magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

A kamufelmérés

A 21 Soros Központ friss felmérése még személyesen is érint: ugyanis én is meg lettem kérdezve.

Sajnos azonban az egész a Tanú című filmre emlékeztetett: az ítélet, azaz az elemzés végeredménye már kész volt a tárgyalás, azaz az adatfelvétel előtt.

Tulajdonképpen az egész "kutatás" arról szól: igazoljunk minden létező ballib mítoszt. Persze ügyesen csinálták, mindig csak csúsztatnak, nyílt hazugságot sose mondanak.

Nem is érdemes az egészet alaposan elemezni, bugyuta marhaság. Én ugyan megnéztem, de másnak nem javaslom, tök felesleges.

Közönségkérdésekben hangzanak el a legnagyobb marhaságok. Pl. a választási "csalásokról". Lásd, aki Kárpátalján él, de létesít fiktív magyarországi címet, az csalt. Érdekes, aki viszont kimegy nyugatra, ott él, de van fiktív magyarországi címe, az pedig nem csal.

152 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr9017648100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

parttalan 2022.02.22. 22:35:44

2022.02.22 22:22:22

Remélem kiélveztétek a pillanatot. 200 évig nem lesz hasonló.

Na jó éjt.

kunzoo 2022.02.22. 22:36:50

@Gery87:
De ott pénzt kap a melóért, Putyintól meg rubelt.

kunzoo 2022.02.22. 22:38:47

@Gery87:
Szerintem beszédes hogy rengeteg ukrán állampolgár a lengyeleknél dolgozik.

Gógita 2022.02.22. 22:39:10

@Boldeone2: "akik abból indultak ki , hogy csak akkor válhatnak igazán nagy ès elismert vezetővè, ha despotakènt viselkednek , ès háborúk árán növelik az Orosz Birodalmat . Csak azzal nem számolt , hogy a 21. században vagyunk , az ilyen viselkedèst általános világmegvetès övezi"

Aha. Akkor számoljunk, hogy mennyit háborúzott a II. Vh. óta az USA és mennyit az oroszok?
(Alaszkát meg simán eladták. Pedig azzal is nagyobbak lehetnének. Oroszország mindig csak akkor avatkozott be a saját érdekszféráján túl az európai ügyekbe, amikor HÍVTÁK, hogy avatkozzon már be. Pl. a mi 1948-49-es forradalmunk leverésébe. Mikor megtették, utána már megint kinézték őket Európából. A köcsög angol király a saját unokatestvérének nem adott menedéket!!! ... És még a sztálini SZU is jó volt addig, amíg a nyugatiak seggét kellett menteni, helyettük meghalnia sok millió orosznak és más ott élő népeknek, de amikor a segge Angliának, Franciaországnak... meg lett mentve... Így rajongj értük! Ja, és mennyi gyarmata volt, hány népet igáztak le világszerte az oroszok?...)

Legalább igyekeznél több szempontot is végig gondolni.

alöksz róz 2022.02.22. 22:39:31

@parttalan: szólhattál volna hamarabb is

Gógita 2022.02.22. 22:39:56

@kunzoo: Három millió meg Oroszországban.

alöksz róz 2022.02.22. 22:44:43

@Boldeone2: hát az lófasz. még ha elhiszem akkor is.
(de persze nem hiszem.)

a magyar bérekről nem reklámozod hogy a csúcson vannak? merthogy sose voltak még ilyen magas szinten :-)

Gógita 2022.02.22. 22:49:35

@Boldeone2: "Valakinek szólni kellene neki , hogy álljon le, ebből a háborús játszámból nem lehet Oroszországnak sem győztesen kikerülni , sőt....Ukrajnát az orosz politika vèszesen távolítja az oroszoktól . Senki sem szereti az erőszak- diktátumokat"

Csak, hogy nem erről van szó. Hanem a nyugat eltántorításától attól, hogy "Kubába akarjon rakétákat telepíteni"! Ha érted.
Vagyis mindegy mit gondolnak az ukránok, az a fontos, hogy a nyugat felmérje, hogy akar-e egy sokkal súlyosabb konfliktust az oroszokkal vagy nem? Akar-e valóban háborút kiprovokálni vagy nem? Vagy inkább elengedi ezt a legyen Ukrajna is NATO tag dolgot. És figyelembe veszik a másik nagyhatalom jogos szempontjait?! Vagyis visszarendelik-e a rakétákat szállító hajóikat, mint anno Hruscsov???
Ez a tét és a kérdés.

És főleg nekünk, Európaiaknak tét ez, mert az USA leszar minket, neki csak durván jó üzlet lenne egy újabb európai háború!
Oroszország és több más ország is a kétezres évekig fizették vissza az USA II. Vh-s háborús kölcsöneit!!!

Boldeone2 2022.02.22. 22:51:22

@parttalan: Állításaid többsége cáfolatot sem érdemel. Naiv, a realitásokkal köszönőviszonyban sem levő butasággyűjtemény, de pár dolgot azért kiemelnèk:

Agressziót a "narancsos forradalmak" utáni nacionalista ukrán kormányok folytattak saját nem orosz anyanyelvű állampolgáraik ellen 2005 óta. "

- Az agressziót az oroszok kezdtèk , azzal, hogy bevonultak a Krím- fèlszigetre , ès az orosz fegyverek árnyèkaban megtartották egy illegitim ès elcsalt nèpszavazást is

De a cirkusz nem erről szól. Ukrajna NATO-tagságáról és az ottani oroszok kisebbségi jogainak biztosításáról (akik a Krím és most a két keleti régió elvesztésével is maradtak szép számmal az országon belül). Fittyet hánytak az orosz érdekekre."

- Hagyjuk már ezt a kisebbségi jogok bullshit dumát ! A Krími- fèlszigeten korábban tatárok éltek jelentős számban , akit Putyin elődei elűztek lakóhelyüktől
A Donbass régióban pedig még 2001- Ben is kb 55% volt az ukrán lakosság , 100 éve még mèg több , a szovjet hatalom telepített be orosz migránsokat ès eloroszsístta a az ukrán lakosságot

Az orosz fèl egyetlen okból annektálta azt a területet : elemi érdeke volt a fekete - tengeri meleg vizű kikötő és most is az az érdeke hogy Ukrajna dèli és keleti rèszet annektálja
Putyin is erről beszèl ha figyelnèl: " Ukrajna túl nagy , szovjet hatalom miatt , az orosz területeket szeretnè vissza . Ennyi
Kb 0,01% az ukrán nyelvtörvény szerepe..

Nagy pofával, pimaszul viselkedik egy nagyhatalom árnyékában. Most pedig jól pofán basszák. Magára vessen."

- Miről beszèlsz ember ??? Nem Putykó viselkedik pimaszul ès nagypofajú módon ? Dehogynem !
Az ukránok csak a szülőföldjükre vèdik az orosz meg az agresszor ennyi ...

További orosz előrenyomulás még lehet, ha amazok nem vesznek vissza. "

- Nem vesznek vissza! Minek vennèk? Az ukránok a hazájukat vèdik a mocskos agresszortól , nincs hova hátrálni!

Boldeone2 2022.02.22. 22:52:54

@alöksz róz: Ahhoz kèpest ahol voltak 6-7 ève nem lófasz , úgy , hogy az ipari területek 40%- át elvesztettèk.

Boldeone2 2022.02.22. 22:58:29

@Gógita: A leglènyegesebb pontokat kihagytad !
Ki pènzelte Gavrilo Principet ? Nézd meg az orosz szerepet az első világháborúban , a harcainkat ( Limanovo , Bruszilov offenzíva, a világ bolsevizmus több tízmillió áldozata, Don- kanyar, Budapest ostroma , nők százezreinek megerőszakolása, "makenkij robot" Budapest 1956 ...
Mi kell még hogy belásd : nekünk magyaroknak az orosz nem volt ès nem is lesz soha a barátunk !

Boldeone2 2022.02.22. 23:06:08

@Gógita: A nyugat nem akar konfliktust , de nem adhatja fel önmagát , a saját alapèrtèkeit . Nem vèletlen van egysèg a nyugati államok között ebben a kerdèsben : Putyin atlèpett egy határt .
Adott egy szuverèn állam , ahol még többè- kevèsbè , de demokrácia is van , több mint Oroszországban , ahol a polgárok választottak egy jövőt maguknak , ezt akarja Putyin a fegyverek erejèvel megakadályozni. Nyilván a nyugat Ukrajnát fogja támogatni még akkor is ha nem minden fekete- fehér , de a nemzetközi jog szerint is Ukrajna a kevèsbè hibás ebben a konfliktusban

alöksz róz 2022.02.22. 23:08:11

@Boldeone2: a magyar bérekre nem ezt mondtad, pedig ugyanez igaz. mindegy. azért nem hiszem el, mert nem sokkal többért már átjárnak magyarországra dolgozni.

Boldeone2 2022.02.22. 23:08:40

Már Orbán is kimondta a mindenki által tudott igazságot :

Orbán Viktor a tárgyalás során biztosította Volodimir Zelenszkijt arról, hogy Magyarország ahogyan eddig, ezután is támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét"

Boldeone2 2022.02.22. 23:11:28

@alöksz róz: Olyat nem mondtam . Azt mondtam, hogy többè- kevèsbè a románok hasonlóan keresnek
Miért ne járnának át az ukránok dolgozni ? A magyarok is átjarnak Ausztriába

Gógita 2022.02.22. 23:17:33

@Boldeone2: Egyrészt a kommunisták, szocialisták áldozatait nem kéne egy az egyben a mai oroszokra, vagy a NOSZF előtti oroszokra kenni, vetíteni.

Másrészt nem a magyar-orosz viszony a téma!!!

Harmadrészt, a Don-kanyarba mi mentünk. Mi üzentünk nekik hadat! (Igaz, ez meg Trianon miatt volt, amit a Bécsi-döntések némileg javítottak, és ezt meg kellett kísérelni megvédeni. Ez meg együtt járt a német szövetséggel, akik tető alá hozták a Bécsi-döntéseket, vagyis visszaadatták a Felvidéket, Észak-Erdélyt és KÁRPÁTALJÁT...)
Nyilván Budapest ostroma is ide tartozik.

1956 meg Jaltához és a kommunista-szocialista rendszerhez, diktatúrához. Amit meg fele részben a nyugatnak !!! köszönhetünk, hogy oda dobtak nekik, fele részben a kommunistáknak, szocialistáknak, itthon és a SZU-ban. '56-ért és a negyven év szoci diktatúráért - meg a máig itt élő sok hülyéért, akiket kitermelt a rendszer - a nyugat ugyanúgy felelős!!!

Ugye, ha nem Sztálinnal szövetkeznek...
(Hanem a németekkel Sztálinék ellen..., de ez már mi lett volna, ha.)

Szóval nekünk, azon kívül, hogy a Habsburgok kérésére segítettek leverni a '48-as forradalmunkat, nem sok konfliktusunk lett volna velük, ha mások nem hozzák őket állandóan ránk. (Az oroszok határozottan felszólaltak még az aradiak kivégzése és a megtorlások ELLEN is!)

De mint írtam, ez most nem magyar-orosz téma, hanem ukrán-orosz és nyugat-orosz.

Gógita 2022.02.22. 23:19:48

@Boldeone2: Ez a mese habbal kategória egy az egyben:

"A nyugat nem akar konfliktust , de nem adhatja fel önmagát , a saját alapèrtèkeit . Nem vèletlen van egysèg a nyugati államok között ebben a kerdèsben : Putyin atlèpett egy határt .
Adott egy szuverèn állam , ahol még többè- kevèsbè , de demokrácia is van , több mint Oroszországban , ahol a polgárok választottak egy jövőt maguknak , ezt akarja Putyin a fegyverek erejèvel megakadályozni. Nyilván a nyugat Ukrajnát fogja támogatni még akkor is ha nem minden fekete- fehér , de a nemzetközi jog szerint is Ukrajna a kevèsbè hibás ebben a konfliktusban "

És rendkívül egyoldalú.

Gery87 2022.02.22. 23:22:37

@kunzoo:

A székely meg eurót kap nyugaton, otthon pedig nem elég a román állampolgárság ha szarba van nézve....

Gery87 2022.02.22. 23:25:17

@kunzoo:

Rengeteg magyar Ausztriában.

Ha Ukrajnában oroszként nem jó élni, arra nem megoldás hogy akkor elmész lengyelbe dolgozni.....
Remélem érted.
itt nem a "melyik fizet jobban" a kérdés, ha csak ez számít akkor nyilván jobb nyugaton.
De aki ott lakik ahol eddig, akkor jobb neki ha az ár orosz és nem ukrán, ennyit mondtam.

alöksz róz 2022.02.22. 23:26:47

@Boldeone2: hát ez az hogy nem mondtad :D
pedig mondanod kellett volna: a magyar bérek a csúcson vannak!

a magyarok (meg az összes kk-európai) sokkal több pénzért járnak át. alig többért a kutya nem járna át vagy költözne ki külföldre, nemhogy annyi ember...

Gery87 2022.02.22. 23:27:16

@Gógita:

A SZU nem fizetett mondjuk, pont arra hivatkozva hogy "vérben fizettek" és nélkülük nem nyertek volna, ami igaz is.

Gery87 2022.02.22. 23:29:31

@Boldeone2:

"A Krími- fèlszigeten korábban tatárok éltek jelentős számban , akit Putyin elődei elűztek lakóhelyüktől"

Tehát kenjük ezt is a ma nemzedékére visszamenőleg, ennek nincs értelme!
Az számít most mi van....észteknél, letteknél az oroszok másodrangú polgárok.
Ezt sem lehet azzal elintézni hogy az őseik úgy lettek betelepítve.....ők MOST vannak ott, nem 45-öt írunk!

Gery87 2022.02.22. 23:31:15

@Boldeone2:

Területi egységet mondjuk pont nem mondott:D
NATO és EU tagként mit mondhatott volna?
És mióta számít mit mond Orbán? Ő is megmondta "azt nézzétek amit teszek..."

Boldeone2 2022.02.22. 23:35:45

@alöksz róz: Az ukránok nem keresnek olyan rossz pènzt itt . Nèzz utána ! Gyakran szállást adnak nekik a multik , meg ètkezèst így marad nekik rendesen . A budapesti èpítőipar is ukránokat alkalmaz , jó pènzert

Boldeone2 2022.02.22. 23:43:09

@Gógita: Harmadrészt, a Don-kanyarba mi mentünk. Mi üzentünk nekik hadat!"

- Nagyon jól tudod te is, nem volt más lehetősègünk . Mi is vívtuk a harcunkat Erdèlyèrt . A románok 1 milliós hadsereget küldtek a szovjet hatalom ellen
Az oroszok miért is erőszakoltak még több százezer magyar nőt ? Indokolható volt a harcunk a bolsevik hatalom ellen
Az èn családomat is meggyalázták a ruszik
Az igazi magyar jobboldal mindig is oroszellenes volt ...

1956 meg Jaltához és a kommunista-szocialista rendszerhez, diktatúrához. Amit meg fele részben a nyugatnak !!! köszönhetünk, hogy oda dobtak nekik, fele részben a kommunistáknak, szocialistáknak, itthon és a SZU-ban. '56-ért és a negyven év szoci diktatúráért - meg a máig itt élő sok hülyéért, akiket kitermelt "

- Semmi köze a nyugatnak ehhez! Nèzd meg mi volt a hadihelyzet Jalta idejèn! Az oroszok\szovjezek diktálták minden tèren , ők voltak pozícióban !

Boldeone2 2022.02.22. 23:49:37

@Gery87: Nyilván a törtènelmi bűnök nem erednek át, de valahogy nem is illannak el egykönnyen ...
Pl a lengyel Szejm egyöntetűen elítèlte Oroszországot , mind a bal- mind a jobboldal . Ott valahogy jobban benne van az oroszellenes hangulat a kollektív tudatban , nyilván többet is kaptak mint mi ..
Én soha nem leszek oroszbarát , olyan durván megalázták a felmenőimet. Egy barbár orosz hadsereg érkezett ide , 1944 telèn ...

Gery87 2022.02.22. 23:53:13

@Boldeone2:

"- Semmi köze a nyugatnak ehhez! Nèzd meg mi volt a hadihelyzet Jalta idejèn! Az oroszok\szovjezek diktálták minden tèren , ők voltak pozícióban ! "

Így van, ebből kellett kihozni amit lehet, ez van.
Ukrajna egy önálló állam de két világ két hatalmi érdek találkozásánál fekszik, ezzel kell élnie, hintapolitikát kell folytatnia,ha egyik vagy másik oldal felé kötelezi el magát teljesen abból csak baj lesz....baj is lett.

"Az igazi magyar jobboldal mindig is oroszellenes volt ..."

Előtte meg Habsburg ellenes.
Az oroszok csak a pánszlávizmussal meg a bolsevizmussal jöttek a képbe.
A magyar elit mindegyikre rosszul reagált.
Ma egyik sem fenyegetés.

Gery87 2022.02.22. 23:54:09

@Boldeone2:

Akkor szempontjaid érzelmiek, ne várd hogy objektívnek ítéltessenek!

Gery87 2022.02.22. 23:56:27

@Gery87:

Az ukrán nacionalizmus ma jobban fenyegeti a magyarságot (Kárpátalján) mint az oroszok akárhol.
Megint az van hogy azzal kényszerülünk szövetségre akikkel valójában konfliktusunk van mint anno a románok esetében.

alöksz róz 2022.02.22. 23:57:07

@Boldeone2: nem a faszt nem keresnek szarul...
annyira szarul, hogy annyiért magyar egyszerűen már nem dolgozik. és így tele vannak a szarul fizető multik üzemei ukránokkal. már sok van amelyik direkt az ukrán vendégmunkásokra "specializálódik".
(építőiparban jól lehet keresni, az igaz, csak épp az ukránoknak sokkal kevesebbet adnak.)

Gógita 2022.02.23. 00:08:25

Itt van leírva, hogyan jutunk el a háborúig!:

"Haderőt csoportosítanak át a balti államokba

Az Egyesült Államok továbbra is segíti Ukrajna védelmét. Az elnök azt is bejelentette, hogy amerikai fegyveres erőket és hadfelszerelést fognak küldeni Észtországba, Lettországba és Litvániába, hogy megerősítsék a balti államok védelmét.

Világossá szeretném tenni, hogy ezek abszolút védelmi intézkedések a részünkről. Nincs szándékunk harcolni Oroszországgal

– tette hozzá."

Erre az akcióra Oroszországnak reagálnia kell, hiszen konkrétan ellene irányuló fenyegetés! Tehát reagálni fognak. Amire az USA azt fogja mondani, hogy tessék, megmondtuk, az oroszok nem férnek a bőrükbe, még több szankcióval sújtjuk, még nagyobb katonai fenyegetésnek vetjük alá... (Európa légtere tele van NATO gépekkel!!! AWACS-szal is!!!) Amire az oroszoknak lépniük kell, hiszen körbe vannak véve ellenséggel, egyre több fegyverrel...

Két hónap múlva kitör a III. Világháború!
Kár, jó lett volna a gyerekeimet békében, biztonságban felnevelni. Innen is köszönöm mindenkinek aki ezt összehozza.

Az őrült háborús spirál beindult!

index.hu/kulfold/2022/02/22/joe-biden-egyesult-allamok-oroszorszag-ukran-valsag-szankciok/

Gógita 2022.02.23. 00:16:57

@Gery87:

"Szovjet viszonylatban az amerikai fél a leszállított, polgári célra is alkalmazható beruházási eszközök (gépek és berendezések, egész gyárak) értékét összesen 2,6 milliárd dollárban állapította meg, de az amortizáció miatt csak ennek felére, 1,3 milliárd dollárra jelentette be igényét.[28]A Szovjetunió ezzel szemben mindössze 170 millió dollár megfizetését ajánlotta fel. A hidegháború idején az alkudozás nagy szünetekkel folytatódott, majd 1972-ben született egy megállapodás, miszerint a Szovjetunió 722 millió dollárt megfizet az amerikai kereskedelmi gabonaszállítások megindításával párhuzamosan. A fizetésekből 48 millió dollárt teljesítettek, majd a megállapodások végrehajtását újra felfüggesztették, mert az Egyesült Államokban elfogadták a Jackson–Vanik törvénymódosítást,(wd) ami az emberi jogok ottani sérelmei miatt korlátozta a kereskedelmet a Szovjetunióval. A rendszerváltás idején, 1990-ben került újra napirendre az adósság rendezése, ekkor olyan megállapodás született, miszerint a Szovjetunió 674 millió dollárt fizet 2030-ig bezárólag. A Szovjetunió felbomlását követően a bedőlt állami hiteleket kezelő Párizsi Klub(wd) vette át ezen adósságok kezelését is. Oroszország végül ebben a keretben 2006-ban teljesítette fennmaradt fizetési kötelezettségeit.[29]"

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6lcs%C3%B6nb%C3%A9rleti_t%C3%B6rv%C3%A9ny

Boldeone2 2022.02.23. 00:18:18

@Gery87: A magyar elit mindig is sodródott , az első világháború nagyon nem volt az èrdekünk , de az Orosz Birodalom már akkor is terjeszkedett a Balkánon
A jövőt meg senki nem tudja , az oroszok lehetnek mèg veszèlyesek Európára
Nyilván - ebben a fenyegetettsègi helyzetben - felerősödött az ukrán nacionalizmus , de Putyin is szítja a tüzet Kárpatalján
Szerintem arra nincs esèly , hogy az terület - mèg csak rèszei sem - visszakerüljön Magyarországhoz
Ott aki tanult valamit , szinte mind eljött ...A kettős identitasúak maradtak , meg a magyarul beszèlő romák
Viszont , attól lehet tartani , hogy az ukránok rajtunk állnak bosszút az oroszok miatt , mert ahhoz èppen elèg erősek ...

Boldeone2 2022.02.23. 00:26:25

@Gógita: Azt ugye tudod , hogy a Balti államok ès Lengyelország maguk kèrtèk hogy a NATO küldjön több katonát
Egyszerűen rosszak a törtènelmi tapasztalatok a nagy keleti szomszèddal ...
Az USA szívesebben foglalkozna már Kínával ès a kereskedelmi háborúval . Púp a hátukon az ukrán válság , de a világ csendőre nem szaladhat el, ha felkérik szövetsègesei. Ezt azt arcvesztèst nem engedhetik meg maguknak
De Boris Johnson is kemènyen beleállt a konfliktusba.

Gery87 2022.02.23. 00:31:36

@Gógita:

Magyarán a SZU alig, csak az orosz föderáció fizetett valamennyit.

Gery87 2022.02.23. 00:32:54

@Boldeone2:

Nyilván nincs esély semmi területi rendezésre, ezt senki nem gondolja ma reálisnak.

kunzoo 2022.02.23. 07:04:01

@Gógita:
Ennek semmi jelentősége. Rakétákat lehet telepíteni már most is Lengyelországba meg a balti államokba. Az még sokkal közelebb van az orosz célpontokhoz mint Ukrajna.
A krím elcsatolása stratégiai hiba volt, az ingadozó országot átlökte a nyugati érdekszférába végleg. Oroszország nem tudna munkát adni azoknak akik most nyugaton dolgoznak. Emiatt a nagy semmit tudná felajánlani cserébe a keleti fordulatért.
Ezt felismerve elvisz amit még tud erőszakkal. Mert a krím elcsatolása után hinni senki nem hisz neki.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.02.23. 08:09:19

@Boldeone2: Kárpátalján nincsenek kettős identitású emberek, és egyébként azon egyetlel elkerült régió egyike, ahol visszafelé asszimiláció is van. Magam voltam szem- és fültanúja magyarul tanuló párocskának. A magyarul beszélő cigányoknak nagy tisztelet, mert egyrészt magyarnak vallják magukat másrészt kikupáltak. A hegyvidéken lakó, ruszint beszélő cigányok élnek itteni szemmel nyomorultul, de ez a környezet függvénye, az ottani románok is szegények.

youtu.be/pkXzEv4oCnw
youtu.be/tmETrrGDHu0

Külön vicces, hogy ők oláhoknak nevezik magukat is, a nyelvet is.

Gógita 2022.02.23. 08:22:09

@Boldeone2: Értem én. Valahogyan el kell jutni a háborúig! Ma bejelentette az USA, hogy már nem is tárgyalnak az oroszokkal! De persze diplomáciai megoldást szeretnének. Nyilván. Így, hogy már ők nem tárgyalnak, ők nyomják a katonákat és a fegyvereket az orosz határokhoz...
Persze.

De nem kell látni mit is csinálnak valójában. :-(

Mi meg éppen úgy fogunk belesodródni, mint a két világháborúba, hogy nem akartunk, de az elsőbe a Habsburg-ház vitt be, a másikba a szövetséges Németország, a most következőbe meg szintén a szövetségeseink a NATO-ban és az EU-ban, no meg a fő agresszor a világ önjelölt csendőre és nem mellesleg legnagyobb fegyver neppere. Amely az elmúlt évtizedekben legalább fél tucat országot támadott meg - mindig békés szándékkal, és a demokrácia nevében - és vert szét.

(Iraknak is voltak tömegpusztító fegyverei, ugye. :-( Mindig más az agresszor...)

Gógita 2022.02.23. 08:40:01

@kunzoo: Erről másoknak, akik jobban átlátják az ottani viszonyokat egészen más a véleménybe.

Nézz szét pl. a Bekiáltás blogon!
Csak, hogy az orosz szempontból is láss, érts valamit.
Amit most a nyugat simán negligál, figyelmen kívül hagy.

Bezzeg, ha az USA-ra csak ferdén néznek, simán háborút indít, meg likvidál más országokban bárkit... Nekik lehet. Az sosem agresszió.
Guantanamo a világ szégyene, minden emberi jog nyílt sárba tiprása például, de az is rendben van, mert az USA...

Ez a baj.

Most is ki növeli napról napra a nyomást az oroszokon?
Önti a katonát, fegyvert a határaihoz. Mikor már elvonultak volna, az ukránok lőni kezdték a szakadár köztársaságokat, így nyilván nem vonulhattak el. Ez persze megint eladható úgy, hogy Putyin...

Minimum két oldalról kellene ezt mindig megnézni!
De ahogy most látom, az USA háborút akar itt, mert ő nem kockáztat semmit, viszont nyerhet sok-sok lóvét - Ukrajna már kéri is a háborús kölcsönöket! -, és politikailag is megerősödhetnek. Biden népszerűsége is a béka segge alatt volt, de egy háborús elnök mindig népszerű lesz!
És mi szívjuk ezt meg.

Serény Vélemény 2022.02.23. 08:48:20

@Boldeone2: +Egyszerűen rosszak a törtènelmi tapasztalatok a nagy keleti szomszèddal ...+

Akkor olvasgass egy kis történelmi tapasztalatot:
vosztok.blogspot.com/2018/06/rendhagyo-bejegyzes-volhinia.html

"A németeket felszabadítóként ünneplő ukrán nacionalisták antibolsevizmusokat zsidóellenes pogromokban élték ki. "

nekik szabad?

Amikor "nyugati értékekről" beszélsz, akkor önmagadat köpöd szembe, a mai ukrán nacionalisták azon ukrán nacionalisták utódainak érzik magukat, akik - már a németek beérkezése előtt - irtották a zsidókat.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.02.23. 08:57:07

@kunzoo:

A fő ok: a nyugat nem akarja őket. S eleve a nyugati orientéció csak ekszegényedést hoz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.02.23. 09:01:10

@Boldeone2:

Ez hatalmas eredmény! Sikerült elérni a belarusz bérszint 80 %-át!

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.02.23. 09:13:40

@Deak Tamas:

Van viszont egy magyar szemmel nagyon sajnálatos fejlemény ott: megszűnt a ruszin identitás.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.02.23. 09:16:30

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: szerintem még nem, a huculokért nem kár (ők nem voltak gens fidelissima) de nagyon sok helyen, ahol én jártam még azért van. És hát már meséltem a Hotel Kőrösmezős ruszin Mari nénit, aki megünnepli március 15-öt.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.02.23. 09:19:13

@Boldeone2:

A lengyel oroszellensség alapja nem a szovjet kor, hanem ez sokkal korábbi ügy.

Amikor Oroszország megkzdte újraegyesülését a mongol uralom után, immár 3 keleti-szláv központ volt, nem 1 mint korábban. S a terület teljes nyugati részén a 2 fő erő a langyelek és Moszkva voltak. Aztán ezt az oroszok totálisan megnyerték, Lengyelo. meg is szűnt a végén.

Alapvetően ez mindennek az alapja. Talán az Erdély miatti magyar-román viszonyhoz lehetne hasonlítani kicsit.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.02.23. 09:21:13

@Boldeone2:

A krími tatárok elűzésekor már alig 20 % volt ott a krími tatár arány.

Szóval nem az elűzés az ok.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.02.23. 09:25:46

@Serény Vélemény: és a kelet-lengyelországi lengyeleket megölték harmadszor is, amikor átdeportálták őket az új területekre, Breslauba stb.
A Hideg napok, amellett hogy zseniális, valóban nagy hiba volt, Budapesti tavasz numero due, abszolút meghatározza az Újvidékről való gondolkodásmódot. Cserest egyébként átejtették, ő azzal a feltétellel engedélyezte a filmesítést, hogy két rész lesz, a Vérbosszú a Bácskában is vászonra kerül. Az azóta sem történt meg, csak olyan frankó hiteles magyarellenes filmek készültek Szerbiában, hogy a filmbeli harmincéves Tisza Kálmán a nyolcvan éves Ferenc József képe előtt uszít a szerbek ellen. (Ime Naroda)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.02.23. 09:29:13

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: ahhoz nemigen lehet hasonlítani. A modern lengyel oroszellenesség gyökere egyértelműen az 1772-1918 közötti időszak, előzménye meg az üzemképtelen Rzeczpospolita, Sobieski halála után, amit természetesen Oroszország kihasznált.
Igen érdekes lenne megvizsgálni, hogy a "népek börtöne" Osztrák Magyar Monarchia ellen miért nem alakult ki ilyesmi.

kunzoo 2022.02.23. 09:34:42

@Gógita:
Az ukránok naná hogy vissza akarják szerezni a saját országuk fölötti uralmat. Ahogy az oroszok is Csecsenföld felett. Ezt a jogot kár elvitatni. Lerohanhatja Putyin Ukrajnát, de az a keleti részek kivételével megszállás lesz, óriási gazdasági áldozattal. Európa meg kapva kap a több millió kivándorlón, jol jön a munkaerő akiket a muszlim bevándorlókhoz képest csekély erőfeszítéssel integrálni lehet. Putyin meg fizetheti az ottmaradt mamák, papák nyugdíját.
Ha a németek politikai és gazdasagi kényszerből újraindítanák az atomerőműveket, csőd lenne a ruszkiknak mert bezuhanna a gáz ára. Az atomellenesség a németeknél az első hossszabb áramszünetig tartana.

Serény Vélemény 2022.02.23. 09:53:07

@kunzoo: "Az atomellenesség a németeknél az első hosszabb áramszünetig tartana."

Frászt! A németek úgy vannak összerakva agyilag, hogy amikor már szanaszét bombázták őket, még mindig a végső győzelemért harcoltak.

Amikor megfagynak a saját lakásaikban, még akkor is úgy fogják gondolni, hogy megérte az áldozatot a globális felmelegedés elleni harc.

2022.02.23. 10:02:29

@kunzoo:
ha háború lesz, akkor mindenki megszívja. elsőként ukrajna. az oroszok területet nyernek, a szankciók miatt nagyobb fokú önállátásra kell berendezkedniük. amivel átmenetileg sokat vesztenek. németország is veszít. mert nem lesz olcsó orosz nyersanyag, nemcsak gáz, semmi. és nem lesznek olcsó kínai termékek. kína ha kevés esze van, akkor nacionalizálni kezd. nem lesz németeknek vegyesvállalataik kínában. egy se. mert úgy kína ellen már nem vezethetnek be szankciókat. a németek is megszívják.

Tapi2021 2022.02.23. 11:04:02

"♦ Ukrajna az orosz történelem, kultúra, lelkiség elválaszthatalan része, ahol bajtársak, kollégák, barátok, vérségi, családi kötelékek által összekapcsolt rokonok élnek.
♦ Ukrajna területét a bolsevikok főleg Oroszország kárára jelentősen megnövelték. Többek között a Donyec-medencét is hozzácsatolták, amiben a döntő szerepet Lenin nemzetiségi politikája, a részköztársaságokra építkezési koncepciója volt a meghatározó. A benne elrejtett akna: a kilépés alkotmányos joga, ami, Putyin szerint, a Szovjetunió szétesésekor lépett működésbe, azokkal a határozatokkal, amelyek a központi döntések fölé helyezték a helyieket.
♦ A Szovjetunió összességében 100 milliárd dolláros adósságának az 1991 végén kivált köztársaságokra jutó részének, köztük az ukrajnainak, Moszkva által történt átvállalása. Az Oroszország által az 1991 és 2013 közötti ukrajnai energiaszállításokhoz, előnyös hitelekhez, kereskedelmi engedményekhez kapcsolódó 250 milliárd dolláros és más módokon megvalósult támogatás, a Moszkva hátrányára történt nyerészkedés az eredetileg közös, külföldön lévő javakkal.
♦ Mindezzel szemben állt az Oroszország elleni, egyre erősödő, nacionalista hangulatkeltés. Minthogy Ukrajnának sosem volt korábban önálló államisági tapasztalata, idegen modelleket kezdett másolni, amelyeknek semmi közük nem volt az ukrán múlthoz, így hamarosan a klánok terepévé vált az ország. Az egymással a politikai hatalomért is vetélkedő oligarchák az Oroszországgal való vesengés égisze alatt kifosztották az országot, nyugati bankokban kamatoztatva a kivitt milliárdokat.
♦ A korrupció, ami Oroszországot is sújtja, itt magát az állam intézményeit ásta alá és teret nyitott a radikalizálódáshoz. A 2014-es államcsíny finanszírozására az amerikai nagykövetség napi egymillió dollárt fordított. De a Majdan nem hozta el a demokratizálást. Ellenkezőleg, az ország további leépüléséhez vezetett. 2019-ben már a teljes lakosságra számítva (!) 15 százalék volt a külföldön munkát vállalók aránya, 2020-ban, a járvány első évében 60 ezer orvos és egészségügyi szakdolgozó hagyta el az országot. "...

bekialtas.blog.hu/2022/02/22/993_bekialtas_atomfegyverrel_fenyegeti_kijev_moszkvat?fbclid=IwAR0ES3_Vt--NsHRNy_tgDDCZZSYzpM_qTaQWnEwXJRSIp0_poohIBcPM1J8#more17740660

Tapi2021 2022.02.23. 11:30:56

@cvsvrs: Kína a saját érdekét nézi! Profitálni akar ebből a Nyugat-USA-Oroszország konfliktusból is.
Nem fog belátható időn belül és nyomós ok nélkül az oroszok mellé állni, szemben a nyugattal.

Itt csak Európa és Oroszország fogja megszívni! Mindenki más profitál.
Profitál az USA, mert baromira sok kölcsönt helyez ki, évtizedekre, baromra sok fegyvert ad el, sok tízezer katonájának, kémjének, magán védelmi cégek sorának ad munkát és baromi sok pénzt.

Plusz a már teljesen debilként kezelt és a népszerűségi listán lecsúszott Bidennek nőni fog a népszerűsége, mert minden háborús elnök náluk hős. Legyen akármekkora hazug, szemétláda, aki hamis okokra építve indít háborúkat. Ez van. Ez Amerika. :-(

Profitál Kína, mert ahol rés keletkezik, oda be fogja tenni a lábát! Akár a kereskedelemben, akár a nyersanyagoknál, akár az üzleti kapcsolatokban, de kacsingatnak egy ideje orosz területekre is, "úgy sem laknak ott már sokan, és egyébként sem oroszok", szívesen átvenne pár millió négyzetkilométert az ázsiai részekből...

Kína tehát versenytársa Oroszországnak, nem a barátja.

Ez a konfliktus csakis Európa és Oroszország meggyengítését szolgálja és csakis oda vezethet.
Tehát, amit most az USA csinál, az legalább annyira megy az oroszok, mint az EU megerősödése ELLEN!

Máris az USA diktál itt mindenkinek tollba!!! :-( Még a németeknek is!!!

2022.02.23. 11:40:50

@Tapi2021:
úgy értettem, hogy a környéken szinte mindenki.

az amerikai érdek, hogy az orosz nyersanyag és a német technológia összekapcsolódását meg kell akadályozni. és ezt a németek önként feladják. európa drágábban kapja a nyersanyagot és az energiahordozókat. az a német exportképességet is csökkenti. olcsó ukrán bevándorlókat kapnak, akiket azért integrálni kell és az alvilág is megy velük. ha háború lesz, akkor a környéken nem lesz nyertese.

Tapi2021 2022.02.23. 11:48:50

@cvsvrs: Így igaz! :-(
Megszívjuk ezt a háborús machinálást.

kunzoo 2022.02.23. 12:49:12

@Serény Vélemény:
Az ipar hidd el, masként gondolja.

Billy Hill 2022.02.23. 16:23:00

@cvsvrs: "Az amerikai érdek, hogy az orosz nyersanyag és a német technológia összekapcsolódását meg kell akadályozni. és ezt a németek önként feladják." - Hát, azért annyira nem önként szerintem. Szívesen lavíroztak volna, de a III. birodalmas múlt miatt olyan szinten alá vannak rendel(őd)ve az amerikai irányvonalnak, hogy nem tudnak mást tenni, mint őket követni. De szvsz a kényszer miatt, nem azért, mert annyira szeretnék ezt most...

parttalan 2022.02.23. 16:42:19

@Boldeone2: Révész Gábor után itt az újabb hivatásos értetlenkedő, naiv álmodozó, akivel a csökönyösen magáénak vallott bigott, egyoldalú nézetek miatt parttalan vitákra kényszerül az ember.

"Az agressziót az oroszok kezdtèk , azzal, hogy bevonultak a Krím- fèlszigetre , ès az orosz fegyverek árnyèkaban megtartották egy illegitim ès elcsalt nèpszavazást is..."

Az agressziót ukrán elvbarátaid kezdték. Azok a nacionalista senkiházik, akik az ország gazdasági felfejlesztése helyett, tehetetlenségükben a sovinizmusban látták meg hatalmuk megtartásának egyetlen kulcsát. Az ukrán nyelvtörvény az otthoni négy fal közzé száműzte a kisebbségi nyelvhasználatot. Az oroszt, a magyart, a lengyelt és a románt is. Az idióták viszont azzal nem számoltak, hogy amit sajnos megtehetnek az utóbbiakkal, az oroszokkal - akik ellen tulajdonképpen megalkották a törvényt - nem, mert ezzel sokat tesznek kockára. Egy szomszédos katonai nagyhatalom náluk élő közösségeivel szórakoznak. Putyinék ezt megelégelték. Amikor világossá vált, hogy Janukovics elkergetése után senki által meg nem választott bosszúszomjas nacionalista, züllött alakok ragadják magukhoz a hatalmat, az oroszok az övéiket védve léptek.

Nem jó, hogy így történt. Oroszo. egyértelműen nemzetközi jogot sértett, mikor elfoglalta és annektálta a Krímet, amit azóta is senki el nem ismer. De lássuk, hogy annak volt előzménye. Mint ahogyan a mostani lépésnek is.

Tanulság: egy katonai nagyhatalommal ne szórakozz, mert pofára fogsz esni.

"- Hagyjuk már ezt a kisebbségi jogok bullshit dumát !"

Itt most tulajdonképpen el is árulod, miféle ember vagy. Teszel te magasról az emberi jogokra, csak szemezgetsz közülük. Ami a személyes ízlésednek, értékítéletednek megfelelő, az fontos, a többi hanyagolható. Ugyanezt teszi a nyugati érdekközösség, kiemelten Brüsszel, amikor geopolitikai érdekből, az USA céljainak gátlástalan kiszolgálójaként szemet huny az ukrán jogtiprások fölött.

"Az orosz fèl egyetlen okból annektálta azt a területet : elemi érdeke volt a fekete - tengeri meleg vizű kikötő és most is az az érdeke hogy Ukrajna dèli és keleti rèszet annektálja
Putyin is erről beszèl ha figyelnèl: " Ukrajna túl nagy , szovjet hatalom miatt , az orosz területeket szeretnè vissza . Ennyi
Kb 0,01% az ukrán nyelvtörvény szerepe.."

Ha az ukránok nem vették volna szarba az ott élő oroszokat, a Krím ma is az övék lenne. Egy oroszbarát, vagy egy nyugat felé húzó, de az ország semlegességét deklaráló kormány irányítása alatt. Úgyhogy kár a gőzért.

"- Miről beszèlsz ember ??? Nem Putykó viselkedik pimaszul ès nagypofajú módon ? Dehogynem !
Az ukránok csak a szülőföldjükre vèdik az orosz meg az agresszor ennyi ..."

Ha eddig elolvastad, hát arról beszélek, amiről eddig írtam.

"További orosz előrenyomulás még lehet, ha amazok nem vesznek vissza. "

- Nem vesznek vissza! Minek vennèk? Az ukránok a hazájukat vèdik a mocskos agresszortól , nincs hova hátrálni!"

Ha ellenállnak, szétlövik őket az oroszok. Ennyire azért ne rugaszkodj el a valóságtól. Ez már a röhej szintje, amit művelsz. Ha sor kerül rá, ugyanaz lesz, mint Grúziában.

Könnyen eszkalálódhat az őrület, jobb lenne elkerülni. Ehhez pusztán annyi kell, hogy vissza a tárgyalóasztalhoz. Ukrán részről szavatolják az ország semlegességét és visszavonják a gyalázatos nyelvtörvényt, szavatolják a kisebbségi jogokat. Az oroszok visszavonják csapataikat a határról. Az őrült ukrán politika eddig három terület elvesztését eredményezte. Amennyiben a Krím és a két keleti régió elvesztése után az ország nem akar tovább zsugorodni, megteszik amit meg kell.

Boldeone2 2022.02.23. 18:23:07

@parttalan: az újabb hivatásos értetlenkedő, naiv álmodozó, akivel a csökönyösen magáénak vallott bigott, egyoldalú nézetek miatt parttalan vitákra kényszerül az ember."

- Na itt egy hivatásos újabb fèltudasú , aki szembe megy a szabad világ által levont konklúziókkal ès Ukrajnát hibáztatja ebben a konfliktusban , az orosz agresszor helyett !
Ember , nèzz már szét a világban , csak a szellemi fogyatèkos, infantilis , burokban èlő Trump támogatja az orosz narratívát, meg néhány oroszfüggű diktatúra, meg a vilaghegemóniara törekvő Kína!

Könnyen eszkalálódhat az őrület, jobb lenne elkerülni. Ehhez pusztán annyi kell, hogy vissza a tárgyalóasztalhoz. Ukrán részről szavatolják az ország semlegességét és visszavonják a gyalázatos nyelvtörvényt, szavatolják a kisebbségi jogokat. Az oroszok visszavonják csapataikat a határról. Az őrült ukrán politika eddig három terület elvesztését eredményezte. Amennyiben a Krím és a két keleti régió elvesztése után az ország nem akar tovább zsugorodni, megteszik amit meg kell."

- Zelenszij többször akart tárgyalni Putyinnal, az nem reagált, mert egyértelmű, gyalázatos tervei voltak
Egyèbkènt , meg milyen tárgyalási alap az, hogy bevonult Ukrajnába - a nemzetközi joggal teljesen ellentètesen ?
Miért kellene Ukrán részről szavatolni a" semlegességet "?
Normális vagy , ember ?
Egy szuverén orszag , szuverén döntést hozhat a saját jövőjèről , nehogy már a muszka diktátumoknak engedjen !
Senki nem akar a szabad világon visszatérni az ilyen diktátumokhoz !

Boldeone2 2022.02.23. 18:40:48

@parttalan: Ha az ukránok nem vették volna szarba az ott élő oroszokat, a Krím ma is az övék lenne. Egy oroszbarát, vagy egy nyugat felé húzó, de az ország semlegességét deklaráló kormány irányítása alatt. Úgyhogy kár a gőzért."

- Kamu hazugság ! Oroszországnak kellett a Krími, mert stratègiai jelentősègű hadikikötők vannak ott , én bloc az egèsz Fekete - tenger kell neki stratègiai szempontból !
Egyáltalán , mit kèpzelsz te magadról, hogy megszabd az ukránoknak , hogy oroszbarát kormányt válasszanak ?
Kettőnk közül te vagy az erkölcstelen , mert egy elnyomó, agresszív, területfoglaló , törtènelmileg bűnös országot támogatsz egy a függetlensègèèrt harcoló szuverèn országgal szemben !

Ha ellenállnak, szétlövik őket az oroszok. "

- Álmodik a nyomor ! Egy 40 milliós országról van szó, amely nem Grúzia . 1,2 milliós hadserege van , akik a hazájukat vèdik a világ erkölcsi ès katonai támogatását is èlvezve. Ha az oroszok Kijev ellen mennek , akkor abból könnyen világháború lesz , mert nyilván a lengyelek ès mások nem fogják tètlenül nèzni mi törtènik mellettük . Már ott van 18 ezer külföldi katona
Az egèsz szabad világ összezárt az ukránok mellett ès az ukránok is harcrakèszek
A NATO 15x -20x - os hadiköltsègvetès, 25x GDP , minden fronton többszörös NATO erő. Ezt Oroszország is tudja, hogy egy " total war"- ban veszítene . Erkölcsileg a mèlyponton van Oroszország , egy èvszazados szomszèdgyűlölet feltètelit teremti meg most...
100% biztos vagyok benne , hogy Putyin nem mer elindulni Ukrajna szívèbe , ès a 21. századi Hitlerrè válni !

vasútihíd 2022.02.23. 18:59:00

@parttalan: "Ukrán részről szavatolják az ország semlegességét és visszavonják a gyalázatos nyelvtörvényt, szavatolják a kisebbségi jogokat"

Azt, hogy mit szavatol Ukrajna a jelenlegi nyugati befolyás alatt álló vezetésével azt az oroszok úgy sem fogják elhinni hiszen a minszki egyezményeket sem tartották be szóval attól függetlenül Putyinnak további lépéseket kell majd tennie.

parttalan 2022.02.23. 19:45:00

@Boldeone2: Felőlem csinálj nyugodtan hülyét magadból. Engem nem zavar.

Lehetnék én is 2022.02.23. 19:54:56

@Boldeone2: tesó, mi köze a NATO-nak Ukrajnához?
Wiki - 30 észak-amerikai és európai ország szövetsége, amelyet a második világháború után, 1949. április 4-én alapítottak Washingtonban. A szervezet célkitűzéseit az Észak-atlanti szerződés foglalja magában, amelynek értelmében a tagállamok minden politikai és katonai eszközt igénybe vesznek a tagországok szabadságának és a biztonságának megőrzése érdekében. Hivatalos nyelvei az angol és a francia.

Lehetnék én is 2022.02.23. 19:59:10

@Boldeone2: mi köze az USA-nak az ukrán viszonyokhoz.
Az hogy Bidé bácsi kisfiának jó játszótér - nem ér.
Az sem, hogy békét tartanak fenn - ahova ők mennek, ott a legritkább estben lesz béke. AZ valószínűbb, hogy előtte volt, de sikerült felborítani.
Kell neki az ukrán búza - nem igaz, otthon is tele vannak.
Kellenek a szép ukrán lányok, visszabillenteni a normális irányába az átlagos amerikai színárnyalatot - nem igaz, mert kinn csak a fekete élet számít.

Akkor mégis mi a retek kell nekik, ha nem Putyin froclizása?

parttalan 2022.02.23. 20:28:26

@Boldeone2: "Ha az oroszok Kijev ellen mennek , akkor abból könnyen világháború lesz , mert nyilván a lengyelek ès mások nem fogják tètlenül nèzni..."

Vicces, ahogy szajkózod a hülyeségeket. De a valóság gyorsan rád cáfolhat, mert a ruszkik könnyen lehet, nem állnak meg Donyecknél és Luhanszknál és mennek tovább. Ez akár csak napok kérdése. Remélem, nem kerül rá sor. De ha mégis, pislogva nézed majd a tudósításokat...hogy nem történik semmi. Komolyan vehető ukrán ellentámadás, pláne lengyel segítség. Vagy a kezdeti ukrán ellenállás gyorsan összeomlana. Orosz behatolás esetén az ukrán elnök megcsörgeti Putyint...aztán fegyverszünet és ülhetnek tárgyalóasztalhoz a felek, de akkor már az orosz elnök fog diktálni. Eddig megvolt a lehetőség a normális párbeszédre, de az Amerikában bízó süket ukránok nem vették komolyan a fenyegetést.

Álmodozz csak a világháborúról! A NATO kinyilvánította, NEM FOG BEAVATKOZNI. Vagy nem tudsz erről vagy kényszeresen hazudsz.

Az, hogy egy igazán komolyan nem vehető propagandista vagy, kiderült már akkor, mikor hónapokon át Márki-Zayért lelkesedtél a különféle blogokon és lökted vissza a kampányszlogeneit. Akiből soha az életben nem lesz miniszterelnök. És még csak nem is a lelkesedéssel lenne probléma, ha nem lenne minden azonnal megcáfolható valótlanság, amiket fene nagy bizonysággal állítasz.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.02.23. 20:33:43

@Boldeone2:

Az orosz cél a zavarkeltés és az ukránok elbizonytalanítása. Egy igazi támadás ellenkező célt érne el, ezért nem lesz meglépve.

Már mpst kezd az hangulat tömeges lenni Ukrajnában, hogy "a nyugat csak pofázik, de nem segít". Pont ezt akarja Oroszo. erősíteni.

S hatalmas zavart okozott a nyugatpárti ukránok körében már ami a tegnapi nyugati reakció volt. A nyugat gyakorlatilag előre szólt: a Donyeck és Luganszk területére való orosz behatolás, az nem "igazi" agresszió.

Boldeone2 2022.02.23. 22:03:14

@parttalan: Te fèlművelt, fogyatèkos ! ,
A való világ realitásaival teljesen ellentètes dolgokat hordtál itt össze , amit viszont èn állítok - az oroszok megsèrtettèk egy független ország szuverenitását , felrúgták a nemzetközi jog normáit ès ők az agresszorok - ugyanazt mondja az összes EU - tagország kormánya , az USA, az Egyesült Királyság , Japán , Kanada, Ausztrália - az egèsz demokratikus világ
Antonio Gutteres , az ENSZ főtitkár :

The decision of the Russian Federation to recognize the so-called ‘independence’ of certain areas of Donetsk and Luhansk regions is a violation of the territorial integrity and sovereignty of Ukraine”, spelled out the top UN official."

Tehát van egy konklúzió a világban az orosz- ukrán válságról , hogy melyik fèl a hibás a válság kirobbanasáèrt, te viszont , a fene egye meg azt az erkölcstelen fajtád - az oroszokkal , a fehèroroszokkal vagy egy platformon , azokkal a rezsimekkel aki börtönbe záratják , megöletik politikai ellenfeleiket, politikai pártokat tiltanak be , sajtókat , kutatóközpontot záratnak be!

Ti erkölcstelen idióták , ezeket az aljas rezsimeket támogatjátok! Szègyen , hogy ilyen emberek èlnek Magyarországon !

Boldeone2 2022.02.23. 22:11:24

@parttalan: Orosz behatolás esetén az ukrán elnök megcsörgeti Putyint...aztán fegyverszünet és ülhetnek tárgyalóasztalhoz a felek, de akkor már az orosz elnök fog diktálni. "

- Nem lesz ilyen , ne álmodozz! Ukrajna felkèszült a háborúra, Putyin bicskája könnyen beletörhet egy ilyen akcióba
Az egèsz világ szinte Ukrajna mögött áll , mind erkölcsi , rèszben katonai tèren is!
Ha pedig Kiev ostromára kèszül Putyin , akkor könnyen fordulhatnak a nyugati államok ès nem fogják tètlenül nèzni , hogy a 21. században katonai erővel elfoglalnak egy szuverèn ès demokratikusnak mondható európai államot !
Már 18 ezer önkèntes van Ukrajnában - angolok , amerikaiak többek között
Sem az EU sem a NATO nem fogja hagyni Ukrajnát , ebben 100%- ig biztos vagyok!

Boldeone2 2022.02.23. 22:15:50

@parttalan: Figyelj , te osoba!

A főnököd ezt mondta : "Orbán Viktor a tárgyalás során biztosította Volodimir Zelenszkijt arról, hogy Magyarország ahogyan eddig, ezután is támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét.

Korábban azt mondta a magyar kormányfő: Magyarország részese a közös uniós álláspontnak"

Fel tudod fogni?????
Támogatja Ukrajna szuverenitását ès területi egysègèt ès egyetért a közös uniós állásponttal !!

Jól pofáraestetek túlbuzgók ,megint, mindig !

Boldeone2 2022.02.23. 22:20:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Az orosz cél a zavarkeltés és az ukránok elbizonytalanítása. Egy igazi támadás ellenkező célt érne el, ezért nem lesz meglépve"

- Ezzel egyetèrtek
De, ha megnèzed , minden nap èrkeznek hadi szállítmányok , ma pl Kanada. A nyugat segít
Èn szinte minden nap nézek ukrán tubereket , azt látni hogy az oroszokra haragszanak nagyon ès egyre jobban
Ha a Donbast leválasztja Putyin , azzal csak jobban járnak szerintem
Ha behatol Ukrajnába a mondjuk Kiev felè, abból világháború is lehet

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.02.23. 22:25:55

@Boldeone2:

Grúzia esetlben már léttuk ezt.

A vége az lett, hogy a nyugatpárti grúz vezetést elkergette a nép.

Itt se lesz más. Sőt!

Boldeone2 2022.02.23. 22:28:54

@Lehetnék én is: Az ukrán helyzet nem hiányzott az USA- nak . Nincs ott semmi . Viszont , az totál felrúgása lenne az Atlanti Charta alapelveinek ha hagynak hogy egy 40 milliós ország Európában elvessze a függetlensègèt , ez egèsz Európát megváltoztatná
Nem vèletlen zárt össze az összes ország - mèg az eddig oroszokkal eddig többè- kevèsbè pragmatikus országok is. Ez egy új helyzet a második vh után : Putyin már egèsz Európát zsarolja, aminek nem lehet engedni

Egyèbkènt meg kell nézni , az ukránok kérik a minèl nagyobb beavatkozást , nem a NATO forszírozza
Egy nemzet küzd a túlèlèsèrt tőlünk keletre ès mèg ha nem is mindenben èrtek velük egyet , szerintem ès a világ túlnyomó többsège szerint ebben a konfliktusban nagyobb igazuk van

Gery87 2022.02.23. 22:32:51

@Boldeone2:

"A való világ realitásaival teljesen ellentètes dolgokat hordtál itt össze , amit viszont èn állítok - az oroszok megsèrtettèk egy független ország szuverenitását , "

Tudod van ez a kettős mérce:
Koszovó megvan?
Ott hol volt Szerbia területi integritása?
Albán "terroristák" és szakadárok választották le a tartományt NATO segítséggel az államról és a mai napig valaki elismeri valaki nem!

Krím?
Akkor meg ott van párhuzamnak Panama amit az USA hozott létre, mert kellett a csatorna és leválasztották Kolumbiáról, támogatva a szeparatistákat!

Mindenkinek van valami sara épp aszerint tartják be vagy szarnak bele a "nemzetközi jogba" ahogy érdekeik kívánják! Ennyi történik. Ezt úgy hívják majd hogy történelem, tanulni fognak róla, vitatkozni és szépen el lesz felejtve a világ többsége számára mint sérelem és puszta tény válik belőle.

Mindig elborzaszt hogy vannak akik azt hiszik épp akkor nem lehetséges nagyhatalmi érdek, em zajlik a nagybetűs történelem és nem lehet igazságtalanság amikor ők élnek.....de lehet! Amikor meg megtapasztalják akkor csodálkoznak.
Hát eddig hol voltak, hol éltek?

Ukrajna Oroszország hátsó kertje? Az nem lehet, egy szuverén ország..mondják.
Akkor az "Amerika az Amerikaiaké" az mi?
ja hogy "régen volt, az más".....(ma is az)....hát akkor le lehet ülni és majd szépen ez is megöregszik nekik.

Értem én hogy valaki az ukránok pártján van más meg az oroszok pártján, csak akkor ne gyártsunk hozzá objektív igazságot mert ilyen nincs!

Boldeone2 2022.02.23. 22:33:18

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Szerintem nem . Nyugat - Ukrajna full nyugatparti . Meg mit tud nekik Oroszország ajánlani ?
Nagyjaból semmit
Janukovics egy 10 millió dolláros kastèlyban lakott ,korrupt orosz - csicska volt

Ehhez kèpest Zelenszkij sokkal jobb
Nem vèletlen van alkotmányban a nyugati integráció

De, jövőre meglátjuk kinek lesz igaza !
A nyugat már most dolllar ès euró- milliárdokkal támogatja Ukrajnát , ami csak növelni fog
Ez egy erkölcsi kerdès már , amibe beleállt az egèsz nyugat

Gery87 2022.02.23. 22:35:08

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Lehetséges!
Szerbia meg megy az EU-ba...."Európa akar lenni"...pedig hát Koszovó meg NATO bombázás.

Serény Vélemény 2022.02.23. 22:35:20

@Boldeone2: Ja, figyu, ha a ruszkik bevonulnak donbaszba, meg Donyeckbe, akkor bevonulnak és kész. Onnan nem fogják őket az ukránok már soha többet kiverni, és rajtuk kívül meg senki más nem fog odamenni, hogy halomra gyilkolják. Az ajrópaiak hisztiznek egy kicsit, mert másra már ez a félig herélt társaság már nem képes, meg belengetnek olyan gazdasági szankciókat, amikkel csak a saját másik - még meglévő töküket rúgják szét, mindeközben az olajár fölmegy, Kína meg annyi gázt és annyi kőolajat vásárol az oroszoktól, amennyit csak bír.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.02.23. 22:35:52

@Boldeone2:

Az átlag ukrán összesen 1 dolgot kapott a nyugattól. vízummentes EU-utazást.

Más nincs. S nem is lesz.

Gery87 2022.02.23. 22:39:02

@Boldeone2:

Szerbiának sem ajánlotta fel Koszovót az EU!

"Ehhez kèpest Zelenszkij sokkal jobb "

Miért? Mert nyugatpárti oligarcha és nem orosz párti?
Érzelmi alapon szerintem meg minden ilyen bűnöző menjen a picsába!

"A nyugat már most dolllar ès euró- milliárdokkal támogatja Ukrajnát "

Líbia, Afganisztán, Irak, Szíria, Koszovó..stb is milyen fasza hely lett a dolláresőtől nem? ja nem.

Gery87 2022.02.23. 22:40:14

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:

Lehet hogy lesznek, de csak arra akartam utalni hogy mindezen nemzeti tragédiák mellett is idővel a hajdani ellenségből barát és partner lehet.....

Boldeone2 2022.02.23. 22:40:44

@Gery87: Mindig elborzaszt hogy vannak akik azt hiszik épp akkor nem lehetséges nagyhatalmi érdek"

- Ugyan , milyen nagyhatalmi érdek van Ukrajna mögött? Nagyjából semmi , csak az orosz . Maguk az ukránok kérik a nyugatot , hogy segítsen nekik megvèdeni a saját országukat !

Értem én hogy valaki az ukránok pártján van más meg az oroszok pártján, csak akkor ne gyártsunk hozzá objektív igazságot mert ilyen nincs!"

- Nem nehèz dolog pedig eldönteni ebben az esetben : adott egy ország amely szeretnè a függetlensègèt, a szuverenitást megtartani ès az államhatárait egy másik pedig fegyverrel ezt megakadályozni , amely belèp egy másik ország területère katonai erővel
Rèszigazságai Hitlernek is voltak , mègsem mondjuk hogy nincs objektív igazság !

Boldeone2 2022.02.23. 22:46:42

@Gery87:
nyugat már most dolllar ès euró- milliárdokkal támogatja Ukrajnát "
Líbia, Afganisztán, Irak, Szíria, Koszovó..stb is milyen fasza hely lett a dolláresőtől nem? ja nem."

Ez abszolút nem analóg! De, tegyük fel a kerdèst máshogy : jobb lenne a csóró orosszal egy bukott gazdasági közössègben , vagy jobb a nyugati integráció???
Egyèrtelmű, az utóbbi !

ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/STATEMENT_22_545

Boldeone2 2022.02.23. 22:55:52

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: A kerdès csak az, hogy mit tudna nekik adni Oroszország ? Többet mint az EU?
Alig hiszem! Nagyjából 7 ève vegetál az orosz gazdaság , most a covid ès a pènznyomtatas miatt elszállt az olaj - ès nyersanyagar
De, technológialag semmi ország
Az ukrán Lengyelországot akarja utolérni , nem Oroszorszagot

kunzoo 2022.02.24. 06:51:50

@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Birka, egyszerűen nem érted a világot. Most támadták meg őket.

fotelzsukov 2022.02.24. 07:26:39

Mindennapi objektivizmus es az ukrán konfliktus:
Putyin Ayn Rand hőse; egyéni es országának érdekei mindenek előtt. A vén orosz kurva ukrán hívei meg nem fogják feláldozni magukat a közösségért, mert tiltja a vallásuk. :)
Ilyen erővel napjaink migráncsa is objektivista. :)

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2022.02.24. 07:42:52

@Boldeone2: Volodimir Zelenszkij, az index szerint, mondott egy elég kétségbeesett hangú beszédet, amiben megkérdezte, hogy mért lenne igaz, hogy ők gyűlölik az orosz kultúrát. Szavait azzal zárta, hogy Dicsőség Ukrajnának.

wangfolyo.blogspot.com/2012/08/ukrajna-dicsosege.html

Tapi2021 2022.02.24. 10:43:30

@parttalan: "Álmodozz csak a világháborúról! A NATO kinyilvánította, NEM FOG BEAVATKOZNI. Vagy nem tudsz erről vagy kényszeresen hazudsz. "

Az a baj, hogy amit TEGNAP mondtak... :-(

Az USA háborút akar. Ennyi. Ha sehol sem tud háborúzni, meg sehová nem tud sok milliárdos (hadi) hiteleket kihelyezni, meg eladni a fegyvereit... az nekik nettó veszteség!

Plusz, Bident már-már mindenki leírta, mint demens vénembert, most "háborús elnökként" szárnyalhat!!!!
Csak tényleg a leghülyébbek nem látják, meg akik csak a nyugati narrációkat olvassák, nézik, hogy ki a bábmester ebben az egészben?!

Mi meg baszhatjuk.

Tapi2021 2022.02.24. 10:48:04

@Boldeone2: Akkor ugye az USA is megsértette Kuba szuverenitását és a nemzetközi jogot, amikor megakadályozta hadihajókkal, hogy rakétákat kapjanak a SZU-tól?!

És akkor most ne is beszéljünk Amerika random háborúiról, önkényes kivégzéseiről világszerte! Hány szuverén országot is támadtak meg csak az elmúlt harminc évben?

Ja, hogy az más...

Tapi2021 2022.02.24. 10:54:51

@Boldeone2: "Ha pedig Kiev ostromára kèszül Putyin , akkor könnyen fordulhatnak a nyugati államok ès nem fogják tètlenül nèzni , hogy a 21. században katonai erővel elfoglalnak egy szuverèn ès demokratikusnak mondható európai államot !"

Ebben igazad van! Az USA gőzerővel keresi a casus bellit, hogy végre háborúzhasson és pörögjön a biznisz!

Aki tényleg elhiszi, hogy az első világháborúkor a szerbekért aggódva küldtek tízmilliókat a halálba, a másodikban meg a lengyelekért aggódva... az nyilván teljesen hülye.

Most is ugyanabba a folyóba léptetik a világunkat a rohadék háborús héják. Csak még fel kell építeni a casus bellit rendesen. Nem elég most pár hamis hírszerzési jelentés (meg a hazug tömegmédiák hangulatkeltése), mint Iraknál.

Azért lesz háború, mert ezt akarják. És nem, nem az oroszok, akiknek minden kilőtt rakéta veszteség.

Tapi2021 2022.02.24. 11:01:19

@Boldeone2: "Már 18 ezer önkèntes van Ukrajnában - angolok , amerikaiak többek között"

Meg rengeteg amerikai, nyugati fegyver!!!

Vagyis tökéletesen igazolják, amit az oroszok mondanak arról, hogy eltervezett agresszió/provokáció megy ellenük!!!
Amire lépniük kell! De, ha lépnek, ők a hibásak, mert "agresszorok". Érted a pusztító logikát?

Tapi2021 2022.02.24. 11:09:50

@Boldeone2: "Ez egy erkölcsi kerdès már , amibe beleállt az egèsz nyugat "

Uram Isten! Ekkora naivitást! :-(

Te tényleg az vagy, akiről az előbb írtam, aki elhiszi, hogy az első Vh.-ban a szerbekért, a másodikban a lengyelekért "aggódtak" és erkölcsi okból csináltak világháborúkat!
Jajjjjjj...
Most meg elhiszed, hogy BÁRKI erkölcsi okból önti a fegyvert, HITELT, katonát... Ukrajnába, tapsol el dollár és Euro milliárdokat, mert AGGÓDNAK szegény ukránokért???

Ne tégy tönkre! :-(

Ahogy leszarták a szerbeket, lengyeleket úgy szarják le az ukránokat is! ÜRÜGYNEK kellenek az új háborúhoz/bizniszhez!
És kinek az érdeke ez???

alöksz róz 2022.02.24. 11:36:31

@Boldeone2: "Ugyan , milyen nagyhatalmi érdek van Ukrajna mögött? Nagyjából semmi , csak az orosz " - jaj hagyjad már ezt a hülyeséget, az elborult valóságtagadást...
nem hiszi el senki.

az hogy van az, hogy neked mindig mindenben szóról szóra megegyezik a véleményed a 'liberális' propagandával, legyen az bármennyire valóságtól elrugaszkodott?

Tapi2021 2022.02.24. 13:59:03

Né' mán! Boldiék még nem tudják, mi az ukáz:? :-)

Lesz még Magyar Köztársaság 2022.02.24. 14:35:27

@Tapi2021: "Az USA háborút akar. Ennyi."

Háborút akar, de olyat, amiben ő nem közvetlenül vesz részt. Ma, holnap és egy hét múlva sem. Legföljebb fegyverekkel, mint a (előző) hidegháborúban. Atomfegyverek korában nincs közvetlen nagyhatalmi összecsapás.

Minden épeszű ember tudja, ki áll az egész mögött. Akinek írtad, az is. Biden felelőtlen tömeggyilkos, akit egy brit tábornok, a brit afganisztáni haderő volt parancsnoka hadbíróság elé állítana. Az a baj, hogy ott Amerikában maga rangú tisztek nem követelik ugyanezt. A Biden számlájára írható áldozatok száma pedig most tovább emelkedik. Az amcsiknak nem szabadott volna lebegtetniük Ukrajna NATO integrációját, ehelyett a semlegesség fenntartását kellett volna szorgalmazniuk az ukránokat a konfrontációra való biztatás helyett. De az érdekük mást kíván.

parttalan 2022.02.24. 17:50:53

@Boldeone2: "A való világ realitásaival teljesen ellentètes dolgokat hordtál itt össze..."

Mi van, matyi? Lassan eltelik egy nap, és még nem kaptad meg az ukázt?!

Tegnap ezeket hánytad ide:

"Álmodik a nyomor ! Egy 40 milliós országról van szó, amely nem Grúzia . 1,2 milliós hadserege van , akik a hazájukat vèdik a világ erkölcsi ès katonai támogatását is èlvezve. Ha az oroszok Kijev ellen mennek , akkor abból könnyen világháború lesz..."

"...ne álmodozz! Ukrajna felkèszült a háborúra, Putyin bicskája könnyen beletörhet egy ilyen akcióba.
Az egèsz világ szinte Ukrajna mögött áll , mind erkölcsi , rèszben katonai tèren is!
Ha pedig Kiev ostromára kèszül Putyin , akkor könnyen fordulhatnak a nyugati államok ès nem fogják tètlenül nèzni , hogy a 21. században katonai erővel elfoglalnak egy szuverèn ès demokratikusnak mondható európai államot !"

Ez villámháború lesz. A 40 milliós(!!!) ország egy-két nap alatt leteszi a fegyvert. A légerő semlegesítve, az ukrán katonák tömegével teszik le a fegyvert. Oroszok épp' Kijevet vonják körül, még sincs világháború...
Ukrajna nem készült fel a háborúra, de ha még lett volna ideje, akkor sem állhatna ellent.
A világ katonailag nincs az ukránok mellett. A NATO, Amerika nem fog hadászatilag beavatkozni, te seggfej, mert az euroatlanti szervezet egy védelmi szövetség, feladata a tagállamainak védelme - Ukrajna pedig nem a közösség tagja.

Atomfegyverek korában nincs közvetlen összecsapás nagyhatalmak között. Legalább ennyit tudhatnál.

Nem örülök és nem támogatom az orosz támadást. Elítélem az orosz agressziót, de megvoltak a racionális okai. Szánalmas propagandista vagy, már csak röhögni lehet rajtad. Az lenne a legjobb, ha vissza se merészkednél.

Lehetnék én is 2022.02.24. 18:10:23

@Boldeone2: olyan érdekes szemüveged van.
Pl. az ukrán alkotmányban benne van, hogy volodimir menni Európa.
Viszont ami a magyar alkotmányban benne van, azt nyu8godtan bxtassa az EU, mert de az Orbán.
A Nato ÉSZAK-ATLANI VÉDELMI SZERVEZET
Szavanként Ukrajna nincs az Észak-Atlanti területen
A Nato nem avatkozhat be, mert senki nem támadja
És Ukrajna nem Nato-tag - hála az elqrt nemzetiségellenes nacionalista törvényeinek és Orbán/Szíjártó tandem sikeres ellenállásának.
Csak mellesleg, évek óta háború lenne, ha Orbán beengedi őket a NATO-ba.
Évek óta lezárt béke lenne, ha Ukrajna kiírja azokat a választásokat, megadja azokat a jogokat a két szakadár köztársaságnak, amit szerződésben vállalt.
És főleg az egészre nem kerülsor, ha az önállóságot nem keverték volna össze a nacionalizmussal. Nem csak hogy nem kellett volna belekötni a legnagyobb kisebbségbe (meg a kisebbekbe sem), hanem el kellett volna tudni fogadni, hogy kaptak Oroszországtól ajándék területeket, ipart, tudést, ajándék oroszokkal. Ebből a kombóból az oroszok nem vehetők ki
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása