magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A neofita betegség

A neofita betegség eredete vallási, azt jelenti, a megtért új hívő annyira bizonyítani akarja, hogy ő igaz hívő, hogy mindent túlteljesít, ezzel aztán gyakran nevetségessé téve magát.

A modern politikában is megesik ez, különösen ha valaki a politikából akar megélni.

Gulyás Balázs fanatikus fideszesből fanatikus ballibbé lett politikai aktivista elemzi a Kötöttfogás múlt heti számában Vidnyánszky egyébként dicséretes tevékenységét. A többi ballib résztvevő természetesen szintén igyekezik Vidnyánszkyt kb. a világ aljának bemutatni, de Balázsunk érzi, nem volt ez elég erős, így kijelenti: Vidnyánszky zsidózott. Hiszen kimondta a "háttérhatalom" szót, ami a legfanatikusabb ballib körökben a "zsidó" szinonímája.

A többi résztvevő csitítja Balázst, elmondják, Vidnyánszky nagyon csúnya ember ugyan, de nem zsidózott. Balázs erre megsértődik, durcáskodik, különösen hogy a nyilasból ultraliberálissá lett Pörzse még kiselőadást is tart neki arról, hogy ősi liberális betegség minden ellenvéleményt antiszemitizmusnak minősíteni, s ez nem vezet az égvilágon sehová.

Balázs meg néz, néz, s azt gondolja: "Atya Isten, hát még itt is tömve van antiszemitákkal!". Lásd 6:55-től. Csúcs jó a műsor, gyerekek! Kérünk több Balázst.

Aztán még egyszer durcás lesz kis Balázs, amikor Reichert kijelenti, az ellenzék alkalmatlan, ahelyett hogy ütemesen tapsolna az összefogdosásnak. Balázsunk immár toporzékol: ezek nem csak antiszemiták, de fideszes ügynökök is!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr8116189056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2020.09.10. 15:56:02

Dicséretes Vidnyánszky: "Meg kell találni a módját annak, hogy a képzés sokszínű legyen, és tükrözze a társadalom sokszínűségét is.” - Talán nemsokára az SZFE-n is lobog a sokszínű...
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása