magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A szent halála

A ballib keménymag ismét tanúbizonyságot tett teljes valóságérzet-hiányáról.

Kis hétvégi színes hír volt: Homonnay Gergely ballib aktivista, aki elsősorban a neten működött, meghalt drogozásban, a szilveszteri bulizás hevében egy homokklubban túladagolta magát, ami az ő korában - közeledett az 50-hez - már eléggé rizikós életvitel.

Oké, meghalt, Isten bocsássa meg bűneit, megesik az ilyesmi.

De az a tömeghisztéria, amit ez kiváltott a ballib törzskommentelők között, az teljesen felülmúl minden képzeletet.

Az egy dolog, hogy egyes "oknyomozó" kommentelők azonnal leleplezték az ügyet: Zorbán ölette meg! Mindegy, hogy erre semmi oka se volt, de annyira gyűlölte, hogy kiadta rá a titkos halálos ítéletet.

De az viszont már őrület, hogy utólag ki lett kiáltva valamiféle kulcsfigurának.

Sokat gondolkodtam, ki a párhuzama a másik oldalon ennek a Gerinek. Nehéz ügy, de azt mondanám: a vadhajtásos Bede Zsolt. Most tessék elképzelni, a Zsolt a saját hibájából meghal vagy halálos baleset éri. Nyilván a barátai és közeli hívei siratnák, de az, hogy ilyen hisztizés legyen belőle teljesen kizárt.

A fideszes táborban is van bőven hülyeség, de hogy a szintje erősen fékezett habzású a ballib hülyeséghez képest, az szimpla ténykérdés.

Egyébként meg, Gerit utolérte a sok gyűlölködés, amit az utóbbi 2-3 évben csinált, megviselte ez a szervezetét. Erre rájött a folyamatos drogozás. Együtt a két tényező túl sok.

Az eredmény: a ballibek elvesztették egyik szentjüket.

A terv: most utólag kikiáltják Szent Árpi Bácsi reinkarnációjának. A macskáját meg kitömik, ő lesz az Összefogdosás totemállata és tiszteletbeli DK elnökségi tag.

utolsó közéleti szerepe: az ismert ateista provokátornak, Perintfalvi Ritának ad hasznos tanácsokat

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr4916802024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.04. 08:23:19

Az oknyomozó kommentelőkhöz egy adalék: éldegélt Nagymácsédon pár éve egy Jan Kuciák nevezetű amatőr "oknyomozó" "újságíró", aki két dologgal nem volt tisztában: 1. az oknyomozó újságírásnak az a lényege, hogy a sztori, amit közölsz, üssön, a célszemély ne azzal foglalkozzon, hogy ki hozta nyilvánosságra, hanem azzal, hogy a rálöttyent szart szagtalanítsa (Bob Woodward és Carl Bernstein neve szerintem senkinek nem mond semmit. Az általuk nyilvánosságra hozott ügy történelmi fogalom lett) 2. Ha lófejet találsz az ágyban, az egyrészt annak a jele, hogy az első pont nem működik, másrészt azonos azzal, amit a Vabank című zseniális film elején mond a rabló az ékszerésznek: "ha megnyomja a riasztót, nem tudom garantálni az egészségét"
Kuciak egyik dologra sem volt képes, így bérgyilkosokkal megölették.
A gyilkosság napját követő időben az összes ballib szófosóember teleokádta a netet, hogy ők szentül meg voltak róla győződve, hogy itt, Orbanisztánban lesz az első ilyen, nem a szomszéd, akkor épp felvillágosult mintaállamban.

ulpius66 2022.01.04. 15:43:00

Perintfalvi Rita

"1996-ban a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán kulturális és szociális menedzser, 1998-ban a Szombathelyi Hittudományi Főiskolán főiskolai hittanár, 2002-ben a Szegedi Hittudományi Főiskolán egyetemi katolikus teológus diplomát szerzett. 2002 és 2004 között a Bécsi Egyetem Katolikus teológiai fakultásán tanult.
2010 és 2014 között ugyanitt a Bibliatudományos Intézetben tudományos asszisztensként tevékenykedett és doktori tanulmányokat folytatott az Ószövetség szakon. 2014. július 21-én védte meg disszertációját, mely Az Ószövetség Te Deuma. A 103. Zsoltár szinkrón-intertextuális elemzése címet viselte és a katolikus teológiai tudományok doktora címet szerzett. Nyelvtudása: német, angol, orosz, óhéber, ógörög, latin és magyar."

11 Favágó 2022.01.04. 21:20:23

@ulpius66: csak nem keveredett Ritánk is valmi nehezen megmagyarázható csoportba?
Kár lenne érte. Úgy szeretem, amikor mint teológus visz szélballibbant zászlót.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.04. 21:23:35

@11 Favágó:

Rita biztos beleszeretett Geribe, de ez reménytelen szerelem, mert Geri viszont csak fiúkkal és macskákkal szexel.

alöksz róz 2022.01.05. 12:51:54

perintfalvi nagy buzgalmában észre se veszi, hogy homonnay drogfüggőségét nem cáfolja, hanem igazolja...
"Szinte mindennap arról beszélt, hogy mennyire fél Magyarországra jönni, hogy fenyegetések érik, hogy megfigyelik, követik a mozgását, tudják, hol ül a repülőn, amikor hazautazik, várják a reptéren stb. (...) Gergő rettegésben élt odakint is."

ez a tipikus drogos paranoia. pont.

Serény Vélemény 2022.01.06. 10:56:46

@alöksz róz: Mindenki azt állítja, hogy á, nem volt drogos. De ha mégis találnak nála drogot, akkor ezzel tulajdonképpen azt állítják, hogy egy gusztustalan drogdíler volt, mert másképp hogy tudott volna lenni is nála drog, ha sajáct célra nem? És egyiknek sincs egyáltalán semennyi esze, arra, hogy a "szerhasználat" mindenhol enyhébb erkölcsi- és büntetőjogi következményekkel jár, mint a részvétel a drogterjesztésben?

alöksz róz 2022.01.06. 15:06:29

@Serény Vélemény: a drogot az orbán tette oda, hogy elterelje a gyanút.

Rodney_2 2022.01.07. 16:04:43

Nekem valahogy kimaradt ez a csávó. Most olvastam róla mindenfélét. Annyi jött át, hogy egy szar drogos buzeráns volt, aki az utolsó években Gyurcsány aktivista lett. Ennél azért nem nagyon van lejjebb. Ja de van: természetesen mint szar drogos buzeráns, buzi aktivistaként is tevékenykedett. Mindig van lejjebb...

Rodney_2 2022.01.07. 16:07:18

@ulpius66: Nyilván elmebeteg a hölgy. Az Ószövetségben buzi ügyben csak annyi van, hogy meg kell ölni őket. Nem tanulmányozta eleget.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása