magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Ballib beismerések

Amikor ballibek mondják el azt, ami eddig tabunak számított! Na. ez az azért hír.

A Slejm nevű Soros-közeli videoblog egyik új adása kivételesen jónak bizonyult. A vörös farok – értsd: kötelező orbánozás – mellett elhangzott több liberális tabu cáfolata is.

Lássuk:

  • elhangzott a “populizmus” szó pozitív értelemben,
  • megcáfolva lett az az alapelv, hogy a munka és a tőke viszonya szimpla polgári szerződés,
  • kényszerek a rendszerváltozásokor a szabad piac diadalmenete helyett,
  • nem létezik ideológiai semleges közgazdaságtan, s ezt nem Gulyás mondja, hanem maga a liberális ikon Király Júlia,
  • s a legfontosabb: elhangzott az az eretnek gondolat, mely ma is legjobb esetben hülyeségnek, legrosszabb esetben meg kódolt antiszemitizmusnak számít a fősodrú liberális médiákban: Kelet-Európából, s közte Magyarországról jóval több pénzt visz el a nyugat, mint amennyi az EU-segély.

A 90-es években ezt a szöveget csak a MIÉP és a Munkáspárt kisszámú médiáiban lehetett hallani, s amikor lassan megjelent ugyanez, kb. 7-8 éve  a fideszes médiákban is, egy emberként morgott a ballib agytröszt "fasiszta” közbeszéd miatt.

Kicsit persze vicces, hogy ez utóbbit az ultraliberális Gulyás Mártton mondja, aki fél éve még az ellenkezőjét mondta,dehát ez végülis pozitívum.

Egy dolog azért még nehéz lesz: valahogy bizonyítani, hogy a Fidesz nyugatpárti, a ballibek meg nyugatellenesek, meg hogy a “multipárti” Fidesz ellenében a közismerten harcos “multiellenes” ballibek a megoldás. Ez nehéz ügy lesz, különösen, hogy a ballib megmondóemberek 99 %-a számára mindkettő bevadító téma.

Címkék: politika
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8514467628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztbeni95 2018.12.12. 14:51:41

Annyi történt, hogy rájöttek a ballibek, hogy a jelenlegi politikájukkal semmire sem esélyesek, mert a magyarok nagyrésze irtózik ettől. Emiatt most próbálnak más irányba menni. Elég vicces volt, az is, amikor kunhalmi ágika vádolta a Fideszt, hogy lefeküdt a multiknak. Ez a bagoly mondja verébnek tipikus esete volt. Most próbálnak a ballibák valami normálisabbat csinálni, hátha végül kormányra kerülnek és utána visszaválthatnak igazi pusztító üzemmódba. Remélem ez nem lesz sikeres
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása