magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Ballibbant miniszterelnökjelölt-jelöltek

A 6 jelölt rövid jellemzése. Mint az iskolában.

Fekete-Győr azaz Mindenfeketeéletszámít-Győr - ő az a tanuló típus, aki azt hiszi halandzsázással minden megoldható. Pedig nem eléggé intelligens ahhoz se, hogy tudja, hogyan halandzsázzon egy adott konkrét helyzetben.

Gyurcsányné azaz az Okos és Nyelveket Beszélő Szakember Nő - ő ért mindent, de tudja, nem ez a fontos, hanem a tanárnak kell mindig megfelelni.

Jakab azaz Jákob fűrer - ő az a tanuló típus, aki megver mindenkit, aki nem fogad neki szót. Komolyan hiszi, hogy tudás semmihez se kell, minden csakis az agresszívitáson múlik.

Karácsony azaz KariGeri(nctelen) - ő a kitünő tanuló, aki képes bármit bemagolni, de semmit se ért.

Márki-Zaj azaz a félnótás - azt hiszi, amit nem tud, az nem is fontos. Semmilyen új tudást nem hajlandó befogadni, sőt megsértődik, ha bárki tudást akar átadni neki.

Pálinkás azaz a szórakozott professzor - akkora balek, hogy még azt is őszintén bevallja, amit meg se kérdeztek tőle. Persze ő már tanulóként is tanár volt.

26 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr7116685954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.09.13. 08:13:53

Esélyekről mit gondolsz, melyiknek nyer az ev-n? Van esélye valamelyiknek legyőzni OV-t?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.13. 09:25:37

@zavaleta:

Legyőzni Orbánt? Ha Orbán valami hatalmas hibát vét addig.

KariGeri(nctelen) nyeri, egyelőre úgy tűnik.

vergyula 2021.09.13. 09:29:17

Birca, te melyikre szavaznál, ha nem lenne Fidesz, vagy bármi más? Szóval szerinted melyik a legkisebb rossz?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.09.13. 09:32:04

@vergyula:

Ugyanazt a vonalat viszik.

Kari van egyébként a legközelebb a valósághoz, a többiek nagyobb hülyeségelet beszélnek. De megírom majd, még nem néztem végig.

vergyula 2021.09.13. 09:37:56

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Én egyáltalán nem láttam, még gyűjtöm az erőt.

ulpius66 2021.09.13. 09:56:25

Nekem bejön ez a ballibsi előválasztósdi!

Mondjuk semmi értelme sincs, hiszen aki veszít egyéni előválasztáson, az "kárpótlásul" majd jó helyet kap a ballibsi listán!!!!!!

Én - mind talpig fideszes - megyek előválasztani, és mindkét szavazatomat a JOBBIK-os jelöltre adom!

ulpius66 2021.09.13. 09:59:38

Azért megyek (a nejemmel megyünk) előválasztani, mert nekem sem mindegy, hogy esetleg melyik ellenzéki jelölt nyeri a körzetet 2022 tavaszán.....ha mán nem a fideszes nyer, nem mindegy ki legyen a befutó.....

ulpius66 2021.09.13. 10:11:59

"Történelminek nevezte az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek vitáját Karácsony Gergely.

Az MSZP–Párbeszéd–LMP miniszterelnök-jelöltje arról beszélt a Facebookon, hogy minden jelölt győzött a vitában, a vita vesztese Orbán Viktor volt!"

Boldeone Bull 2021.09.13. 10:15:23

Akkor lenne fair, ha Orbán Viktor tavasszal kiállna az összellenzèk jelöltje ellen. Egy demokratikus ország regnáló miniszterelnöke vállalná a vita , a megmèrtettetès kockázatát . Orbán nem , mert felette állónak gondolja magát az egèsz politikai rendszeren.
Karácsony Gergely úgyis könnyű ellenfèl lenne...Vagy mègsem ? Valójában mindenki tudja , hogy Karácsony erős, nem fogott rajta a lejárató kampány igazán. Legyőzni ő tudja egyedül Orbánt , annyira szelíd ès kellemes stílusa van , amit agresszív kampánnyal sem lehet megsemmisíteni. Azt lehet mondani , hogy Orbán tökèletes antizèzise , akár a belsőt, akár a külsőt tekintve . A vidèki , elègedetlen kisemberek viszont Jakab Pètert is megszavazhatják , ő inkább megfelel a magyar hagyományos közizlèsnek , amit egy vezetőtől elvárnak .

ulpius66 2021.09.13. 10:24:02

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

És mi van, ha nem is az Orbán lesz a Fidesz jelöltje, hanem teszem azt a Lázár Dzsoni?
(Orbán meg államfő lesz, vagy visszavonul, mint Merkel....)

a nagy hohohorgász 2021.09.13. 11:04:44

@Boldeone Bull: tudod ezt a vitát én is megnézném, de a miniszterelnöki vitát Gyurcsány 2005-ben és 2006-ban kiherélte a "ki tud hihetőbben hazudni" programra. Amit ne is próbálj győzelemként beállítani mert a Ferkó maga elmondta hogy majd bele gebedt hogy hazudnia kell éjjel nappal.....

a nagy hohohorgász 2021.09.13. 11:12:31

birca szerintem Török hozzáértő gábor jobban leírta őket :AZ EGYSZERŰ SRÁC, A KÜLÖNC, A KÖZÖS NEVEZŐ, AZ ÚJ FIÚ VAGY A HOZZÁÉRTŐ – AZ ELŐVÁLASZTÁS MINISZTERELNÖK-JELÖLTJEI AZT SZERETNÉK, HOGY A FEJEKBEN ÍGY JELENJENEK MEG AZ ALTERNATÍVÁK.

Külön kiemelném a hozzáértőt Dobrev Klárára írta :))))))))

A másik fura dolog, hogy ha Dobrev a hozzáértő akkor ez az elemző géniusz miért a "közös nevezőt" preferálja??? csak nem azért hogy bármi legyen csak ne orbán???? Jól láthatóan a legjobbat akarja a magyaroknak......

ááááááhhhhh. bassza meg az ég hogy orbánt nem tudjuk leváltani mert még szarabbak vannak csak.

Nevem senki. 2021.09.13. 11:18:53

@ulpius66: Ha te mint talpig fideszes, tutira beakarod biztosítani Orbán Viktor győzelmét a következő négy évre, akkor az előválasztáson nem szavazhatsz Jakabra! Akire szavaznod kell az Karácsony. Hallottam már baloldali emberektől, ha Karácsony lesz Orbán kihívója inkább el se megy szavazni.

Nevem senki. 2021.09.13. 11:23:24

@Boldeone Bull: Szelíden és kellemesen tudja mondani a dugóban ülőknek, hogy menjenek gyalog.

a nagy hohohorgász 2021.09.13. 11:29:03

@Nevem senki.: szerintem meg mindegy ki nyeri az előválasztást, azok a baloldali szavazók akik meggyőződéssel tudnak szavazni bármelyik jelöltre azok pontosan ugyanolyan vadbarmok mint a hithű orbán szavazók. Ezt már leírták előttem hogy a hithű szavazók nagyjából egálban vannak , a kérdés az hogy a nem párthívő orbángyűlőlők vagy az orrbefogva fidesz szavazók lesznek e többen ??? A környezetemben kb 50-50% , kiváncsi leszek...

a nagy hohohorgász 2021.09.13. 11:36:39

Az viszont biztos, hogy a demokratikus oldal megint nem tud olyan embert indítani aki az "orrbefogva fidesz szavazókból" ellenzéki szavazót tud csinálni. Egyedül abban bíznak hogy orbán csinál valamit ami miatt az orrbefogók otthon maradnak. Ez azért nem egy hatalmas politikai teljesítmény. Sok vidéki szavazó ( köztük én is ) lelkesedve vártam hogy KariGeri mit hoz ki pestből . Márcsak azért is mert ha jót csinál akkor hurrá, rá szavazunk. Ha meg szart akkor nem baj szopjanak a pestiek... Aztán ez a hős demokrata rögtön kitüntette Demszkyt meg a Tarlóst.........

a nagy hohohorgász 2021.09.13. 11:39:56

És igen, ha KariGeri nem tudja legyőzni orbánt ( ugye Pestnek azért nem megy mert a rohadt kormány ) akkor hogyan fogja legyőzni a világot???? Mert ugye a világ sem arról híres hogy magyarországot preferálná..... Vagy orbán erősebb mint a világ?????? Nem is értem miben bíznak a baloldali szavazók? mitől lesz jobb, de most komolyan....

Gery87 2021.09.13. 14:26:24

@ulpius66:

Mivel az államfői pozíció semmi hatalommal nem jár, ezrét kizárt.
Orbán a "háttérből úgy is én dirigálok" stílusra sem vevő, annál nagyobb egója van....neki a látszat is kell hogy ő a vezető.

Billy Hill 2021.09.13. 15:59:20

Fekete-Győr "imádnivaló" volt, amikor felemlegette, hogy nemzeti tulajdonban álló, sikeres nagy cégek kellenének, mint pl. Csehországban. Korosztályi dolog lehet, de valszeg nem hallott arról, hogy milyen "sikeresen" zajlott a privatizáció nálunk a 90-es években...

Gery87 2021.09.13. 18:56:22

@Billy Hill:

Mondjuk Csehország tényleg jobb példa abból az időszakból.

Fekete pont olyan tenyérbemászó dumagép libernyák mint az Orbán volt anno ennyi idősen....a szeme sem áll jól.

De mindegy.
Ez lényegtelen.

Egy olyan országban akarunk sikeres demokráciát ahol a többség egy kurva lakossági fórumra nem megy el mer minek....pedig annál közvetlenebbül érintő dolog kevés van.
4 évente X-elünk aztán ennyi.
Ilyen gyökerekre, és tőlük várjuk hogy jobb legyen.

itt elég ha Orbán felkel és bemegy a Kossuth Rádióba és ott elmondja mi lesz.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása