magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A kamuszagú szoftver

A kémszoftver ügyében olyan novicsok-utóérzésem van. Ugye a novicsok az egy szupertitkos, 0,0001 mp alatt halált okozó KGB-méreg, melyből 1 nanogram elég ezer ember kiirtására.

Aztán minden alkalommal, amikor valakire novicsokkal támadnak, az csodásan kigyógyul, sőt hamarosan makkegészséges lesz.

Ez a Pegasus cucc valami erősen hasonló. A legtitkosabb, földalatti izraeli barlangban fejlesztették ki, az izraeli titkosszolgálatok szigorú ellenőrzése alatt áll.

Aztán ha valakinek telepítik a telefonjára, annak elegendő elmennie a sarki számítógépes üzletbe vagy megkérnie az informatikában picit is járatos szomszéd kamaszt, s azonnal ki is derül a szofter jelenléte, sőt gyakorlatilag ki lehet naplózni annak teljes múltbéli tevékenységét.

Azt azért nem szeretném állítani, hogy nincs ilyen kémszoftver, de arra erősen hajlom, hogy ez az egész sztori nem áll semmilyen kapcsolatban a tényekkel...

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2116637038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.07.26. 07:00:51

Egy ilyen kémszoftver ha betelepül, nyomot hagy maga után. Ha valaki egyszer megtalálja a kémszoftvert akkor már viszonylag könnyen tud írni egy olyan programot ami ki tudja mutatni hogy ott van-e vagy nincs. Ez utóbbit pedig bárki futtathatja, akár te is.

A Novicsokkal kapcsolatban már van igazságod, leginkább azért, mert szerintem ha a KGB nagyon halva akar látni valakit, az azért többé-kevésbé halottnak tekinthetõ. És kétlem hogy sokat szaroznának mindenféle méreggel amikor simán le is lõhetik az illetõt, vagy belenyomnának annyi kábszert amibe belehal. A világ pedig nem a KGB méreggel megfertõzött áldozatát látná benne, csak egy óvatlan drogost.

2021.07.26. 07:28:36

A legegyszerűbb, ingyenesen használható exploit keretrendszerek is tartalmaznak olyan modulokat, amik kitakarítanak maguk után. Profi cuccok pedig nyilván semmi nyomot nem hagynak véletlenül. Eleve az APT-k (advanced persistent threat) lényegi eleme a clean-up. Aki nyomot hagy e téren az vagy amatőr vagy üzenni akar.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.07.26. 07:54:27

Itt a felfedezés valamilyen kiszivárgott telefonszámlista alapján történt, amin a nehány említett tragikus ellenálló hős telefonszáma rajta volt (és amely telefonlistán szereplő nevek önmagukban bizonyíték a pitiánerségre) és csak ezután találták meg a szoftver nyomait, márha megtaláltak bármit is. Nem tudom Panyi zseniálisinformatikus pontosan milyen nyomokat talált, amik véletlen pont egybeestek nála olyan tevékenységekkel ami fontos.
Amúgy nyilvánvaló hogy fake az egész, elterelés Cseh Katka sokkal csúnyább botrányáról. A politikában mindig vannak jegelt ügyek, lásd Borkai (amivel meg semmire sem mentek, mert a nép Győrben az értelme után döntött) vagy a szavakkal alig jellemezhető Strache esete.

kunzoo 2021.07.26. 08:34:24

Ferdítesz. Ezt te is nagyon jól tudod.

MC Slejmi B. 2021.07.26. 09:33:38

@kunzoo: akkor egyenesítsd ki a sztorit, tárd fel a teljes igazságot, engem érdekel.

kunzoo 2021.07.26. 09:39:42

@MC Slejmi B.:
Birca állította azt hogy a kémszoftvert bárki képes leleplezni, meg azt is hogy a novicsokból mindenki felgyógyul.

midnight coder 2021.07.26. 09:41:11

@zavaleta: Ha csak ki-be megy akkor igen, de ha folyamatosan figyel és nyitva hagyja a kaput azt már nehéz nyom nélkül csinálni.

kunzoo 2021.07.26. 09:41:59

@MC Slejmi B.:
Ez a szoftverügy világbotrány, nem a drága Viktor körül forog ez az ügy. Nem az a narratíva hogy a sorosisták áskálódnak a hólelkű keresztények ellen, Macront is megtalálták vele.

MC Slejmi B. 2021.07.26. 09:55:59

@kunzoo: a novicsokos-polóniumos ( vagy milyen ) faszságot én se nagyon hiszem el, és magam is hajlok arra, hogy ha az efeszbékágébégéréumittomén valakit holtan akar látni, akkor azt meg tudják oldani, ha akarják, és mondjuk simán elkúrják egy teherautóval, nem szaroznak esernyőbe rejtett tűvel meg simán kimutható izotópokkal meg mérgekkel, tiszta vicc... ( bár elismerem, nem vagyok profi orgyilkos ) Szerintem NEM Birca állította, hogy a kémszoftvert bárki leleplezheti, hanem kvázi a "nyugati újságírók, akik utánajártak"... Ja, meg a Panyi Szabolcs.

MC Slejmi B. 2021.07.26. 10:00:26

de nagy pénzben fogadnék arra, hogy sejtetéseken kívül soha semmi se fog kiderülni, a titkosszolgálatok ezért titkosak. ha pedig mégis, dezinformációval szétszedik a hitelességét.

kunzoo 2021.07.26. 11:27:30

@MC Slejmi B.:
Szerintem a gázolásos gyilkolásban nagyon nagy a lebukás lehetősége. Rendszám, autópályakamerák...ott maradhat az autóból egy darab, leeshet a rendszám...a fegyvernél is ott marad a golyó, ami azonosíthatja a fegyvert.
Ráadásul eza mérgezés nem szép halál, elég erős figyelmeztetés is lehet a többieknek. Emiatt akár cél is lehet az hogy a gyilkosságból egyértel.űen kiderüljön a célja.

kunzoo 2021.07.26. 11:41:25

@MAXVAL bircaman közfingó:
A reklámcégeknek is vannak hasonló algoritmusai. Voltam cipőboltban, vettem cipőt. Előtte nem kerestem rá a neten. Ezután heteken át cipőreklámok ugrottak fel a böngészőben. Tehát az info eljutott a reklámozóhoz. Ha jól értem, a kémprogram léte sem volt tikos, tudott dolog volt. Nyilván a titkosszolgálatok használnak ilyeneket, egy kő alatt él aki szerint nem. A google is gyűjt a felhasználókról adatokat. A kérdés inkább az hogy ezt a programot milyen célra használják. A begyűjtött adatokat mi alapján szortírozzák.

MC Slejmi B. 2021.07.26. 11:50:43

@kunzoo: a gázolást csak felvetettem, mint opciót, a lehetőségek kimeríthetetlenek, de ne mondd már, hogy ésszerű "otthon" ( értsd Oroszhonban ) megmérgezni valakit, raádásul úgy, hogy meg se hal, aztán kiengedni egy teljesen egyértelműen ( najó, azért a gázvezeték persze kell, annyit azért nem ér ez a balfasz Navalníj... ) ellenséges országba kezelésre, ahol aztán függetlenobjektív vizsgálatok természetesen "bebizonyítják" ( nyehehehe ), hogy az oroszok voltak, csak a szankciók annyira kivéreztették őket, hogy már meggyilkolni se tudnak valakit rendesen.

kunzoo 2021.07.26. 12:15:01

@MC Slejmi B.:
Nagy bajban lehettek. A gázvezeték pengeélen táncolt, az ukrán tranzit nem biztonságos. A lezárások idején a gázigénye is csökkenhetett Európának, nem voltak a ruszkik jó alkupozícióban. A konkrét gyilkost meg nem lehetett elfogni, tehát a saját embereik nem voltak bajban. Merkel mama simán sarokba szoríthatta akkor Putyint.

kunzoo 2021.07.26. 12:22:52

@MC Slejmi B.:
A nyilvánosság ereje miatt most már úgy kell vigyázniuk rá mint a hímes tojásra. Ha bármi miatt meghalna, az isten se mosná le az oroszokról a gyilkosság vádját. Emiatt szerintem Navalnij jól tudta hogy a legnagyobb biztonságban Oroszországban lesz.

MC Slejmi B. 2021.07.26. 13:08:29

szerintem a vezeték nem táncolt pengeélen, a németeknek mindig is kellett, a kérdés csak az volt, mikor lesz kész. Az ukrán tranzittal pedig nem az az oroszok baja, hogy "nem biztonságos", hanem hogy nem akarják az ukránokat a tranzitdíjjal hízlalni, érthető módon.

Ami meg a Navalnijt illetti, pontosan erről beszéltem én is. Putyinnak semmilyen szinten nem állt érdekében Navalnijnak fizikai értelemben ártani, szvsz színjáték volt az egész.

ulpius66 2021.07.26. 13:16:12

TESSÉK MÁN VÉGRE TUDOMÁSUL VENNI, HOGY AZ A BOTRÁNY, AMIRŐL A BALLIBSI SAJTÓ AZT ÍRJA, HOGY BOTRÁNY!

Magyarországon botrány
- a buzi aktivisták kitiltása az iskolákból
- a Pegasusos lehallgatásai-botrány
- avagy a cigány-ellenes tüntetés

DE NEM BOTRÁNY, HOGY KARIGECI SZÉTBASSZA BUDAPESTET, OLY SZINTEN, HOGY MÁN CSAK DUGÓBAN ÁLLHATSZ KÖZLEKEDÉS HELYETT.....

... AVGY A MOMENTUMOS CSEH BOTMIXER KATINKA EU-S KÉPVISELŐ 4,5 MILLIÁRD FORINTOS LOPÁSA AZ NEM BOTRÁNY!!!!

midnight coder 2021.07.26. 13:23:32

@kunzoo: Gázolni is lehet lopott kocsival, hamis rendszámmal, lõni is lehet ma már akár házilag nyomtatott lõfegyverrel is. Amit ráadásul a fémdetektor sem vesz észre.

Az pedig nem hiszem hogy célja lett volna ez esetben a KGB-nek hogy megtudják hogy õk voltak.

MC Slejmi B. 2021.07.26. 13:25:17

@kunzoo: "Merkel mama simán sarokba szoríthatta akkor Putyint." Ja annyira beleszorította a sarokba a hírhedten tétova és ostoba Putyint, hogy gyorsan meg is egyeztek, az amerikaiak meg az ukránok meg a lengyelek rinyálása ellenére. ( ezt a felvetést nem is igazán értem, hiszen Putyin érdeke volt a megegyezés, és ha valakit presszió ért, az csak Merkel lehetett, hogy NE legyen vezeték )

midnight coder 2021.07.26. 13:27:14

@MC Slejmi B.: "szerintem a vezeték nem táncolt pengeélen, a németeknek mindig is kellett, a kérdés csak az volt, mikor lesz kész."

A vezeték szerintem arról szól, hogy az amcsik ki akarták csinálni Putyint, de most jobban szeretnék a kínaiakat kicsinálni, és rájöttek hogy a kettõ egyszerre nem megy. Ezért aztán a fû alatt kiegyeztek Putyinnal, ennek a következménye a vezeték. Akik ezt az egészet jól beszopják azok meg az ukránok. Persze Putyin bácsi is hülye ha azt hiszi, hogy ezek után az amcsik puszipajtások lesznek.

MC Slejmi B. 2021.07.26. 13:46:40

@midnight coder: könnyen előforulhat, hogy ez történt / történik. Az ukránok pedig kibaszottul hülyék, ha azt hiszik, hogy számítanak. A "nagyok" a felismerhetetlenségig leszarják őket, kesztyűbábok, csak felvonulási területnek kellenek.

"Az amerikaiakat" utálom ( haha! ), következetesen szétcseszik maguk körül az egész világot, egyfelől a birodalmi ambícióikkal, másfelől a liberálnáci kultúrmocsokkal.

ulpius66 2021.07.26. 14:02:49

@MC Slejmi B.:

Én az usásokat inkább liberál-marxistának gondolom...
(a liberál-nácik az EU-s vezetők...)

MC Slejmi B. 2021.07.26. 14:31:06

@ulpius66: :) az én szótáramban a kettő szinoníma, szinte felcserélhető ( egyébiránt ugye a történelmi tapasztalat is ezt mutatja ). Az elméletet tekintve marxisták, a megvalósítást tekintve nácik.

vergyula 2021.07.26. 14:45:52

@ulpius66: Kivéve a gyevi bírót!

MC Slejmi B. 2021.07.26. 16:20:31

@midnight coder: "Gázolni is lehet lopott kocsival, hamis rendszámmal, lõni is lehet ma már akár házilag nyomtatott lõfegyverrel is."

Vagy jégcsákánnyal csákányozni, szegény Leó tudott volna erről mesélni, ha nem halt volna meg.

kunzoo 2021.07.26. 19:14:40

@midnight coder:
A polóniummal kivégzett fickóval szerinted nem üzentek azoknak akiknek kellett?

kunzoo 2021.07.26. 19:16:39

@MC Slejmi B.:
Ha nem lett volna bajban, miért engedte volna ki? Ugye?

kunzoo 2021.07.26. 19:20:22

@midnight coder:
Ja csak ezeknél ott kell lenni. A kamerás mobiltelefonok millióinak világában. A másik esetben a gyilkossági kísérlet pillanatában már messze jársz.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2021.07.27. 07:58:31

@kunzoo: volt az az amcsi hülyegyerek, aki az észak-koreai kommunista célzatú átnevelő tanfolyam után kómában érkezett vissza az USA-ba, és hamarost el is patkolt.
Ott sem történt semmi utána. Nemtom mért lenne bármi zavar is, ha Navalnijjal történne valami.

MC Slejmi B. 2021.07.27. 08:19:17

@kunzoo: "Ha nem lett volna bajban, miért engedte volna ki? Ugye?"

Mi ugye?! :)

Ebbe az utcába nem megyek be. Mindketten pontosan tudjuk, hogy ha meg nem engedte volna ki, akkor most azt írtad volna :

"Ha nem volt bajban, miért nem engedte ki? Ugye?"

Putyin nyilván nem hülye, a két választás közül ez volt számára a kisebbik rossz.

kunzoo 2021.07.27. 16:31:44

@Deak Tamas:
Az orosz gazdaság nagyban függ a nyugati piacoktól. A koreai csak a kínaitól. Az oroszok nem tehetik meg egy ponton túl hogy balhézzanak. Még a Szovjetunió idején is pontosan szállították a nyersanyagokat.

kunzoo 2021.07.27. 16:54:47

@MC Slejmi B.:
Szíjjártó Petya már azt magyarázza az interjúban hogy nyegyvenvalahány ország megvette a nemlétező kémszoftvert.

glinolid 2021.07.27. 19:42:34

A Pegazus ügyet ott baszták el, hogy nem az oroszokra vagy a kínaiakra fogták. Persze az izreali szál kellett ahhoz, hogy a Jobbik szavazóinak jobban eladható legyen ez a fantazmagória.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása