magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Margaréta hadművelet

Úgy tűnik, készül az új Margarethe hadművelet: az USA agresszív körei nem bíznak - persze joggal - a kelet-európai "szövetségeseikben", ezért a régió megszállását készítik elő.

Még egy ok, hogy ezúttal alaposabban legyen előkészítve a kiugrás.

Címkék: közélet
43 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9116825108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boldeone2 2022.01.29. 12:12:56

A NATO- tagság önkèntes dolog, Magyarország nèpe anno több mint 85%- al megszavazta ( közel 50% jelent meg, ami nem rossz arány)
A mostani lèpès csak szimbolikus, de több ország önkènt kérte a csapatokat ( lengyelek , balti államok) . Egyúttal az oroszok is látják , hogy nem èrdemes próbálkozni nyugat felè
Nagyon jó , hogy az euroatlanti katonai szövetsèg rèszesei tudunk lenni , így minden tèren - nem csak gazdaságilag - a nyugat rèszei tudunk lenni

vergyula 2022.01.29. 12:19:21

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Szerintem itt mindenkinek csak a szája jár. Háborúzni senkinek sincs kedve igazán. (azta, rímel)

Boldeone2 2022.01.29. 12:47:05

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Remèljük nem. Viszont : ha bèkèt akarsz , kèszülj a háborúra! Az erős katonai szövetsèg , az összetartó szövetsèg elrettentő erővel bír.
Ukrajna bèket akar, a NATO is. Oroszország, vagy inkább Putyin sem akar háborúzni , de teszteli hogy meddig mehet el: fenyeget
Azt meg ugye egy ország sem szereti ,ha fenyegetik..

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.01.29. 12:51:48

@Boldeone2:

Pont ezt teszi Oroszo.: békét akar, azért háborúra készül. A nyugat meg teszteli, meddig mehet el.

Gery87 2022.01.29. 13:32:36

@Boldeone2:

Nem unod még ezt a "szuverén, önkéntes" propaganda marhaságot?
Gyere le a földre, jobban jársz ezzel csak átvered magad.

Gery87 2022.01.29. 13:34:05

@Boldeone2:

Ausztria nem tag..akkor ők nem nyugat?
Dehogynem, sőt magállam. ennyit erről, de a finnek, svédek sem panaszkodnak szerintem az EU integráció hiányosságai miatt.

Serény Vélemény 2022.01.29. 16:17:33

@Boldeone2: A nato népszavazás tipikus balibsi pofáraesés volt. A legtöbb magyar igazából nem akart volna csatlakozni másik katonai szervezethez, de a leghangosabb ellenzője a csatlakozásnak sajnos Csurka István volt, aki sajnos nagyon nem szofisztikált érvrendszerével ellehetetlenítette, hogy a normálisabb emberek akarata érvényre jusson.
A totális balliberális média agymosás ellenére nagyon nem túl sokan szavazták meg a csatlakozást.

Boldeone2 2022.01.29. 16:38:46

@Gery87: Svèdországban ès Finnországban is fontolgatják a NATO- csatlakozást , èppen az egyre kiszámíthatatlanabb önkènyesebb orosz politika miatt. A magyarok pedig örültek - a többsèg mindenkèpp- amikor NATO- tagokká váltunk.
Vègre , nem "kompország" vagyunk , hanem a nyugat rèszei , amire vágytunk .

Boldeone2 2022.01.29. 16:50:47

@Serény Vélemény: totális balliberális média agymosás ellenére nagyon nem túl sokan szavazták meg a csatlakozást."

- Ez egy totális butaság ! A NATO- csatlakozás\ tagság az mindig is jobboldali szempont volt Magyarországon soha nem baloldali , elsősorban , meg " harmadik utas "

: A nato népszavazás tipikus balibsi pofáraesés volt"

- 330 ezerrel többen mentek szavaztak, mint a kvóta- nèpszavazason , miért volt az "pofaraesès " ?
Az ország elsődleges èrdekei teljesültek : csatlakoztunk az Atlanti katonai tömbhöz ,vagyis sikeres volt

vergyula 2022.01.29. 17:01:04

@Serény Vélemény: úgy érted, sok natoellenes inkább Csurka ellen (tehát a NATO mellett) szavazott Pista bá retorikája miatt?

kunzoo 2022.01.29. 17:21:48

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Hát ugye, a balti államok, Lengyelország Finnország és Románia megtapasztalták ezt a negyvenes években.

Serény Vélemény 2022.01.29. 17:30:53

@vergyula: A nato csatlakozás elleni komolyabb kampány nem volt lehetséges pontosan azért, mert a Csurka féle, ténylegesen antiszemita szél jobb retorikája ezt lehetetlenné tette. A kormány és a balmédia elképesztő agymosást csinált. A végeredmény pedig -boldleone2 állításával szemben - maguk az éppen kormányzó politikusok is lekárhoztatták a népet, hogy miért nem mentek el szavazni többen.
(A másik nagy ellenző meg a teljesen marginalizálódott ténylegesen kommunista szélbal volt.)

Boldeone2 2022.01.29. 17:38:28

@Serény Vélemény: Èppen elegen mentek el , közel 50%, ami nem kevès. Többen mentek el , mint az EU - nèpszavazásra , ès többen mint Orbán kvóta nèpszavazására! Orbán sem tudott több embert mobilizálni , vagyis magyar viszonyok között mindenkèpp sikeres volt a NATO - nèpszavazás

Serény Vélemény 2022.01.29. 17:45:24

@Boldeone2: "Az ország elsődleges èrdekei "

Szóval. Amikor ilyeneket írsz, akkor azzal saját magadról állítasz ki egy meglehetősen alacsonyra értékelhető bizonyítványt.

Ha csak egy kicsit visszább vennél, jobban járnál!

1) Nem tudjuk, hogy egész pontosan egy adott történelmi pillanatban mik az "ország elsődleges érdekei". Akkoriban a kormányzó mszp-szdsz koalíció politikai és gazdasági érdekei a NATO csatlakozás, és a "nyugati integráció" voltak. Ma már tudjuk, hogy ez gyakorlatilag az ország kiárusítását és lerablását jelentette, valamint azt, hogy évtizedekre prolongálták az általános szegénységet.

2) Ami úgy látszott - mert a média és a kormány azt akarta hogy úgy látszódjék - hogy az ország érdeke, mára nagyban megváltozhatott.

3) Valójában és szerintem mindenféle szempontból meg kellett volna őriznünk a szuverenitásunkat. MA Is az a fő érdekünk, hogy ameddig lehet, ellenálljunk a nagy európai birodalomépítésnek, és akadályozzuk meg a iv birodalom felemelkedését.

Akkoriban véletlenül egyébként azzal érveltem a NATO csatlakozás ellen, hogy sokkal valószínűtlenebb, hogy Magyarországot bárki megtámadja, mint az, hogy kretén dzsihádisták felrobbantsák a wtc-t. Abban az esetben pedig sajna a magyar katonáknak is megnyomják a gombot, és menni kell.
Amikor kimondtam a mondatot, (ez már a népszavazás után, de még a csatlakozás előtt volt) - abban a pillanatban éreztem, hogy "üt".
És igazam is lett minden tekintetben.

Boldeone2 2022.01.29. 17:57:42

Paradox vagy kevèsbè paradox helyzet : a szèlsőjobb populisták meg a szèlsőbal ( ami alig lètezik ) a legnagyobb támogatói az orosz politikának . A valódi magyar , háború előtti jobboldal - ha kivesszük a fasisztákat- akkor angolszász orientációt követett ( V
Bethlen István) ès keményen szovjet- oroszellenes volt
Már 1849- ben megismerhettük a " baráti" orosz cári segítsèget, az első világháború előtt az orosz cár tüzelte a szerb szèlsősèget, a Limanovónál èlet- halál harcot vívtunk ellenük, a Bruszilov offenzívában elpusztult szinte az magyar hadsereg jelentős rèsze ( magunkat sem tudtunk utána megvédeni )
A második világháborúban is az ellenoldalon álltunk , kegyetlen bosszút álltak Magyarországon , több százezer magyar nőt megerőszakoltak ès 1990- ig szovjet típusú egypártrendszer volt Magyarország
Európát már előtte felosztották Jaltában , - tehát szó nem volt a wilsoni elvekről - ès a muszka èrdekszfèrába kerültünk
1956- ban szintèn a muszkák vertèk le a forradalmat

Ne gondolja senki ,hogy a putyini Oroszország sokat változott : Putyin ugyanolyan despota mint elődei ès cèlja az orosz birodalom\èrdekszfèra nyugatra terjesztèse. Amíg ez az antidemokratikus , háborús rezsim lètezik , addig Kelet- ès Közèp- Európa nèpei veszèlyben vannak

-

Serény Vélemény 2022.01.29. 18:12:14

@Boldeone2: Fizetnek azért, hogy oroszellenes propagandát nyomass?

A logikai zárlat: "Európát már előtte felosztották Jaltában , - tehát szó nem volt a wilsoni elvekről - ès a muszka èrdekszfèrába kerültünk "

Ha Jaltában eladtak minket a drága jóságos fejlett tudatú nyugatiak, akkor elsősorban ki a hibás a '45-'90 közötti kommunista diktatúráért, ami Magyarországon volt?

Ha jobban meggondoljuk, akkor Magyarország soha nem volt az orosz birodalom, se a szovjet birodalom elsődleges érdekszférája. És most sem az.

Boldeone2 2022.01.29. 18:18:31

@Serény Vélemény:

Ha csak egy kicsit visszább vennél, jobban járnál!"

- Vegyèl te vissza ! Èn a racionális vèlemènyt kèpviselem , veled ellentètben!

1) Nem tudjuk, hogy egész pontosan egy adott történelmi pillanatban mik az "ország elsődleges érdekei". Akkoriban a kormányzó mszp-szdsz koalíció politikai és gazdasági érdekei a NATO csatlakozás, és a "nyugati integráció" voltak. Ma már tudjuk, hogy ez gyakorlatilag az ország kiárusítását és lerablását jelentette, valamint azt, hogy évtizedekre prolongálták az általános szegénységet."

- Èppen a nyugati integráció, az EU- csatlakozás teremtette meg azt a törtènelmi lehetősèget , hogy meginduljon az ország fokozatos felzárkózása a nyugathoz . Az EU csatlakozás óta több mint 45 milliárd euro nettó forrás èrkezett, ès kb ennyi vagy több zöldmezős beruházás . Amíg nem jöttek az EU- források mindig masszív ikerdeficit volt, de azok segítsègèvel , ès a nyugati cègek az orszag világpiacra integrálásával törtènelmi lehetőséget kaptunk, hogy kitörjünk addigi reálgazdasági csapdánkból. Tulajdonképpen semmi vagy alig èpült volna valami a külső pènzforrasok nèlkül
Az elszúrt privatizáció nem a nyugat hibája , hanem a magyar politikai döntèshozókè volt

3) Valójában és szerintem mindenféle szempontból meg kellett volna őriznünk a szuverenitásunkat. MA Is az a fő érdekünk, hogy ameddig lehet, ellenálljunk a nagy európai birodalomépítésnek, és akadályozzuk meg a iv birodalom felemelkedését."

- Azt kell megérteni , hogy nincs semmilyen harmadik út, itt vagy egy nagy ès összetartó EU èpül, vagy lassan atomjaira hullik, de annak mi magyarok isszuk meg leginkább a levèt , akik az EU egyik legfőbb kedvezmènyezettjei vagyunk
Az összes kimaradó ország az EU- ba igyekszik a Balkánon , de Ukrajna is - nincs más járható út
Más jövőt itt nem tud kínálni senki.
A jövőben sem az önjáró miniállamokè a jövő, hanem a minèl nagyobb integraciókè

Boldeone2 2022.01.29. 18:23:39

@Serény Vélemény: Ha Jaltában eladtak minket a drága jóságos fejlett tudatú nyugatiak, akkor elsősorban ki a hibás a '45-'90 közötti kommunista diktatúráért, ami Magyarországon volt?"

- Megint butaságokat írsz! Sztálin erőltette az orosz èrdekszfèra nyugatra kiterjesztèsèt , a nyugatnak nem volt eszköze, mivel Jaltában már egyèrtelmű volt az oroszok kedvező hadihelyzet, Sztálin diktált

Ha jobban meggondoljuk, akkor Magyarország soha nem volt az orosz birodalom, se a szovjet birodalom elsődleges érdekszférája. És most sem az."

- Akkor szerinted , mi a lófax voltunk 1945-1990- ig ha nem megszállt ország ? Ne viccelj már !

Serény Vélemény 2022.01.29. 18:34:52

@Boldeone2: "Azt kell megérteni "

Nem kell semmit megérteni. A valóság az, hogy a kelet és a nyugat határán vagyunk Egyiknek sem soha és egyáltalán nem leszünk teljesen integráns részei. Az inga vagy erre lendül egy kicsit, vagy arra, de Magyarország nem nyugat, és nem kelet. EZT a pozíciót kellene őriznünk, és kihasználnunk. Egyébként ez még a rómaiak előtt is már így volt, a Halstatt kultúra idején.
A lájtos 2700 éves történelmi geopolitikai helyzetünk adott. Ez a megszoksz vagy megszöksz helyzet, nem lehet rajta változtatni, mert ami 2700 éve adottság volt, és 2000 éve is, és 1000 éve is, az nem fog megszűnni csak azért, mert egyesek nagyon szeretnék!

"mi a lófax voltunk 1945-1990"

Ha igazából orosz érdekszféra lettünk volna, akkor ma orosz anyanyelven beszélne a Magyarországon élők egy része, és a többiek is tudnának oroszul. Mint ahogy ma az átlag kazah oroszul beszél az átlag kazah városokban.

Serény Vélemény 2022.01.29. 18:39:53

@Boldeone2: "Èn a racionális vèlemènyt kèpviselem ,"

Mi benne a ráció? Tartozunk egy olyan katonai szövetséghez, amit valószínűbb, hogy megtámadnak, mint az, hogy a románok, vagy a szerbek, vagy a horvátok, vagy a szlovákok, vagy az ukránok megtámadjanak minket.
Mi ebben a ráció?
(Ha meglenne az mn 100-nál több harci repülőeszköze, meg az a több száz harckocsi, meg 72 ezer sorkatona, meg 300 ezer tartalékos, meg a 11 scud-b, akkor még ennyire sem akarna senki megtámadni minket.)

Boldeone2 2022.01.29. 18:56:20

@Serény Vélemény: Nem kell semmit megérteni. A valóság az, hogy a kelet és a nyugat határán vagyunk Egyiknek sem soha és egyáltalán nem leszünk teljesen integráns részei."

- A nyugati kultúrkörköz tartozunk , kulturális ès vallási szempontból is. Szent István is ebben a kultúrkörben kèpzelte el a Magyar Királyságot, ezért vette fel a keresztènysèget , meg vette el Bajor Gizellát.
Persze mindig voltak keletesek , mint Vata , meg lètezett Szapolyai vs Ferdinánd Magyarországa , de az út mindig világos volt : nyugaton van a civilizációs centrum , nem keleten
A rendszerváltás egyik èlmènye szimbolikusan hogy : Kompország megèrkezik vagyis túllèptünk 56 semlegessèg igènyein - tartozni akartunk valahová, oda , ahol a nyugati civilizáció bölcsője van

Tartozunk egy olyan katonai szövetséghez, amit valószínűbb, hogy megtámadnak, mint az, hogy a románok, vagy a szerbek, vagy a horvátok, vagy a szlovákok, vagy az ukránok megtámadjanak minket."

- Pont az garantálja a legjobban a bèket, akikkel szövetsègben vagyunk . Románia mindig nèpesebb ország lesz, Ukrajnáról nem beszèlve
A mi tekintèlyünket - ha lehet ilyenről beszèlni - az elit klub tagság , a NATO- tagság adja
Tegyünk fel egy olyan helyzetet, ahol nem lenne NATO csak önálló nemzetállamok . A románok ,vagy az ukránok simán lepofoznának minket egy konfliktusban

Boldeone2 2022.01.29. 19:03:00

hvg.hu/vilag/20220129_Orban_is_alairt_egy_nyilatkozatot_ami_eliteli_az_oroszok_ukrajnai_akcioit

Vègül is az erősen jobboldali pártok is elítèltèk Oroszországot, vagyis politikai vèlemèny- egyetèrtès van Európában ebben az ügyben

kunzoo 2022.01.29. 19:41:34

@Serény Vélemény:
A magyar nyelvvel sokkal nehezebb más nyelveket tanulni. Egy német sokkal könnyebben megtanul oroszul. És fordítva is igaz.

Serény Vélemény 2022.01.29. 22:24:49

@kunzoo: A lényeg, hogy Magyarországra nem telepítettek be egy csomó oroszt, és nem oroszosították a kultúrát. Azokon a helyeken, ahol tényleg akarnak tutit, oda meg igen.
Nem a magyarok nyelvtanulási képességeiről van szó.

Serény Vélemény 2022.01.29. 22:32:33

@Boldeone2: "Pont az garantálja a legjobban a bèket, akikkel szövetsègben vagyunk "

Ez is gy tipikus agymenés. Lásd még egy három szóval jellemezhető problémakört: Ciprus, Görögország, Törökország.

"A nyugati kultúrkörköz tartozunk , kulturális ès vallási szempontból is."

Nem. Ezt csak szeretnéd, és sokan vágyakoznak rá, de sem a magyar mentalitás, sem az államhoz való viszony, sem a törvényhez való viszony, sem semmi nem támasztja alá.

Még egyszer: ez egy határőr vidék volt már 2700 éve is, és az volt 2000 éve is, 1000 éve is, és ma is az. A nyugat és a kelet határán vagyunk, (és egyébként az észak és dél határán is. A magyar temperamentum se nem olyan mint az északi népek temperamentuma, se nem olyan mint a délieké, - bár közelebb állunk ezekhez.)

Egyébként az a vicc, hogy az első margaréta hadműveletet - vagyis a magyarok német római császársághoz csatolását még Szent Istvának, a német támadás szétzúzásával sikerült megakadályozni. A 900 évvel későbbi teljes integrációt, amikor megszűnt a Magyar Királyság - hála az EU ősének, már nem sikerült...

Boldeone2 2022.01.29. 23:40:54

@Serény Vélemény:

Nem. Ezt csak szeretnéd, és sokan vágyakoznak rá, de sem a magyar mentalitás, sem az államhoz való viszony, sem a törvényhez való viszony, sem semmi nem támasztja alá."

Ha ebben igazad van, akkor megeszi a fene ezt az országot .
A reformkortól kezdve minden nagy sorsfordító magyar a nyugatot akarta utánozni ès a fejlett nyugat társadalmi - gazdasági viszonyait meghonosítani. A fejlett Nyugat-Európa mintaadó államaihoz (elsősorban Angliához és Franciaországhoz) képest lemaradt magyar társadalomat ezen államok mintájára próbálta megújítani Szèchenyi, Kossuth , vagy Deák is
A 20- ik század elejètől a nyugat nemzedèkei is a nyugatot állítottak mèrcènek ,de a rendszerváltás után is a nyugati társadalom volt a zsinórmèrtèk .
Amikor a pusztító etnicizmus uralkodott el, annak súlyos következmènyei voltak , ahogy a 2vh után a bolsevik keleti rendszer átvètelènek is
Ha mi Közèp- Európának gondoljuk magunkat , akkor az egyben teljes nyugathoz tartozást jelent , így gondolkodnak a csehek meg a lengyelek is. Mi sem lehetünk " fèlázsiaiak " ebben a kultúrközegben

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.30. 12:02:41

@kunzoo: a magyar nyelv ismeretével a legkönnyebb más nyelveket tanulni, ha el is felejtjük a magyar nyelv gondolkodásmódját, eleve az hihetetlen előny, hogy a nyelvtani eszközeink és fogalomtáraink gazdagok.
Egy német az életben nem fogja megérteni az orosz nyelv névszóragozási formáit, eszközesetet, birtokos esetet, megszólítóesetet stb. nem fog beleférni egyszerűen a gondolkodásmódjába hogy minek. (Illetve, neki még picit igen, de egy hollandnak, skandinávnak, pláne angolnak, ahol a "nyelvtan" az, hogy a szavakat ragozatlanul egymás mellett elmakogod, soha) Jegyzem meg, éppen ez az oka, az ilyen nyelvi színvonal világszintű elterjedése az általános IQ csökkenésnek a világban.
Meglehetősen széles ismeretségi köröm külföldiekből akik itt élnek, az egytagú szavakra alapozott ragozásmentes makogó nyelvűek huszonév alatt sem tanulják meg a nyelvünket, mialatt az itt élő szláv, arab nyelvcsaládot beszélő anyanyelvűek gyakorlatilag pillanatok alatt, nekik nem kell évtizedekig magyarázni a ragozás jelentőségét és fontosságát.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.30. 15:33:14

Rákosi Jenő 1923-ból.

Most, mikor mindezekkel
szemben világbékét, Európai Egyesült Államokat hir-
detnek az ábrándozók és a teoretikusok, mostan készül
a legádázabb háború: a gazdasági érdekek háborúja.
Mezőgazdaság, kereskedelem, kisipar, nagyipar, kis-
tőke, nagy-tőke 8 a munkásság internacionáléi és C80-
portosulása azok a hadseregek, melyek benne meg fog-
nak ütközni ; földosztás, tröszt, sztrájk, kizárás, mun-
kátlanság, az ágyúk, a géppuskák, a tankok és bloká-
dok a pusztító fegyvereik.
Hogy ez a háború gyilkosabb és pusztítóbb lesz min-
den régi háborúnál, az alig kétséges. Mert ebben nem-
csak emberek és vidékek pusztulnak el, hanem nemzetek
18 az elesettek sorába jutnak. A régi háborúkhoz szük-
séges volt, hogy otthon, egy-egy nemzet kötelékében
rend legyen. Az új, belső háború a rend ellen vonul
hadba. Az osztályuralom, ha bölcsen kezelték, el volt
viselhető. Az osztályharc tönkre teszi a nemzeteket.
Amely kisebb, nem tud erre a háborúra felszervezkedni,
annak már a nyakában lóg a halálos ítélete. A Pán.-
európa, amelybe a megréműlt népek menekülni szeret-
nének, nem lesz csak egy nagy tó, kis halakkal és nagy
halakkal. $ bizony nem a kis halak fogják megenni a
nagy halakat. Ez a gazdasági háború, amelynek a világ
elébe megy, a népvándorlás egy modern formája lesz, de
épp úgy el fogja pusztítani Európát, mint ahogy elpusz-
tította a barbár népvándorlás. A nagy nemzeti tömegek
fogják csak túlélni, hogy egy új világrendet teremtsenek
és a kicsinyek közül azok, akik fel tudják magukat vér-
tezni veszedelmei ellen.

Serény Vélemény 2022.01.30. 16:27:18

@Boldeone2: "Ha ebben igazad van, akkor megeszi a fene ezt az országot ."

Szerintem inkább a túlélés egyetlen esélye.

Európa neve egyébként némely magyarázat szerint - az arámi erev - nyugat, lenyugvó nap földje, sötétség földje - szótőből ered. Szerintem az a telearcú "európaiság" nagyjából olyan lelki-szellemi sötétséget rejt, amit a történelem néhány olyan pillanata, mint a kommunizmus, vagy a nácizmus hatalomra jutása csak megelőlegez, de az még nem az igazi.

Ne felejtsük el, hogy a kommunizmust sem az oroszok találták ki. Hanem egy zsidó származású, protestáns hitéből hitehagyottá lett echte nyugati, német értelmiségi.

Sir Galahad 2022.01.30. 16:31:56

A feszültséget mindkét fél élezi, és egyik sem tisztességesebb a másiknál. Magyarország számára az lenne a legjobb, ha ki tudna maradni a konfliktusból, ügyesen egyensúlyozva a két tömb nagyhatalmi érdekei között. Azonban ez már egyre kevésbé lehetséges. És jobb híján nemigen van más választásunk, mint befogott orral Amerikát választani. Ez van.

Serény Vélemény 2022.01.30. 16:36:44

@Boldeone2:

Az egész eu egy nagy darab képmutatás. Ha semmi másért nem, akkor csak ezért már jobban tennénk, ha messze maradnánk tőle!

Például:
„Egyre nő az orosz energetikai vállalatoknak dolgozó volt uniós országok politikusainak száma. Köztük vannak olyan volt kormányfők és kabinettagok, mint Gerhard Schröder (volt német kancellár), Wolfgang Schüssel (volt osztrák kancellár), François Fillon (volt francia miniszterelnök), Karin Kneissl (volt osztrák külügyminiszter) és Paavo Lipponen (egykori finn miniszterelnök)”

neokohn.hu/2022/01/29/egyre-tobb-europai-unios-donteshozo-szegodik-el-az-orosz-gazcegek-szolgalataba/

2022.01.30. 19:03:30

@Sir Galahad:
csak ugye kárpátaljai magyarok miatt a magyar érdek részben egyezik az orosszal.

fotelzsukov 2022.01.30. 19:34:34

@Boldeone2:
" A második világháborúban is az ellenoldalon álltunk , kegyetlen bosszút álltak Magyarországon , több százezer magyar nőt megerőszakoltak"
Ezek szerint van esely arra, hogy az 1945-46-47 evekben szuletett magyar gyerekek nagy szazalekaban (es azok utodjaiban) orosz ver is csorgedez?
---
Ausztria, Romania, Szlovakia, a balti allamok is az ellenoldalon alltak, ott is ilyen volt az orosz bosszu? A nemet nokon nem csak az oroszok, hanem az usakok is kovettek el eroszakot, megis a legjobb baratok a mai napig.
A haboru mar csak ilyen evezredek ota; a gyoztesek vegigdugjak a vesztes fel noit, a ferfiakat meg kinyirjak.
---
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)

fotelzsukov 2022.01.30. 20:38:31

Off:
Magyarországon fejlesztik majd a Kamaz elektromos járműveit avagy ennyit er az Oroszorszag elleni embargo:
hvg.hu/cegauto/20220124_Nalunk_fejlesztik_majd_a_tatarfoldi_Kamaz_elektromos_jarmuveit
"A tisztán elektromos járművek fejlesztésében a ZalaZONE tesztpályával, előállításukban pedig akkumulátor-gyártókapacitással venne részt Magyarország. Legkorábban 2025-től állíthatnak itt elő az induláskor évi mintegy 32 ezer elektromos járművet."
Mar csak a belorusz MTZ (Минский тракторный завод) traktorgyarral kellene egy hasonlo kooperacio es "Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk, Mert itt van már a Kánaán!" :)
---
„Piros volt a paradicsom, nem sárga – Magyarország előre megy, nem hátra!” :)

fotelzsukov 2022.01.30. 20:43:01

Az orosz–ukrán ellensegeskedesek egyik gyokere a gazvita:
"A 2009. januári krízis
Január 1-jén a Gazprom ismételten bejelentette, hogy nem sikerült megállapodnia az ukránokkal, elszámolási vitáik voltak és Ukrajna nem fizette ki 2008-as tartozásait. Az ukrán fél szerint rendben megtörténtek a kifizetések.[2] Az oroszok az európai, vagyis kb. 450 USD árral szemben csak 250 USD árat követeltek, ezzel szemben a Naftohaz csak 174 USD-t hajlandó adni. Emiatt Oroszország leállította az Ukrajnának szóló gáz szállítását, Ukrajna viszont megcsapolta az Európába irányuló gázmennyiséget. Oroszország a hiány visszatáplálását követelte és a vita odáig fajult, hogy az egész gázszállítás leállt. Ez a helyzet állt fenn egészen vasárnapig (január 11.), amikor is az orosz, ukrán kormányok, valamint a Unió soros elnöki tisztségét ellátó Csehország diplomatái aláírták a megegyezési nyilatkozatot. A helyszínre érkeztek a nemzetközi megfigyelők, hogy ellenőrizzék a szállítások újraindítását, valamint a leszállított gáz mennyiségét és nyomását. Az orosz fél által aláírt szerződéshez az ukrán fél önhatalmúlag kiegészítést fűzött, amit az orosz fél tiltakozására visszavont. A szállításokat azonban Ukrajna technikai nehézségekre hivatkozva megakadályozta. Végül Moszkvában Putyin és Timosenko miniszterelnökök január 17-én megegyeztek az Ukrajnának szállítandó gáz árában. Eszerint Ukrajna 2009-ben az európai árból 20% engedményt kap és a gáztranzit díja változatlan marad. 2010-től a gázár teljes mértékben igazodik az európai árhoz. A megállapodást 10 évre kötötték meg. A kormányfői megállapodás alapján a Naftohaz és a Gasprom cégek igazgatói ugyancsak Moszkvában tisztázták a gázszállítás technikai részleteit és az erről szóló megállapodás a kormányfők jelenlétében január 19-én aláírták. Ezt követően a gázszállítás rendben megindult Európába és Ukrajnába."
---
„Piros volt a paradicsom, nem sárga – Magyarország előre megy, nem hátra!” :)

Sir Galahad 2022.01.30. 22:54:21

@cvsvrs: Igen ez igaz. Ezért kell befogni az orrot.

Randy Marsch 2022.01.31. 01:54:54

@Boldeone2: nekem ebből inkább az jön le, h ne baszakodjunk az oroszokkal, mert velük szemben magunkra vagyunk utalva

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.31. 08:04:36

@Serény Vélemény: én pontosan ezért noszogatnám magamat már az ógörög tanulásra, hogy rájöjjek: hogyan lett Sevillai Szent Tódor földjéből Savonarola földje Európa. A római szép számmal fennmaradt krónikákban egészen biztosan ott van a megfejtés.

Serény Vélemény 2022.01.31. 08:56:57

@Deak Tamas: A görögök tudtak valamit. Valami olyasmit, amit kétségtelenül igyekeznek - a keresztény kinyilatkoztatással együtt - kukázni az európai kultúra gyökerei közül.
Pl Európa a monda szerint Agénór föníciai király lánya. Aki a lánybarátaival a tengerparton hesszölt, amikor meglátta Zeusz, és bika képében elcsábította. Addig addig hízelgett a lánynak, amíg az föl nem ült a hátára, és el nem ragadta, aztán megerőszakolta.
Namost, ez sztori évezreddel korábbi mint a Jelenések Könyve, de a Jelenésekben (ami egyébként görögül nem "jelenés"-ekről szól, hanem apolaüpsziszről*.)
szóval Jézus azt mondja, hogy: "a Pergámumbeli gyülekezet angyalának írd meg: Ezt mondja az, akinél a kétélű éles kard van: Tudom a te dolgaidat, és hogy hol lakol, ahol a Sátán királyiszéke van"

Na most Pergamonban semmi más az ég világon nem lehetett a sátán trónja, mint a messze földön híres Zeusz-oltár.

Ezek alapján: Zeusz bibliai értelemben = sátán. Ha pedig úgy van, és ezt a képet így olvasva: a bika alakban megjelent Zeusz - a sátán - elrabolja és magáévá teszi Európát, hát... nem éééppen ez zajlik?

Ráadásul a múlt század elején német régészek feltárták restaurálták és Berlinbe szállították ezt az oltárt, és az építészeti alkotás része ihletője is lett a náci párt kedvenc gyűléseinek helyet adó nürnbergi térnek. (Zeppelin mező, vagy mi.)

(Nemrégiben meg felújították/vagy talán még nem is nyitották meg, mert még tart a felújítás - az egész múzeummal együtt.)

Serény Vélemény 2022.01.31. 09:05:19

Ja szóval az ἀποκάλυψις - ἀποκαλύπτω - apolaküpszisz-apokalüptó azt jelenti, amikor a szoborról eltávolítják a leplet, leleplezik. Vagyis az, ami addig nem volt látható, a szobor tényleges alakja, formája - előtűnik. A probléma a világgal az, hogy enélkül az apokalüpszisz nélkül a valódi természete, valódi formája, valódi erkölcsi-szellemi állapota rejtve marad, és amikor végül is mégis meglátszik, akkor önmagában az igazság megismerése már nem elég a megjobbuláshoz, akkor már csak az ítélet marad, az ítélet meg katasztrófa.

Szóval az apokalipszis aaz például nem katasztrófát jelent.

(Sajna én sem tudok görögül, csak ami a (bibliai) tanítások során ragadt rám.)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.31. 09:06:23

@Serény Vélemény: ez azért érdekes, mert jó magyarázatnak tűnilk a kereszténység gyors terjedésére abban az időben. Justinianus időszakát leszámítva a Római Birodalom eléggé hullámzóan buta vízfejesedő periódusokat élt át, kb. mint az EU most.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.01.31. 09:11:51

@Serény Vélemény: a poén az az, hogy már az is izgalmas, ha csak ismered a betűket, vagy átmásolod a gugli transzlátba, ahol átírja majd latin betűkre, és így kezded olvasni. egészen eszméletlenül ismerős szavak jelennek meg, kardiosz, logosz, filosz, biosz stb.
Itt Puskás Öcsi beszél görögül, egy-két szó alapján is teljesen sejthető miről:

www.youtube.com/watch?v=5crD5E1Sztc
www.youtube.com/watch?v=K5CPKhS9a8Q
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása