magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Legutáltabb könyvek

Van pár mű, melyet általában a többség istenít, de én utálom őket.

Íme listájuk, ábécésorrendben.

Da Vinci kód. Álmisztikus bugyutaság, ahol a felvilágosult, liberális, ateista zseni mindent megold 15 perc alatt, köztük évezredes rejtélyeket. Benne a liberális bulvár összes kötelező eleme: a kereszténység köpködése legelső helyen.

Gyűrűk Ura összes része. Ez a liberalizmus szöges ellentéte, gyakorlatilag hitlerizmus képregényben. A jó fajok - mindenki mosolyog, mint egy gyorséttermi alkalmazott, mindenki kedves és önzetlen, hozzájuk képest az apostolok gonosz szadisták voltak - nemesen harcolnak a rossz fajok ellen, akik egyetlen elfoglaltsága, hogy még saját magukat is gyűlölik. A Da Vinci kódnál persze mélyebb mű, de ugyanaz a szemét.

Harry Potter összes része. Valláspótló álvallás. A Teszkó-gazdaságos misztikum, a műanyag kannás tablettás bor könyv- és filmváltozata. Jó adag liberális rasszizmussal átítatva: a kiválasztott felsőbbrendűek mindenkit addig vernek, míg nem lesznek békés és toleráns szolganépek, mindezt természetesen önzetlenül, a haladás érdekében. Mintha a NATO-t látnánk, amint demokráciába bombázza a Közel-Keletet.

22-es csapdája - ez végülis nem kritizálható eszmeileg, de nekem egyszerűen nem jön be stílusa miatt.

Kis Herceg - valószínűleg a XX. sz. legrombolóbb, legemberellenesebb alkotása. Míg Hitler Harcom című műve csak egyes fajokat ítél halálra, addig a Kis Herceg egyenlően az egész emberiséget. A mű egy hatalmas pedofil kútmérgezés. Róla írtam már részletesebben is.

 

 

Címkék: kultúra
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7913558601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása