magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Ballib mitológia

Az utóbbi napokban sokat olvastam ballib agymenéseket a rendszerváltozás előtörténetéről. Így igyekszem összegezni.

*

Tehát, valamikor a 70-es évek végén és a 80-as évek elején a komcsik rosszabb fele megérezte, hogy vége a kommunizmusnak, így elkezdtek felkészülni pokoli tervekkel a rendszerváltásra.

Az egyik kulcsszereplő az erdélyi cigány születésű idősebb Orbán volt, aki gyakorlatilag egész Fejér megye legendás és hírhedt agit-prop kiskirályaként tartotta rettegésben a környéket. Fiát, a még kamasz Viktort azonnal kiszemelte mind a KGB, mind az MSZMP rosszabbik vezetése. A fiatal Viktor rendkívül alkalmas személy volt, mert egyrészt fanatikus kommunista volt, másrészt rendkívül törtető, egocentrikus személyiség, így előtérbe tolható, de egyben kézben tartható volt.

Miközben a MSZMP reformköreiben és a KISZ-ben gyülekeztek a demokraták, akik a NATO-ért és az EU-ért küzdöttek már akkor, rendkívül bátran, mert életük veszélyben forgott a KGB miatt. Ekkor Viktor azt a pokoli megbízatást kapta Moszkvából KGB-től és az MSZMP retrográd, neosztálinista erőitől, hogy alapítsa meg a Fideszt. Ezzel két cél is el lett érve: egyrészt így Viktor besúgóként beférkőzhetett a nemeslelkű Soros György és a demokratikus ellenzék legbelsőbb köreibe, másrészt kiképző iskolát biztosított a fiatal sztálinistáknak.

Míg az igazi ellenállás rettegett, addig Orbán és társai szabadon álellenzékieskedtek. Egyrészt megvédte őket a KGB, másrészt a sötét sztálinista Pozsgay, harmadrészt meg Stumpf apósa. Még a világ legokosabb emberét, Soros Györgyöt is sikeresen átverte Orbán, aki pénzt adott neki!

Orbán folyamatosan napi kapcsolatban állt a KGB moszkai központjával, pl. onnan elsőként tudta meg a szovjet kivonulást, így gond nélkül követelhette Nagy Imre temetésén a már rég eldöntött szovjet csapatkivonást.

Orbán legközelebbi embere a 6 nemzedék óta komcsi Kövér László - a nagyapja Kun Béla legjobb haverja volt -, aki a 80-as évek végén az MSZMP KB titkos politológiai intézetének volt az egyik főembere.

Teltek-múltak. Aztán évekig rejtette Orbán valódi szándékait, de 2010-ben kibújt a szög a zsákból: a KGB utasítására Orbán kikiáltotta a diktatúrát, melyben immár 11 éve rettegünk és szenvedünk.

Címkék: közélet
11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5516634474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.07.25. 09:43:22

Ezzel a narratívával õszintén szólva nem találkoztam.

Anno kétféle balfék volt: aki átlátta, hogy a szocializmus pont olyan nagy léptekkel menetel a bukás felé mint most az EU csak jóval közelebb van hozzá, és az aki nem. Ez utóbbiak elég kevesen voltak és már akkor elég öregek: õk voltak idehaza a Thürmer-féle MSZMP.

Ezen túl voltak az akkor még valóban liberálisnak látszó tárgyak, az SZDSZ és annak az ifjúsági tagozata, a FIDESZ akiket senki nem vett igazán komolyan, még õk maguk sem magukat. A harmadik erõ pedig a konzarvatív-impotens MDF/KDNP/Kisgizda csapat volt. Aztán jött CsirkePista és a MIÉP illetve elõtte valami Ekrem-Kemál György volt ha jól emlékszem a szélsõjobb akivel a zsidókat lehetett riogatni és beterelni a balfék táborba, utánuk pedig a Jobbik, de ez már sokkal késõbb. A szélsõjobbos riogatósdi a Csirke dolgozatával kezdõdött.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.07.25. 12:31:02

Öö@midnight coder: öööh, az a szó hogy kroki, megcsönget csengőket? (nem merem magyarul írni, bocs)

jónévez 2021.07.25. 21:04:31

Jó poén. Tényleg. Pont az ilyen dolgokon nevetünk (például) a showderklubban. Az egyik fele azért, mert úgy gondolja: na ugye! A másik azért, mert tudja, mekkora marhaság. Hálás dolog humoristának lenni, szeretem, mikor ilyeneket írsz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.07.25. 21:08:56

@jónévez:

A humort mindig kiváló eszköznek tartottam.

S mindegy a humor célja. Van pl. jó liberális humor is. Csak ritka.

A nagy dolog az, amikor az ember képes értékelni az ellene irányuló jó humort is. Pár éve volt egy ballib troll, aki engem utánzott. S tehetséges volt, időnként vicces volt.

Gery87 2021.07.25. 21:43:43

Majdnem pontos:)
A komcsi vezetés érezte hogy vége lassan a rendszernek, le lett győzve, nem volt fenntartható a rendszer, elvesztette legitimitását, jön a kapitalizmus...és a demokrácia.

Két út volt:
-ellenállni a "reformoknak" és valamiféle kapitalista kommunista pártállamot építeni, megtartva a hatalmat a pénzt és az elveket...
-Vagy engedni a korszellemnek és átmenteni a hatalmat (immár több pártisággal), megtartva a pénzt (privatizációval...ami eddig államiként volt a vagyonuk, most magánvagyonként lesz)) és eldobni az elveket.
Ez utóbbi győzött mert a nyugat e mögé állt be, és hát a nyugat győzött...a kínai útról meg már lekéstek + erejük sem volt rá...

midnight coder 2021.07.26. 06:48:14

@Gery87: A kínai utat simán meg lehetett volna csinálni. És mondjuk nyugat-európa is "picit" jobban járt volna, ha ebbe a térségbe viszi ki az iparát mint így.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.07.26. 07:56:05

@midnight coder: a kínai lényegesen olcsóbb, és nem kell mindenféle hülye munkavállalói jogokkal bajlódni. Lásd ditrói pék esete.

Mr. Hyde 2021.07.26. 19:55:30

@midnight coder:

Belarusz lényegében ezt csinálta.

Gery87 2021.07.27. 21:25:42

@midnight coder:

A Kínai utat egy Kína tudta megcsinálni.....amivel az USA is lebratyizott a SZU ellne.
Mi ruszki gyarmatként ennek a közelébe se voltunk....a nyugat pedig körberöhögött volna már akkor is egy ilyen kísérlettel....

Gery87 2021.07.27. 21:28:53

@Mr. Hyde:

Ja csak ott volt mögötte (szó szerint) az orosz piac meg egy elég nagy ipar....és persze elég távol volt a nyugattól....
MI itt ezen a szent helyen - amit büszkeségből nem merünk Észak-Balkánnak hívni - és 1000 éve az osztrák- bajor dildó felé fordul kényszeredett tekintetünk.....erre semmi esély nem volt.

Gery87 2021.07.27. 21:32:25

@midnight coder:

Jha.....1,5 milliárd kínaival versengjen a már akkor is fusizó, maszekoló, lógó, alkoholista és nem mellesleg már akkor is öreg kelet-Európa? Viccelsz?
Azért nem csak tömeg meg munkavállalói jogok és pénz...hanem morál, mentalitás és fegyelem terén is különbözünk tőlük.
(Ami azért valahol nem baj)
Amit Kína megcsinált azt azért nem csinálta volna meg bárki más....ennek örülni persze nem feltétlenül kell.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása