarországgal kapcsolatos videók tönkelegét és alattuk az angol nyelvű kommenteket.

2016.05.17. 03:32:20

@Húsleves: igen youtube-on azok, akik nyugaton muzulmánellenesek, azok kommentelnek a magyarországi események videói alá támogató hangnemben. Sok Alternative für Deutschland szimpatizáns meg UKIP szavazó.Aztán amikor arra kerül a sor, hogy ki kell vágni az országból a nemkívánatos elemeket, akkor érdekes módon a muzulmánt, aki már német vagy brit állampolgár, azt nem tartják veszélyesnek, de a magyart, lengyelt, bolgárt, románt azt kicsapnák onnan, nem elveszi a tányérmosogató munkát a helyiek elől. Lásda londoniak megválasztottak egy paki muzulmánt polgármesternek. Sajnos a nyugatiak ilyenek. Franciáknál is aki már állampolgár, akkor is francia, ha amúgy semmilyen értéket nem vall, amit a fehér franciák. Oroszok is ilyenek. Az amerikaiak is.
Ez egy birodalmi, imperialista, etatista politikai örökség, hogy amíg szolgálod az amerikai, francia vagy orosz birodalmat, addig csinálhatsz, amit akarsz, lehetsz muzulmán is. Valójában közös értékek nélküli befogadásról van szó.
Előbb basszák majd ki az európai értékeket valló magyarokat, lengyeleket nyugatról, mint a pakit, szomáliait.

"És az, hogy veled ellentétben másnak nem tetszik, hogy egyes, mindenbe belepofázó, előre Nobel-békedíjazott bábelnökkel vezetett országok..." - ne hazudozz! Nem tudom, hogy honnan vetted, hogy nekem Obama szimpatikus. Egyszerűen most az oroszok buktak bele az állami doppingprogramba. Ez a saját butaságuk miatt volt. Nyilván van amerikai doppingprogram is, bár ott inkább a sportolók menedzserei intézik ezt, nem annyira központosított, lévén üzleti alapú a sportjuk, közvetlenül a sportoló érdeke a siker, ezzel a szponzorpénzek megszerzése. A profi sportjuk pedig nyíltan nem vesz tudomást a doppingról (NFL), mindent szabad. Dopping mindenütt van, csak Kínában, Oroszországban meg a volt NDK-ban állami program volt. A piaci alapon állóknál meg a versenyzők fogadtak fel doppingban jártas szakembereket. Az eredmény ugyanaz.

Komolyan veszem a profi és olimpiai sportot? Pont annyira, mint az Eurovíziót.

Csak azt tudnám, hogy az oroszok miért rinyálnak, hogy egy buzifesztiválon nem ők nyertek. Az igaz, hogy a legbuzisabb daluk nekik volt.

Húsleves 2016.05.17. 21:35:35

@karandash:
Ne strapáld magad, mert egészen konkrétan fogalmaztam, ezt: "csak egyelőre az ő zsebükben vannak a megvásárolt újságírókkal együtt a megvásárolt ellenőrök is", és erre amit írtál minden volt, csak nem válasz. Nekem ne rinyáljál itt ilyeneket hogy "ne hazudj", annyit írtam, hogy veled ellentétben másnak nem tetszik, hogy ez így működik, és ez így is van.
Évek óta folyik Oroszország egyoldalú démonizálása, és a legtöbb embernek az, hogy egyoldalúan vadásznak orosz sportolókra azok a jenki faszszopók,, akiknek az olimpián például amikor kiderült hogy csaltak a megvásárolt pontozók, akkor nem vették el a sportolótól az érmet. Lehet hogy neked ez így tetszik, jogod van hozzá, de én nem így vagyok vele.
Amit a YouTube kommentekről írtál, az meg úgy hülyeség, ahogy van. Értem én hogy savanyú a szőlő, de nem kell a rizsa.

asturianu 2016.05.19. 12:45:03

Ezert a posztert hogyan fizetnek neked az oroszok? Oroszorszagbol utalnak vagy bulgariaba kuldik a lakcimedre?

Off: Mint erintettet had kerdezzelek mar meg:
gnlszinfolt.blog.hu/2016/05/18/egy_leendo_gyermek_apja_ne_legyen_kover
A te fiaid is dagadtak? Mert ugye 150kg voltal amikor valahogy felcsinaltad az asszonyt.

BircaHang Média szerkesztősége · http://bircahang.org 2016.05.19. 12:54:03

@asturianu:

Titkos békaemberek hozzák a pénzt, színaranyban.

Húsleves 2016.05.21. 10:40:47

@asturianu:
Na mi van szarházi, előetted a provokálásra használt tartalék neved?
Ma, 2016-ban nem a negyedszázada hazament oroszok jelentik a problémát, hanem a családon belül szaporodó, belterjes, vérfertőzött büdös görény fajtád. Ha nem tetszik valami, takarodj haza a déli hazádba.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása