magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Végtelen köb

Mi történik az ember halálakor?

Az evilágból való kilépés véglegesedése azzal jár, hogy az egyén egy teljesen sötét kockába kerül, mely azonban végtelen méretű. A halott teljesen élőnek érzi magának, viszont minden testi igénye hiányzik.

Maga körül ebban az állapotban az ember csak a sötétséget látja, de ez nem félelmetes sötétség. Egyedül maga alatt lát fényt: ez olyan mint egy társasjáték kartonja. Azon aztán látja teljes evilági életét, annak minden elemével.

A halott lassan ráébred az az élet egészen más volt. Lassan elvész a gondolati kapcsolat is a "társasjátékkal". A halott agya kitisztul.

Ami aztán jön, az már e tiszta állapot elérése után következik. Nyilván maga a kitisztulás időtartama különböző, egyénfüggő.

Címkék: közélet
8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5416678098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2021.09.10. 07:58:39

Nem tudom, õszintén szólva még nem haltam meg, és olyannal sem beszéltem aki igen. Vannak akik klinikai halálból jöttek vissza mindenféle - amúgy elég hasonló - élményekkel, de végül is õk sem haltak meg, így max. arról tudnak beszámolni, hogy mit érzékelt az agyuk az utolsó elõtti pillanatban mielõtt valóban meghaltak volna.

vergyula 2021.09.10. 08:17:24

@midnight coder: Én meghaltam, de már elmúlt. Sajnos nem emlékszem semmire sem.

erol 2021.09.10. 09:46:17

Nekem az illusztrációnak szánt fotók tetszenek a legjobban. A letisztult minimalizmus keveredik a naiv amatőrizmus bájával. Nem tudom tudatos-e vagy csak becsukott szemmel fotózott hátrafelé.

sync 2021.09.10. 11:24:27

Ilyen élményt az oxigénhiányos agy produkál. Tüdőgyulladás alkalmából éltem át hasonlót, amikor a légzésem majdnem leállt. Virágos réten voltam, de a háttér sötét volt. Nagy nyugalom és csend.

Gery87 2021.09.10. 14:13:18

Meghaltál hogy ezt így tudod?:)

"Azon aztán látja teljes evilági életét, annak minden elemével."

És aki gyerekként hal meg vagy szellemi fogyatékosként?
Ő mit fog "látni?"
Ők a túlvilágon is gyerekek, csecsemők és szellemi - na meg ha született testi? - fogyatékosok lesznek?
Az örökkévalóság 2 évesen?...
Nincs ez a mese kidolgozva rendesen:)

Ókos 2021.09.13. 00:01:37

Ez a mennyország vagy a pokol leírása?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.13. 06:32:34

@Ókos:

Ez még egyik se.

S persze a 2 ugyanaz, csak más a nézőpont,
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása