magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média

Bolgár atlantisták

A legfanatikusabb bolgár euroatlantisták ukrán zászlós FB-profilképeket fabrikálnak.

Ez a liberális, nyugatmajmoló divat ugyanis.

Ami viszont fontos tudnivaló: ma van a bolgár nemzeti ünnep, március 3., ez az 1877-1878-as orosz-török háborút lezáró békeszerződés aláírásának dátuma, mely miatt ismét lett Bulgária fél évezredes török uralom után.

Magyar párhuzamot nemigen lehet mondani, de talán érzékelhető: akkora az euroatlantista hevület, hogy hajlandóak ezen irányzat fanatikusai az ország alapozó eseményét is feláldozni akár. Ugyanis a legvadabb bolgár euroatlantisták egyenesen arra szólítottak fel: az Ukrajna iránti szolidaritás jegyében idén ne legyen megünnepelve a nemzeti ünnep annak "oroszbarát" üzenete miatt.

Pedig ukránellenes csepet se vagyok - az ukránokat tagadó orosz nacionalizmust elvetem -, de az ember nehezen képes magát keretek között tartani ekkora butaság láttán.

Címkék: közélet
5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bircahang.blog.hu/api/trackback/id/tr6617767334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztbeni 2022.03.03. 16:36:24

Ne lepődjünk meg ha a ballibek itthon is oroszellenes ukránbarát rendezvényt akarnak idén csinálni a március 15-ből...

Gery87 2022.03.03. 17:04:21

Ebből is látszik hogy a nemzeti ünnepek is valójában már csak pihenésre lehetőséget adó munkaszüneti napok ami arra jó hogy a politika vernyákolhat egyet.

midnight coder 2022.03.03. 17:29:21

@Gery87: Ez mindig is így volt. Max. akkor volt más, amikor kötelezõ volt elmenni felvonulni. Akkor még a dolog munkszüneti nap jellege is sérült.

birkamenet 2022.03.03. 23:55:28

mi van putyin bérenc bulgáer birka, egyre kevesebb rublet tud már küldeni a gazdád, egyre rövidebbek a FAKE PROPOPGANDÁID, egyre szarabbul montázsolod össze a fake propganda anygaidat és fake képeidet? Legalább a seggtáncod megvolt a Putyin posztered elött?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2022.03.04. 06:06:39

@birkamenet:

Rubel? Engem színaranyban fizetnek, annak megy éppen felment az árfolyama.

Seggtánc ügyben fordulj szerelmedhez, Pedó Matyihoz.
magyar nyelvű szemfelnyitó, mélyelemző és tájékoztató média
süti beállítások módosítása