magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A hobbitársadalom

Az emberi társadalom célja a közösséget alkotó egyének anyagi és szellemi jóléte.

A modern polgári társadalom azonban kitermelte a parazitákat, s mára a legfőbb vágy: parazitává válni.

Kisgyerekek basszák egymást (s ez még a jobbik eset, mert az alternatíva a felnőttekkel való szex), nyugdíjasok meg úgy csinálnak, mintha frissen végzett diákok lennének. S hazudnak, csalnak, megjátsszák magukat.

Indokoltnak tűnik felkészülni a féregirtásra. Persze van másik út is: az öngyilkosság. Ki-ki választhat szabadon.

Ami a természetes jó híveit illeti, nekünk személyesen egyébként mindegy, de azért mégiscsak kár az emberiségért... Nyilván jobban örülnénk, ha az emberiség képes lenne öntisztulásra, da he nem, akkor nem, mi akkor is megleszünk, bár kissé szomorúan. Ez a szomorúság természetes érzés: mint amikor egy gyilkost akasztanak, az ember akkor is érez egyfajta keserűséget az ember halála miatt, ha az egyébként bőven megérdemelte a kivégzést.

Címkék: közélet
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7016493424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.04.27. 06:55:26

"A modern polgári társadalom azonban kitermelte a parazitákat, s mára a legfőbb vágy: parazitává válni."

A "parazitákat" minden társadalom kitermeli. A legtoxikusabbakat épp a szocializmusnak sikerült. Bár a középkoriak sem voltak piskóták az inkvizíciótól Vlad Tepes vajdáig. Nem beszélve az ókorról, Pl. a rómaiak milyen csintalanságokat követtek el az arénákban és azokon kívül is.

A legfõbb rossz pedig általában akkor következett be, amikor a "legfõbb jó" hívei vették át az irányítást. Tudjuk ugye, hogy a pokolba vezetõ út mivel is van kikövezve...

erol 2021.04.27. 10:36:59

Kik a paraziták? Egyetemi tanárok? Vállalkozók? A prolik? Hogyan azonosítod őket? Mi az a "féregirtás"? Miért kéne öngyilkosnak lenni, ráadásul az bűn.

lobaszopiatej 2021.04.27. 11:47:28

Az emberiség kora leáldozott, jöjjenek az idegenek!

Khonsu 2021.04.27. 16:16:31

Igen, közeledünk egy nagy szűrőhöz. A környezet, az élőhely változik. Az marad fenn, aki képes alkalmazkodni a megváltozott feltételekhez. Vagyis aki az ehhez szükséges anyagi és szellemi erőforrásokat, technológiát birtokolja és megfelelően alkalmazza.

Hogy ki/mi lesz az? Az a valami, ami majd egy bizonyos kulcsfontosságú üres niche-t betölt, ami mára megnyílt. Ez bekövetkezhet tíz év múlva, de akár holnap is. Meg fog történni, a töltény benne van a tárban, csak az a kérdés, mikor sül el a fegyver. Amikor ez a niche betöltődik, kezdődik a tánc.

Az új jövevény minden erőforrást magába szív. Az összes tőke, tudás, technológia rövid időn belül ebben koncentrálódik majd. Birtokolja a túléléshez és a fejlett technikai civilizáció működtetéséhez szükséges összes eszközt. Ez onnantól maga lesz a technikai civilizáció. Annak egy olyan formája, mely képes ellenállni az entrópia romboló hatásának és fenntartani önmagát. Eléri a homeosztázis állapotát.

Ezzel létrejön egy bárka, egy menedék. Ám a működéséhez (és ezáltal túléléséhez) optimális feltételek egyben meghatározzák, hogy ki, mi léphet be, és válhat a részévé, ezáltal jelentősen megnövelve túlélési esélyeit. Vagyis kapuőrként, szűrőként szolgál majd. Aki, ami fennakad a szűrőn, azt az entrópia nagy valószínűséggel megsemmisíti. Lényegében kiesik a technikai civilizációból és egyfajta "Mad Max worldben" találja magát, ahol a túlélési esélyei neki mint egyénnek és kulturális mintáinak is egyaránt minimálisak.

Sokan meglepődnek majd, mert nem tudni biztosan, hogy a szelekció milyen feltételek mentén következik be. Hiába van most valaki meggyőződve saját igazának helyességéről, ez csak az ő szubjektív értékítélete. Nem biztos, hogy ez megfelelő fedésben van azokkal az a objektív feltételekkel, amiknek majd meg kellene felelni.

Ezért nem árt óvakodni a túlzott önbizalomtól, mert nagyon csúnya pofára esés lehet a vége... Ez nem játék.

Gery87 2021.04.27. 16:50:16

MI van jönnek a választások?:D
Nem értem az utobbi cikkeket...főleg a hangvételüket.
Vagy férfi klimax?:)
Nem szoktál ilyen fasságokat irni.....vagyhát igen.....de nem így:)

"Kisgyerekek basszák egymást "

Kisgyerekek nem basszák egymást, mert nemileg nem érettek...ha meg igen, akkor hát nyugodtan basszák egymást ha felelősséggel teszik....
Régen is megbaszta a 16-40 éves keresztény király a 13 éves szűz keresztény királylányt...aztán mekkora jó világ volt az nem...?

Ez van. ez ellen tenni nem tudsz és nem kell.

"nyugdíjasok meg úgy csinálnak, mintha frissen végzett diákok lennének"

Még mindig jobb mint a te generációd aki 20 éves kora óta nem fejlődik semmit semmilyen téren és már 50 évesen minden baja van meg meg akar halni mert ő már "öreg" aztán persze mindenkinek a kurva anyját aki fiatal....
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása