magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A meddőségi vizsgálat

Van egy Leslie Nielsen jelenet a Csupasz pisztolyban, melynek lényege a spermaadás komikuma. Nos, velem majdnem megesett ez, de talán még viccesebb alakban.

1988 késő őszén elmentünk meddőségi vizsgálatra. Mert hogy nem következett be még terhesség.

Kicsit füllenteni kellett hozzá: hogy már 3 éve próbálkozunk sikertelenül. Nekünk a szexuális életünk tartalma akkor még csak kicsit több mint 2 év volt, de hozzáhazudtunk még pár hónapot.

Én azt hittem, a nőt vizsgálják, így teljes nyugalommal mentem. Aztán jött a villámcsapás: először ki kell zárni a férfi problémáját. Ennek módja pedig a sperma-életképesség számlálása.

Szerencsére az azonnali számlálástól megmenekültem, mert kiderült, úgy kell spermát adni, hogy az "erős" legyen, azaz legalább 72 óra szexuális önmegtartóztatás szükséges előtte. Mivel ez nem volt meg - huszonévesen és házason nem jellemző, hogy ember 3 napot kihagy -, csak új időpontot kaptam, 3 héttel későbbre, akkor akkor jelenjek meg 72 órás önmegtartóztatás után, s alaposan megmosakodva az illető helyen, majd adhatok spermát. Furcsán nézhettem, így az orvos kérdezgetni kezdett:

- Adott már valaha spermát?

- Soha, s nem is tudom hogyan kell csinálni.

- Vizeletet már biztos adott sokszor, ez majdnem ugyanaz.

- Nincs valami más módszer?

- Végülis van: belenyúlok a seggébe, a prosztatájához, attól spontán lesz egy kis spermakilövelés. De elég kellemetlen élmény, csak olyanoknál alkalmazzuk, akiknek merevedési zavaruk is van. Maga 20 éves, biztos nincs ilyen baja.

- Hát, nővel nincs, de műanyag pohárral lehet, hogy lesz.

- Ha kell, vannak segédeszközök: pornólapok.

- Nem szeretem a pornót.

- Hát, akkor vagy ráveszi a feleségét menjen be segíteni magának, vagy marad a seggbenyúlás.

Továbbra is berzenkedtem az egésztől, de ez a "feleség bemehet segíteni" szöveg kicsit megnyugtatott. De amint teltek a napok, s közeledett a vizsgálat napja, egyre inkább elfogott a rettegés. Az egész helyzet nagyon abszurdnak tűnt.

Aztán 4 nappal a vizsgálat napja előtt hihetetlen örömhír érkezett: a feleségem terhes! Persze maga a hír is kellemes volt, de ezt jelentősen növelte az is, hogy lemondhattam a spermaadást a kórházban mint okafogyottat.

Címkék: közélet
22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr1117070070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vergyula 2022.02.06. 12:26:55

Birca, te sosem voltál kamasz?

Gery87 2022.02.06. 13:33:16

Hát nem tudom mi lehetett ebben kellemetlen vagy szorongást kiváltó. bemész, kicsapod kész. Azt ne mond hogy addig soha nem onanizáltál.

vergyula 2022.02.06. 14:30:31

Voltam már hasonló cipőben. Elsőre furának tűnik, aztán rájössz, hogy az ott dolgozóknak ez egy sima munkanap, és csak egy paciens vagy a sok közül a számukra.
Ráadásul ott vannak a többiek, nem lógsz ki a sorból. Ahogy Gery mondta, kicsapod és kész. Pár perc az egész.
A gyomortükrözés, na az kellemetlen.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.02.06. 14:34:05

@vergyula:

Meg a prosztatavizsgálat.

Nagy mázlim van: nincs prosztataproblémám. Pedig az én koromban minden második férfinek van.

Boldeone2 2022.02.06. 21:44:17

Kultúrember ilyet nem csinál! Otthonról autóval gyorsan be lehet vinni a mintát ès nem röhögteti ki magát a paciensekkel , akik a folyosón várnak...

Billy Hill 2022.02.06. 22:54:16

- Vannak filmjeink is.
- Megvan a Farkasokkal táncoló...?

:-)

vergyula 2022.02.07. 07:00:48

@Boldeone2: Félórán belül be kell vinni, erre nincs mindig lehetőség. Ennek semmi köze a kultúráltsághoz. Az egészségügyi akciók általában kívül esnek az ember komforzónáján.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.02.07. 07:58:25

@Boldeone2: 1988-ban, a szocializmus kedves lenge prüdecske levegőjében tényleg így lehetett. Amikor még az egész egészségügy félkatonai mintára volt berendezve.

Boldeone2 2022.02.07. 09:30:29

@vergyula: @Deak Tamas:

Èn pár ève kènyszerűsègből rèszt vettem ezen a procedúrán a Debreceni Orvostudományi Egyetemen ( DEKK)
Úgy nèzett ki a dolog , hogy egy alagsori jellegű intèzmènyben zajlottak a vizsgálatok, amely fullon volt paciensekkel , akik - unalmas várakozásban - egymást figyeltèk. Nagyjából lehetett látni , amikor " szobára küldenek valakit " Egyszer csak bement egy fiatal erdèlyi Gábor -cigány , felesège odakint maradt , majd pár perc múlva , irreálisan gyorsan kijött. Az egèsz helyzet annyira szürreális volt, hogy azt nem lehet leírni...A párok összenèztek: ez egy gátlástalan ősember - gondolhatták..Ekkor eldöntöttem , hogy ezt èn így, ebben a formában nem. A professzoral nagyon jóban voltunk , aki megengedte hogy otthon törtènjen meg a dolog

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.02.07. 09:41:59

@Boldeone2: világos, nyilván rákészült előtte. Meg állítólag - noha én még nem láttam őket személyesen - a Gábor-cigány lányok általában nagyon szépek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.02.07. 09:48:27

@Deak Tamas: @Boldeone2:

Szerintem alapvetően típusfüggő ez.

Vannak férfiak, akiknek az a bajuk, hogy túl könnyen ejakulálnak. Mások meg nehezen.

Az előbbi jó az orvosi vizsgálathoz, az utóbbi meg a normál szexuális élethez.

Nem akarom magamat valami nagy szakértőnek kikiáltani, de az átlag nő nem igazán szereti ha a fétfi túl "gyors".

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.02.07. 09:50:49

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: szerintem kialakul az, csak idő kell hozzá, nyilván ez is egyfajta párkapcsolati intelligenicával megoldható.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.02.07. 09:51:28

@Boldeone2:

Ha el tudod vinni 30 percen belül, akkor lehet otthon is, de jellemzően ennél több idő kell, ezért jobb választás a helyszíni mintaadás.

Ha ugyanis soka idő telik el, az lesz az eredmény, hogy a férfi steril. Amit azért szinte minden férfi szeretne elkerülni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.02.07. 09:53:40

@Deak Tamas:

Nyilván összeszoknak az emberek, mint minden másban.

Nekünk egész más dolgokban voltak összeszokási probklémáink. Pl. ő szeretett dékután aludni 1-2 órát, én meg inkább rádiót hallgattam volna.

Boldeone2 2022.02.07. 10:42:00

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Vannak férfiak, akiknek az a bajuk, hogy túl könnyen ejakulálnak. Mások meg nehezen."

-Igen , meg olyanok is vannak , akik mindkettőt tudják egyszerre : ha teljesítmènykènyszer van - várja az orvos a mintát - leblokkolnak ès nem tudnak eredmènyt produkálni , vagy ha más szempontból - a nő szempontjából kellene erdemènyt produkálni , nem bírják a megfelelő ideig. Ők a looserek...:) akik sokszor retrográd irányban működnek , mint ahogy elvárná a környezet
A fehér közèposztálybeli lèt könnyebben teszi az embert looserrè. Ha erkölcsös, polgári , jó családban nevelkedett valaki , eleve nehezebben tud feloldódni az ilyen helyzetekben
A nagy gazdagság sokkal magabiztosabbá teszi az embert , a nagy szegènysèg meg eleve egyfajta túlèlèsi nihilizmust ad az embernek . A közèposztálybeli fèrfin mindig ott bizonyítási kènyszer , ha más nem a belülről jövő, kènyszeres.

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2022.02.07. 14:29:21

Én nem emlékszem ilyen kényszerre. Bementem menet közben a sógorom lakására Bp-en :-), és onnan lehetett mintát vinni. Azért a kórházban durva lett volna. :-))))
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása