magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A gennyes pattanások életciklusa

A legegészségesebb szervezetben is előfordul, hogy gennyes pattanás alakul ki.

A gennyes pattanások élete jellemzően 3 fő irányban szokott alakulni.

Az első esetben a pattanás kicsi marad, nem tud jelentősen fejlődni. Aztán lassan alkalmazkodik a környező egészséges sejtekhez, bár még sokáig érezhető, hogy a pattanás helye kissé más a környezethez képes.

Aztán az is megesik, hogy a pattanás burjánzani kezd, egyre nagyobb területet foglal el. Ilyenkor a szervezet tulajdonosa orvoshoz fordul, aki helyi érzéstelenítéssel kivágja a pattanást, szépen megtisztítja helyét, majd gyógyszert ír fel.

A harmadik esetben viszont a pattanás burjánzik ugyan, de a szervezet immunrendszere sikeresen gátolja terjedését, így a pattanásnak egyetlen útja marad: kifelé növekszik, magyarul egyre rondább lesz. A gennyes sejtek persze ilyenkor hőbörögnek az immunrendszer diktatúrája ellen, ha van netes hozzáférésük ki is írják, hogy "függetlenségünk veszélyben!".

Aztán a hőbörgés egyre hangosabb, végül a pattanás felszakad, majd pár óra vagy nap alatt (a pattanás nagyságától függően) minden genny kiömlik, a seb lezárul, s a szervezet lassan átveszi az uralmat a volt pattanás helyén.

A genny meg még esetleg tart egy kis tüntikézést, ordít, vakkantgat-gágog, de immár vége: a genny képtelen a gazdaszervezettől függetlenül megélni. A friss szél, a tiszta eső, s a szikrázó napsugarak kipusztítják teljesen a gennyt.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr1316076792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2020.08.01. 07:51:57

Nem mertem remélni, hogy még életemben megtörténik az Index bukása, így aznap pezsgőt bontottam.

vergyula 2020.08.01. 08:08:11

Javaslok még egy címkét a poszthoz: dermatológus metafora.
Egyébként miért hasonlítod az Indexet egy gennyes pattanáshoz? Nem gondolod, hogy - félretéve mindenféle személyes értékrendet és ellenérzést - a megszűnése méginkább torzítani fogja a média(nem)egyensúlyt? Ráadásul a több millió olvasója között rengeteg a kormánypárti, szerintem ők sem azért olvassák, hogy közben a megszűnését kívánják. Engem nehezen lehet Fidesz-szimpátiával vádolni, mégsem kívánom, hogy pl. az Origo megszűnjön.

Gery87 2020.08.02. 23:05:34

Hát ez így gyáva és semmitmondó, fércmunka....nem ezt vártam.

Gery87 2020.08.03. 14:29:11

@MAXVAL bircaman közíró:

Azt mondtad lesz cikk, de ez így semmi....
Azért a "ballib oldal" jelentős médiájáról 20+ év után ennyi? érdekes.

Gery87 2020.08.03. 14:30:08

Pedig én annyira vártam hogy megmagyarázod hogy Soros meg Gyurcsány:)

Gery87 2020.08.04. 17:25:10

@MAXVAL bircaman közíró:

Szerintem az is röhög rajta aki kitalálta....
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása