magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

MZP bukása

Amikor Bartus mester pár hete megkezdte az MZP-t szidó cikksorozatát, már éreztem valamit. Az Amerikai Népszava blog ugyanis mindig jól kifejezi a ballib keménymag legfanatikusabb részének érzelmeit.

MZP bukása napok, hetek kérdése. A ballib agytröszt rádöbbent pár hete: hatalmas hibát követtek el. Egyszerűen nem működik az, hogy vannak egyrészt ballib pártok, másrészt egy olyan vezér, mely részben nem ért egyet a ballibaizmussal. Egyszerűen MZP nem az ő kutyájuk kölyke.

MZP csak azért nyerhetett, mert a Fideszt nagyobb rossznak tartó, de a ballibeket is elutasító bizonytalan szavazók aktivizálták magukat az előválasztás 2. fordulójában. Ezek viszont kevesen lesznek az igazi választáson áprilisban.

Ráadásul kiderült, MZP nem vonz be senkit az eleve ballib szavazókon kívül, sőt a ballib keménymag egy részét még el is taszítja. A ballib keménymagnak MZP kriptofideszes, míg a ballibeket elutasítók számára meg csak egy ballib a sok közül.

Most a ballib agytröszt lázasan gondolkozik, alapvetően több lehetőség is van előttük:

  • hagyni mindent ahogy van, azt tudatosítani a ballib keménymaggal, hogy MZP úgyis csak egy jelképes vezető, de nincsenek emberei, így nem lesz képes akaratát keresztül vinni - ezzel elkerülhető az a hatalmas pofára esés, hogy a folyamatosan reklámozott előválasztást utólag semmissé teszik,
  • ha viszont az az általános álláspont győz, hogy MZP tevékenysége egyre jobban kártékony a ballibekre, akkor lépéskényszer lesz, már csak ki kell találni, milyen ürüggyel lesz likvidálva MZP,
  • persze van egy közbülső lehetőség is, valamilyen nyilvános megállapodás MZP és a ballib vezérek között, mely a gyakorlatban kivesz minden cselekvést MZP kezéből.

Na most, a legkevésbé valószínű a 3. lehetőség, MZP van annyira büszke, hogy nem írja alá saját öngyilkosságát. Most az első 2 lehetőségre még 50-50 %-ot esélyt látok, bár egyre növekszik a 2. opció esélye. Most már nem csak Bartus féle marginálisok - akit a ballibek zöme is elmebetegnek tekint - kezdi ezt mondogatni, hanem nála sokkal komolyabb ballib megmondóemberek is, lásd az volt Népszava-főszerkesztőt (nem az amerikai blog, hanem az igazi napilap), íme cikke.

Szerencsére bárhogy is lesz, a ballibek eljátszották minimális esélyüket is.

39 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr5016787412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztbeni 2021.12.20. 12:52:50

Innen nincs tovább, csak lefelé. Ha marad mzp akkor a további elcseszett beszólásaival fogja a táborukat csökkenteni, ha meg leváltják akkor azzal is buknak azonnal minimum egy 10%-ot

midnight coder 2021.12.20. 12:56:27

A ballibnek megvan egy fix tábora - a DK+MSZP+Együtt. Ami kb. a hideg vízre sem elég, nem hogy Orbánt leváltani. MZP a semlegesek bevonzására lett volna jó, már ha valaki elhitte volna, hogy ha nyer akkor nem a ballibák bábja lesz. Mivel ez látnivalóan nem jött össze, így jó eséllyel MZP feleslegessé válik. És kb. minden marad a régiben, Viktor vezér kúrmányoz, a királyi ellenzék pedig asszisztál ehhez.

ulpius66 2021.12.20. 13:12:20

MZP pénteken úgy be volt baszva, hogy esett-kelt!

Akkorát esett, hogy a karja is eltört + agyrázkódás (ha van neki olyanja...)

Persze az egészet úgy akarja eladni, hogy a gyermekeivel játszott, és ekkor megcsúszott.......

vergyula 2021.12.20. 14:13:15

@ulpius66: Az agyról jut eszembe, tudsz már különbséget tenni l és I között?

ulpius66 2021.12.20. 14:49:41

Azonkívül kanadai állampolgár.......

Amikor visszajött Magyarországra, akkor a DÉMÁSZ-nál helyezkedett el, de rövid úton kibaszták, mint mindenre is alkalmatlant, majd jött a Szentes a Legrand, na onnan is páros lábbal rúgták ki, MINT MINDENRE IS ALKALMATLANT!

MUNKANÉLKÜLIKÉNT ELMENT BALLIBSI POLITIKUSNAK......A BALLIBSIKNEK JÓ LESZ!!!!

ulpius66 2021.12.20. 15:16:36

index.hu/belfold/2021/12/20/az-index-megszerezte-a-kozvelemeny-kutatas-reszleteit-amely-felkavarta-az-allovizet-az-ellenzekben/

"Ami bizonyos, hogy az eddig megszokott, és a kiszivárgott, nem nyilvánosságnak szánt – személyesen Márki-Zay Péter részére készített – kutatás módszertana között különbség van, ami szerepet játszhat az eredményekben is. Az Index úgy tudja, az Iránytű Intézet és a 21 Kutatóközpont által jegyzett mérés (az adatfelvételt az Iránytű végezte 2000 fős minta telefonos megkérdezésével december 6-a és 11-e között) amerikai tanácsadók segítségével, amerikai módszertannal készült."

LEHET, HOGY MAGA AZ MZP A FIDESZ BEÉPÍTETT EMBERE AZ ELLENZÉK VEZÉRKARÁBA?????

chrisred 2021.12.20. 15:44:21

A ballibek már az előválasztás alatt is kampányoltak MZP ellen. Csak ugye ott nagyot buktak, mert kiderült, hogy az ellenzéki szavazók nagyobb része ugyanannyira utálja Gyurcsányt, mint Orbánt. Tehát lesz egy ilyen libikóka effektus: minél erősebb a ballib jelenlét a kampányban, annál kevesebb szavazatot fognak szavazni, és minél inkább rugdossa MZP az elvileg szövetséegeseit, annál jobb eredményt fognak elérni.

vergyula 2021.12.20. 16:39:23

@chrisred: Érdekes elmélet. Viszont ha MZP rugdossa a "szövetségeseit", azzal megosztottságot mutat, ami nem szokott szavazatokat hozni.

midnight coder 2021.12.20. 16:42:37

@vergyula: Ez viszont nem feltétlenül van így. Jelenleg MZP ellen a legerõsebb érv az az, hogy nem fog tudni megállni Gyurcsányékkal szemben. Azaz aki MZP-re szavaz, az Fletót segíti a trónra. Õt pedig legalább annyian utálják mint Orbánt. De inkább többen.

Gery87 2021.12.20. 16:46:34

"A ballib keménymagnak MZP kriptofideszes, míg a ballibeket elutasítók számára meg csak egy ballib a sok közül."

Mint "nemballib" én is azt tudom mondani hogy egy a sok gazdasági neolib közül.....miben jobb, másabb akkor a többi hülyénél?....abszolút leírta már magát ezzel.
A nagy semmin álló műkereszténykedéssel meg liberális gazdaságpolitikával nem lehet előrébb jutni!

Gery87 2021.12.20. 16:51:46

@ulpius66:

Szerintem van benne pár húr vonó is:)
Legközelebb fikarcnyi bizalmat sem szavazok annak akinek egy kicsit is füstös a képe, lásd Orbán:D

vergyula 2021.12.20. 17:03:03

@midnight coder: Hogy esetleg MZP Gyurcsány/ballib-kritikája több szavazatot hozhat, mint amennyit elvisz? Szintén érdekes. Úgy érzem, amatőr politológusok vagyunk mindannyian. A válaszokat nem ismerjük, de kérdezni nagyon tudunk.

tűz fal 2021.12.20. 17:14:00

MZP-nek egyszerre kellene eljátszania az elszipkázni kívánt bizonytalanok felé hogy jobboldali értékeket képvisel, ugyanakkor a balliberális oldal felé hogy de természetesen csak annyira "jobboldali" értékeket, ami nekik is tetszeni fog. Ez meg így nem fér össze. Szerintem ezt nem gondolták át rendesen, talán azt hitték, hogy menet közben megoldódik valahogy ez a kommunikációs probléma. Ahhoz, hogy működjön, kellene neki valahol egy titkos csatorna kizárólag a ballib szavazók felé, ahol a fülükbe súghatja, hogy "most a látszat kedvéért jól beolvasok Gyurcsánynak de ne vegyétek komolyan". Szerencsétlenségére ilyen nincs.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.12.20. 17:30:44

Az Amerikai Népszavának valóban van egy fanatikus ballliberális-szélsőbaloldali olvasótábora, de ettől még Bartus tökéletesen elemzi az MZP-jelenséget, mutatja be a kormányzásra készülő hódmezővásárhelyi polgármester jellemhibáit és szedi ízekre kommunikációját, mindebből pedig tökéletesen következtet arra, hogy Márki-Zay teljesen alkalmatlan ember.

Minden amit állít, történetesen igaz. Én magam is hasonlóképpen látom, mint ő. Már az előválasztási kampány első fordulójában kiütközött MZP valódi személyisége. Míg a többi jelölt saját magával és programjával foglalkozott, Márki-Zay sokkal inkább Dobrev Klárával, és ezzel együtt saját magát állítva be az EGYETLEN embernek, akinek sikerülhet legyőznie Orbánt. A két előválasztási forduló között kommunikációja már valódi ámokfutásba ment át, és amiből azóta nem hogy visszavett volna, minden nap minden megnyilvánulásával csak rátesz még egy lapáttal, újabb és újabb szöget verve az ellenzék koporsójába.

A nagy felbuzdulás közepette én magam is számos alkalommal leírtam már: MZP-vel nyerni nem lehet. Ő nem egy lehetőség, hanem banánhéj. Egy gránát, ami alatt robban az egész ellenzék. Nem mintha az ellenzéknek eddig is lett volna a hangyányinál több esélye a kormányváltásra, de MZP előválasztási győzelmével és az azóta tartó verbális ámokfutásával még azt is lenullázta. Az érte lelkesedők vélekedésével ellentétben Márki-Zay nem hoz, hanem visz. Egyetlen bizonytalant, pláne fidesz-szavazót nem tud átcsábítani az ellenzékhez, illetve saját magához. Ugyanakkor rengeteg balos (elsősorban dk-s) szavazót már az előválasztási kampányban eltántorított magától. Erre ő a híveivel együtt nem gondol, pedig ez valós jelenség. Emiatt MZP teljesítménye még csak nem is nullás, hanem mínuszos.

Talán jobb lenne őt lecserélni és menteni, ami még menthető.

Lesz még Magyar Köztársaság 2021.12.20. 17:48:22

@chrisred: "A ballibek már az előválasztás alatt is kampányoltak MZP ellen"

Frászt!! Aki itt a kampányban nem csak magával, vagy inkább nem magával foglalkozott, az MZP. Ő rugdosott másokat, leginkább Dobrev Klárát. Aztán egy idő után érthetően elszakadt a cérna amazoknál is és kölcsönösen ment az adok-kapok, de ennek Márki-Zay volt az oka.

Aztán meg itt van Márkinak az előválasztás óta mutatott teljesítménye. Baromságait, idióta megnyilvánulásait Gyurcsányra, ballibekre nem foghatod. Ő járatja le saját magát és vele az egész összefogott ellenzéket.

ulpius66 2021.12.20. 19:02:46

Hát így két hónap távlatából visszatekintve az ellenzéki, ballibsi előválasztásra szinte hihetetlen, hogy kik indultak........

Tök utolsó lett a fegyőr, akinek indulása is hiba volt, azóta kibaszták még a pártvezetésből is, azóta otthon babázik.....

A Jakab Péter, akinek sikerült esélyes jelöltből kiesőnek lennie a második fjordulóból...... de persze mindegy is, azóta a kurvájával cicázik.......

Aztán itt a Kamugeri... aki persze azért lépett vissza, mert már fülest kapott, hogy a Városháza eladási szándéka nyilvános lesz....AZONNAL BEDOBTA A TÖRÖLKÖZŐT......AZÓTA MEG CSAK ÖSSZEVISSZA HAZUDOZIK AZ ÜGYBEN......

AZTÁN ITT A NYERŐ MZP!
( a nyerőt úgy értem, hogy a Fidesznek nyerő ....)

Aki nyíltan a külföldi lobbik embere (akárcsak a libatolvaj volt...) kanadai állampolgár műkeresztény, CIA-ügynök........ TÉNYLEG TÖKÉLETES VÁLASZTÁS....A FIDESZNEK!!!!

MÁRA ÚGY LÁTOM AZ EGYEDÜL ÉRTELMES INDULÓ A GYURCSÁNYINÉ VOLT, AKI UGYAN KÉT HÓNAPJA NEM SZÓLAL MEG, DE LEGALÁBB NEM MOND BAROMSÁGOKAT......

SZINTE HIHETETLEN..... DE EZ A BALLIBSI ELIT??????????????

ulpius66 2021.12.20. 19:07:28

Úgyhogy teljességgel igaza van a Mi Hazánknak, a Kétfarkú Kutyusoknak, a Gattyánnak, a Varga-Damm Andreának....... szinte bárkinek aki indul a választáson EZEKNÉL TÉNYLEG JOBBAK!!!!!
(mondjuk nincs nehéz dolguk ezeknél jobbnak lenni....)

Gery87 2021.12.20. 19:13:09

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Tudom, ezért sem volt soha szimpatikus egyik sem, az MSZP-nek a neve is hazugság, ha meg az örökségükként tekintenek rá, akkor még undorító is.
De MZP az elején, a jelölt kampányban még a tiszta, átlátható, nem pénzszóró állam híve volt, amivel egyet lehetett érteni....azóta csak ront ezen a hülye neoliberális nyilatkozataival.

Én nem értem ezeket hogy ennyire hülyék és nem látják hogy ezzel MO-on nem lehet választást nyerni vagy direkt nem akarnak?
Mert eddig legalább - illetve most is a DK - úgy voltak neolibek hogy eljátszották a szociálisan érzékeny dédelgető párt szerepét, megígértek fűt-fát mint most a Fidesz....
De MZP nyíltan ezzel akar nyerni?
Értem hogy őszinte, de akkor reális, hogy ez egy 5% minipártra elég (neki az sincs) nem kormányzásra!

kunzoo 2021.12.20. 19:34:47

@ulpius66:
No! Ismertessed Viktor sikeres munkahelyi karrierjét....mármint a politikain kívül, amikor nem az adófizetők pénzén élt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.20. 19:49:51

@Gery87:

MZP kb. mint egy amerikai republikánus, a párt balszárnyáról. Hasonló marhaságokat mond.

Nem véleten, hogy az egyik legnagyobb közéleti idióta az egyik közeli gazdaségi tanácsadója,

11 Favágó 2021.12.20. 19:50:30

Itt egy szomszád téma:
polipraktika.blog.hu/2021/12/20/marki-zay_peter_a_legitimitas_tukreben?utm_source=kozelet&utm_medium=link&utm_term=2021_12_20&utm_campaign=inda_kozelet

Nem annyira tiszta jellem MZP, de legalább nem tévedhetetlen mellé ;-)

2019.04.23-án jogerősen pert vesztett a hódmezővásárhelyi kórházzal szemben, emiatt 800 ezer forint pénzbírságot kapott, elégtételadásra kötelezték és eltiltották a további jogsértéstől a Szegedi Ítélőtáblán. A Kúria a döntést 2020.11.26-án erősítette meg.

2019.10.02-án jogerősen pert vesztett Havasi Katalin hódmezővásárhelyi orvossal, korábbi önkormányzati képviselővel szemben, amikor súlyosan megsértette a jó hírnevét, emiatt 1 millió forint pénzbírságot kapott, valamint nyilvános elégtételadásra kötelezték. A sajtóhírek szerint ez nem történt meg.

2019.12.07-én jogerősen sajtópert vesztett a promenad.hu helyi hírportál ellen a Kúrián. (A polgármester 2021.09.12-én újabb két sajtópert bukott el.)

2020.05.27-én jogerősen pert vesztett Juhász Tünde kormánymegbízott és Holubán Csilla hivatalvezető ellen jó hírnév megsértése miatt és 400-400 ezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a Szegedi Ítélőtábla.

Majd ezt követték a „többiek”:

2020.12.09-én a másodfokon eljáró Szegedi Törvényszék helybenhagyta a Csongrádi Járásbíróság ítéletét, megállapította a hódmezővásárhelyi polgármester bűnösségét Miklós Anikó helyi iskolaigazgatóval szemben, s egy évre próbára bocsátotta.

2021.06.24-én nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt ítélte 300 ezer forintos pénzbüntetésre Márki-Zay Pétert a Szegedi Törvényszék. A hódmezővásárhelyi polgármester ezúttal Juhász Tünde kormánymegbízottról és Holubán Csilla járási hivatalvezetőről állította, hogy úgy adtak olasz szemét behozatalára engedélyt, hogy tisztában voltak ennek káros következményeivel.

2021.09.03-án jogerősen 200 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a Szegedi Törvényszék Márki-Zay Pétert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjére, amiért a becsület csorbítására alkalmas tényt állított Lázár Jánosról, vagyis rágalmazta elődjét, a fideszes országgyűlési képviselőt. Ha a sajtópereket kihagyom, (ilyeneket vesztett, de nyert is) akkor a jogerős ítéletek dátuma:

2019.04.23, 2019.10.02., 2020.05.27., 2020.12.09., 2021.06.24., 2021.09.03. Durván félévente egy ítélet, személyiségi jogi és büntetőügyek vegyesen.

ulpius66 2021.12.20. 20:09:42

@kunzoo: Hát Orbán Viktor sikeres munkahelyi karrierjét ismertetve, csak Botocskával, a szegedi polgármesterrel tudom összehasonlítani!

Orbán 27 évesen letöltött katonai szolgálat után, jogi diplomával (Summa cum laude) és jogi szakvizsgával a zsebében, és angol nyelvtudással lett országgyűlési képviselő.....

Botocska 20 évesen, szinte azonnal az érettségi után országgyűlési képviselő lett, hiszen megbízható kommunista elvtárs volt, Botocska mindig azzal dicsekedett, hogy neki már a nagyapja is 1919-es kommunista volt......

Hát Botocska tényleg sokkal ügyesebb volt a "polgári életben".......

MZP-vel nehéz összehasonlítani, hiszen MZP-t minden munkahelyéről szinte azonnal kirúgták, a legtöbb sikert munkanélküliként aratta.......esetleg az mlm-ügynökként volt némi sikerélménye......
(ha én oknyomozó firkász volnék, elmennék az MZP volt munkahelyeire (DÉMÁSZ, LEGRAND, stb) a volt kollégáihoz, hogy meséljenek mán valami érdekeset az MZP-ről.....)

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2021.12.20. 20:57:33

@Lesz még Magyar Köztársaság: "Míg a többi jelölt saját magával és programjával foglalkozott, Márki-Zay sokkal inkább Dobrev Klárával, és ezzel együtt saját magát állítva be az EGYETLEN embernek"

És ez azt jelenti, hogy ő csinálta jól.

Párduc oroszlán gorilla... Makákó! 2021.12.20. 21:05:20

Bővebben: MZP tudta csak megszólítani a teljes ellenzéket. Az előválasztás ezt volt hivatott lemérni. Ha más jelölt még ezt sem érte el, mi a garancia hogy országos megmérettetésben jobbak lennének mint mzp?

+ ne felejtsük el, hogy mzp-n túl az alku legnagyobb része az hogy az egyéni körzetekben nincs ellenzéki harc. Az ellenzéknek minél több egyéni körzet megnyerése a fontos amihez kb mindegy hogy mzp áll-e az egész élén vagy sem.

kunzoo 2021.12.20. 21:28:30

@ulpius66:
No döntsétek már el mi a vezérfonál, ez a fideszes portál meg épp azon lamentál hogy hosszú évekig egy munkaadóhoz kötődött.
kontra.hu/a-francia-energialobbi-akarja-marki-zayt-kormanyfonek

kunzoo 2021.12.20. 21:40:35

@ulpius66:
Amúgy te vagy a mandin olajfa 1?

alöksz róz 2021.12.20. 21:46:58

@Gery87: "Szerintem van benne pár húr vonó is:)" - nem mindenki cigány, akinek barna a bőre. (sőt szerintem egyenesen kizárt h cigány ősei legyenek, a nemesi származás miatt.)
a régi magyarok se voltak hófehérek. a kunok meg mind sötétebb bőrű, fekete hajú emberek.

0dzsud0 2021.12.21. 01:45:42

@ulpius66: "Orbán 27 évesen letöltött katonai szolgálat után, jogi diplomával (Summa cum laude) "

Ez a summa-infó honnan van?

ulpius66 2021.12.21. 08:40:34

@kunzoo: "Amúgy te vagy a mandin olajfa 1?"

Nem vagyok sehol senki....

ulpius66 2021.12.21. 08:50:07

@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!:

Azért az mégiscsak sokatmondó, hogy az MZP szinte teljesen egyedül az egész ballibsi ellenzékkel felmosta a padlót!
(avagy megette őket reggelire.... és még a gyurcsányiné sem akadt meg a torkán....)

alöksz róz 2021.12.21. 11:35:55

@Deak Tamas: a nemesi származás már ez előtt adott volt, ettől független.

Gery87 2021.12.21. 15:01:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Bár sok minden tetszett benne, nem fogok így semmiképp rájuk szavazni.
Amíg az alternatíva is neolib gazdaságilag addig senkire!
A liberális gazd. kritika és képviselete sokkal fontosabb lenne, mint bármi más....mert igazságtalan, fenntarthatatlan, mohó és környezetszennyező.
Aki ma nem ezzel foglakozik, az semmit nem ér, nem érdemes rá szavazni.

chrisred 2021.12.21. 20:06:22

@0dzsud0: Meg a jogi szakvizsga. Tudtommal ahhoz több éves gyakorlati idő kell jogászi munkakörben.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.12.21. 20:20:11

@chrisred:

Szimpla jogtanácsosnak nem kell. Csak ügyvéd, ügyész, bíró munkához - ott 3 év a követelmény.

chrisred 2021.12.21. 20:25:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Mi nem kell neki? Jogi szakvizsga, vagy gyakorlati idő a jogi szakvizsga letételéhez?

jogiszakvizsga.im.gov.hu/Home/Tajekoztato

"I. A jogi szakvizsgára bocsátás előfeltételei – a szükséges joggyakorlat

A joggyakorlat ideje – napi 8 órás munkaidővel számolva – legalább 3 év. Napi 8 óránál rövidebb munkaidő esetén a joggyakorlati idő arányosan meghosszabbodik, az azonban 8 óránál hosszabb napi munkaidő esetén sem lehet kevesebb, mint 3 év. A különböző, okleveles jogász szakképzettséghez kötött munkakörökben szerzett joggyakorlatok idejét össze kell adni."
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása