magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Liberális támadás Kazahsztán ellen

Miután a liberális puccs kifulladt Belaruszban, a vezérek ma már litván luxushotelekben pihennek, az átvert tömegek pedig hazamentek, új kísérlet zajlat, ezúttal Kazahsztánban.

Az még nem világos, hogy eleve egy Soros-CIA akció az egész tiltakozás, vagy a tiltakozás valós volt, gazdasági okok miatt zajlott, s erre csak később telepedett rá pár Soros-CIA vezetésű, "kazah" "civil" (a "kazah" azért van idézőjelben, mert a legaktívabb szervező "civil" egy lengyelországi székhelyű, USA-ból pénzelt szervezet).

A tiltakozás ürügye egyébként: a benzin ára fel lett emelve 60 tenge/liter árról 120 tenge/liter árra (kb. 45 Ft-ról 90 Ft-ra).

Az akció célja egy második Ukrajna létrehozása. Kazahsztán hosszú évek óta Oroszországtól független politikát folytat egyébként, egyszerre tart fenn jó kapcsolatokat Kínával, Oroszországgal és az USA-val. Pont ahogy a majdan-puccs előtti Ukrajna, mely egyensúlyozott Oroszország és a nyugat között. Csak hát ez a nyugati elitnek nem elég, nekik háborús övezet kell, kizárólagos nyugatpárti hűséggel és szabad kirabolhatósággal.

Sajnos közelebbi infókat nem tudok most írni, bár vannak kazah ismerőseim, mert tegnapelőtt óta nincs internet Kazahsztánban.

34 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr2916805252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serény Vélemény 2022.01.07. 06:34:55

Rendőrök fejét vágták le???

Serény Vélemény 2022.01.07. 06:49:17

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: szerencsére st22lacika nemrég volt Kazahsztánban.
Pl: youtu.be/ymTYNRA3pnU
Ebből és a többi filmjéből jobban meg lehet ismerni Kazahsztánt, mint a liberális média hír”adás”aiból.

Sztbeni 2022.01.07. 09:22:07

Jó kérdés, hogy vajon egy magától induló tiltakozásból csinált balhét a nyugat, vagy az egészet ők szervezték. Előbbi mellett szól, hogy első két napon viszonylag békés tüntetés volt, szerdán durvult csak el. Utóbbi mellett, hogy két nap alatt ilyet nem tud a CIA sem leszervezni, valamint az időzítés (ortodox karácsony) is olyan, hogy kevésbé kedvez az oroszoknak. Én a kettő keverékére tippelek: sanszos hogy évek óta készült a nyugat egy kazahsztáni balhéra, és vártak a pillanatra, amikor van valami kisebb tüntetés amire rá lehet telepedni.

ulpius66 2022.01.07. 11:01:49

Egyszerű a ballibsi logika..... meg eccerűbb az országok "besorolása"!

Amelyik ország jóban van az oroszokkal, és Kínával AZ EGY FASISZTA DIKTATÚRA!!!!!!
LÁSD: TÖRÖKORSZÁG, EGYIPTOM, MAGYARORSZÁG, KAZAHSZTÁN, STB, STB.....

... ÉS A LIBERÁLIS NAGYON DEMOKRÁCIÁKNAK NEM LEHET MÁS CÉLJUK, MINT FELSZABADÍTANI EZEN ORSZÁGOKAT A DIKTATÓRIKUS ELNYOMÁS ALÓL ÉS EXPORTÁLNI EZEKBE IS A NÉP ÁLTAL HŐN ÁHÍTOTT LIBERÁLIS DEMOKRÁCIÁT!!!!!!!

Boldeone2 2022.01.07. 11:59:40

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Kazahsztán a világ 10. legnagyobb kőolaj- exportáló országa, egyèb ásványkincsekben is gazdag ,nem is nagy nèpessèggel , mègis alacsony az èletszínvonal ( kb 370 euró az átlagbèr) A Nazarbaev - család viszont milliárdos vagyont birtokol, 100 millió dolláros londoni kastèly, stb. Sok embernèl betelt a pohár...

11 Favágó 2022.01.07. 12:45:49

@Boldeone2: Szép önálló gondolatok, kb. indokolják is az erőszakos demokrácia exportot.
Tudod, a boldog nyugaton vagy az arab világban kicsit több milliárdos van dollárban, mint Kazahsztánban tengében - és a különbségek nem biztos, hogy Kazahsztánban a legordítóbbak .
Amúgy havi nettó átlagfizetés (2021-ben): 126 ezer forintnak megfelelő tenge. De ez magában csak egy szám, az ottani igények és árak nélkül értelmezhetetlen.

lobaszopiatej 2022.01.07. 14:20:52

Inkább úgy látom, van egy világtrend: arab tavasz után jön az orosz tavasz (Ukrajna, Belorusszia, Kazahsztán).
Putyin nyilván be van fosva, nem mindenhova ér el a keze. Pedig nem az ő hibája, hanem területi vezetők alkalmatlansága a jólét megteremtéséhet.
De nem kell ehhez CIA, simán internet ami ha nincs szakértő módon lekorlátozva, úgy az emberek meglátják hogyan élhetnének.

Boldeone2 2022.01.07. 15:03:49

@11 Favágó: Ami az egyik fèlnek forradalom a másiknak terrorizmus. Nem vèletlenül vannak tízezrek az utcákon , ha kevès tiltakozó lenne , könnyen levertèk volna őket, de az oroszokat kellett behívni
Az emberek megelègeltèk a több èvtizedes rezsimdiktatúrát.

Serény Vélemény 2022.01.07. 15:20:20

@Boldeone2: És ezt te tudod, mert ott voltál? Francokat, a média torzítja ide.
Akármilyen tüncikézésnek nem lehet végeredménye rendőrök fejének a levagdosása!
Felköpünk és aláállunk 3: ami a gonosz antidemokratikus dolog az usában (a szenátus elfoglalása) szuper jó és üdvözlendő dolog Kazahsztánban.

A forradalom az forradalom, a cia által pénzelt szarkavarás meg csak szimpla szarkavarás.

ulpius66 2022.01.07. 15:47:54

@Serény Vélemény:

Ja!

Ha az USÁ-ban foglalják el a tüncizők a Parlamentet az fasizmus, ha a kazah tüncizők foglalják a Parlamentet az a DEMOKRÁCIA GYŐZELME!!!!

Lehetnék én is 2022.01.07. 16:01:10

@Boldeone2: egyáltalán nem biztos, hogy mindenhol szükség van az USA-féle rezsimdemokráciára. Még akkor sem, ha az usákok és te, meg a libbant társadalom ezt így gondoljátok.
Sajnos többször beigazolódott, ld. arab tavasz, Kuvait, Afganisztán, Ukrajna.... hogy nem feltétlen segít kialakult és működő rendszereken az, ha megerőszakolják. Ezt még Nagy Nyugati Vezetők is esetenként utólag elismerik, de ez nem gátolja őket abban, hogy máshol is teszteljék a beavatkozást.
Ezzel azt nem állítom, hogy Kazahsztánban minden OK.

Rodney_2 2022.01.07. 16:11:41

@Boldeone2: Szerinted mivel foglalkozik világszerte sok tízezer CIA ügynök? Nem nagyon hallani róluk, ugye? Pedig valamit biztosan csinálnak. És nem filantrópiával foglalkoznak, mint a sok ezer Soros ügynök :)))

Gery87 2022.01.07. 16:55:25

Ha mindenképp összeesküvés elméletet kell gyártani akkor az USA beszart hogy tényleg jön egy támadás Ukrajna ellen és most a hátsó udvarban kell kavarni a szart hogy oda menjenek balhézni és elnapolják az ukrán támadást.

Gery87 2022.01.07. 16:57:29

@11 Favágó:

tehát nem baj hogy Kazahsztánban" szar az élet", mert máshol is az, sőt még szarabb....ez ám érv:)

Boldeone2 2022.01.07. 17:43:22

@Lehetnék én is: @Rodney_2:

Lehet hogy ott van a CIA, de mekkora elkeseredettsèg kell ahhoz hogy emberek , ezrek , tízezrek kimennek az utcára , amikor nyílt tűzparancs van, vagyis az èletükkel játszanak ...Mondjuk adnak mindenkinek 100 dollárt , azért megéri èlet- halál küzdelmet folytatni? Nem arról van szó valójában, hogy volt kommunista , felkent elit elleni 30 èv dühe gyűlt össze?
Ennyi embert nem lehet èlet- halál küzdelembe vinni, ha nincsenek nagyon mèly sèrelmek!

Lehetnék én is 2022.01.07. 19:06:09

@Boldeone2: miről beszélsz királyfi?
Ennyi embert nem lehet èlet- halál küzdelembe vinni, ha nincsenek nagyon mèly sèrelmek!
De aki viszi őket annak nincs földje, amit feláshatna, felesége, akit művelhetne? Muszály neki elmenni Oroszország mellé, olaj és más természeti kincsek fülé lázítást szítani és élet-halál közedlembe vinni az ott lakókat?
Milyen qrva jó lenne látni, hogy a KGB elmegy Mexikóba uszítani az USÁKOK ellen:
Ja az lehet beavatkozás lenne? Ez meg csak segítség. Lófaxt

vergyula 2022.01.07. 20:13:32

@Lehetnék én is: Olaj és más természeti kincsek nélkül nehezebben menne.

tűz fal 2022.01.07. 20:56:29

Oda kell küldeni a Black Lives Mattert meg az Antifákat hogy buktassák meg a gonosz rezsimet.

Boldeone2 2022.01.07. 21:39:34

@Lehetnék én is: A lènyeget csak nem sikerült megfognod! Tud- e bárki az utcára vinni tízezreket , èlet- halál küzdelembe , ha azoknak a tízezreknek nincsenek nagyon komoly okai polgárháborúzni? Egyèrtelműen nem.

Serény Vélemény 2022.01.08. 09:50:16

@Boldeone2: rőviden: tud. Hosszabban: erre konkrét tervek, módszertanok vannak.

tűz fal 2022.01.08. 10:55:49

Nálunk is megmozdultak a tömegek a véreskezű Orbán Ármány ellen amikor a "rabszolgatörvény" ellen szólították harcba őket.
De ez semmi, vannak már új sérelmek, amivel mozgósítani lehet.
- Törölje el Orbán a családi adókedvezményt!
- Töröljön el minden adókedvezményt!
- Adják vissza a rezsicsökentést az államnak!
- Vegyék el a nyugdíjasok pénzét és adják oda a rosszul gazdálkodó bankoknak, hogy azok munkahelyeket teremthessenek!
- Az így munkához juttatott emberek pénzét is vegyék el és adják vissza a bankoknak, hogy még több munkahelyet teremthessenek!
- Vezessék be a fizetős egészségügyet!
- Rögzítsék az alkotmányba, hogy Soros nem bűnöző!
- A láthatatlan alkotmány mintájára vezessék be a jogrendszerbe a láthatatlan tanút, aki minden tárgyaláson ott lehet!
Biztos vagyok benne hogy nemsokára megrohamozzák az elnyomottak a kormányhivatalokat, hogy akár életüket is kockára téve visszaadják Orbán mocskos pénzét.

Rodney_2 2022.01.09. 09:54:57

@Boldeone2: Sérelmek mindnehol vannak. Erre ügyesen rá lehet játszani. Ez egy szakma. (taxisblokád megvan? fú bazmeg, felment a benzin ára, lezárjuk a várost, megbuktatjuk a kormányt, aztán az idióta belügyminiszter (?) majdnem lövetett is rájuk) Ha Oroszország vagy valami olaj környékén vannak zavargások (jogos sérelmek miatt) akkor biztos lehetsz benne, hogy ott mindenféle szemét gazember külföldi ügynök szervezi a dolgokat, akiknek nem drága a mások élete.

És a CIA-n kívül még vannak a "filantrópok" is. Pl a lengyelországi "nőlázadást" és abortuszpárti tüntetéseket egy főállásban Soros-ügynök leszbikus aktivista szervezte. Ezek az emberiség legkártékonyabb férgei, teljesen OK az éleslőszer használata ellenük :)

tűz fal 2022.01.09. 10:49:43

@Rodney_2:
Soha nem fogtok egyetérteni, mert az ilyenek nem a tényekből indulnak ki, hanem a tényekbe magyarázzák bele a prekoncepciójukat.
- Macron ellen a beiktatása óta egyfolytában tüntetnek, a rendőrség üti veri a tüntetőket -> nincs itt semmi látnivaló, hiszen Macron demokrata.
- Ugyanez sokkal kevesebb ideig és kisebb méretben nálunk és más országokban -> a nép felkelt, hogy lerázza a rabigát!
- A nyugat a szabadság, egyenlőség és fény birodalma, a jósága tette gazdaggá
- Ugyanakkor minden fehér ember a gyarmatosítás és faji alapú elnyomás haszonélvezője, ezért kötelességünk megnyitni a határokat
- a Jobbik abban a pillanatban megtisztult cicapárt lett ahogy összefogtak (a szkinhed Sneiderrel együtt), aki azóta kilépett onnan az rögtön újra náci lett.
...és lehetne folytatni, de minek

Rodney_2 2022.01.10. 02:18:26

@tűz fal: Vannak a külföldről fizetett felforgatók: agyonlőni, mert az netto hazaárulás per def. És hazaárulásért / (régebben felségsértésért) mindig és minden társadalomban tipikusan halálbümntetés jár, kivéve degenerált öngyilkos Ny-Európa, ahol a filantróp cím és a Nagy Nigger Főnök A Banánnal rend jár érte.

Rodney_2 2022.01.10. 02:23:38

@tűz fal: Macron alatt halottak is voltak, nem a szemüket lőtték ki hanem agyonverték és hasonlók, Ez nyilván rendben van, mert "demokrata" ? :)))
Vicces hogy az orbáni "fasiszta diktatúrában" direkt vigyáznak arra, hogy ne legyenek "atrocitások" mert így lehet nyomni állandóan a szemkilövetést :))) Még ezt a szar Homonnayt is nem feldarabolták és feloldották savban, mint az USA barátja szaudiak szokták, ami rendben van persze, hanem megvárták amig halálra drogozza magát :) Lehet, hogy Szájer volt a tanácsadó a témában :)

kisqtya 2022.01.10. 06:13:57

Szerintem még sokkal logikusan, hogy Putyin szervezte az egeszet hogy bevonulhasson..
gondoljunk már bele: semmi olyan nem történt, amit a kazah hatóságok ne tudtak volna kezelni..
De persze sokkal egyszerűbb mindenben a "liberálisokat" látni.. menj vissza a kommunista Bulgariaba a 80as évekbe, az való neked.. elvégre az nem liberális és nem nyugati..

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.10. 08:21:29

Az erőszak módjából egyértelmű, hogy épül a Kazah Szunnita Iszlám Köztársaság.

Serény Vélemény 2022.01.10. 08:32:00

@Rodney_2: és most naaagy kuss van, pedig már ki kellett derülnie a halál okának.

Rodney_2 2022.01.10. 16:21:50

@Serény Vélemény: az már kiderült az elején, megállt a szive (ez egyébként kb egy orvos vicc is, hiszen mindenki azért hal meg, mert megáll a szive, csak hogy az miért állt meg?? )

Rodney_2 2022.01.10. 16:26:26

@kisqtya: Te jó példa vagy a debilitásig agymosott magát "nyugatosnak" képzelő balliberális idótára. Putyin a gonosz imperialista, véletlenül sem az USA, ugye? Ezt olvastad a Soros-füzetekben is, hát biztosan úgy van :)

Billy Hill 2022.01.11. 23:20:37

(Ennyi idő alatt sem sikerült egy kazah rendőrnek/katonának úgy rátérdelnie egy földön fekvő tüntető nyakára, hogy az elhalálozzon? A képek már bejárhatták volna a világot. Egy kihagyott lehetőség...)
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása