magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2016. szeptember 21. 07:07 - bircaman maxval szerkesztő

Azok a rohadék oroszok!

A 90-es években aktív voltam az akkor kezdődő bolgár internetes közösségekben. Különösen a 90-es évek első felében volt jellemző, hogy a legtöbb netező bolgár nem bulgáriai volt, hanem Bulgáriából nyugatra - elsősorban Észak-Amerikába - kivándorolt ember. Ezen emberek nagy többségére jellemző volt az öngyűlölet, minden bolgár dolog elutasítása. Mivel a mai magyar kitántorgók egy - szerencsére kisebb! - része között hasonló érzelmek tapasztalhatóak meg, lefordítottam magyarra pár akkor írt paródiámat. Íme ez az első! Kérem figyelembe venni: ez egy 20 éves írás.

Azok a rohadék oroszok!

Már két évtizede szorgalmasan hallgatom a híreket.

S nagyon mérges vagyok azokra a rohadék oroszokra. Egyre rosszabb és rosszabb dolgokat tudok meg róluk. Most már majdnem sikítani tudnék az "orosz" szó hallatán.

Megtudtam például, hogy az oroszok - a rohadékok! - néhány évvel ezelőtt megtámadtak egy Grenada nevű államot, mert nem tetszett nekik az ottani kormány politikája. Fogták magukat az oroszok - a rohadékok! - és egyszerűen lerohanták Grenadát, majd ott bábkormányt segítettek hatalomra.

Utána ezek az oroszok - a rohadékok! - leváltották a panamai elnököt. Egyszerűen megtámadták Panamát, ott elfoglalták az elnöki palotát, s elrabolták az elnököt. Most a panamai elnök egy orosz börtönben van, és az oroszok - a rohadékok! - bírósági eljárást folytatnak ellene, mivel megsértett valamiféle orosz törvényeket.

Majd azt is hallottam, hogy az oroszok - a rohadékok! - olyannyira elszemtelenedtek, hogy már ők döntik el, hogy ki demokratikus és ki nem. Aki kiszolgálja az orosz érdekeket, az demokratikus. Aki viszont nem szolgálja ki az orosz érdekeket, az antidemokratikus.

S azt is megtudtam a hírekből, hogy az orosz érdekek a világ minden pontján jelen vannak, sőt még az űrben is. Aki ezt nem hajlandó elismerni, az terrorista, fasiszta, kommunista, és antiszemita, sőt néha mind a négy egyszerre.

Aznap meg meghallottam, hogy az oroszok - a rohadékok! - már itt vannak, a közelben. Megtámadtak Boszniában egy televízió-állomást, mivel az oroszellenes híreket és kommentárokat közölt. Egyszerűen leállították a televízió-állomás munkáját, s most helyette egy új tv-csatornát hoztak létre, amely már csakis oroszbarát híreket közöl.

Pillanat… most mondják, hogy mindezt nem is az oroszok - a rohadékok! - csinálták, hanem az amerikaiak. Ó, hát az egészen más!

Címkék: bulgária
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5711717469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cca. 2016.09.21. 21:01:59

Gyuri bá' szakkörösei mit sem változtak.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása