magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

2017. február 06. 07:07 - MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes

A Liberális Végítélet Órája

Amerikai liberálisok még a II. vh. végén találták ki a Doomsday Clock nevű izét, magyarul: Végítélet Órája.

Azóta állítgatják ide-oda. Annak alapján, hogy szerintük mennyire vagyunk közel az emberiség megsemmisüléséhez. A kezdeti állás 23:53 volt, ezzel indították az órát. Ha valaki most megkérdezné, hogy miért éppen 23:53, nos, erre válasz nincs. Biztosan kisorsolták, vagy valamelyik tudósnak ez a kedvenc száma, esetleg a tudósok drogoztak és ezt álmodtak - mindegy, lényeg, hogy a valósághoz az óraállásnak SEMMI köze.

Szóval immár 70 éve játszanak a végítéletes óratudósok mint debil hülyegyerekek. De mégsem! Rájöttem, az óra valójában a Liberális Végítélet Órája, azaz azt mutatja, hogy mennyire vagyunk közel a liberális rend végéhez.

Most Trump miatt ismét állítottak az órán: most már 23:57:30 van rajta. Nagyszerű hír.

De várom, hogy végre éjfélt mutasson!

16265631_10154780681102012_4320365953934059909_n

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2312182568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IT Knight 2017.02.07. 00:13:41

Ha jól emlékszem, ez inkább arról szól, hogy mennyire valószínű egy atomháború, vagy valami hasonló mindent leromboló esemény. Attól, hogy Trump kitiltja a muszlimokat nem áll előrébb az óra, attól viszont igen, hogy ő nagyobb eséllyel támad meg random országokat, vagy hagyja, hogy háború törjön ki.

2017.02.09. 08:11:47

@IT Knight: "attól viszont igen, hogy ő nagyobb eséllyel támad meg random országokat, vagy hagyja, hogy háború törjön ki."

Egyelőre George W. Bush alatt lerohanták Afganisztánt, Irakot az amerikaiak. Aztán Obama alatt elkanászodott Észak-Korea, sorra durrogtatják az atombombáikat a föld alatt, már csak működő hordozórakétát kell kifejleszteniük.
Iránnak fizettek csillió dollárt az amerikaiak, hogy ne folytassa az atomprogramját, ez annyira nem jött össze.
Közben Clinton külügyminisztersége alatt lerohanták a levegőből Líbiát, megszerveztek mindenféle arab forradalmakat, Szíria, Jemen, Ukrajna keleti fele is háborús zónák, Irak és Afganisztán is aktív harci övezetek. Obama Nobel-békedíjat kapott... jóelőre. És a béke elnökének nevezik ma is.
Trump senkit se rohant még le, de ha jól megnézed nem is nagyon van már olyan ország, amelyik amivel fegyveresen összezörrenhetne. Ott van Mexikó, Kanada, ezeknek a gazdasága 80-90%-ban az amerikai gazdaságtól függ, de mindkettő harmatgyenge hadsereggel rendelkezik. Két hét alatt megverné és elfoglalná mindkét országot az amerikai haderő, ha akarná. De nem akarja. Trump üzletember, gazdasági nyomásgyakorlásban gondolkodik, nem fegyveres konfliktusban.

Ott van Kína. Az előző anerikai kormányok hagyták a munkahelyeket oda vinni, eladósítani Amerikát Kína felé. Persze Kína addig nem háborgott, amíg a pénz Amerikából ömlött Kínába. Most, hogy Trump vissza akar szerezni pár millió munkahelyet és egyenrangú partneri viszonyt akar kiegyensúlyozottabb kereskedelmi mérleggel, megy a kardcsörtetés Kína részéről.
Trump gazdasági lépéseket tervez, hisz üzletember. A hivatásos politikusok (Bush, Obama, Clinton) meg csak fegyveres megoldásokban tudtak gondolkodni.
Ahol munkahelyekről és kereskedelmi mérlegről van szó a tárgyalóasztaloknál, oda nem kellene odabaszni az asztalra a katonai érveket. Kína ezt teszi.
Hogy Trumpnak most rendeznie kell a kínai irányban mutatkozó kereskedelmi deficitet, annak elsősorban az előző amerikai kormámyok, az establishment az oka. Háborúzni, kínaiak felé adósságot csinálni, demokráciát exportálni, arab tavaszozni, munkahelyeket kiszervezni, az amerikai feketéket segélyre szoktatni könnyű volt, most meg elvárják Trumptól, hogy rendbe tegyen mindent, de semmilyen érdeket ne sértsen. Nonszensz!
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása