magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Demagóg belemagyarázás

Talán legidegesítőbb jellemzője a ballib propagandának a kényszeres belemagyarázás. Különösen akkor volt ez nagyon erős, amikor ballib teljhatalom volt a médiák terén.

Meséltem, hogyan lett annak idején Bod Péter Ákos náci gazember a ballib médiákban, amikor még MNB-elnök volt. Bod egyszer úgy döntött, nem hallgat a szakértőkre, hanem ő maga választja ki az új magyar érmék dizájnját. Ekkor jött a ballib értelmezés kb. a következő módon: a nem dizájner beleszól a szakemberek dolgába = nem ismeri el a szakértelmet = egyetért Csurkával aki szerint a szakértelem bolsevik trükk = tehát antiszemita, mert az antibolsevizmus kódolt antiszemitizmus = tehát náci.

Abszurdum, amikor most a fideszesek ugyanezt csinálják. A választási kampány hevében.

Karácsony Gergely azt mondta: "Parkba építkezni olyan, mint a templomban belepisilni a szenteltvíz tartóba, ami belefér, csak tönkre teszi azt, amiért ott vagyunk." - nos, ez persze egy marhaság, de ebből azt kihozni, hogy KariGeri kiáll a szenteltvíz tartóba pisilés kb. ugyanaz, mint Bod esete az érmékkel.

Ez mire jó? Segíteni akarnak a ballib kampánynak?

A KariGeri-féle eszköz neve egyébként hiperbola (hüperbolé), ez egy szókép, melynek fő eleme a túlzás.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr3516978278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alöksz róz 2022.02.01. 22:55:10

egyesek szerint saját fegyvereikkel is fel kell venni ellenük a harcot.

úgyis csak a szalagcím rögzül, majd hugyozós gerinek hívják a meccs után a kocsmába, teljesen rendben van :-)

Éhes ló 2022.02.03. 17:37:12

Kaligeli egy patkány.
Nem lehet eléggé ütni.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2022.02.06. 10:43:22

Ezt politikusként hamar megtanultam, hogy soha senki se figyel arra, amit mondasz, hanem csak simán a SZAVAIDAT egyenként értelmezik meg az előadásmódodat.
Pl. ha kiállsz, és elkezded üvölteni, hogy minden gyereket meg kell védeni a pedofiloktól, akkor megmondják rólad, hogy te rossz ember vagy. Mert csak azt nézik, hogy hogy adod elő. Ha viszont mosolygósan, szerényen, kimért szavakkal előadod, hogy minden óvodába kell min. egy pedofilt alkalmazni, akkor meg megmondják, hogy milyen rendes ember, milyen szépen beszél. :-) Abszolút nem értelmezik a mondataidat, hanem csak a gesztusaidat és esetleg kiragadnak egyes szavakat, és kiforgatják. De a politikusnak ezért kell rohadtul vigyáznia. Márki meg Karácsony annyira buták, hogy még a minimális elveit sem fogják fel a politikai szakmának. Pedig én csak egy szaros önkormányzati képviselő voltam, de még én is hamar megtanultam ezt. Ez azért van, mert ostobák, nem akarnak és nem is tudnak tanulni. MIntha én elmennék mondjuk geológusnak, de a szociológia szakma fogásait próbálnám ott alkalmazni. Nem, mindenhol az adott szakmát kell ismerni, amit végzel. Nyugodtan számíthat rá, hogy ő lesz az a politikus, aki bele szokott pisálni a szenteltvíztartóba:-) Ha félreérthető, akkor félre fogják érteni, az biztos.
Egy jó példa erre Gyurcsány, aki azt mondta, hogy el lehet menni. Ugye a szövegkörnyezet az volt, hogy el lehet menni nyugodtan, de úgyse fogtok, mert azért jó vállalkozni Magyarországon. Azóta mindenhol hivatkoznak rá, hogy ő az, aki azt mondta, hogy el lehet menni (nem mintha védeném azt a trógert, csak ez egy jó példa volt). Persze ő kezdte, a köteles beszédet ő találta ki, úgyhogy megérdemli.

SZóval ez egy ilyen szakma, meg kell ismerni a szabályait.

Még egy jó példa. Kampányoltam a körzetemben, és ott van egy öregek otthona. Most mondjam nekik, hogy iskolát meg óvodát akarunk építeni? Úgyhogy egy kicsit vicceskedtem velük, hogy a szomszédban tartok tyúkokat, és reggel ha kakaskukorékolásra ébrednek, akkor az én kakasom ébreszti őket.

Az ellenzéki újság következő számában ezt írták rólam:
A kakasával kampányoló X.Y.
:-))))))))))))))))))))))))))

Ráadásul a a kakast idézőjelbe tették, ami így kifejezetten AZT jelenti, úgyhogy ezért még be is perelhettem volna őket.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása